روش آسان تر تایپ ریاضیات,شیمی و ...در انجمن آلاء
-
سلام دوستان پیرو پستی که 19 روز قبل m.m فرستادند که پست خیلی مفیدی بود به فکرم رسید که روش کار رو راحت تر کنم بخاطر همین
تمام فرمول های مهم رو جمع کردم یه جا که راحت تر باشید فقط توضیحات رو با دقت بخونید**اول از همه باید توضیحاتی که m.mدر پستشون دادن رو بخونید پس به این صفحه برید⟵ http://forum.alaatv.com/topic/2716/روش-فرمول-نویسی-برای-نوشتن-توضیحات-دروس **
1)همه ی فرمول های پرکاربرد رو سعی کردم تو این فایل قرار بدم
2)بعضی از فرمول های پیچیده که فقط کار رو سخت تر میکنه حذف کردم مثل حد و انتگرال.پیشنهادم اینه که اگه خواستید همچین چیزایی رو تایپ کنید قسمت های سخت رو فارسی تایپ کنید مثلا:حد تابع ...در نقطه ...چند است(به جای ... خود تابع رو تایپ کنید)
3)از این فایل برای خیلی مطالب دیگه میشه استفاده کرد مثلا لوگاریتم و مثلثات و ... و دیگه لازم نیست فرمول اینارو از تو اون جدول کپی پیست کنید.مثلا میتونید سینوس رو به این شکل بنویسید: (...)sin و کمان رو با استفاده از فایل تایپ کنید یا مثلا لوگاریتم 2 در مبنای 3 رو میتونید بعد از انتخاب ابزار inline mathsبه صورت log_{3}2بنویسید.
4)از این فایل برای تایپ واکنش های شیمی هم میتونید استفاده کنید مثلا برای نوشتن کربنات میتونید بعد از انتخاب ابزارinline mathsعبارت co_{3}^{2-} رو تایپ کنید یا برای نشون دادن پیوند 3 گانه میتونید از همون عبارت همنهشتی(≡)استفاده کنید
5)چون انجمن قابلیت بارگذاری فایل برای دانش آموزا رو نداره مجبور شدم یه کانال تلگرام درست کنم و فایل رو اونجا آپلود کنم بنابراین بعد از ورود به کانال و دانلود فایل از کانال لفت بدید که تبلیغ محسوب نشه
6)تو این فایل فقط فرمول ها,علائم و حروف یونانی که تو کیبورد هر کسی پیدا نمیشه گذاشته شده,اول هر کدوم از عبارات توضیح داده شده و آخرش هم یه قسمت به عنوان دسترسی سریع قرار دادم تا اگر مسلط هستید یا بعد از چند بار تایپ کردن مسلط شدید ازش استفاده کنید
7)فایل به صورت نوت پد هست این یعنی اینکه اگر حروفی توی کیبوردتون نیست خودتون میتونید به این آدرس https://en.wikipedia.org/wiki/Help:Displaying_a_formula
برید و حروف دلخواهتون رو اضافه کنید(مثلا ممکنه کیبورد کسی [ ] رو نداشته باشه که بتونه براکت رو تایپ کنه)این هم لینک فایل↓
https://t.me/typeriazi/12
این هم متن داخل فایل برای کسایی که تلگرام ندارن↓
حروف رایجα(آلفا) : \alpha
β(بتا) : \beta
γ(گاما): \gamma
δ(دلتا) : \delta
Δ(دلتا) : \Delta
ε(اپسیلون) : \epsilon
η(اتا) : \eta
θ(تتا) : \theta
ρ(رو) : \rho
σ(زیگما) : \sigma
Σ(زیگما) : \Sigma
φ(فی) : \phi
Φ(فی) : \Phi
ω(امگا) : \omega
Ω(امگا) : \Omega
علائم رایج
∝(تناسب) : \propto (مثال: a=bc → a∝b وa∝c)
≠(مخالف) : \ne (مثال: a≠0(مخالف است با صفر a بخوانید))
≤ : \le
≥ : \ge
∅(تهی): \varnothing
∈(وجود دارد) : \isin
∉(وجود ندارد) : \notin
∩(اشتراک) : \cap
∪(اجتماع) : \cup
⊂ : \subset
⊃ : \supset
⊆ : \subseteq
⊇ : \supseteq
⟶ : \longrightarrow
⟵ : \longleftarrow
⟷ : \longleftrightarrow
↑ : \uparrow
↓ : \downarrow
روش های تایپ اعمال خاص
تقسیم عمودی: {x \over y}
a¯(بار a بخوانید) : \bar{a}
a2(اندیس 2 a بخوانید) : a_2
abc(abc عدد صحیح) : \overline{abc}
nاز k انتخاب : \binom{n}{k}
√x(جذر):\sqrt{x}
(x ام n ریشه ی) : \sqrt[n]{x}
(n به توان a) : a^n
دسترسی سریع
α β γ δ Δ ε η θ ρ σ Σ φ Φ ω Ω
∝ ≠ ≡ ≤ ≥ ∅ ∈ ∉ ∩ ∪ ⊂ ⊃ ⊆ ⊇ ⟶ ⟵ ⟷ ↑ ↓
{x \over y}
\bar{a}
a_2
\overline{abc}
\binom{n}{k}
\sqrt[n]{x}
\sqrt{x}
a^n
از اینکه این پست رو خوندید ممنونم امیدوارم واستون مفید بوده باشه
@دانش-آموزان-آلاء
@فارغ-التحصیلان-آلاء -
سلام دوستان پیرو پستی که 19 روز قبل m.m فرستادند که پست خیلی مفیدی بود به فکرم رسید که روش کار رو راحت تر کنم بخاطر همین
تمام فرمول های مهم رو جمع کردم یه جا که راحت تر باشید فقط توضیحات رو با دقت بخونید**اول از همه باید توضیحاتی که m.mدر پستشون دادن رو بخونید پس به این صفحه برید⟵ http://forum.alaatv.com/topic/2716/روش-فرمول-نویسی-برای-نوشتن-توضیحات-دروس **
1)همه ی فرمول های پرکاربرد رو سعی کردم تو این فایل قرار بدم
2)بعضی از فرمول های پیچیده که فقط کار رو سخت تر میکنه حذف کردم مثل حد و انتگرال.پیشنهادم اینه که اگه خواستید همچین چیزایی رو تایپ کنید قسمت های سخت رو فارسی تایپ کنید مثلا:حد تابع ...در نقطه ...چند است(به جای ... خود تابع رو تایپ کنید)
3)از این فایل برای خیلی مطالب دیگه میشه استفاده کرد مثلا لوگاریتم و مثلثات و ... و دیگه لازم نیست فرمول اینارو از تو اون جدول کپی پیست کنید.مثلا میتونید سینوس رو به این شکل بنویسید: (...)sin و کمان رو با استفاده از فایل تایپ کنید یا مثلا لوگاریتم 2 در مبنای 3 رو میتونید بعد از انتخاب ابزار inline mathsبه صورت log_{3}2بنویسید.
4)از این فایل برای تایپ واکنش های شیمی هم میتونید استفاده کنید مثلا برای نوشتن کربنات میتونید بعد از انتخاب ابزارinline mathsعبارت co_{3}^{2-} رو تایپ کنید یا برای نشون دادن پیوند 3 گانه میتونید از همون عبارت همنهشتی(≡)استفاده کنید
5)چون انجمن قابلیت بارگذاری فایل برای دانش آموزا رو نداره مجبور شدم یه کانال تلگرام درست کنم و فایل رو اونجا آپلود کنم بنابراین بعد از ورود به کانال و دانلود فایل از کانال لفت بدید که تبلیغ محسوب نشه
6)تو این فایل فقط فرمول ها,علائم و حروف یونانی که تو کیبورد هر کسی پیدا نمیشه گذاشته شده,اول هر کدوم از عبارات توضیح داده شده و آخرش هم یه قسمت به عنوان دسترسی سریع قرار دادم تا اگر مسلط هستید یا بعد از چند بار تایپ کردن مسلط شدید ازش استفاده کنید
7)فایل به صورت نوت پد هست این یعنی اینکه اگر حروفی توی کیبوردتون نیست خودتون میتونید به این آدرس https://en.wikipedia.org/wiki/Help:Displaying_a_formula
برید و حروف دلخواهتون رو اضافه کنید(مثلا ممکنه کیبورد کسی [ ] رو نداشته باشه که بتونه براکت رو تایپ کنه)این هم لینک فایل↓
https://t.me/typeriazi/12
این هم متن داخل فایل برای کسایی که تلگرام ندارن↓
حروف رایجα(آلفا) : \alpha
β(بتا) : \beta
γ(گاما): \gamma
δ(دلتا) : \delta
Δ(دلتا) : \Delta
ε(اپسیلون) : \epsilon
η(اتا) : \eta
θ(تتا) : \theta
ρ(رو) : \rho
σ(زیگما) : \sigma
Σ(زیگما) : \Sigma
φ(فی) : \phi
Φ(فی) : \Phi
ω(امگا) : \omega
Ω(امگا) : \Omega
علائم رایج
∝(تناسب) : \propto (مثال: a=bc → a∝b وa∝c)
≠(مخالف) : \ne (مثال: a≠0(مخالف است با صفر a بخوانید))
≤ : \le
≥ : \ge
∅(تهی): \varnothing
∈(وجود دارد) : \isin
∉(وجود ندارد) : \notin
∩(اشتراک) : \cap
∪(اجتماع) : \cup
⊂ : \subset
⊃ : \supset
⊆ : \subseteq
⊇ : \supseteq
⟶ : \longrightarrow