سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
IMG_20241031_110419.jpg
سلام. عدسی دو تا تحدب داره یکی تحدب جلویی و یکی تحدب پشتی که محدب تر از جلویی هست. زمانی که پرتوهای موازی نور به اولین تحدب برخورد میکنند، شکست نور انتقال میوفته و پرتو ها همگرا میشوند. حالا پس از برخورد به دومین تحدب، چه اتفاقی میوفته؟ لطفا شکلش رو رسم کنید.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
a54f2bb4ee72f55d1910e2a61059a8b0.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
a511aace3e3229a285a9bdfec042761d.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
پرسش پاسخ زیست
-
سلام اقایون خانومای محترم ببخشید دیافراگم توی بازدم عمیق به قلب صدمه نمیزنه؟ یا اصلا کلا صدمه ای وارد نمی کنه؟ چون پایین قلب به دیافراگم چسبیده و موقع تنفسم دیافراگم بالا و پایین میشه و تو همین موقعم قلب تپش داره. در کل قضیه چه جورییه؟ دمتون گرم
-
@amin-sotoudeh والله چی بگم... فک نکنم صدمه بزنه
-
آقا یه جا یه نکته خوندم این بود: در قسمت میانی قلب، دیواره سرخرگ ها و بطن هادر امتداد یکدیگر قرار دارند. بعد گفته بود که پیوستگی دیواره بطن چپ با سرخرگ ائورت توی شکل کتاب مشخص نیست ولی پیوستگی دیواره میانی بطن چپ و سرخرگ ششی معلومه.
منظور از این که گفته دیواره میانی، دیواره بین دو تا بطنه یا میوکارد بطن چپ و راست؟ در اصل تو شکل دیواره بین دو تا بطن با سرخرگ ششی تو یه امتداده اما پیوستگی و امتداد سرخرگ آئورت با کجاست؟ -
Mohsen Taheri جواب اینو تو یه سایتی که پرسیدم این بود:
1- اولا خود قلب به شش ها متصل نیست و این لایه خارجیه قلبه که دو لایه ست و همون پری کارده که خارجی ترین لایه اون اسکلت فیبریه که قلبو به اسخوان جناغ، دیافراگم و رگ های خونی بزرگ می چسبونه؛ پس از این لحاظ حرکات دیافراگم روی قلب تاثیری نداره.
2- یکی دیگه هم گفته بود که اگه قلب خودش درست کار بکنه، حرکات دیافراگم روی اون تاثیر بدی نداره ولی اگه برعکس؛ حرکات دیافراگم می تونه باعث بدتر شدنش هم بشه. -
pouria bahremand سلام مورد دو غلط است
سانتریول دوک تقسیم را ایجاد نمی کند بلکه ایجادش را با توجه به متن کتاب سازمان دهی می کند چرا که دوک تقسیم پروتئینی است و ایجادش به عهده ریبوزوم است -
paria jafarizadeh مشکل من با اینه که اسپرم تقسیم نمیشه پس چجوری سانتریولش دوک ایجاد میکنه؟راستی آقا موقاری درست گرفتن این مورد رو
-
سلام رفقا
چند تا سوال:- آیا برای بافت چربی میتونیم بگیم ماده زمینه ایش دارای مخلوطی از مولکولهای درشته؟!(مگه این تعریف مال بافت پیوندی سست نیس؟!)
- صحیح/غلط : اسفنکتر ها فقط در هنگام عبور مواد باز هستند!!(نمیتونیم بگیم چون برای عبور گازهای بلعیده شده با غذا هم باز میشن پس جمله غلطه؟!؟!)
- صحیح/غلط : تبدیل دی ساکارید به مونو ساکارید در فرایند گوارش در سلولهای روده انجام میشود!(نمیشه بگیم توی فضای درون روده انجامه میشه نه در سلول روده؟!؟!)
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا
@دانش-آموزان-آلاء
-
Amin.th سلام خسته نباشید
1 درسته.انحصاری نیست چون چربی هم پیوندیه...البته مطمئن نیستم.
2 غلط اسفنکتر ها فقط در هنگام بلع باز هستند.چه گاز چ غذا : )
3 غلط چون درون فضای روده انجام می شه با انزیم.نه توی سلول ها .مولکولی ک وارد سلول می شه گلوکزِ فقط.
-
@FatiJoooooni در پرسش پاسخ زیست گفته است:
Amin.th سلام خسته نباشید
1 درسته.انحصاری نیست چون چربی هم پیوندیه...البته مطمئن نیستم.
2 غلط اسفنکتر ها فقط در هنگام بلع باز هستند.چه گاز چ غذا : )
3 غلط چون درون فضای روده انجام می شه با انزیم.نه توی سلول ها .مولکولی ک وارد سلول می شه گلوکزِ فقط.
درمورد دومی ؛ مگه تو کتاب نگفته اسفنکتر انتهای مری برای خروج گاز های بلعیده شده با غذا هم شل میشه؟!؟پس هنگام بلع نیس دیگه!
مورد سوم هم موافقم ولی خیلی سبز دهم درست گرفته!!!!!توی پاسخنامه هم گفته که فقط در روده دیده میشه و هیچ توضیح دیگه ای نداده -
@FatiJoooooni در پرسش پاسخ زیست گفته است:
Amin.th اممم خب اگه جمله رو صحیح بگیریم نکته ای ک اشاره کردین شامل می شه
چون فقط مواد غذایی ک مواد نیستن.گازهاهم جزو موادن
با از ایشونم بپرسید
@Amir-Bernousiاره
منم به همین فکر کردم -
Sana_gn راستش کتاب حس میکنم بد مطلبو رسونده ...ولی چیزی ک منو تونس قانع کنه رو بت میگم ببین در واقع انبساط قلب یا همون استراحت اواخر Tهس یعنی اونجا دیگه هیچ پیامی تو یاخته هایه قلبی منتشر نمیشه و وختی موجهTداره ثبت میشه پیام پیام در حاله خارج شدنه و هنوز کامل خارج نشده و دسگاهی که داره اینو ثبت میکنه کارش اینه شدته موجه الکتریکی رو نشون بده (شاید از لحاظه مهندسی پزشکی اینی ک میگم یه کمم خنده دار باشه چون با رسالته دسگاه آشنا نیسم)پس تو موجه T پیام تو یاخته ها هس.
-
-_× در پرسش پاسخ زیست گفته است:
Amin.th اولیش درسته رشته پروتیینی تو چربیا برخلافه خون داره
دومی غلطه گازم هس
سومی هم درسته در واقع یاخته های روده باریک از دیوارشون کنده میشنو بقیه داستان ک همون خ سبزی ک میگین گفتهواسه سومی درسته که جدا میشن ولی نمیتونیم بگیم که توی خوده سلول انجام میشه!!
این خوده تسته