1.گفته در تخمدان یک نوزاد دختر 8 ماهه هر یاخته حاصل از تقسیم میتوز یاخته های اووگونی...
با توجه به اینکه نوزان هست و به دنیا اومده فقط اووسیت اولیه رو در نظر بگیرم یا چون توی کتاب چیزی نگفته و سوال گفته هر یاخته حاصل از تقسیم میتوز یاخته های اووگونی ، اووگونی رو هم در نظر بگیرم؟
2کراسینگ اوور با توجه به اینکه محتوای ژنی یاخته رو تغییر نمی دهد جهش محسوب نمیشه؟
3 چرا نمیتونیم بگیم هر هرم کلیه مجرایی انحصاری برای تخلیه به ساختار قیف مانند دارد؟
@تجربیا
سلام
صورت تست این هست:
کدام گزینه درباره ی مراحل همانند سازی درست است؟
و گزینه ی جواب میشه:
آنزیم شکننده ی پیوند های هیدروژنی، فقط به بخش های فاقد پروتئین دنا وصل می شوند.
پاسخنامه در ادامه برای این گزینه بیان کرده:
آنزیم هلیکاز فقط پس از جدا شدن پروتئین های همراه دنا به آن وصل می شود.
سوال من اینه منظورش از فاقد پروتئین
اینه که هیچ پروتئینی نباشه یا فقط هیستون؟
چون تو متن کتاب داریم که: قبل همانند سازی دنا باید پیچ و تاب فامینه، باز و پروتئین های همراه آن یعنی هیستون ها از آن جدا شوند.
(تست از آزمون ماز هستش)
@دوازدهم @تجربیا @دانشجویان-پزشکی @دانشجویان-پیراپزشکی
سلام بچه ها
توی شکل بی کیفیت ۶ صفحه ی ۲۰ زیست دهم نشون داده دو تا غدد زیرزبانی و زیرآرواره ای به هم متصل اند از طریق یک مجرا
بعد نشون داده که زیرزبانی تعدادی مجرا داره به سمت دهان ولی من مجرایی برای زیر آرواره ای به سمت دهان نمیبینم
آیا میشه گفت غده ی زیر آرواره ای مجرا نداره؟
یا تو شکل نشون نداده و برای کنکور سوال نمیاد؟!
@همیار
@دوازدهم
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1401
Screenshot_2025-01-01-23-27-53-938_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2025-01-01-23-28-26-076_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر
ببخشید تو سوال 10منظورش آکسون ولی چرا باید غلط باشه پایانه اکسونی انشعاب داره و جز آکسون یا من منظور این سوال نمیفهمم؟
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@تجربیا
IMG_20241205_110806.jpg
[متن لینک](آدرس لینک)
IMG_20241205_110916.jpg
سلام. اون قسمتی که دورش خط کشیدم زائده عقبی ستون مهره هست؟
یک سوال دیگه هم داشتم. طبق شکل کتاب نیم لگن راست از نمای جلویی حالت برآمده داره و از نمای پشتی فرورفته تر از فرورفتگی نمای عقبی نیم لگن چپ هست. حالا در تصویر دوم، دقیقا همون برآمدگی مشابه برآمدگی نیم لگن راست از نمای جلویی مشاهده میشه اما در جزوه استادم نوشته شده بود که نیم لگن راست از نمای پشتی. نمای پشتی نیم لگن راست که حالت برآمده نداره. این سوالی که پرسیدم برداشت من از شکل کتاب بود و اطلاعی از اینکه واقعا درست باشه یا نه ندارم.
@یازدهم
@دوازدهم
@تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
نپرسیدن عیب نیست ..
-
ترخدا یکی این جایگاه ژنی( تک جایگاهی و چند جایگاهی بودن) رو کااااامل برام توضیح بده
جایگاه ژنی به سری کروموزومی ربطی نداره؟
f.nalist
پرستو بابایی
آدمک -
عههههه ببخشید منظورم پرسیدن بودن
-
پرسیدن عیب نیست ندانستن عیب است
-
هویججج ببینید صفات تک جایگاهی صفاتی هستن که رو رو یک کروموزوم تک کروماتیدی یک ژن مربوط به اون صفت موجوده
صفتی که چند جایگاهی باشه میتونه ژن های بیشتری تو تعیینش دخیل باشن
مثلا این صفت ما اینجوری باشه که رو یک کروموزوم تک کروماتیدی ۲ جایگاه داشته باشه ینی دو ژن روی اون کروماتید در تعیینش دخیل باشن
یا این صفته ما اصن جایگاه هاش رو یه کروموزوم نباشن
مثلا یه صفتی یک جایگاهش رو کروموزوم ۵ باشه جایگاه دیگش رو ۷ و جایگاه دیگش رو ۹
هر جایگاه میتونه الل های مختص به خودش رو داشته باشه
مثلا ممکنه جایگاه مربوط به کروموزوم ۹ دارای ۳ الل مربوط به هم باشن ولی جایگاه مربوط به کروموزوم ۷ دارای ۲ الل مربوط به هم باشنحالا اگه هنوزم مشکل دارید بگید من بیشتر و ریز تر توضیح میدم
کاش به کامپیوتر دسترسی داشتم براتون با شکل توضیح میدادم ولی متاسفانه تو راه سفرم -
آدمک
یعنی تک جایگاهی باشه
و اون جاندار 3n باشه چندتا جایگاه داریم ؟ -
برای راحتی کار انسان رو در نظر بگیرید و روی اون فکر کنید
مثال از صفات تک جایگاهی زیاده
مثلا بیایم کربوهیدرات گروه خونی رو بگیم
تو سلول پیکری شما ۴۶ کروموزوم تک کروماتیدی هست
ینی شما تو این سلول ۲ کروموزوم شماره ۹ دارید
هر کروموزوم شماره ۹ شما دارای یک جایگاه برای ۳ دگره ABO داره
این دو کروموزوم شماره ۹ رو کنار هم در نظر بگیرید
هر کدوم یک جایگاه مربوط به این صفت رو دارن, فکرنکنید که الان این صفت دو جایگاهیه، خیر، چون هر دو جایگاه از نظر فاصله با سانترومر کروموزوم خودشون یکسان هستن ینی رو به روی هم قرار میگیرن و همچنین دگره های مشترکی رو میتونن پذیرا باشن
پس این یک صفت تک جایگاهی سه دگره ای هست -
حالا بیایم راجب چند جایگاهی بحث کنیم
چون مثال انسانیش تو کتاب نیس شاید سخت تر بفهمید
ولی فرض کنید صفتی داریم که یک جایگاه رو کروموزوم ۹ (با دگره های محتمل Aو a) داره و یک جایگاه رو ۱۲ داره(با دگره های محتمل Bو b)
خب دو کروموزوم همتای ۹ رو در نظر بگیرید
این دو کروموزوم هر دو جایگاهی مقابل هم دارن ( از سانترومر به فاصله یکسانی قرار گرفتن) و فقط الل های a و A رو میتونن بپذیرن
رو کروموزوم شماره ۱۲ هم به همین روال که گفتم اما اونا میتونن b یا B رو بپذیرن
پس این یک صفت دو جایگاهی هست که یک جایگاه در کروموزوم ۹ و یکی در ۱۲ دارهاینجور صفات حتی میتونه تمام جایگاه هاشون رو یک کروموزوم باشه
مثلا یه صفت ۳ جایگاهی که هر ۳ جایگاهش رو کروموزوم ۱۰ هستش
جایگاه اول به فاصله مثلا ۱۰ انگستروم از سانترومر و جایگاه دوم به فاصله ۲۳ انگستروم از سانترومر و جایگاه سوم به فاصله ۴۰ انگستروم از سانترومر قرار دارنینی اگر شما یک جفت کروموزوم همتا شماره ۱۰ رو کنار هم بذارید
هر دو جایگاه اول کنار هم قرار میگیرن
هر دو جایگاه دوم کنار هم و هر دو جایگاه سوم کنار هم
جایگاه اول مثلا میتونه الل های aوA رو پذیرا باشع
جایگاه دوم مثلا ۴ اللیه و میتونه الل های c d f g رو پذیرا باشه
و جایگاه سوم مثلا باز دو اللیه و میتونه bو B رو پذیرا باشه
Aوa فقط با هم رابطه دارن و میتونن جای هم قرار بگیرن
Bوb هم همینطور
هر چهار الل c d f g هم فقط بین خودشون با هم رابطه دارن و با الل اون دو جایگاه قبلی رابطه ای ندارن و نمیتونن جای اونا قرار بگیرندیگه سعی کردم ریزتر توضیح بدم ک متوجه بشید کامل
البته با شکل میتونستم بهتر میشد -
هویججج اگر سلولی که بررسی میکنیم دو کروماتیدیه پس ۶ جایگاه داریم اگر تک کروماتیدیه پس ۳ جایگاه
ولی درنهایت بازم بهش میگیم صفت تک جایگاهی چون هر ۳ کروموزوم ژنی مربوط به اون صفت دارن که به یک فاصله از سانترومر قرار گرفتن و میتونن دگره های مشترکی رو بپذیرن -
هویججج
ببخشید من مدرسه بودم الان برگشتم ،متوجه شدی ؟