من و رشتم
(مهندسی پزشکی)
-
مهندسی پزشکی
اولین بیماری که تحت عمل جراحی پیوند قلب مصنوعی قرار گرفت در سال 1983 بود. بعد از آن در سال 1988 تلمبه تنظیم کننده قلب ساخته شد. سال 1993 اولین پای الکتریکی ساخته شد. پایی که با استفاده از سیستم بادی و کنترلهای ریزپردازنده، سرعت قدم زدن فرد را میگیرد و محفظههای بادی را جوری تنظیم میکند که به طور طبیعی به جلو عقب حرکت کند و نگذارد فرد بلنگد.
امروزه دانشمندان مهندسی پزشکی به کمک متخصصان دیگر می کوشند که چشم مصنوعی، کلیه مصنوعی یا رگ مصنوعی را اختراع کنند. علم مهندسی پزشکی به ساخت اعضای مصنوعی مکانیکی یا الکتریکی محدود نیست و حیطه این علم گستردهتر و متنوعتر است. در کشورهای غربی، مهندسی پزشکی علمی حیاتی است و بدون آن در علم پزشکی نمیتواند کاری انجام داد. مثلا یک پزشک جراح بدون تجهیزات اتاق عمل واقعاً فلج است. یا خیلی از معاینات پزشکی بدون استفاده از تجهیزات پزشکی ممکن نیست. در ضمن باید توجه داشت که هدف مهندسی پزشکی تنها تجهیزات پزشکی نیست بلکه ابعاد این رشته بسیار وسیعتر است. در این میان میتوان به نقش این علم به عنوان پل ارتباطی بین مهندسی و پزشکی اشاره کرد؛ این علم تلاش میکند تا مهندسین بتوانند از ایدههای پزشکی استفاده کنند چون خیلی از روشهایی که در مهندسی جا افتاده است مثل شبکه عصبی یا سیستم فازی با الگو برداری از سیستمهای بیولوژیکی ایجاد شده است.
تعریف رشته مهندسی پزشکی
علم مهندسی پزشکی عبارت است از کاربرد مهندسی در پزشکی از طریق مطالعهی اصول و عملکرد سیستمهای زنده و مدلسازی آن و به کار گرفتن اطلاعات و نتایج حاصل در جهت تشخیص و درمان بیماریها و همچنین جایگزین کردن اسکلت بندیهای صدمه دیده در بدن .
کار مهندس پزشکی چیست؟
نظارت واجرای عملیات صادرات و واردات تجهیزات و دستگاه های پزشکی ، انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی نظری و عملی در خصوص تولید یا بهبود کیفیت تجهیزات و دستگاه های پزشکی ،نصب و راه اندازی تجهیزات پزشکی ، آموزش نحوه استفاده و نگهداری از تجهیزات و دستگاه های پزشکی به کارکنان بیمارستان ها و پزشکان، طراحی و تولید لوازم، تجهیزات و دستگاه های پزشکی و … از جمله وظایفی است که مهندس پزشکی بر عهده دارد.
مقاطع تحصیلی رشته مهندسی پزشکی
امکان ادامه تحصیل در رشته مهندسی پزشکی تا مقطع دکتری وجود دارد.
گرایش های کارشناسی رشته مهندسی پزشکی-
گرایش بالینی
-
گرایش بیوالکتریک
-
گرایش بیومکانیک
-
گرایش بیومتریال
کدام دانشگاه ها رشته مهندسی پزشکی دارند ؟
دانشگاه های
اصفهان
صنعتی امیرکبیر - تهران
شهید بهشتی - تهران
صنعتی امیرکبیر - تهران - پردیس خودگردان
تبریز
صنعتی همدان
صنعتی سهند - تبریز
صنعتی شاهرود
میبد
شاهد - تهران
مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بویین زهرا
غیرانتفاعی دانش البرز-آبیک
نیشابور
غیرانتفاعی شیخ بهایی - اصفهان
غیرانتفاعی شهید اشرفی اصفهانی - اصفهان
غیرانتفاعی ایوانکی
صنعتی سهند - تبریزتوانایی های لازم برای رشته مهندسی پزشکی
دانشجویان رشته مهندسی پزشکی باید دارای قدرت طراحی بالایی بوده و در تحلیل مسائل درسی و مشکلات بیماران حرفی برای گفتن داشته باشند تا بتوانند مفید واقع شوند. همچنین آن ها باید به نرم افزارهای بسیاری از جمله متلب و اورکد و اس پی اسپایس و مدل سیم و...(چه قبل و چه بعد و چه در طول کارشناسی ) مسلط شوند.
-
-
مهندسی پزشکی
اولین بیماری که تحت عمل جراحی پیوند قلب مصنوعی قرار گرفت در سال 1983 بود. بعد از آن در سال 1988 تلمبه تنظیم کننده قلب ساخته شد. سال 1993 اولین پای الکتریکی ساخته شد. پایی که با استفاده از سیستم بادی و کنترلهای ریزپردازنده، سرعت قدم زدن فرد را میگیرد و محفظههای بادی را جوری تنظیم میکند که به طور طبیعی به جلو عقب حرکت کند و نگذارد فرد بلنگد.
امروزه دانشمندان مهندسی پزشکی به کمک متخصصان دیگر می کوشند که چشم مصنوعی، کلیه مصنوعی یا رگ مصنوعی را اختراع کنند. علم مهندسی پزشکی به ساخت اعضای مصنوعی مکانیکی یا الکتریکی محدود نیست و حیطه این علم گستردهتر و متنوعتر است. در کشورهای غربی، مهندسی پزشکی علمی حیاتی است و بدون آن در علم پزشکی نمیتواند کاری انجام داد. مثلا یک پزشک جراح بدون تجهیزات اتاق عمل واقعاً فلج است. یا خیلی از معاینات پزشکی بدون استفاده از تجهیزات پزشکی ممکن نیست. در ضمن باید توجه داشت که هدف مهندسی پزشکی تنها تجهیزات پزشکی نیست بلکه ابعاد این رشته بسیار وسیعتر است. در این میان میتوان به نقش این علم به عنوان پل ارتباطی بین مهندسی و پزشکی اشاره کرد؛ این علم تلاش میکند تا مهندسین بتوانند از ایدههای پزشکی استفاده کنند چون خیلی از روشهایی که در مهندسی جا افتاده است مثل شبکه عصبی یا سیستم فازی با الگو برداری از سیستمهای بیولوژیکی ایجاد شده است.
تعریف رشته مهندسی پزشکی
علم مهندسی پزشکی عبارت است از کاربرد مهندسی در پزشکی از طریق مطالعهی اصول و عملکرد سیستمهای زنده و مدلسازی آن و به کار گرفتن اطلاعات و نتایج حاصل در جهت تشخیص و درمان بیماریها و همچنین جایگزین کردن اسکلت بندیهای صدمه دیده در بدن .
کار مهندس پزشکی چیست؟
نظارت واجرای عملیات صادرات و واردات تجهیزات و دستگاه های پزشکی ، انجام کارهای تحقیقاتی و پژوهشی نظری و عملی در خصوص تولید یا بهبود کیفیت تجهیزات و دستگاه های پزشکی ،نصب و راه اندازی تجهیزات پزشکی ، آموزش نحوه استفاده و نگهداری از تجهیزات و دستگاه های پزشکی به کارکنان بیمارستان ها و پزشکان، طراحی و تولید لوازم، تجهیزات و دستگاه های پزشکی و … از جمله وظایفی است که مهندس پزشکی بر عهده دارد.
مقاطع تحصیلی رشته مهندسی پزشکی
امکان ادامه تحصیل در رشته مهندسی پزشکی تا مقطع دکتری وجود دارد.
گرایش های کارشناسی رشته مهندسی پزشکی-
گرایش بالینی
-
گرایش بیوالکتریک
-
گرایش بیومکانیک
-
گرایش بیومتریال
کدام دانشگاه ها رشته مهندسی پزشکی دارند ؟
دانشگاه های
اصفهان
صنعتی امیرکبیر - تهران
شهید بهشتی - تهران
صنعتی امیرکبیر - تهران - پردیس خودگردان
تبریز
صنعتی همدان
صنعتی سهند - تبریز
صنعتی شاهرود
میبد
شاهد - تهران
مرکز آموزش عالی فنی و مهندسی بویین زهرا
غیرانتفاعی دانش البرز-آبیک
نیشابور
غیرانتفاعی شیخ بهایی - اصفهان
غیرانتفاعی شهید اشرفی اصفهانی - اصفهان
غیرانتفاعی ایوانکی
صنعتی سهند - تبریزتوانایی های لازم برای رشته مهندسی پزشکی
دانشجویان رشته مهندسی پزشکی باید دارای قدرت طراحی بالایی بوده و در تحلیل مسائل درسی و مشکلات بیماران حرفی برای گفتن داشته باشند تا بتوانند مفید واقع شوند. همچنین آن ها باید به نرم افزارهای بسیاری از جمله متلب و اورکد و اس پی اسپایس و مدل سیم و...(چه قبل و چه بعد و چه در طول کارشناسی ) مسلط شوند.
-
-
sandiiii سلام
منم خیلی این رشته رو دوس دارم
شمامیدونید با چه رتبه یا درصد هایی میشه از تجربی مهندسی پزشکی دانشگاه های تهران قبول شد؟
اصلا میشه قبول شد؟@saghi-mortazavi
دانش-آموزان-آلاء
تجربیا
ریاضیا -
sandiiii سلام
شمامیدونید با چه رتبه یا درصد هایی میشه از تجربی مهندسی پزشکی دانشگاه های تهران قبول شد؟
اصلا میشه قبول شد؟ -
@saghi-mortazavi
این رشته برا ریاضیه فقط!saad mollaei 0 نه هم ریاضی و هم تجربی
-
saad mollaei 0 نه هم ریاضی و هم تجربی
برای مهندسی پزشکی روزانه باید کنکور ریاضی بدی!
-
saad mollaei 0 من شنیدم چند نفر از تجربی قبول شدن اما واسه نظام قدیمن میخواستم ببینم نظام جدید کسی قبول شده اطلاعات بگیرم
-
saad mollaei 0 من شنیدم چند نفر از تجربی قبول شدن اما واسه نظام قدیمن میخواستم ببینم نظام جدید کسی قبول شده اطلاعات بگیرم
@saghi-mortazavi
فارغ-التحصیلان-آلاء -
@saghi-mortazavi
-
saad mollaei 0 در من و رشتم
(مهندسی پزشکی) گفته است:
میشه ازادشم برن
مهندسی پزشکی ازاد که هر رشته ایم باشی میری تو دسته بندیای ریاضیاست بدون کنکورم هست -
@saghi-mortazavi
saad mollaei 0 ممنون
-
saad mollaei 0 در من و رشتم
(مهندسی پزشکی) گفته است:
میشه ازادشم برن
مهندسی پزشکی ازاد که هر رشته ایم باشی میری تو دسته بندیای ریاضیاست بدون کنکورم هست -
sandiiii سلام
اصلا میشه قبول شد؟@saghi-mortazavi
سلام منم خیلی دوس دارم این رشته رو بخونم
قبلا میگفتن ک میشه هم از تجربی و هم از ریاضی این رشته رو خوند.ولی من یجایی خوندم ک اگه از تجربی کسی بخواد این رشته رو بخونه؛توی کنکور تجربی نمیتونه این رشته رو انتخاب کنه.فقط میتونه ازاد بخونه اونم گرایش بالینی فقط
نمیدونم درسته یا نه -
@saghi-mortazavi
سلام منم خیلی دوس دارم این رشته رو بخونم
قبلا میگفتن ک میشه هم از تجربی و هم از ریاضی این رشته رو خوند.ولی من یجایی خوندم ک اگه از تجربی کسی بخواد این رشته رو بخونه؛توی کنکور تجربی نمیتونه این رشته رو انتخاب کنه.فقط میتونه ازاد بخونه اونم گرایش بالینی فقط
نمیدونم درسته یا نه -
saad mollaei 0 بله ایشون میتونن ولی من دیگه نمیتونم
-
saad mollaei 0
اره ولی الان ک یازدهمم تغییر رشته سخت نیست؟ -
saad mollaei 0
اره ولی الان ک یازدهمم تغییر رشته سخت نیست؟اگه واقعا علاقه داشته باشی, نه!!
از الان باید ریاضی رو شروع کنی زیست هم در کنارش بخونی. (فقط بخاطر اینکه نمره قبولی رو بگیری.)
فیزیک هم حدودا ۸۰ درصد مشترکه!
با مدیرت صحبت کن که چه مباحثی رو باید بخونی! (بعضی ها فکر کنم حذف میشه مثل هندسه دهم)
- ولی اول خوب درباره رشته تحقیق کن بعد تصمیم نهاییت رو بگیر!
*من هم کلاس دهم تجربی بودم امسال تغییر دادم به ریاضی.
درسته, از کلاس یازدهم تغییردادن سخته, ولی غیرممکن نیست! -
@saghi-mortazavi
باز هم میشه.فیزیک ۸۰ درصدش مشترکه! (با ویدیو های آلا راحت میتونی این ۲۰ درصد رو بخونی)
ریاضی هم ۶۰ درصدش مشترکه! (با راه ابریشم آقای ثابتی) یا (صفرتاصد گسسته - صفرتاصد هندسه - صفرتاصد حسابان استاد ثابتی) میتونی مطالعه کنی!
بعد هم موقع ثبت نام کنکور رشته ریاضی رو انتخاب میکنی! -
@saghi-mortazavi
aaa bbbیک نکته ای رو بگم.
اگه میخواین این راه رو پیش بگیرین اولش خوب تحقیق کنین که بعد پشیمون نشین!
مهندسی پزشکی اسمش خیلی جذابه (هم مهندس میشی هم پزشک) ولی انتخابتون باید با هدف باشه!
و اینکه هیچوقت سختی کار, نباید شما رو از رسیدن به هدفتون باز بداره!!!