سلام وقتتون بخیر ❤️
ببخشید وقتتون رو میگیرم اگر در تستی بگه در آزمایش ایوری مخلوط شدن باکتری کپسول دار مرده و باکتری بدون کپسول زنده
این عبارت غلطه ؟
به خاطر اینکه نگفته عصاره باکتری کپسول دار یا اینکه مخلوط نشدن واقعا من فکر میکنم چون عصاره باکتری رو به باکتری بدون کپسول اضافه کرد میشه بهش گفت مخلوط؟
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@تجربیا
1.گفته در تخمدان یک نوزاد دختر 8 ماهه هر یاخته حاصل از تقسیم میتوز یاخته های اووگونی...
با توجه به اینکه نوزان هست و به دنیا اومده فقط اووسیت اولیه رو در نظر بگیرم یا چون توی کتاب چیزی نگفته و سوال گفته هر یاخته حاصل از تقسیم میتوز یاخته های اووگونی ، اووگونی رو هم در نظر بگیرم؟
2کراسینگ اوور با توجه به اینکه محتوای ژنی یاخته رو تغییر نمی دهد جهش محسوب نمیشه؟
3 چرا نمیتونیم بگیم هر هرم کلیه مجرایی انحصاری برای تخلیه به ساختار قیف مانند دارد؟
@تجربیا
سلام
صورت تست این هست:
کدام گزینه درباره ی مراحل همانند سازی درست است؟
و گزینه ی جواب میشه:
آنزیم شکننده ی پیوند های هیدروژنی، فقط به بخش های فاقد پروتئین دنا وصل می شوند.
پاسخنامه در ادامه برای این گزینه بیان کرده:
آنزیم هلیکاز فقط پس از جدا شدن پروتئین های همراه دنا به آن وصل می شود.
سوال من اینه منظورش از فاقد پروتئین
اینه که هیچ پروتئینی نباشه یا فقط هیستون؟
چون تو متن کتاب داریم که: قبل همانند سازی دنا باید پیچ و تاب فامینه، باز و پروتئین های همراه آن یعنی هیستون ها از آن جدا شوند.
(تست از آزمون ماز هستش)
@دوازدهم @تجربیا @دانشجویان-پزشکی @دانشجویان-پیراپزشکی
سلام بچه ها
توی شکل بی کیفیت ۶ صفحه ی ۲۰ زیست دهم نشون داده دو تا غدد زیرزبانی و زیرآرواره ای به هم متصل اند از طریق یک مجرا
بعد نشون داده که زیرزبانی تعدادی مجرا داره به سمت دهان ولی من مجرایی برای زیر آرواره ای به سمت دهان نمیبینم
آیا میشه گفت غده ی زیر آرواره ای مجرا نداره؟
یا تو شکل نشون نداده و برای کنکور سوال نمیاد؟!
@همیار
@دوازدهم
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1401
Screenshot_2025-01-01-23-27-53-938_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2025-01-01-23-28-26-076_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر
ببخشید تو سوال 10منظورش آکسون ولی چرا باید غلط باشه پایانه اکسونی انشعاب داره و جز آکسون یا من منظور این سوال نمیفهمم؟
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@تجربیا
IMG_20241205_110806.jpg
[متن لینک](آدرس لینک)
IMG_20241205_110916.jpg
سلام. اون قسمتی که دورش خط کشیدم زائده عقبی ستون مهره هست؟
یک سوال دیگه هم داشتم. طبق شکل کتاب نیم لگن راست از نمای جلویی حالت برآمده داره و از نمای پشتی فرورفته تر از فرورفتگی نمای عقبی نیم لگن چپ هست. حالا در تصویر دوم، دقیقا همون برآمدگی مشابه برآمدگی نیم لگن راست از نمای جلویی مشاهده میشه اما در جزوه استادم نوشته شده بود که نیم لگن راست از نمای پشتی. نمای پشتی نیم لگن راست که حالت برآمده نداره. این سوالی که پرسیدم برداشت من از شکل کتاب بود و اطلاعی از اینکه واقعا درست باشه یا نه ندارم.
@یازدهم
@دوازدهم
@تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
زیست1/فصل 1
-
سلام
ثانیه هاتون پر تلاش
دوباره سوال دارم از زیست و منتظر محبت شما-
استاد موقاری عزیز تو کیلپاشون گفتند کانال های پروتئینی اختصاصی عمل میکنن تا حالا هم هر چی من خوندم و در حد علم خودم بلدم اختصاصی عمل میکنن میخوام بدونم میتونم اینا به قول استاد یه حکم کلی در نظر بگیرم؟ یعنی میتونیم بگیم هر پروتئین کانالی اختصاصی عمل میکند؟؟؟
-
یه تستی بود گفته بود : هر پروتئین غشایی به قراری اتصال فیزیکی میان سلول ها کمک میکند اینا میدونم که این جمله غلطه اما میخوام بدونم منظورش از اتصال فیزیکی چیه ؟؟؟ یعنی برام توضیح بدین جریان این اتصال فیزیکی چی هست ؟؟؟؟
پیشاپیش از لطف و محبت همه سپاس گزارم
-
-
@mitra-ism-rahmani ببخشید تو سوال دومی اشتباه تایپی دارم برقراری اتصال فیزیکی
-
برای سوال اول برای سراسری نمیشه گفت چون پمپ سدیم پتاسیم اختصاصی عمل نمیکنه ولی برای کانال میشه گفت البته به طور کلی این رو هم درنظر بگیرید که حتی از این کانال های اختصاصی آب چون دارای ملکول های ریزی هست عبور میکنه
برای سوال دوم هم مثلا هر پروتئین باعث میشه یه تعداد فسفولیپید در کنار هم اتصال فیزیکی داشته باشن یعنی کنار هم بمونن
-
@mitra-ism-rahmani سلام
در مورد سوال اولتون که بله درسته همه کانال ها اختصاصین ولی یه چیزی که هست اینه که در کتاب دهم چیزی به اسم کانال گفته نشده!(تو کتاب دهم گفته نشده ولی تو کتاب یازدهم گفته شده)
تو تست های دهم که طبق کتاب های نظام جدیدن اصولا نباید اسم کانال رو بیارن معمولا میگن پروتئین هایی که در انتشار تسهیل شده نقش دارن
حالا بحث اینجاس که یه وقت شما کانال رو با پروتئین ها اشتباه نگیرید!
یعنی کانال ها پروتئین های اختصاصی هستند ولی پروتئین ها همه اختصاصی نیستند!مثل پروتئینی که در انتقال فعال نقش داره و پروتئین ناقل به حساب میاد خب این از این
در مورد سوال دوم هم اینکه منظور از اتصال فیزیکی میتونه خیلی چیا باشه مثلا آنزیم ها وقتی میخوان بیان روی یه سلولی تاثیر بزارن باید یه پروتئینی باشه که آنزیم ها به اون وصل بشن و این اتصال فیزیکی محسوب میشه و یا در هورمون ها و ناقل های عصبی که در یازدهم میخونید هم همین سازوکار هست!
میتونید از جدول بالا هم کمک بگیرید
البته این دیگه خیلی توضیح داده و خیلی از اصطلاحاتش نترسید -
@mitra-ism-rahmani سلام به کارگاه استاد نگاه کردید تو یکی از سوالای گینه دوم داده بود هر پروتعینی اختصاصی عمل میکنه میتونین مراجعه کنید
منظورش تو سوال دومت فک کنم سیناپسه یعنی اگه به شکل کتاب نگاه کنی میبینی یه فاصله ای هست و پروتعین غشا از پیش سیناپسی به پس سیناپسی کشیده نشده فقط یه طرفش هستش .من اینجوری متوجه شدم -
@mitra-ism-rahmani در زیست1/فصل 1 گفته است:
H_R سوال اول را کامل متوجه شدم ممنون عزیزم
ببین برای کل پروتئین های سراسر نمیشه گفت مثال نقضش هم پمپ سدیم-پتاسیم هست که ۲ نوع یون رو جا به جا میکنه
برای پروتئین های کانالی به طور کلی میشه گفت ولی این نکته رو هم در نظر بگیر که چون ملکول های آب خیلی ریز هستن از این کانال ها عبور میکنن -
Infinitie. A ممنون محبت کردید
-
H_R اما سوال دوم نگفته تعدادی مولکول که فسفو لیپید را در نظر بگیریم گفته سلول
خب وقتی تعداد پروتئین ها در غشا زیاد باشه این تعدادی دست به دست هم میدن و در کل باعث اتصال فیزیکی کل سلول میشه
-
محمد اخگری اتفاقا همونا دیدم که این سوال برام پیش اومده
از لطف شما هم سپاس گزارم -
@mitra-ism-rahmani خواهش میکنم
-
H_R بله متوجه شدم
-
البته به نظر خودم درسته چون در مری از خودشون مایع مخاطی ترشح میکنن اما تو نشر الگو میگه غلطه
H_R
Infinitie. A
@همیار
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا -
سلام دوست عزیز
در رابطه با سوال ۲ شما
میتونید به صفحه ۷۳ کتاب مراجعه کنید
میبینید که اونجا پروتئین هایی هستن که روی بدن لنفوسیت های t قرار داره و میبینی که از طریق گیرنده هاشون (که گیرنده ها نوعی پروتئین غشایی هستن)به سلول میزبان متصل بشه اما و ما گیرنده های دیگه ای هم داریم که گیرنده ی هورمونی هستن که این ها هم باعث اتصال فیزیکی مواد به سلول میشن و حتی باز ما کانال هایی داریم که ناقل های عصبی به اونا متصل میشن و باعث باز شدن دریچه میشه که این اتصال ناقل عصبی هم خودش نوعی اتصال فیزیکیه اما ما انواع دیگه ای از پروتئین غشایی داریم مثل کانال سراسری فاقد دریچه که به اتصال فیزیکی سلول ما به یک ماده ی خارجی و یا سلول دیگه هیچ کمکی نمیکنه و این خودش دلیلی بر غلط بودن جمله ی بالاست -
ramses kabir متشکرم