7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
IMG_20241031_110419.jpg
سلام. عدسی دو تا تحدب داره یکی تحدب جلویی و یکی تحدب پشتی که محدب تر از جلویی هست. زمانی که پرتوهای موازی نور به اولین تحدب برخورد میکنند، شکست نور انتقال میوفته و پرتو ها همگرا میشوند. حالا پس از برخورد به دومین تحدب، چه اتفاقی میوفته؟ لطفا شکلش رو رسم کنید.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
a54f2bb4ee72f55d1910e2a61059a8b0.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
زيست 2/پتانسیل عمل
-
http://uupload.ir/files/7s7h_20200122_201129.jpg
سلام. لطفا سوال 50 و51 باعلت بگین؟
@فارغ-التحصیلان-آلاء m-mp-ss @دانش-آموزان-آلاء خانوم Virus @دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا -
-
Mahhh
4
3میلین عایق بار الکرتیکی و....س،تبادل در رشته های دارای میلین توی گروه های رانویه صورت میگیره،حد فاصل دو میلین
همیشه سدیم بیرون بیشتر از درونه،اینو میشه از پمپ سدیم پتاسیم فهمید،ک چ در پتانسیل ارامش چ در عمل کارشو داره انجام میده و سدیم رو با صرف انرژی به بیرون جابجا میکنه
-
http://uupload.ir/files/rnh_screenshot_2020-01-23-00-56-09.png
سوال کنکور 98 بوده.
لطفا سوال 205 بگین.
خودم بین 1و4شک دارم
@رتبه-های-انجمن-آلاء @hot_ice @دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا m-mp-ss D.fateme.r Viruَs @دانش-آموزان-آلاء -
@hot_ice
ممنون.
من قضیه میلین باپتانسیل عمل رونمی دونم
یعنی هرجا میلین هسته پیام عصبی تشکیل نمیشه
؟!
واینکه ی سوال دیگه در نمودار پتانسیل عمل از 65-تا 0 پتانسیل ارامش هست؟؟!
از 0تا40+پتانسیل عمل شروع میشه؟!؟؟
D.fateme.r -
Mahhh
میلین درواقع غشای سلول پشتیبانه ک دور سلول عصبی پیچیده جاهایی ک این غشا هست، پمپ و کانال و... ای روی غشای سلول عصبی نیست و اصلا رشته در تماس با مایع میانبافتی(بین سلولی)قراز نمیگیره،دور تا دور اون نقطه هم میلین(فسفولیپید»»»ابگریزی)قرار گرفته،پس پتانسیل عمل اون نقطه رو دربر نمیگیره و ازش میپره!درنتیجه میگیم جهش پیدا میکنه و پیام سریعتر حرکت میکنه
(یک نکته از من داشته باش ک در واقع غلاف میلین باعث مصرف کمتر ATP هم میشه چون پمپ و... کمتری کار میکنه)منفی 65 (البته واسه شما قدیما)،فقط پتانسیل ارامش در نظر میگرن(الیتع پتانسیل ارامش سلول عصبی!)
اگ دقت کنی خود کتاب درسیتون اینو دو قسمت کرده
و شروع رو با بازشدن دریچه دار سدیمی گرفته،یعنییعنی قسمت بالا روندع نمودار
و بعد گفته«در مرحله ی بعد» پتاسیمی باز و قسمت پایین رونده نمودار
از لحظه ای ک بخواد تغییر کنه به سمت مثبت شدن ما پتانسیل عمل میگیرم تا لحظه ای ک باز برگردع به منفی 65،درنتیجه طبق شکل میگفتیم 3 هزارم ثانیه واسه هر نقطه طول میکشه
البته ما ی تغییر پتاسیل هم از ارامش به سمت منفی تر شدن هم داریم ک بهش میگیم مهار شدن ک توی کتاب غیر مستقیم بهش اشاره کرده بود. -
Mahhh در زيست 2/پتانسیل عمل گفته است:
@hot_ice
یعنی همیشه پتاسیم از طریق کانال بدون دریچه واردمیشه.....
یعنی همیشه کانال در جهت شیب غلظت درست؟!
چه در ارامش چه در عمل؟!آره کانال(چ همیشه باز چ دریچه دار) همیشه در جهت شیب غلظت عمل میکنه و چون همیشه سدیم بیرون بیشتر از داخل
و پتاسیم داخل بیشتر از خارجهدرنتیجه کانال سدیمی همیشه باز،همیشه(چ در ارامش ج در عمل)سدیم وارد سلول میکنه
و کانال پتاسیمی همیشه باز،همیشه(چ در ارامش چ در عمل) پتاسیم از سلول خارج میکنهکانال های دریچه دار سدیمی و پتاسیمی هم در جهت شیب عمل میکنن،اما فقط در پتاسیل عمل باز میشن
-
Mahhh
کانال های دریچه دار سدیم و پتاسیم (خب طبیعتا ی پروتئین غشایین و هستن همیشه!) اما به ترتیب اینطوری بستن:کانال دریچه دار سدیمی:در آرامش همیشه و در مرحله ی دوم عمل(یعنی از مثبت چهل تا منفی65)
کانال دریچه دار پتاسیمی:در ارامش و در مرحله ی اول عمل(یعنی از منفی 65 تا مثبت 40)نقطه اشتراک هردو توی بسته بودن:در آرامش هردو بسته و در مثبت 40 هم هردو بسته
-
@hot_ice
من یکم گیج شدم.
من خوندا بودم در ارامش اصلا کانال های دریچه دار نداریم
فقط پروتین های حامل یا ناقل همون پمب سدیم پتاسیم داریم و انتشار تسهیل شده که از طریق کانال های نشتی هستش
کانال های بدون دریچه یا همون نشتی.
ولی حالا سوالم اینکه کانال های دریچه دار تو ارامش داریم یا نه؟
واینکه کانالدهای همیشه باز چطور -
@hot_ice در زيست 2/پتانسیل عمل گفته است:
Mahhh
کانال های دریچه دار سدیم و پتاسیم (خب طبیعتا ی پروتئین غشایین و هستن همیشه!) اما به ترتیب اینطوری بستن:کانال دریچه دار سدیمی:در آرامش همیشه و در مرحله ی دوم عمل(یعنی از مثبت چهل تا منفی65)
کانال دریچه دار پتاسیمی:در ارامش و در مرحله ی اول عمل(یعنی از منفی 65 تا مثبت 40)نقطه اشتراک هردو توی بسته بودن:در آرامش هردو بسته و در مثبت 40 هم هردو بسته
قسمت کانال های دریچه دار سدیمی درعمل مگه نمیشه": از 0تا 40؟
و پتاسیمی از 40 تا 0؟!