IMG_20241031_110419.jpg
سلام. عدسی دو تا تحدب داره یکی تحدب جلویی و یکی تحدب پشتی که محدب تر از جلویی هست. زمانی که پرتوهای موازی نور به اولین تحدب برخورد میکنند، شکست نور انتقال میوفته و پرتو ها همگرا میشوند. حالا پس از برخورد به دومین تحدب، چه اتفاقی میوفته؟ لطفا شکلش رو رسم کنید.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
a54f2bb4ee72f55d1910e2a61059a8b0.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
a511aace3e3229a285a9bdfec042761d.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
Screenshot_2024-10-27-18-29-59-865_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2024-10-27-18-30-13-527_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر 🥰
ببخشید این سوال گفته مناسب نیستند الف و ب و د غلطه ولی گفته مورد ج درسته سوال غلطه یا جواب غلطه؟
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
IMG_20241024_123317.jpg
IMG_20241024_123458.jpg
سلام. در ماده سفید نخاع رشته های عصبی میلین دار مشاهده میشه که اجتماعی از رشته های عصبی میلین دار و فاقد جسم سلولی هست. حالا گزینه ۳ (جزء موارد درست هست) گفته همه یاخته های این بخش ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند. از طرفی تمام یاخته های هسته دار بدن ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند ولی فقط در نورون ها این ژن بیان میشه. الان ماده سفید که رشته های عصبی فاقد جسم سلولی و درنتیجه فاقد هسته داره، چطوری میتونه ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو داشته باشه؟
@یازدهم @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
سلام عصر بخیر
ی سوال اینک دقیقا بطن چهارم مغز کجاست؟!
داخل فعالیت دیدم ک نوشته شیار بین نیمکره های مخچه رو برش میدیم بعدش درخت زندگی و بطن چهارم دیده میشه
پس ینی بطن چهارم وسط مخچه هس؟!
حالا اگ اونطوری باشه درخت زندگی تو بخش سفید مخچه هس دیگ
پس بطن چهارم هم تو بخش سفیده؟! هدایت جهشی و این حرفا داریم!؟
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1402
۲۰۲۴۱۰۱۴_۱۳۱۱۴۶.jpg
سلام دوستان
تو پاسخنامه سوال ۴۰۲ گفته این مورد برای همانند سازی نیمه حفاظتی و غیر حفاظتی درسته ولی استاد من گفتن که این گزاره تو کنکور اومده و پاسخنامه سنجش تشکیل پیوند هیدروژنی بین نوکلئوتید های جدید و قدیمی رو فقط برای نیمه حفاظتی در نظر گرفته
برای کنکور که خب قطعا باید فقط نیمه حفاظتی رو در نظر میگیریم .
حالا اگه تو نهایی همچین چیزی داد کدوم مورد درسته ؟
سلام وقتتون بخیر 🌷
چند تا سوال داشتم.
۱. میتونیم بگیم لایه عنکبوتیه از هر دو طرف با مایع مغزی_نخاعی در تماس هست؟ پاسخنامه یک تستی گفته بود که از بخش خارجی با مایع مغزی_نخاعی و از قسمت داخلی با بافت مغز در تماس هست.
۲. چرا دندریت نورون های حرکتی و رابط حتما فاقد غلاف میلین هستند؟
۳. وقتی ناقل عصبی توسط شبکه آندوپلاسمی زبر ساخته میشه، دستگاه گلژی میاد اون رو در ریزکیسه ها بسته بندی میکنه و بعد اون ها با فرآیند برون رانی به خارج از جسم یاختهای ترشح میشن. طبق شکل کتاب زیست دهم فصل اول در خصوص فرآیند برون رانی، با پیوستن غشای وزیکول به غشای یاخته، شاهد افزایش مساحت غشا هستیم. الان در یاخته عصبی هم قاعدتاً باید همچین اتفاقی بیوفته. زمانی که ناقل های عصبی با فرآیند آندوسیتوز از یاخته خارج میشن یعنی دیگه داخل ریزکیسه قرار ندارن؟ طبق شکل کتاب در طول آکسون، ناقل های عصبی درون وزیکول قرار دارند.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
نکته_تست زیست!
-
تست شماره 10:
کدام گزینه نادرست نیست؟
*1)بسیاری از بیشترین مولکول های غشاء در غشای سلول های کبدی شبیه هم هستند.
*2)همه پروتئین های غشای سلول های جانوری حداقل دارای 20 نوع مونومر هستند.
*3)مونوساکارید های غشای سلول میتوانند از نوع مونوساکارید هایی باشند که در ساختار دی ساکاریدها نقش ندارند.
*4) گروهی از پروتئین های غشاء میتوانند علاوه بر نقش خود،نقش آنزیمی را بازی کنند. -
جواب تست شماره 10:
1)بیشترین مولکولای غشا که فسفولیپیدان!بعدش خیلی از این فسفولیپیدا که توی غشا هستن با هم متفاوتن نه شبیه!اونم بخاطر اسیدای چربشون هس!سلولای کبدی هم برا انحراف بودش!
2)این بیشتر مربوط به مولکولای زیستی هسش!حداقل یعنی کم کمش!یعنی پروتئینا میتونن از 20 نوع آمینواسید داشته باشن!؟خیر!اون حداقل بشه حداکثر درست میشه جمله!
3)مونوساکاریدای غشا هگزوزن!6 ضلعین!تو شکل کتاب خوب معلومه!قبلا هم تو تستای مولکولای زیستی گفتم که پنتوزا نمیتونن توی ساختار دی ساکاریدا نقش داشته باشن!
4)این نکتش خیلی قشنگه!براتون یه مثال هم میزنم! تا براتون جا بیفته!اولا توی تست به اون گروهی دقت کنین!این گروهی میتونه بسیاری،برخی باشه!خب بریم سراغ مثال!پمپا یا همون پروتئینای ناقل!نقش آنزیمیشون:تجزیه ATP!باز هم هستن! -
تست شماره 11:
کدام گزینه نادرست است؟
1)همه محتوای ژنتیک موجود در سلول های کبدی در اندامک های دو غشایی نهفته است.
2)سلولی که در حمل گازهای تنفسی در خون نقش دارد،برخلاف سلولی که در انتقال پیام عصبی نقش دارد،فاقد هسته است.
3)قسمتی که دو نیمکره مخ را به یکدیگر متصل میکند،دارای بخش 3 قسمتی موجود در نوتروفیل است.
4)قسمت دستور دهنده ی کورینه باکتریوم دیفتریا بر خلاف همان قسمت در ماکروفاژ دارای پوشش نیست. -
جواب تست شماره 11:
1)محتوای ژنتیک که همون DNA و کروموزوم هستش،بیشترش توی هسته هسش!بقیش تو کلروپلاستو میتوکندری هستش!هر 3 تای اینا دو غشایی هستن!
2)این سلول اولی همون اریتروسیته!دومی هم منظورش نورونه!اریتروسیت که هسته ندارن توی ما انسانا!نورون هم هستش توی جسم سلولیشه!
3)اسم این قسمت جسم پینه ای هسش!جسم پینه ای از تار عصبی تشکیل شده!تار عصبی هم که از آکسون و دندریته!بخش 3 قسمتی توی نوتروفیل همون هستشه دیگه!هسته نورونا توی جسم سلولیشونه!پس جسم پینه ای هسته نداره!
4)قسمت دستور دهنده منظور هسته هستش!البته توی کورینه باکتریوم دیفتریا هسته نیسش!ناحیه نوکلئوئیدی هستش که مثل هسته سلولای یوکاریوتی پوشش یا غشا!ماکروفاژم که یوکاریوته! -
تست شماره 12:
کدام گزاره نادرست نیست؟
1)سلول های مژک دار لوله های دایره ای عروس دریایی با مصرف انرژی زیستی فعالیت میکنند.
2)بخش حرکتی موجود در اسپرم توسط فسفولیپید پوشانده نشده است.
3)هر سلول ولوکس دارای 2 عدد تاژک به طرف بیرون از سلول است.
4)منشا مژک های نایژک های انتهایی برخلاف تاژک توبر کلوسیز از سیتو پلاسم است. -
جواب تست شماره 12:
1)عروسی دریایی یه لوله دایره ای داره و چندین لوله شعاعی!هر دوشون مژکدارن!
2)توی شکل صفحه237 زیست 2 تاژک که بخش حرکتی اسپرم هستش،توسط یه غشایی احاطه شده!غشا هم که فسفولیپید داره!
3)همه سلولاش ندارن که!سلولای سطحیش دارن!سلولای سطحیش همشون 2 تا تاژک به سمت بیرون از سلول دارن!
4)نایژکای انتهایی مژک دارن!منشاش هم از سیتوپلاسم نیسشو از سانتریوله!ولی تاژک توبرکلوسیز که یه باکتریه از سیتوپلاسمه! -
تست شماره 13:
کدام گزینه درمورد سلول ها درست نیست؟
1)یکی از ژن های موثر در تولید بیشترین ساختار سلول روی کروموزوم X قرار دارد.
2)آنتی بیوتیک اریترومایسین بروی ریبوزوم های داخل میتوکندری سلول های قلبی برخلاف ریبوزوم های متصل به شبکه آندپلاسمی آن ها تاثیر میگذارد.
3)در مرحله G2 سلول میتوان 108 میکروتوبول را در قطبین سلول مشاهده کرد.
4)قطر ریز رشته های سیتوپلاسم سلول های رشته ای زردپی آشیل از ریز لوله های سیتوپلاسم سلول های حاشیه ای بیشتر است. -
جواب تست شماره 13:
1)بیشترین ساختار سلول از توی شکل صفحه 22 معلومه که ریبوزومه!توی پیش دانشگاهی میخونیم که ژن پروتئین ریبوزومی L10 روی کروموزوم X قرار داره!
2)اریترومایسین روی ریبوزومای پروکاریوتی تاثیر میذاره!ریبوزومای میتوکندری و کلروپلاست هم که از نوع پروکاریوتین!اما ریبوزومای دیگه مثل ریبوزمای متصل به شبکه آندوپلاسمی تاثیر نداره!چون یوکاریوتین!
3)مرحله G2 مرحله تقسیم سلولیه!توی تقسیم سلولی سانتریولا 2 جفت میشدن!هر سانتریول 54 تا میکروتوبول داشتش!دقت کنین که سوال گفته قطبین!یعنی دوتا قطبش!اگه یدونه بودش غلط میشدشا!پس توی دوطرف سلول 108 تا میکروتوبول میتونیم ببینیم!
4)اون اسمای سلولا برای انحراف اومده!همشو حذف کنین!میشه اینجوری!قطر ریزرشته از ریزلوله بیشتره!خب توی شکل صفحه 22 اگه نگا کنین میبینین که برعکسه! -
تست شماره 14:
درمورد یاخته ها کدام گزینه درست است؟(یاخته:سلول)
1)آمینواسید های مژک سلول های مژکدار مجاری نیم دایره ای توسط ریبوزوم هایی که در مجاور لیزوزوم هستند،سنتز نمیشود.
2)همه پروتئین های ساخته شده در ریبوزوم های شبکه آندوپلاسمی زبر به سمت نشان گذار سلول میروند.
3)اینترفرون تولید شده از اریتروسیت ها توسط ریبوزوم های شبکه آندوپلاسمی سنتز شده است.
4)پروتئین 4 رشته ای موجود در اریتروسیت ها توسط ریبوزوم های شبکه آندوپلاسمی سنتز شده است. -
جواب تست شماره 14:
1)ریبوزومایی که کنار لیزوزوم هستن یعنی ریبوزومای توی سیتوپلاسم!پروتئینای تاژک و مژک توسط همین ریبوزوما سنتز میشن!
2)همشون نه!برخیشون که سفارشیه!مخصوص خود شبکه آندوپلاسمی هسش دیگه نمیره سمت جسم گلژی که!نشان گذار سلول همون جسم گلژیه!
3)اینترفرون توسط ریبوزومای شبکه آندوپلاسمی زبر ساخته میشن!درسته!اما اریتروسیتی بالغ باشه هیچی نداره که بخوادش پروتئین سازی کنه!اریتروسیت خالی یعنی بالغ!
4)پروتئین 4 رشته ای که توی اریتروسیتا هستش همون هموگلوبینه!این هموگلوبین قبل ازاینکه اریتروسیتا بالغ بشن،توی ریبوزومای شبکه آندوپلاسمی زبرشون ساخته میشه و بعدش اندامکاشو از دست میده!این از قبل بوده توش!مث اینترفرون نیسش! -
تست شماره 15:
کدام گزینه نادرست است؟
1)هر سلول دارای جسم گلژی گسترده،شبکه آندوپلاسمی با وسعت کم ندارد.
2)سلول دارای شبکه آندوپلاسمی صاف با خاصیت سم زدایی میتواند دارای ژن فعال کاتالاز باشد.
3)انواع لیزوزوم توسط جسم گلژی تعیین نمیشود.
4)هر سلولی که تعداد زیادی لیزوزوم داشته باشد،میتواند انرژی زیادی تولید میکند. -
جواب تست شماره 15:
1)وقتی جسم گلژی گسترده باشه،مطمئنا وزیکولای زیادیو باید نشانه گذاری کنه!وزیکولا هم از شبکه آندوپلاسمی زبر میان به سمت گلژی!پس وزیکول زیاد=جسم گلژی گسترده!در کل این جمله درسته!
2)ژنی که فعال باشه پروتئین مربوط بهش ساخته میشه!اون یه تیکه یعنی اینکه عاقا!ژن کاتالاز که فعال بشه حتما باید توی پراکسی زوم فعال بشه!در ضمن!اول سوال منحرف کنندس!اون میتواند که بیادش قبلا توضیح دادم دیگه!کار تمومه!البته منظور از این سلول همون سلولای کبدیه!
3)توی شکل صفحه 30 دو نوع لیزوزوم وجود دارن!بعدش هم نشون داده شده که از جسم گلژی منشا میگیرن!یعنی اینکه گلژی داره به هر کدومشون میگه که تو برو آشپزخونه یا برو نظافت!!!این همون نشونه گذاری هستش!
4)لیزوزوم کارش هیدرولیزه!آب مصرف میکنه!ولی در عوضش انرژی تولید میکنه!تعدادش هم که بیشتر باشه،انرژی تولید شده هم بیشتره! -
تست شماره ی 16:
کدام جمله درمورده سلول نادرست است؟
1)جنس ریبوزوم ها از پروتئین و ریبونوکلئیک اسید می باشد.
2)پروتئین های لازم برای ساخت اسکلت سلولی و اسکلت هسته ای توسط ریبوزوم های ازاد در سیتوپلاسم ساخته میشوند.
3)جنس تاژک در پروکاریوت ها و یوکاریوت ها از نظر نوع و ساختار کاملا یکسان است.
4)اسکلت سلولی را فقط در سلولهای یوکاریوتی میتوان دید و در پروکاریوتها اسکلت سلولی نداریم. -
تست شماره 17:
کدام گزینه نادرست است؟
1)هر سلول دارای واکوئل قطعا نمیتواند کربن دی اکسید را تثبیت کند.
2)هر سلول دارای واکوئل حاوی مواد غذایی قطعا لیزوزوم ندارد.
3)هر جانور دارای ژن روبیسکو فقط از راه فتوسنتز تغذیه میکند.
4)هر سلول دارای شبکه آندوپلاسمی صاف قطعا نمیتواند سم زدایی کند. -
جواب تست شماره 17:
1)هر سلولی که واکوئل داشته باشه!کدوم واکوئل!غذایی؟گوارشی؟مرکزی یا ضرباندار؟!اینجا منظور یکیشون نبوده!همش بوده!یه مثال نقص میارم!آمیب که واکوئل ضرباندار نمیتونه دی اکسید کربنو تثبیت کنه!پس درسته این جمله!
2)اینم مثال نقضش سلولای گیاهیه!لیزوزوم ندارن!اما واکوئل غذایی چرا!
3)هر کی ژن روبیشکو داشتش،یعنی گیاهه!هر گیاهی درسته میتونه فتوسنتز کنه،اما یه گیاهی هستش که گوشتخواره به نام دیونه!یا همون دیوونه!!!فقط از فتوسنتز تغذیه نمیکنه!بلکه هم از فتوسنتز و هم از مواد آلی آماده!فست فود خور گیاها اینه!
4)هر سلولی که شبکه آندوپلاسمی صاف داره،ممکنه یدونه از اون کارای شبکه آندوپلاسمی صافو انجام بده!!تو کتاب گفته بر اساس نقشو کارشون این وظیفه فرق میکنه!مثلا شبکه آندوپلاسمی سلولای کبدی هم تنظیم قند خون انجام میدن،هم سم زدایی!ولی شبکه آندوپلاسمی صاف سلولای روده فقط لیپید سازی میکنن!پس فرق دارن اینا! -
تست شماره 18:
کدام مورد اشتباه دارد؟
1)جذب آمینواسید ها برخلاف جذب ویتامین K به پروتئین غشایی نیاز است.
2)هر سلولی که غشای آن دائما در حال تغییر است قطعا شبکه آندوپلاسمی زبر گسترده ای دارد.
3)آنزیم هایی که از سلول های کنده شده جداره روده وارد فضای روده میشوند،برای آزاد شدن،همانند بازجذب سدیم کلرید از لوله پیچ خورده نزدیک به انرژی زیستی نیاز دارد.
4)اگر سلول فیبر را در محیط غلیظ قرار دهیم،چروکیده نمیشود. -
جواب تست شماره 18:
1) جذب آمینواسیدا طی انتقال فعاله و به پروتئین ناقل نیاز داره!اما جذب ویتامین K چون از جنس لیپیداس و پارتی داره به پروتئین غشایی نیاز نداره و طی انتشار ساده از غشا رد میشه!
2)وقتی غشای یه سلول همش داره تغییر میکنه یعنی داره اگزوسیتوز و آندوسیتوز میکنه!یعنی وزیکول داره ردو بدل میکنه!وزیکول هم که توسط شبکه آندوپلاسمی زبر ساخته میشه!
3)این آنزیما آزاد میشن!خود صورت سوالم گفته!آزاد!نه آگزوسیتوز!پس به انرژی زیستی نیازی ندارن!اما سدیم کلرید توی لوله پیچ خورده نزدیک برای بازجذب به انرژی زیستی نیاز داره و طی انتقال فعال بازجذب میشه!
4)فیبر یه سلول مردس!سلول مرده هم که سیتوپلاسم و اندامک نداره که بخوادش اینا رو با محیط ردو بدل کنه!پس چروکیده نمیشه!به طور دقیق تر اصلا این سلولای مرده تو هر محیطی هیچ تغییری نمیکنن! -
تست شماره 19:
کدام مورد عبارت روبرو را نادرست تکمیل نمیکند؟
هر سلول...قطعا.... نیست.
1)دارای پیلی-دارای کپسول
2)فاقد دیواره-فاقد کپسول
3)دارای شبکه آندوپلاسمی زبر گسترده-دارای پروتئین سازی به مقدار کم
4)دارای میتوکندری -فاقد کلروپلاست -
جواب تست شماره 19:
1)میگه هر سلولی که پیلی داره قطعا کپسول نداره؟!داره خوبشم داره!قطعا خرابش کرده!در ضمن این فقط مخصوص پروکاریوتاسا!
2)میگه هر سلولی که دیواره نداره قطعا کپسول داره!کپسولو که فقط پروکاریوتا دارن!پس در مورد پروکاریوتاس!این گزینه فوق العاده غلطه!ترتیب لایه ها اینجوریه!غشا-دیواره-کپسول!یعنی اگه کپسول داشته باشه حتما دیواره باید داشته باشه!
3)میگه هر سلولی که شبکه آندوپلاسمی زبر گسترده ای داره حتما پروتئین سازی کمی نداره؟!درسته دیگه!شبکه آندوپلاسمی زبر کارش پروتئین سازی دیگه!حالا شبکه آندوپلاسمی زبر که گسترده هم باشه دیگه هیچ!
4)میگه هر سلولی که میتوکندری داره حتما کلروپلاست داره؟!ربطی نداره که!مثلا سلول جانوری!میتوکندری داره اما کلروپلاست چی؟!