سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
IMG_20241031_110419.jpg
سلام. عدسی دو تا تحدب داره یکی تحدب جلویی و یکی تحدب پشتی که محدب تر از جلویی هست. زمانی که پرتوهای موازی نور به اولین تحدب برخورد میکنند، شکست نور انتقال میوفته و پرتو ها همگرا میشوند. حالا پس از برخورد به دومین تحدب، چه اتفاقی میوفته؟ لطفا شکلش رو رسم کنید.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
a54f2bb4ee72f55d1910e2a61059a8b0.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
a511aace3e3229a285a9bdfec042761d.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
Screenshot_2024-10-27-18-29-59-865_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2024-10-27-18-30-13-527_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر 🥰
ببخشید این سوال گفته مناسب نیستند الف و ب و د غلطه ولی گفته مورد ج درسته سوال غلطه یا جواب غلطه؟
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
IMG_20241024_123317.jpg
IMG_20241024_123458.jpg
سلام. در ماده سفید نخاع رشته های عصبی میلین دار مشاهده میشه که اجتماعی از رشته های عصبی میلین دار و فاقد جسم سلولی هست. حالا گزینه ۳ (جزء موارد درست هست) گفته همه یاخته های این بخش ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند. از طرفی تمام یاخته های هسته دار بدن ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند ولی فقط در نورون ها این ژن بیان میشه. الان ماده سفید که رشته های عصبی فاقد جسم سلولی و درنتیجه فاقد هسته داره، چطوری میتونه ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو داشته باشه؟
@یازدهم @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
زیستا️️
-
دستگاه لنفی
لوزه بالاترین اندام لنفی است
تیموس بالاترین اندام لنفی است که در جلوی نای و پشت جناغ قرار گرفته است
بخش چپ تیموس از راست آن بزرگ تر است
طحال بزرگ ترین اندام لنفی است
در طحال همانند کلیه سرخرگ بالاتر از سیاهرگ است
گره و رگ لنفی در کف دست ها بسیار کم هستند
رگ های لنفی همچون سیاهرگ های پایین بدن دارای دریچه هستند
هر گره لنفی چند مسیر ورود و خروج دارد
زیست دهم
گلبول قرمز در زمان جنینی در کبد، کلیه ، مغز استخوان و سایر اندام ها تولید می شود اما در فرد بالغ فقط در مغز استخوان تولید می شود (کنکور ۹۸)زیست دهم
🩸عواملی که سبب کم خونی میشود🩸
🩸 برداشتن معده
🩸 از بین رفتن سلول های کناری
🩸 نخوردن حبوبات
گوشت
گیاهانی با برگ تیره🥬
🩸کمبود آهن کم
🩸خیلی کم ترشح شدن هورمون اریتروپویتین🩸یک بیماری ارثی به نام کم خونی داسی شکل وجود دارد ، که گلبول های قرمز با توجه به یک جهش ژنتیکی به خوبی نمی توانند اکسیژن را منتقل کنند(در زیست دوازدهم به خوبی آن را مطالعه می کنید)
زیست دهم
🩸 بیماری کم خونی داسی شکل
بیماری ارثی و به جنس وابسته نیست( یعنی وابسته به کروزمورم های جنسی نیست )🩸علت بیماری تغییر ژن
نتیجه
🩸تغییر پروتیین هموگلوبین
نتیجه
🩸تغییر شکل گلبول قرمز🩸ژن گلوبین(زمانی که آهن به آن متصل شد تبدیل به هموگلوبین میشود ) در تمام سلول های کامل بدن حضور دارد اما فقط در برخی از سلول ها از جمله گلبول های قرمز بیان و ترجمه میشود
🩸علت تغییر ژن ، جهش است🩸جهش این بیماری از نوع
🩸 جهش های کوچک
🩸از نوع جهش جانشینی
🩸از نوع جهش دگر معنا
🩸این تغییر به علت جانشینی باز الی نیتروژن دار آدنین به جای تیمین در ششمین نوکلئوتید زنجیر بتا هموگلوبین است🩸که یک تغییر ماندگار است
🩸 افراد مبتلا به کم خونی داسی شکل به مالاریا مبتلا نمیشوند
🩸این بیماری نشان دهنده رابطه ژن و پروتئین است .
زیست دوازدهم
🩸یادمون باشه
🩸افرادی که سیگار میکشند
🩸اکسیژن به خوبی به سلول های بندشان نمیرسد
🩸ترشح هورمون اریتروپویتین افزایش پیدا کردن
🩸تعداد گلبول قرمز افزایش پیدا کرده
🩸فرد دچار غلظت خون شده
@تجربیا
@بچه-های-کنکور-تجربی-1400 -
در یک فرد سالم هنگام فعالیت کبد به دنبال کاهش مصرف مواد زائد نیروژن دار در درون سلول ممکن نیست غلظت یون هیدروژن کاهش یابد.
با کاهش تنفس هوازی در پی کاهش اکسید شدن پیرووات و کاهش چرخه کربس،NADH و هیدروژن کمتری درون سلول تولید می شود که به دنبال آن کربن دی اکسید کمتری تولید و تولید بیکربنات نیز کاهش می یابد.
افزایش ترشح هورمون تیروئیدی اگر بیش از اندازه باشد(پر کاری تیروئید) باعث
افزایش تولید مولکولهایNADH در بسیاری از سلول های بدن، افزایش مصرف استیل کوآنزیمA وافزایش فعالیت انیدراز کربنیک می شود.
در واکنش تنفس سلولی هر مولکولی جزء واکنش دهنده ها باشد در ساختار خود اکسیژن دارد.
غضروف و نورون ها تخمیر ندارند.
در اولین مرحله تنفس سلولی (گلیکولیز) در یک سلول یوکاریوتی افزایش مصرف یون های فسفات آزاد درون سیتوپلاسم در مرحله ساخته شدن مولكولATP ممکن نیست(چرا که فسفات برا ساختن ATP ازADP را از اسید سه کربنه دو فسفاته دریافت می کند.) -
اگر فرد دارای سنگ کیسه صفرا شود
%(#db8f15)[هضم چربی در دوازده کاهش یافته]
مدفوع چرب شده
مدفوع کم رنگ شده
بیلی روبین خون افزایش یافته
فرد دچار زردی (یرقان) شده
ادرار پر رنگ شده
جذب ویتامین های محلول در چربی ( KEDA) به مشکل بر خورده
با جذب نشدن ویتامین k ، %(#a507de)[انعقاد خون] دچار مشکل شده
با جذب نشدن ویتامین D ، %(#1907de)[تعادل میزان کلسیم خون] دچار اختلال شده
با جذب نشدن ویتامین A ، %(#0af54c)[گیرنده های نوری] دچار مشکل میشوند
@تجربیا
@بچه-های-کنکور-تجربی-1400
@بچه-های-تجربی-راه-ابریشم -
اکسیژن همانند کربن دی اکسید توانایی اتصال به هموگلوبین را دارد.
اکسیژن بر خلاف کربن دی اکسید توانایی اتصال به %(#9d00ff)[بخش هِم Hb را دارد.]
میزان اکسیژن در خون %(#37ff00)[مویرگ های ششی] %(#ee00ff)[برخلاف] کربن دی اکسید %(#ff8800)[زیاد] است
میزان اکسیژن در خون مویرگ های بافتی بر خلاف کربن دی اکسید کم است.
لایه زیر مخاطی نای همانند لایه زیر مخاطی مری غدد ترشحی قابل مشاهده دارند.
لایه بیرونی در ساختار نای همانند همه لایه های لوله گوارش دارای بافت پیوندی سست است.
دم عادی همانند دم عمیق دارای انقباض ماهیچه دیافراگم است.
بازدم عادی همانند بازدم عمیق دارای استراحت ماهیچه دیافراگم است.
یاخته های نوع ١ موجود در دیواره حبابک %(#ff0000)[همانند] یاخته های نوع ۲ در از بین بردن عوامل بیماری زا نقشی %(#ff0000)[ندارند.]
در هر دو فرآیند دم عادی و عمیق برخلاف بازدم های عادی و عمیق حالت گنبدی ماهیچه دیافراگم به صورت صاف در می آید.
نوع بافت اصلی در %(#ff8000)[پرده دیافراگم] برخلاف پرده جنب از نوع %(#ff8000)[بافت اسکلتی] میباشد.
پرده دیافراگم برخلاف پرده جنب ماده زمینه ای ندارد.
پرده دیافراگم برخلاف پرده جنب دارای چند هسته است.
پرده دیافراگم برخلاف پرده جنب توانایی انقباض دارد.
کیسه های حبابک همانند حبابک ها توانایی تولید سورفاکتانت را دارند.
%(#3700ff)[کیسه های حباب که مانند حبابک ها] توانایی گشاد و تنگ شدن را دارند.
دم عادی برخلاف بازدم عادی مصرف انرژی زیستی دارد.
هوای مرده %(#00aaff)[همانند] هوای باقی مانده در تبادلات گازی شرکت نمیکند.
@تجربیا
کریچه ی ضربان دار،درجانداران تک سلولی دیده می شودکه فشاراُسمزی مایعات درونِ آن هاازمحیط کم تراست.
پوست بدن پلاناریا،محلی برای تبادلِ گازهاودفعِ مدادزائدِنیتروژن داراست.
قیفِ مژکدار،دریک حلقه ی مجزا نسبت به سایرِ اجزایِ متانفریدی قراردارد.
پ%(#009dff)[روتونفریدی درپلاناریا]،%(#ff0044)[برخلافِ] متانفریدی درکرمِ خاکی،درتماس باهمولنف است.
همه ی سخت پوستان،دفعِ موادازطریقِ انتشارِساده رادارند،امابعضی هاغددشاخکی دارند.
ترتیبِ ورودِموادبه داخلِ لوله هایِ مالپیگی:
1️⃣یون های پتاسیم وکلر
2️⃣ آب
3️⃣ اسید اوریکهرجانداری که کلیه دارد،%(#0059ff)[قطعاًگردشِ خونِ بسته دارد،] %(#009dff)[ولی هرجانداری که گردشِ خونِ بسته دارد، کلیه ندارد. (مثل کرم خاکی)]
ماهیانِ %(#ff0000)[آبِ شیرین،]نمک ها و یون هارا از%(#ff0000)[آبشش] جذب می کنند،ولی در %(#ff9500)[ماهیانِ آبِ شور]،نمکها و یون ها از %(#d900ff)[آبشش دفع] می شود.
پرندگانِ دریایی،همانندِ ماهیانِ غضروفی، می توانند نمکِ اضافی رابه صورتِ قطره های غلیظ دفع کنند.
مثانه ی دوزیستان برخلافِ سایرِ مهره داران، تواناییِ بازجذبِ آب رادارد.
@تجربیا
همه چیز درباره گیاهان تک لپه و دو لپه
در گیاهان تک لپه ای، %(#ff0000)[لپه] نقش انتقال مواد غذایی از اندوسپرم به رویان را دارد.
در گیاهان تک لپه ای، لپه محل ذخیره مواد غذایی میباشد.
در گیاهان %(#e600ff)[تک لپه ای، ذخیره غذایی دانه در اندوسپرم (3n)] میباشد.
در گیاهان دو لپه ای، ذخیره غذایی دانه در لپه (2n) میباشد.
در گیاهان %(#ff6200)[تک لپه ای، لپه ها از خاک خارج نمیشوند و توانایی فتوسنتز ندارند.]
در گیاهان تک لپه ای، لپه ها ار خاک خارج میشوند و توانایی فتوسنتز دارند.
در گیاهان دو لپه ای، حفاظت از سرلاد در نوک ساقه بر عهده قلاب است.
گیاهان تک لپه ای دارای رویش روزمینی هستند اما به ندرت!
گیاهان دو لپه ای دارای رویش روزمینی هستند اما اغلب!
گیاهان تک لپه ای دارای رویش زیرزمینی هستند اما اغلب!
گیاهان دو لپه ای دارای رویش زیر زمینی هستند اما به ندرت!
گیاهان تک لپه ای همانند گیاهان دو لپه ای دارای میانبرگ اسفنجی هستند.
گیاهان تک لپه ای بر خلاف گیاهان دو لپه ای، %(#ff6200)[میانبرگ نرده ای ندارند.]
در گیاهان تک لپه ای، تعداد روزنه ها در پوست زیرین از روپوست زیرین بيشتر است.
در گیاهان دو لپه ای، تعداد روزنه ها در روپوست بالایی از تک لپه ای ها کمتر است.
در گیاهان تک لپه ای، همانند گیاهان دو لپه ای، روپوست رویی و زیرین به ترتیب در سطح رویی و زیرین پهنک برگ قرار دارند.
گیاهان %(#008cff)[تک لپه ای فقط داراي پهنک] هستند.
گیاهان دو لپه ای، علاوه بر پهنک دارای دمبرگ نیز هستند.
شکل گیاهان تک لپه ای>>> نواری شکل با رگبرگ های موازی
شکل گیاهان دو لپه ای >>> پهن با رگبرگ های منشعب
گیاهان تک لپه ای، استوانه اوندی و پوست ندارند.
گیاهان دو لپه ای، دارای استوانه اوندی و یک پوست نازک هستند.
گیاهان تک لپه ای بر خلاف گیاهان دو لپه ای مغز (در ساقه ) ندارند.
گیاهان تک لپه ای بر خلاف گیاهان دو لپه ای، مغز(در ریشه) دارند.
ظاهر گیاهان تک لپه ای افشان و ظاهر گیاهان دو لپه ای، مستقیم است.