7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
یه سوال از فصل ۱ یازدهم
-
میدونیم توی حالت آرامش
غلظت پتاسیم توی سیتوپلاسم نورون بیشته و غلظت سدیم توی مایع میان یاخته ای
و یون سدیم وارد یاخته و پتاسیم خارج میشه از طریق کانال نشتی
خب بعد از پتانسیل عمل ک غلظت ها بهم خورده
و اون موقع پمپ سدیم پتاسیمی با فعالیت بیشترش این بهم خوردی رو درست میکنه
توی این بازه و هنگام پتانسیل عمل
وضعیت عبور یون ها از کانال نشتی چجوریع
آیا پتاسیم وارد میشه و سدیم خارجه میشه از (نورون) حالا ک شیب غلظت عکس حالت آرامشه
چون کار کانال های نشتی بر اساس شیب غلظته -
Mohammad Mohebi وضعیت عبور یون ها از کانال های نشتی در پتانسیل عمل و آرامش یکسان است کتاب در توضیح عملکرد این کانال ها حالت خاصی را جدا نمی کنه در هر شرایطی این کانال ها کار میکنند و پتاسیم را به بیرون و سدیم را به داخل میارن
بقیه را هم منشن کنید تا زودتر سوالتون رو ببینند
@تجربیا @همیار -
سلام
توی کتاب داریم (یکی از این پروتئینها کانالهای نشتی هستند که یونها میتواند به روش انتشار تسهیل شده از آن عبور کنند...)
این جمله کاملا بیان میکنه که این کانالها در جهت شیب غلظت فعالیت میکنن و چون توی اون قسمتی که داره این موضوع رو مطرح میکنه پتانسیل آرامش هستش در ادامه ورود سدیم و خروج پتاسیم رو یاد آوری میکنه ولی توی اون حد فاصلی که شما بیان کردید و در تمام بخشهای دیگهی پتانسیل عمل که غلظت یونها جابهجا شده، این کانالها براساس شیب غلظت عمل میکنن و چون در قسمتی از متن هم گفته شده نفوذ پذیری غشا به پتاسیم بیشتره این رو میدونیم که مسلما عبور پتاسیم از غشا بیشتره ولی در رابطه با جهت حرکت براساس شیب غلظت باید پاسخگو باشیم -
و یک نکتهی جالبتر اینه که همهی دانش آموزان فکر میکنن همواره پمپ در خلاف جهت شیب غلظت و با مصرف ATP فعالیت میکنه. در حالی که همواره اینطور نیست. پمپ میتونه در جهت شیب غلظت ولی با مصرف ATP هم فعالیت کنه و دقیقا اون زمان زمان بازگرداندن شیب غلظت پس از پتانسیل عمل هستش که پمپ از جایی که سدیم بیشتر وجود داره سدیم رو به خارج میفرسته و پتاسیم رو داخل میکنه
-
Mohammad Mohebi سلام
فکر کنم شما به این نکته توجه نکردین
که همواره غلظت پتاسیم داخل نورون و غلطت و سدیم خارج نورون درسته که بهم میریزه غلظت یون ها بعد پتانسیل عمل بهم میریزه ولی به این معنی نیست که سدیم غلطتش داخل نورون بیشتر از خارج میشه
اینکه همواره غلطت سدیم خارج نورون بیشتره
و داخل نورون پتاسیم بیشتره من چند جا دیدم و درسته -
Mohammad Mohebi
جواب های بچه ها کامله بخونید اگه مشکلی داشتید مجددا منشن کنید -
Bahar Rahimi دانش آموزان آلاء دوازدهم تجربیreplied to Mohammad Mohebi on آخرین ویرایش توسط انجام شده
Mohammad Mohebi ببین نشتی ها کلاااا چه در حالت ارامش چه پتانسیل عمل و چه بعدش یک کار انجام میدن