حفظ جدول تناوبی
-
سلام دوستان!!نمیدونم شاید خوشتون نیاد اما من تجربه ای دارم که دوس داشتم بقیه هم ازش استفاده کنن،اونم اینکه با دونستن عدد اتمی یک اتم هم بتونین گروهشو تعیین کنین،هم تعداد الکترون های ظرفیتی!!!فقط باید اعداد اتمی رو حفظ کنین که همه هم نمیخوادش،از هیدروژن تا باریم حفظ کنید و من اینجا راه حلای ساده میگم تا بتونین تستارو سریع تر حل کنین!ممکنه یکم گیج بشین تو این راه اما با تکرار همه چی درست میشه و اینکه با این تکنیکی که خودم ایجاد کردم میتونین تستای فصل 1 و2 شیمی 2 رو سریعتر از قبل بزنین و این رو هم بگم که بنده ی حقیر درحال حاضر جدول تناوبی رو حفظ هستم با همین روش و تمام تستارو با همین روش حل کردم و 100 درصد سوالارو پاسخگو بودم!!
-
با یک مثال شروع میکنم دوستان!عنصر 21 جدول تناوبی اسکاندیم هستش!خب گروهشو اگه نگاه کنین میبین 3 هس!خب جواب این معادله!!!!!!!چیه؟2+1=؟؟با کلی تفکر میفهمیم 3 هس!خب 2 و1 به ترتیب دهگان و یکان عدد اتمی اسکاندیم هستن و جمع این دو عدد میشه 3!!که گروه اسکاندیم هست
-
برای تعیین آرایش الکترونی اسکاندیم باید دورشو بلد باشیم که دوره ی 4 هستش!و چون عنصر واسطه هس ما لایه ی ظرفیت رو 3d 4s میگیرم،در عناصر واسطه دوره 4 میدونیم که به جز مس و کروم همه زیرلایه ی 4s شون پره،خب بریم سراغ زیرلایه ی 3d و الکتروناش!اسکاندیم عدد یکانش 1 هس!خب همین 1 میشه تعداد الکترون زیرلایه 3d!! پس آرایش الکترونی لایه ی ظرفیت اسکاندیم شد 3d1 4s2!!
-
خب این فقط مثال بودش و نکته هاش مونده یکم که الان براتون میگم،
1)شماره ی گروه عناصر واسطه ی دوره ی 4 از این رابطه بدست میاد!!!!:یکان عدد اتمی+دهگان عدد اتمی که توی دوره ی 5 هم همینطوره منتهی در دوره ی 4 روی که شماره ی گروه 12 و در دوره ی 5 ایتریم(y) که شماره ی گروه 3 رو دارن از این قاعده مستثنی هستن متاسفانه!اما هردوشون معلومه!روی آخرین عنصر واسطه دوره4 و ایتریم اولین عنصر واسطه دوره 5 هسش!
2)آرایش الکترونی لایه ی ظرفیت عناصر دوره ی 4 از رابطه مقابل تهیه میشه!!:3d به توان یکان عدد اتمی و 4s2!!!!دوستان اینجا از ورد پشتیبانی نکردش و اون کلمه به توان یه اصطلاحه!او این نکته رو هم بگم که مس و کروم هم همینجوری آرایش الکترونی لایه ظرفیتشون بدست میاد اما به دلیل قاعده ای (الان نصف شبه!!مخم کار نمیکنه نمیدونم اسم داش این قاعده نداش)باید تعداد الکترونا توی زیر لایه d در کروم که 4 و در مس 9 هس،به ترتیب به 5 و 10 تبدیل شه!!در ضمن برای روی شما از یکانشو باید 10 درنظر بگیرین!!!!چون از 21 میایم تا 30 که 30 یکانو عوض کنیم بشه 10!!! -
درمورد عناصرواسطه دوره ی 5 موندش آرایش الکترونی لایه ی ظرفیتشون!!خب اینم آسونه!نیوبیوم (Nb)که شاید نشناسینش عدد اتمیش 41 هسش!خب گروهش که طی قاعده ای که گفتیم میشه 4+1=5!!البته بدونین میتونین با همین شماره ی گروه آرایش الکترونی بدس بیارین که بعدا براتون میگم.برای آرایش الکترونی لایه ظرفیتش به یکانش عدد 2 رو اضافه میکنیم و این میشه تعدادالکترونای لایه ی 4d!!ینی 4d3!!
البته اینجا ایتریم(عدد اتمیش 39 هس)از این قاعده هم پیروی میکنه ها ولی ما که توی زیرلایه ی دی 11 الکترون نداریم و ما یکانشو درنظر میگیرم و میشه 4d1 5S2!!پس:
در عناصر واسطه ی دوره ی 5 آرایش الکترونی اینجوری بدس میاد:4d به توان یکان عدد اتمی+2 ,5S2 -
بریم سراغ عناصر واسطه دوره 6!!بازم مثال میزنم براتون تا قشنگ جا بیفته!پلاتین(عدد اتمیش 78 هسش)گروهشو اینجوری بدس میاریم که به یکان عدد اتمیش 2تا اضافه میکنیم و گروش بدست میاد!!همین!بریم سراغ آرایش الکترونی لایه ی ظرفیتش،عدد یکان عدد اتمیش میشه تعداد الکترونای زیر لایه ی 5d!!!و آرایش الکترونیش میشه 5d8 6S2!!پس نکاتش شد اینکه:
1)گروه عناصر واسطه ی دوره ی 6 از این راه بدست میادس:یکان عدد اتمی+2
2)ارایش الکترونی لایه ی ظرفیت این عناصر اینجوری پیدا میشه که:5d به توان یکان عدد اتمی و 6S2!! -
دوستان!بهتون عرض کنم که این روشا رو توی هیچ کتابی پیدا نمیکنین و من خودم این روشا رو پیدا کردم که روشای فوق العاده آسون برای حفظ جدول تناوبی هسش و با توجه به تغییر تیپ سوالا یجورایی باید جدولو حفظ کنبن!هرجور شده تا بتونین وقت برای سوالای سخت و محاسباتی استیو کیومتری ذخیره کنین!!تو ادامه براتون مثال بیشتری میزنم تا راحتتر قابل درک باشه براتون!
-
عنصر 40 جدول تناوبی اسمش زیرکونیم(Zr) و توی دوره 5 هسش=گروهش میشه:4+0=4 و آرایش الکترونیش میشه:4d2 5S2
-
:عنصر42-مولیبدن-Mo-دوره ی 5-گروهش:4+2=6-آرایش الکترونی لایه ی ظرفیتش میشه یکان+2: 4d5 5S1
-
عنصر 43-تکنسیم-Tc-دوره ی 5-گروهش میشه:3+4=7-آرایش الکترونی لایه ی ظرفیتش میشه یکان+2: 4d5 5S2
-
عنصر 44-روتنیم-Ru-دوره 5-گروهش میشه:4+4=8-آرایش الکترونی لایه ی ظرفیتش میشه یکان+2: 4d6 5S2
-
عنصر45-رودیم-Rh-دوره 5-گروهش میشه:4+5=9-آرایش الکترونی لایه ی ظرفیتش میشه یکان+2: 4d7 5S2
-
عنصر 46-پالادیم-Pd-دوره 5-گروهش میشه:4+6=10-آرایش الکترونی لایه ی ظرفیتش میشه یکان+2: 4d8 5S2
-
دوستان عزیز!بهتون بگم همین الان یهویی!نمیتونین اینارو یاد بگیرین،چون تا وقتی دست به قلم نشین و کا نکین نمیشه کاری کرد،در ضمن برایاینکه مطابقت این ادعا هامو به چشم خودتون مشاهده کنین این جدولو براتون اسکرین شات گرفتم.
-
سلام دوستان!عیدتون مبارک!درمورد حفظ جدول اینو بهتون بگم اگه توی این قرن!!که کنکور تستاش به کلی تغییر کرده!اگه برین تست 94 رو ببینین منظورمو میهمین که خودم با همین روش تونسم فقط تو وقت استاندارد جواب بدم!!!!ینی یجورایی دارن تستا مجبورمون میکنن و به یه سمتی سوقمون میدن که باید بریم حفظ کنیم!در ضمن اگه هر سوالی در این مورد بودش من درخدمتم.
-
:عنصر42-مولیبدن-Mo-دوره ی 5-گروهش:4+2=6-آرایش الکترونی لایه ی ظرفیتش میشه یکان+2: 4d5 5S1
@Dr.Bernosi در حفظ جدول تناوبی گفته است:
طبق توضیحات خودتون باید لایه ظرفیت مولیبدن 4d4 5s2 بشه که البته درست هست
البته من فقط همینو چک کردم...بقیه مثالارو خودت یه نگاه بنداز چک کن
و اینکه (روی ) رو بنویسید Zn..من خیلی جاها فک کردم این روی تو نوشته شما حرف اضافه اس!
روش جالبی بود ممنون -
با یک مثال شروع میکنم دوستان!عنصر 21 جدول تناوبی اسکاندیم هستش!خب گروهشو اگه نگاه کنین میبین 3 هس!خب جواب این معادله!!!!!!!چیه؟2+1=؟؟با کلی تفکر میفهمیم 3 هس!خب 2 و1 به ترتیب دهگان و یکان عدد اتمی اسکاندیم هستن و جمع این دو عدد میشه 3!!که گروه اسکاندیم هست
-
@a.s ببخشین دیر جواب دادم نت نبود بفرمایین خوشحالم یشم
-
خلاصه شرمنده هرکسی هرچی دوس داره بذاره،اینجا که مال من نیسش،راحت باشین