IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
IMG_20241031_110419.jpg
سلام. عدسی دو تا تحدب داره یکی تحدب جلویی و یکی تحدب پشتی که محدب تر از جلویی هست. زمانی که پرتوهای موازی نور به اولین تحدب برخورد میکنند، شکست نور انتقال میوفته و پرتو ها همگرا میشوند. حالا پس از برخورد به دومین تحدب، چه اتفاقی میوفته؟ لطفا شکلش رو رسم کنید.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
a54f2bb4ee72f55d1910e2a61059a8b0.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
a511aace3e3229a285a9bdfec042761d.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
Screenshot_2024-10-27-18-29-59-865_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2024-10-27-18-30-13-527_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر 🥰
ببخشید این سوال گفته مناسب نیستند الف و ب و د غلطه ولی گفته مورد ج درسته سوال غلطه یا جواب غلطه؟
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
IMG_20241024_123317.jpg
IMG_20241024_123458.jpg
سلام. در ماده سفید نخاع رشته های عصبی میلین دار مشاهده میشه که اجتماعی از رشته های عصبی میلین دار و فاقد جسم سلولی هست. حالا گزینه ۳ (جزء موارد درست هست) گفته همه یاخته های این بخش ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند. از طرفی تمام یاخته های هسته دار بدن ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند ولی فقط در نورون ها این ژن بیان میشه. الان ماده سفید که رشته های عصبی فاقد جسم سلولی و درنتیجه فاقد هسته داره، چطوری میتونه ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو داشته باشه؟
@یازدهم @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
سلام عصر بخیر
ی سوال اینک دقیقا بطن چهارم مغز کجاست؟!
داخل فعالیت دیدم ک نوشته شیار بین نیمکره های مخچه رو برش میدیم بعدش درخت زندگی و بطن چهارم دیده میشه
پس ینی بطن چهارم وسط مخچه هس؟!
حالا اگ اونطوری باشه درخت زندگی تو بخش سفید مخچه هس دیگ
پس بطن چهارم هم تو بخش سفیده؟! هدایت جهشی و این حرفا داریم!؟
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1402
۲۰۲۴۱۰۱۴_۱۳۱۱۴۶.jpg
سلام دوستان
تو پاسخنامه سوال ۴۰۲ گفته این مورد برای همانند سازی نیمه حفاظتی و غیر حفاظتی درسته ولی استاد من گفتن که این گزاره تو کنکور اومده و پاسخنامه سنجش تشکیل پیوند هیدروژنی بین نوکلئوتید های جدید و قدیمی رو فقط برای نیمه حفاظتی در نظر گرفته
برای کنکور که خب قطعا باید فقط نیمه حفاظتی رو در نظر میگیریم .
حالا اگه تو نهایی همچین چیزی داد کدوم مورد درسته ؟
پرسش پاسخ زیست
-
Hesam Mohammadi منم دقیق نمیدونم
-
Hesam Mohammadi
Armin Hosseiniمن اینو تو جزوه یکی از دوستان دیدم که تو تاپیک جزوه ها گذاشته بود ولی الآن نمیدونم کی بود که برم بپرسم ازش مرسی از هردو
-
Hoorieh sh بله حرف شما کاملا درست ولی منم برام سواله که چرا سنجش اینجوری در نظر گرفته
-
Hesam Mohammadi
باکتری پروکاریوت و جاندار پروکاریوت اصلا چرخه ی سلولی نداره!
تو کتاب زیست دوازدهم گفته -
دریا دریایی الان یعنی هلیکاز و آنزیم پلی مراز به کارش نمیاد دیگه؟!
-
Hesam Mohammadi پس چطوری همانند سازی میکنه؟
-
Hesam Mohammadi همانند سازی که دارن اگه نداشتن پس چجوری تقسیم میشدن. توی فصل 1 زیست 12 هستش که مزلسونو استال روی یه باکتری آزمایش کردن و فهمیدن که نوع همانند سازیشون نیمه حفاظتیه.ولی چرخه سلولی مثل یوکاریوتی ها ندارند یه مکانیزم ساده تر برای ساخت هلیکاز و آنزیم و اینا دارن البته اگه اشتباه نکنم.
-
سلام
%(#f05209)[سوال 1 : ]الف) باتوجه به شکل برگهای گیاه زمین ساقه که دارای برگهای باریک و نواری شکل هست می توان متوجه شد که زنبق گیاهی تک لپه هست . / ب) سیب زمینی گیاهی دو لپه هست (باز با توجه به برگها میشه تشخیص داد). / پ) پیاز تک لپه هست (ریشه افشان داره) / ت) توت فرنگی هم نوعی گیاه دو لپه هست که (باز هم امکان تشخیص از برگ هم وجود داره)%(#f05209)[سوال 2 : ] در این رابطه با تعریفی که کتاب از گره آورده فقط ساقه و شاخه رو محل وجود گره معرفی کرده و به نظرم دونستنش کافیه .(حالا بماند که جواب میتونه به همین جا ختم شه اما توی پاورقی گاج مطلبی رو درباره جوانه موجود در ریشه گفته : %(#918787)[جوانه ها به طور معمول در ساقه قرار دارند و در بخش های دیگر گیاه مشاهده نمی شوند و بر اساس محل قرار گیری علاوه بر انتهایی و جانبی دسته سوم هم وجود داره که میشه جوانه هایی که در جای طبیعی نیستند! و جوانه های ریشه مثالی از دسته سوم هستند هلو ، سیب ، گیلاس و آلبالو هم مثال هایی هستن که چنین ریشه هایی دارن و میتونن با کمک این ریشه ها تولید مثل غیر جنسی انجام بدن] ؛ اما اینجا هم از گره اسمی نبرده پس در کل میوتونیم بگیم با وجود تنوع مکانی جوانه ها گره فقط محل جوانه جانبی هست و در نتیجه فقط در ساقه قرار داره چون معمولا از خود ریشه اول ساقه به وجود میاد بعد برگ به ساقه متصل میشه نه به ریشه)
%(#f05209)[سوال 3 : ] در تعریف جوانه میگیم که : جوانه ها مجموعه ای از یاخته های سرلادی و برگ های بسیار جوان اند و این یعنی منشأ برگها جوانه بوده البته کتاب مستقیما نمیگه در محل گره جوانه داریم و در عوض گفته جوانه ها انتهایی و جانبی هستن اما بعدش گره رو معرفی کرده و گفته سرلاد نخستین علاوه بر جوانه در مسیر های میان گرهی هم وجود داره درواقع متوجه میشیم علاوه بر گره در میان گره هم هستن. و اینجا توجهتونو به یه نکته مرتبط در کتاب گاج هم جلب میکنم : %(#15a602)[اتصال برگ به ساقه ، از طریق دمبرگ انجام می شود . محلی که دمبرگ در آن به ساقه اتصال دارد ، گره نام دارد . در محل گره های ساقه ، جوانه های جانبی وجود دارند .]
%(#f05209)[سوال 4 : ] اول بگم توی جمله اول مرتبط با دهم در کتاب دهم میگه گره محل اتصال برگ به %(#f00909)[ساقه یا شاخه] هست یعنی از ریشه اینجا اسمی نبرده (البته میدونم اشتباه نوشتاریه اما اشتباه نشه )...حالا در جوابتون : در کتاب دهم یک تعریف کلی از گره ارائه داده و اصلا نکته همین جاست که توجه کنیم در گره ها به علت وجود جوانه که منشأ سلولهای سرلادی هستن (و این سلولها هم که نوعی سلولهای بنیادی تمایز نیافته هستن و قدرت تشکیل ساختار های دیگه رو دارن) میشه انتظار رشد برگ رو داشته باشیم و به این دلیل گره رو منشأ برگ و محل اتصال اون به ساقه یا شاخه معرفی کرده. بعد در یازدهم در بحث مربوط به تکثیر گیاه به روش ساقه تمایز یافته اولا به نوع خاصی اشاره میکنه که ساقه رونده داره و بنابراین یه بخش از ساقه باریک و بلندی که روی زمین میفته و به صورت افقی رشد پیدا میکنه در تماس با خاک قرار میگیره همون طور که در روش خوابانیدن در ادامه گفته بخشی از ساقه یا شاخه را که دارای گره است %(#a63d08)[با خاک می پوشانند ] و بعد از مدتی از محل گره ریشه و ساقه برگدار ایجاد میشود (یعنی همون گره با همون ویژگی که در دهم گفته شد اگر امکان پوشاندنش با خاک باشه این بار میتونه با تمایز سلولهای سرلادی ریشه هم تولید کنه ) پس تناقضی هم وجود نداره
%(#f05209)[سوال 5 : ] کتاب گفته از هر پیاز تعدادی پیاز جدید تشکیل میشه منظورش از داخل همون ساختار پیاز مانند هست که اینجا به تصویر واقعی نیاز داره همون پیاز خوراکی رو اگه در نظر بگیرید بعضی وقت دیده میشه یه پیاز کوچیکتر بهش متصله یا وقتی پوستشو جدا میکنیم میشه دیدشون در کل پیازای جدید باید به مرور از پیاز اولیه جداشن و میشه گفت زیر خاک این اتفاق میفته .
%(#f05209)[سوال 6 : ] گره همون ساختاری هست که جوانه جانبی در اونجا قرار میگیره و بعد میتونه منشأ برگ یا حتی ریشه و ساقه بشه . حالا جوانه مجموعه ای از برگهای بسیار جوان و سلولهای سرلادی هستن که یا انتهایی هستن یا جانبی اما اون جانبیش داخل گره قرار میگیره فرق گره و جوانه هم اینه که گره انتهایی نداریم اما جوانه انتهایی داریم (جوانه انتهایی فقط باعث رشد ساقه میشه پس اینجا گره قرار نداره اون حالت سومم که دونستنش اهمیتی نداره ولی باز اونم باعث گسترش ریشه و نهایتا ساقه میشه و ربطی به رویش برگ نداره)
-
Hesam Mohammadi در پرسش پاسخ زیست گفته است:
maryam111 همانند سازی دارند اصلا باکتریا ؟!من گفتم بر اساس پایه یازدهم بود از بقیه اش خبر ندارم اما اگه اندامک میتوکندری رو همانند سازی میکنند پس حتما ازشون استفاده میکنند
چرخه سلولی با توجه به وضعیت هسته (که مثلا پوشش وجود داره یا تجزیه شده یا ...) تعریف میشه، پروکاریوت چون هسته نداره چرخه سلولی هم براش (در حد کتاب حداقل) تعریف نمیشه ...
ولی تقسیم و همانندسازی دارهپروکاریوت میتوکندری و کلا اندامک نداره، پس تقسیم میتوکندری هم نداره ... (پروکاریتوت خودش هم ارز میتوکندری هست، یعنی تقسیم خود میتوکندری شبیه به تقسیم باکتری هست، و طبق نظریه ای میتوکندری اصلا یه باکتری بوده که اتفاقا وارد سلول دیگه شده و با هم سازش و همزیستی پیدا کردن و رفیق شدن شد اندامک اون سلول)
رنا پلیمراز (رونویسی) خودش میتونه دو رشته دنا رو از هم باز کنه و نیاز به هلیکاز نداره، به قول معروف همه فن حریفه و مثل یه ابزار چند کاره هست که نیاز به چیز دیگه نداره همه ابزار مورد نیاز رو خودش داره
اما دنا پلیمراز (همانندسازی) خودش نمیتونه دو رشته دنا رو از هم باز کنه (چه در پروکاریوت و چه در یوکاریوت. اصلا هلیکاز اول تو باکتری کشف شد)، پس قبلش باید هلیکاز دو رشته رو باز کنه بعد (چهار تا) دنا پلیمراز وصل بشه به یه رشته شروع به همانندسازی کنه (روی هر رشته دو تا دنا پلیمراز میشینه، یکی به سمت چپ و یکی به سمت راست شروع به رونویسی میکنند یعنی دو جهته هست) -
iwasaswimmer ممنونم متوجه شدم پس پروکاریوت ها هم از پلی مراز و هلیکاز استفاده میکنند ممنونم
-
میشه راهنماییم کنین
سلولهای درون پوست دیواره پسین هم دارن؟ یا همون نخستینش سوبرینی میشه؟
بعد منظور از سلولهای زنده درون استوانه آوندی همون سلولهای پارانشیمی و آوند آبکشه فقط؟
لایه ریشه زا چی زنده حساب میشه؟ و اصلن جز همون پارانشیمه یا جداس؟
فشار تورژسانسی در ترابری مواد آلی هم نقش داره ؟ اگه داره چطور
بعد دنای پارامسی ( و کلا تک سلولی ها ) حلقوی حساب میشه ؟ بقیه مشخصاتشم شبیه به یوکاریوتای دیگس یا متفاوته؟@دانش-آموزان-آلاء / @همیار (please )