Skip to content
  • دسته‌بندی‌ها
  • 0 نخوانده ها: پست‌های جدید برای شما 0
  • جدیدترین پست ها
  • برچسب‌ها
  • سوال‌های درسی و مشاوره‌ای
  • دوره‌های آلاء
  • گروه‌ها
  • راهنمای آلاخونه
    • معرفی آلاخونه
    • سوال‌پرسیدن | انتشار مطالب آموزشی
    • پاسخ‌دادن و مشارکت در تاپیک‌ها
    • استفاده از ابزارهای ادیتور
    • معرفی گروه‌ها
    • لینک‌های دسترسی سریع
پوسته‌ها
  • Light
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (بدون پوسته)
  • بدون پوسته
بستن
Brand Logo

آلاخونه

• سوال یا موضوع جدیدی بنویس

• سوال مشاوره ای
  • سوال زیست
  • سوال ریاضی
  • سوال فیزیک
  • سوال شیمی
  • سایر
  1. خانه
  2. دروس
  3. زیست شناسی
  4. نکات مربوط به بافت های بدن
زیست
م
بهترین نحوه زیست خوندن چیه اگه میدونین به منم یاد بدین
زیست شناسی
سلام ببخشید برای زیست دهم ویدیو های تورق باز نمیشن
D
و جزوه ها هم یسری هاشون باز نمیشن
زیست شناسی
زیست نشرالگو یا خیلی سبز؟🧐
Z
من منبع اول پینوکیو خیلی سبز میزنم (میانیگین۶۰٪درست میزنم)منبع دوم آی‌کیو(میانگین ۴۰٪درست میزنم)جمع‌بندی هم موج آزمون حالا میگم نشرالگو برای منبع اول بهتره یا خیلی سبز؟برای زیست ۸۰٪ کنکور تلاش میکنم
زیست شناسی
کتاب تست پینوکیو زیست
Z
سلام زیست پینوکیو نسبت به چاپ1402 تغییرات زیادی داشته؟یعنی عوضش کنم یا نه از همین برای کنکور 1405 میتونم استفاده کنم و یه سوال دیگه هم دارم به نظرتون بهترین منبع زیست جامع از نشر خیلی سبز کدومه برای درصد 80کنکور؟
زیست شناسی
تجربی ها بهم جواب بدن
ستاره آسمانیس
سلام من دهمم و تجربی هستم میخوام شروع کنم به خوندم با آلا از هم شما دوستان تجربی میخوام یه لطفی کنین و یه توضیح کامل بهم در مورد منابعتون و فیلم های که تو آلا دیدید رو با کدوم استاد مشاهده کردید و کدوم استاد برای شما بهتر درس میداده و اگر ازمون ازمایشی میدادید معرفی کنین و یه توضیح کامل برام بنویسین خیلی ممنون از همه .
زیست شناسی
زیست
zahra heydariZ
بچه ها کسی جزوه علوم پایه زیست استاد جلال م‌قاری رو داره؟
زیست شناسی
نهایی یا کنکور
Aryan ImaniA
حواسمون بیشتر به کنکور باشه یا نهایی عه ۱۲ ؟
زیست شناسی
هرکی یه گزاره۳😁😁😁
Matin Mousavi 1M
درود دوستان. این سومین ساله که دارم این تاپیک رو میزنم. برا درس زیست بچه‌های تجربیه. روال رو احتمالا میدونید. تو این تاپیک هرکسی هر گزاره‌ای داره رو میاره و با بقیه بچه‌ها روش بحث مکنید. اگه بتونید گزاره از خودتون هم بسازید که خییییلی بهتره. دیگه تک تک بچه‌ها رو منشن نمیکنم چون بچه‌هایی که ۴۰۳ کنکور دارن رو نمیشناسم بجز چند نفر. خودتون بیاید و شرکت کنید تو تاپیک امیدوارم موثر باشه این تاپیک @دانش-آموزان-آلاء @دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا @تجربی @تجربیا @راه-ابریشم-پرو-زیست @راه-ابریشم-پرو-شیمی @راه-ابریشم-پرو-ریاضی-تجربی @راه-ابریشم-پرو-دینی @راه-ابریشم-پرو-ادبیات @راه-ابریشم-پرو-زبان @راه-ابریشم-پرو-فیزیک-کازرانیان
زیست شناسی
پروترومبیناز
Nila YSN
سلام آیا پروترومبیناز همیشه در خون وجود داره یا موقع انعقاد ایجاد میشه؟ این سوالو ببینید: کدام عوامل انعقادی همیشه در خون وجود دارد؟ ۱)پروترومبین و فیبرینوژن ۲)پروترومبیناز و پروترومبین مشکل از اینجا شروع میشه که مگه کتاب نگفته دانه های پلاکت پر از ترکیبات فعاله؟مگه اون ترکیب فعالی که باعث شروع لخته میشه پروترومبیناز نیست؟نمیشه گفت پروترومبینازم همیشه در خون وجود داره؟ @z-Gheibi @دریا-دریایی @تجربیا
زیست شناسی
کنکور تیر
_ Reza __
سلام به همگی بعد از دو هفته دوری از درس بخاطر اتفاقات جنگ دیگه از امروز قصد دارم بخونم برای کنکور و فرض میکنم ۲۷ ام برگزار میشه اگه دیر تر افتاد که هیچی ولی ۲۷ ام نزدیک ترین تایمیه که ممکنه برگزار بشه پس برنامه مو واسه همین تایم مینویسم . اینجا قراره مثل نهایی برنامه رو تکمیل کنم خوشحال میشم اگه دوست داشتید همراهی کنید و همخوانی کنیم . @دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا @تجربیا @ریاضیا
زیست شناسی
رفیق ادبیات ❤️
_ Reza __
رفیق ادبیات رو میشناسید ؟ ... درسته زیست ادبیات دوممون همینه به همون اندازه که خودشو جدی گرفتیم اینم باید جدی بگیریم بریم که داشته باشیم
زیست شناسی
زیست دوازدهم گفتار ۱ فصل ۴
7
سلام وقت به‌خیر ممکنه توی انواع جهش های ساختاری فقط یک نقطه شکست داشته باشیم؟ توی هر ۴ نوع جهش؟ دو نقطه شکست رو مطمئنم هرکدوم می‌تونن داشته باشن
زیست شناسی
زیست
E.B.BUTTERFLYE
سلام. کتاب میگه گربه ها از فرومون ها برای تعیین قلمرو استفاده میکنن. تعیین قلمرو هم شامل مشخص کردن محدوده خودشون با جانوران دیگه هست (حالا یا گربه‌های هم‌نوع یا گونه های مختلف جانوران). حالا یه سوال... مگه طبق گفته کتاب فرومون ها برای ایجاد پاسخ رفتاری در جانوران یک گونه استفاده نمیشه؟ پس چجوری گربه ها میتونن با استفاده از این ماده جانوران گونه‌های دیگه هم از محدودشون دور کنن؟ @یازدهم @دوازدهم @تجربیا
زیست شناسی
زیست دهم گفتار ۳ فصل ۲
Romeisa ShamsiR
در کدام گروه از پستانداران گیاهخوار دفع ببشتری از مواد غذایی صورت میگیرد ؟
زیست شناسی
سوال
9743598430ba5a9
سلام اگر من راه ابریشم ۲ رو خریداری کنم جزوه یا همون کتابش کی و چگونه به دستم‌میرسه؟ لطفا جواب بدید متشکرم.
زیست شناسی
فصل 3دوازدهم
Foruzan TaheriF
Topic thumbnail image
زیست شناسی
گیاهی🥴
E.B.BUTTERFLYE
سلام. این مثال ها درست هستن؟ نورگرایی مثبت مثل خم شدن ساقه گیاهان به سمت نور. نورگرایی منفی مثل رشد ریشه اغلب گیاهان که داخل خاک و به دور از نور صورت میگیره. زمین گرایی مثبت دوباره مثل مثال قبلی. زمین گرایی منفی مثل درختان حرا و درختان انجیر معابد. @یازدهم @دوازدهم @تجربیا
زیست شناسی
فصل1 دوازدهم
Hg L 0H
سلام گزاره اینه: هر گروه متصل به اتم مرکزی کربن در یک آمینو اسید که در تشکیل ساختار سوم مولکول های پروتئینی مهم ترین نقش را دارد؛ به طور حتم در همه ی آمینو اسید ها، دارای خاصیت آبگریزی می باشد. بعد جوابش اینه: گروه R در بین آمینواسید های مختلف( متفاوت ) است و ویژگی های آن ها را تایید می‌کند. لطفا توضیح بدین چی گفته یعنی میخواد بگه ممکنه گروه R در ساختار چهارم مثل ساختار سوم نباشه؟ @دوازدهم @تجربیا
زیست شناسی
ژنتیک
Fatemeh aF
من هیچی از زیست دوازدهم نمیفهمم چند بار تدریسای مختلفو دیدم بازم نفهمیدم راه حلی دارین میخوام حداقل نهاییشو خوب بودم
زیست شناسی
فصل2 دوازدهم
Hg L 0H
Topic thumbnail image
زیست شناسی

نکات مربوط به بافت های بدن

زمان بندی شده سنجاق شده قفل شده است منتقل شده زیست شناسی
4 دیدگاه‌ها 1 کاربران 2.5k بازدیدها 1 Watching
  • قدیمی‌ترین به جدید‌ترین
  • جدید‌ترین به قدیمی‌ترین
  • بیشترین رای ها
پاسخ
  • پاسخ به عنوان موضوع
وارد شوید تا پست بفرستید
این موضوع پاک شده است. تنها کاربرانِ با حق مدیریت موضوع می‌توانند آن را ببینند.
  • M آفلاین
    M آفلاین
    mohammadhassan
    نوشته‌شده در آخرین ویرایش توسط انجام شده

دانش-آموزان-آلاء خیرین-کوچک-دریا-دل فارغ-التحصیلان-آلاء

🔴🔴🔴نکات مربوط به بافت های بدن ( قسمت اول - بافت پوششی)

💉پرسلولی شدن یکی از راه های غلبه بر محدودیت اندازه ی سلول هاست

💉در مهره داران مثل انسان چهارنوع بافت اصلی دیده میشود
    🔹بافت پوششی
    🔹بافت پیوندی
    🔹بافت ماهیچه ای
    🔹بافت عصبی

💉دقت کنید در زیر هر نوع از بافت پوششی غشاء پایه وجود دارد و جنس آن از پروتئین های رشته ای و پلی ساکاریدهای چسبناک است

💉غشاء پایه ۲۱ نوع مونومر دارد و به دلیل نداشتن سلول نمیتواند توسط عوامل بیماریزا مثل ویروسها درگیر شود

💉سلول های بافت پوششی نسبت به بافت های دیگر سرعت تقسیم بالا و عمر کوتاه دارند

💉بافت پوششی سطح داخلی لوله گوارشی و تنفسی موسین ترشح میکند که در تشکیل غشای موکوزی نقش دارد ، غشاء موکوزی شامل : موسین + آب

💉بافت پوششی سنگفرشی تک لایه برای تبادل مواد مناسب است از این رو در ساختار مویرگهای خونی نقش دارد

💉بافت پوششی مژکدار در نای و نایژه و نایژک و لوله ی فالوپ وجود دارد

💉بافت پوششی سنگفرشی ساده در : مویرگها - دیواره ی خانه های ششی - سطح داخلی رگها - بخش داخلی قلب وجود دارد

💉بافت پوششی سنگفرشی مرکب در : پوست - دهان - مری وجود دارد

💉بافت پوششی استوانه ای تک لایه در لوله ی گوارش در : سطح درونی روده - سطح داخلی معده وجود دارد

💉بافت پوششی مکعبی تک لایه در : ساختار نفرون ها وجود دارد

💉دقت کنید که نای ونایژه و نایژک همگی دارای بافت پوششی مژکدار هستند ولی در این بین فقط نایژکها فاقد غضروف هستند

💉موکوزی که از بافت پوششی ترشح میشود در سیستم ایمنی غیر اختصاصی سد اول نقش دارد
    @pouryarahimi

1 پاسخ آخرین پاسخ
    1
    • M آفلاین
      M آفلاین
      mohammadhassan

🔴🔴🔴نکات مربوط به بافت های بدن ( قسمت دوم - بافت پیوندی )

💉در بین سلولهای بافت پیوندی فضای بین سلولی بیشتری از بافت پوششی وجود دارد ولی برخی از انواع بافت پیوندی مثل بافت پیوندی رشته ای فاصله سلولهای آن از سایر انواع بافت پیوندی کمتر است

💉بیشترین مقدار کلاژن مربوط به بافت پیوندی رشته ای است و در پلاسما که مایع بین سلولی بافت پیوندی خون محسوب میشود کلاژن وجود ندارد

💉بافت پیوندی سست در زیر پوست حضور دارد و موجب اتصال پوست به بافتهای زیرین میشود

💉بافت پیوندی رشته ای در ساختار رباط و زردپی وجود دارد و همچنین در ساختار بعضی اندام ها مثل : صلبیه چشم ، سخت شامه مغز ، پرده صفاق شکم ، غلاف سر ماهیچه ها ، غلاف دور برخی اعصاب مثل اعصاب پوست و پریکارد قلب مشاهده میشود

💉سلولهای بافت چربی به نسبت بزرگتر هستند و ماده ی زمینه ای کمتری دارند

💉بافت استخوانی بسیار مستحکم است و در ماده ی زمینه ای مقادیر زیاد کلاژن و مواد کلسیم دار دارد

💉کلسیم ذخیره ای در استخوان تحت اثر هورمون های کلسی تونین تیروئید و پاراتورمون پاراتیروئید میتواند افزایش یا کاهش یابد

💉بیشتر سلولهای بافت پیوندی خون از بافت پیوندی دیگر یعنی استخوان (مغز استخوان) منشا میگیرند

💉بافت غضروف بیشترین رشته های الاستیک (کش سان) را در ماده ی زمینه ای خود دارد و در سر استخوان ها در محل مفصل ها ، سر دنده ها ، نوک بینی ، لاله گوش و صفحه های بین مهره ای وجود دارد

💉بافت غضروف میتواند با افزایش مقدار کلاژن و کلسیم در ماده ی زمینه ای خود به استخوان تبدیل شود
      @pouryarahimi

1 پاسخ آخرین پاسخ
      0
      • M آفلاین
        M آفلاین
        mohammadhassan

🔴🔴🔴نکات مربوط به بافت های بدن ( قسمت سوم - بافت ماهیچه ای)

💉همه ی ماهیچه های ارادی مخطط هستند ولی همه ی ماهیچه هایی که مخطط اند لزوما ارادی نیستند چون ماهیچه های قلبی نیز همانند ماهیچه های ارادی (اسکلتی) ، مخطط ( خط دار ) هستند

💉ماهیچه های ارادی : تحت کنترل دستگاه عصبی پیکری هستند - خطوط تیره و روشن دارند - فاقد انشعاب هستند - میتواند چند هسته ای باشد

💉ماهیچه صاف : غیر ارادی است - سلولهایی با وضعیت متجانس دارند - فاقد خطوط است - تک هسته ای است - تحت کنترل اعصاب خود مختار (سمپاتیک و پاراسمپاتیک) است

💉ماهیچه قلبی : غیر ارادی است - مخطط است - سلولهای منشعب دارد - مربوط به بخش میوکارد (بخش میانی قلب) است

💉سلول های ماهیچه ی ارادی پس از دوران جنینی در پی میتوز ، سیتو کینز ندارند بنابراین میتوانند چندهسته ای شوند

💉ماهیچه های ارادی تحت شرایطی یعنی هنگام انعکاس ها میتوانند عمل غیر ارادی هم داشته باسند مثل انعکاس زردپی زیر زانو
        @pouryarahimi

1 پاسخ آخرین پاسخ
        0
        • M آفلاین
          M آفلاین
          mohammadhassan

🔴🔴🔴نکات مربوط به بافت های بدن (قسمت چهارم - بافت عصبی)

💉جانوران پرسلولی مثل انسان برای برقراری هماهنگی و پاسخ به محرک ها به دستگاه عصبی نیازمندند

💉بافت عصبی شامل سلولهای عصبی (نورون) و غیر عصبی( نوروگلیا) میشود

💉بعضی از سلولهای پشتیبان (نوروگلیا) به تغذیه نورون کمک میکنند بعضی به حفاظت از آنها میپردازند و بعضی غلاف میلین را میسازند

💉ژن ساخت غلاف میلین در همه ی سلولهای هسته دار بدن وجود دارد ولی فقط در سلولهای پشتیبان بیان میشود

💉بافت عصبی از دو بخش کلی دستگاه عصبی مرکزی (مغز ونخاع) و دستگاه عصبی محیطی (نورون های حسی و حرکتی و رابط) تشکیل شده است

💉غلاف میلین با ایجاد گره های رانویه موجب افزایش سرعت هدایت ( نه انتقال) پیام عصبی میشود
          @pouryarahimi

1 پاسخ آخرین پاسخ
          1
          پاسخ
          • پاسخ به عنوان موضوع
          وارد شوید تا پست بفرستید
          • قدیمی‌ترین به جدید‌ترین
          • جدید‌ترین به قدیمی‌ترین
          • بیشترین رای ها

• درون آمدن

• حساب کاربری ندارید؟ نام‌نویسی

• برای جستجو وارد شوید و یا ثبت نام کنید