IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
IMG_20241031_110419.jpg
سلام. عدسی دو تا تحدب داره یکی تحدب جلویی و یکی تحدب پشتی که محدب تر از جلویی هست. زمانی که پرتوهای موازی نور به اولین تحدب برخورد میکنند، شکست نور انتقال میوفته و پرتو ها همگرا میشوند. حالا پس از برخورد به دومین تحدب، چه اتفاقی میوفته؟ لطفا شکلش رو رسم کنید.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
a54f2bb4ee72f55d1910e2a61059a8b0.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
a511aace3e3229a285a9bdfec042761d.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
Screenshot_2024-10-27-18-29-59-865_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2024-10-27-18-30-13-527_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر 🥰
ببخشید این سوال گفته مناسب نیستند الف و ب و د غلطه ولی گفته مورد ج درسته سوال غلطه یا جواب غلطه؟
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
IMG_20241024_123317.jpg
IMG_20241024_123458.jpg
سلام. در ماده سفید نخاع رشته های عصبی میلین دار مشاهده میشه که اجتماعی از رشته های عصبی میلین دار و فاقد جسم سلولی هست. حالا گزینه ۳ (جزء موارد درست هست) گفته همه یاخته های این بخش ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند. از طرفی تمام یاخته های هسته دار بدن ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند ولی فقط در نورون ها این ژن بیان میشه. الان ماده سفید که رشته های عصبی فاقد جسم سلولی و درنتیجه فاقد هسته داره، چطوری میتونه ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو داشته باشه؟
@یازدهم @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
سلام عصر بخیر
ی سوال اینک دقیقا بطن چهارم مغز کجاست؟!
داخل فعالیت دیدم ک نوشته شیار بین نیمکره های مخچه رو برش میدیم بعدش درخت زندگی و بطن چهارم دیده میشه
پس ینی بطن چهارم وسط مخچه هس؟!
حالا اگ اونطوری باشه درخت زندگی تو بخش سفید مخچه هس دیگ
پس بطن چهارم هم تو بخش سفیده؟! هدایت جهشی و این حرفا داریم!؟
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1402
۲۰۲۴۱۰۱۴_۱۳۱۱۴۶.jpg
سلام دوستان
تو پاسخنامه سوال ۴۰۲ گفته این مورد برای همانند سازی نیمه حفاظتی و غیر حفاظتی درسته ولی استاد من گفتن که این گزاره تو کنکور اومده و پاسخنامه سنجش تشکیل پیوند هیدروژنی بین نوکلئوتید های جدید و قدیمی رو فقط برای نیمه حفاظتی در نظر گرفته
برای کنکور که خب قطعا باید فقط نیمه حفاظتی رو در نظر میگیریم .
حالا اگه تو نهایی همچین چیزی داد کدوم مورد درسته ؟
غده روده باریک
-
Asma ezzedi اها
-
Mono
ضرر میزنه چون ی جاهایی فهم رو مشکل میکنه ایم حذف های بی مورد...
شاید ب نظر بیاد بچه ها دارن حجم کمتری میخونن ولی درواقع حذف کردن های بی مورد درک مطلب رو کم میکنه بعد بچه ها باید برن همون قد یا بیشترش رو تو کتاب تست و اینا بخونن تا بفهمن
من خودم فارغالتحصیل نظام جدیدم
کتاب خودمون رو با کتاب کنکوری های الان قیاس میکنم ی جاهایی (ن همه جا ) چیزی ک مستقیم و راحت از متن کتاب میشد فهمید حالا باید از شکل استنباط کنید...
یا ما نمودار هایی داشتیم ک ب درک مفهوم کمک میکرد و البته سختم بود و سوژه طراحی سوال های چالشی ولی خو الان ک حذف شده درسته دیگ ازش سوال نمیاد ولی خو درک مفهوم سخت تر شده... -
masood khadmloo در غده روده باریک گفته است:
سلام
بچه ها میتونید در مورد انواع یاخته های سطح روده باریک توضیح بدید
تو عکس ک گویا بر اساس رنگ 3 نوع هست
و اون یاخته های طوسی رنگ تو بخش غده هستن انگار فقط
پس یعنی این نکته که یاخته های ترشح کننده هورمون فقط در ناحیه غده روده هستند درسته ؟
و اونور سرخرگ ی اجتماع هست از نقطه های سیاه رنگ اونا چیه ؟دوست عزیز نیازی نیست نقطه سیاه ها رو بدونید. تو انجمن هم کسی نمیدونه ظاهرا
اون نقطه سیاه ها غده هستن در اصل (یادتون باشه در روده باریک بر خلاف معده، غده ها هم در لایه مخاطی و هم در لایه زیر مخاطی وجود دارن)
حالا اینکه از کجا باید بدونیم غده هست و چرا و چه جور غده ای هست خارج از بحث کنکوره و نیازی هم نیست بدونید
یاخته های ترشح کننده هورمون هم فقط در غدد وجود دارن و طبق شکل کتاب سه نوع یاخته در روده باریک مشاهده میشه -
masood khadmloo سلام
من فک میکنم اینا همون کلیومیکرون ها هستن که بعد ورود به دستگاه گلژی طی عمل اگزوسیتوز به فضای بین یاخته ای میرن یعنی عمل جذب اینجا صورت میگره بعد وارد مویرگ های لنفی میشن تا به دو مجرای لنفی چپ وراست به ۲ سیاهرگ سینه ای زیرترقوه ای چپ وراست میرن (ازاینجا وارد خون میشن ) به بزرگ سیاهرگ زبرین میرن که ازاونجا به دهلیز.راست میرن تو دهلیز راست دو انتخاب هست یا به کبد وساختHDL,LDl/ویا به بافت چربی وذخیره شدن
طبق توضیحات آقای موقاری من اینجوری متوجه شدم که فک میکنم اینا همون کلیو میکرون ها هستن که وارد فضای بین یاخته شدن واز اونجا مسیرشون رو طی میکنن طبق روالی که گفتم -
masood khadmloo در غده روده باریک گفته است:
سلام
بچه ها میتونید در مورد انواع یاخته های سطح روده باریک توضیح بدید
تو عکس ک گویا بر اساس رنگ 3 نوع هست
و اون یاخته های طوسی رنگ تو بخش غده هستن انگار فقط
پس یعنی این نکته که یاخته های ترشح کننده هورمون فقط در ناحیه غده روده هستند درسته ؟
و اونور سرخرگ ی اجتماع هست از نقطه های سیاه رنگ اونا چیه ؟ -
nima H سلام
من داشتم این فصل رو مطالعه میکردم که فک میکنم باتوجه به توضیحات اقای موقاری اینا همون کلیو میکرون هاهستن که به دستگاه گلژی میرن وهنگامی که آماده ی جذب میشن میریزن به فضای بین یاخته توسط اگزوسیتوز بعد وارد مویرگ های لنفی میشن -
Asma ezzedi در غده روده باریک گفته است:
nima H سلام
من داشتم این فصل رو مطالعه میکردم که فک میکنم باتوجه به توضیحات اقای موقاری اینا همون کلیو میکرون هاهستن که به دستگاه گلژی میرن وهنگامی که آماده ی جذب میشن میریزن به فضای بین یاخته توسط اگزوسیتوز بعد وارد مویرگ های لنفی میشنمنظورتون اینه اون نقطه سیاه ها کیلومیکرونن؟
-
سلام
من یه چیز خیلی جالب درباره اون نقطه های سیاه فهمیدم، منبع عکس هیستولوژی جانکوئیرا هستش، توی شکل اصلی تجمع نقطه های سیاه رو Lymphatic nodule نامگذاری کرده بود، که تا به حال به چشم خودمم نخورده بود، یه سرچ کردم و این چیزی بود که دایرةالمعارف بریتانیکا دراختیارم گذاشت، واقعا عجیبه من تاحالا اصلا به وجود همچین ساختاری دقت نکرده بودم و از وجودش بیخبر بودم، masood khadmloo واقعا ممنون و آفرین به این دقتتونندول لنفاوی ، مجموعه کوچک و موضعی بافت لنفاوی که معمولاً در بافت همبند سست در زیر غشای اپیتلیال مرطوب (پوشاننده یا روکش) وجود دارد ، مانند دستگاه گوارش ، دستگاه تنفسی و مثانه . ندول های لنفاوی در مناطقی که مکرر در معرض میکروارگانیسم ها یا مواد خارجی قرار دارند تشکیل می شوند و در دفاع در برابر آنها نقش دارند. ندول با یک غده لنفاوی تفاوت دارد زیرا بسیار کوچکتر است و یک کپسول بافت همبند به خوبی تعریف شده به عنوان مرز ندارد. همچنین به عنوان یک فیلتر عمل نمی کند ، زیرا در امتداد رگ لنفاوی قرار ندارد. ندولهای لنفاوی اغلب حاوی مراکز جوانه زنی برای تولید لنفوسیت ها هستند. در روده کوچک ، مجموعه های ندول های لنفاوی لکه های پیکر نامیده می شوند. لوزه ها همچنین نواحی محلی هستند که ندول ها با هم ادغام شده اند.
ندول ترجمه دقیقی نداره، یعنی مثل اینکه ما nucleus و core رو هسته ترجمه میکنیم، ولی نزدیک ترین ترجمه برای اون گره هست.
اما نکته مهم:این اطلاعات اصلا بدرد کنکور تون نمیخوره هشدار که اصلا دخالت ندید فقط بدونید
-
Asma ezzedi در واقع این سیاه ها ندول های لنفاوی هستن نه کیلو میکرون
-
masood khadmloo سلام...
بله سه نوعن و هورمون سازهافقط در غده ان تا جایی که من میدونم و تو فاگو نوشته بود اون نقطه ها بافت لنفی ان!!!!