Screenshot_2024-10-05-00-43-14-899_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2024-10-05-00-43-37-283_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام روزتون بخیر 🥰
ببخشید من سوال 40رو متوجه نمیشم از کجا باید بفهمم منظورش اینکه الکتروسکوپ به روش القا باردار شده ؟
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@تجربیا
سلام. در روش مالش امکان خنثی شدن یک جسم باردار وجود داره؟ برای مثال، دو تا جسم که قبلاً باردار شدن و بارهاشون هم ناهمنام هستن رو مالش میدیم و اون مقدار الکترونی که از سطح یک جسم کنده میشه و منتقل میشه به جسم دیگه، بیاد و مقدار اون بار های مثبت جسمی که الکترون گرفته رو جبران کنه و در نهایت مجموع جبری بار های الکتریکی بشه صفر.
@یازدهم @دوازدهم @ریاضیا @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
IMG_2056.jpeg IMG_2055.jpeg
بچه ها این سوالو من هرچقدر فکر کردم نتونستم خوده بارهای اولیه رو از فرمول بدست بیارم مجبور شدم با بدست اوردن جمع و ضربشون از توی گزینه ها بدست بیارم.
بعد رفتم پاسخنامه رو چک کردم دیدم پاسخنامه هم همینطوری حل کرده
سوالم اینه اگه دوتا گزینه داشته باشیم که به ضرب و جمع بخورن باید چیکار کنیم ؟هیچجوره نمیشه تک تک بدست اوردشون؟
-
نوسان و موجش، هلو بپر تو گلو هست یعنی اسمیه مجموعه!!!
-
سلام از قسمت ٤٠ باکیفیت متوسط نوشته های تخته تار هستند لطفا مشکل حل کنید باتشکر
-
سلام بچه ها تو فیلم سوم از مبحث نوسان میشه این تستو توضیح بدید تو سوال گفتهoB= Baهستند ولی استاد تو حلش نوشتن که oB=oAهست اگه کسی متوجش شده میشه بگه چه جوری حل شده ؟
تست درشکل زیر اگر متحرکی دو نقطه Aو'Aحرکت هماهنگ ساده انجام دهد و فاصله oBرا در مدت 1/300ثانیه طی کند بسامد و نوسان چند هرتز است ؟ -
sahrazahra
من هنوز تستای نوسانو ندیدم ولی اشکال نوشتاری در بسیاری از فیلم ها کاملا مشخصه
منم چند روز پیش این مشکلو با جلسه 44 نوسان با یکی از فرمول های بیان شده داشتم که اخرش فهمیدم استاد اشتباه نوشتن فرمولو -
با سلام و خسته نباشید جواب سوال جلسه 60 گزینه 1 می شود
-
با سلام خسته نباشید
جلسه پنجم نوسان رو از هر دو کیفیت متوسط و بالا دانلود کردم ولی وسطاش قطع میشه و ناقصه
گفته بودن که اصلاح شده منظورشون کدوم کیفیته ؟؟؟؟
ممنون -
با سلام و خسته نباشید
فیلم قسمت پنجم نوسان مشکل داره گفته بودن اصلاح شده
ولی از هردو کیفیت متوسط و عالی دانلود کردم بازم فیلم مشکل داره و وسطاش قطع میشه
میشه بگید از کدوم کیفیت باید دانلود کنم ؟؟؟؟؟ -
با سلام و خسته نباشید
فیلم قسمت پنجم نوسان مشکل داره گفته بودن اصلاح شده
ولی از هردو کیفیت متوسط و عالی دانلود کردم بازم فیلم مشکل داره و وسطاش قطع میشه
میشه بگید از کدوم کیفیت باید دانلود کنم ؟؟؟؟؟ -
واقعا ممنونیم ک فیلم های فیزیک رو اینقدر منظم و به موقع قرار میدین ... امید واریم ک این روند ادامه پیدا کنه ... و همچنین از شما مسولین الا واستاد طلوعی عزیز نهایت تشکر را دارم.@ ادمین
-
ریز مباحث جلسه 059 (امواج مکانیکی قسمت 9):
مدت زمان: 29 دقیقه و 57 ثانیهتست1) تابع دو موج A و B در نقطه M در SI به ترتیب (Ua=0.03sin(πt+2 π/3 و (Ub=0.07sin(πt- π/3 است. اگر این دو موج هم زمان به نقطه M برسند دامنه نوسان نقطه M چند سانتی متر است؟
نکته حل: از معادلات می توان فهمید که A مقدار π رادیان جلوتر است پس برهم نهی آنها ویرانگر خواهد بود.
جواب: 4 سانتی متر.تست2) تابع دو موج A و B در نقطه M در SI به ترتیب (Ua=0.03sin(πt+ 4π/3 و (Ub=0.05sin(πt- 2π/3 است. اگر این دو موج هم زمان به نقطه M برسند دامنه نوسان نقطه M چند سانتی متر است؟
نکته حل: از معادلات می توان فهمید که A مقدار 2π رادیان جلوتر است پس برهم نهی آنها سازنده خواهد بود.
جواب: 8 سانتی متر.تست3) تابع دو موج A و B در نقطه M در SI به ترتیب (Ua=0.2sin(10πt- π/3 و (Ub=0.2sin(10πt+ π/3 است. اگر این دو موج هم زمان به نقطه M برسند دامنه نوسان نقطه M چند سانتی متر است؟(این سوال از نظر فیزیکی نکته خاصی ندارد ولی از نظر ریاضی برای بعضیها شاید سخت باشد)
نکته حل: اختلاف فاز بین دو موج مضرب زوج یا مضرب فردی از π نیست.بنابرایم معادله موج برآیند در نقطه M را با جمع کردن دو تابع موج A و B و کمک گرفتن از فرمول مثلثاتی تبدیل جمع به ضرب مینویسیم و دامنه موج برآیند جواب خواهد بود.
جواب: 20 سانتی متر.●امواج ایستاده(ساکن): از بر هم نهی دو موج هم دامنه, هم بسامد(هم دوره) که در یک راستا ولی در دو سوی مخالف در حال انتشار می باشد ایجاد می شود.
●نکات امواج ایستاده:
1)امواج ایستاده در هر سه محیط جامد,مایع و گاز تشکیل می شوند.
2)در امواج ایستاده , بسامد تمام نقاط محیط یکسان و برابر با چشمه موج است.(تنها کمیتی که بین همه نقاط یکسان است بسامد است)
3)در موج ایستاده, دامنه ارتعاش در هر نقطه ثابت است ولی دامنه ارتعاش در نقاط مختلف , متفاوت است.
4)در امواج ایستاده تمامی نقاط در بین دو گره متوالی هم فازند(با هم بالا و پایین می روند) و با تمامی نقاط واقع در بین دو گره مجاور در فاز مخالفند.
5)در امواج ایستاده همه ذرات هم زمان ولی با سرعت های متفاوت از وضع تعادل عبور می کنند.(سرعت در نقاط شکم بیشتر است)
6)امواج ایستاده انرژی را منتقل نمیکنند.
7)در امواج ایستاده:
__فاصله دو شکم متوالی=نصف طول موج.
__فاصله دو گره متوالی=نصف طول موج.
__فاصله یک گره از شکم مجاورش=1/4 طول موج.
__دامنه شکم=دو برابر دامنه یک موج.
__دامنه گره=0تست)موجی در یک طناب منتشر می شود و پس از بازتاب از انتهای ثابت طناب , تشکیل موج ایستاده ای میدهد.اگر عدد موج 10π رادیان بر متر باشد, گره ها در چند متری انتهای ثابت تشکیل می شوند؟(n=0,1,2,...)(سراسری تجربی 85)
نکته حل:فاصله گره ها از انتهای بسته nλ/2 است.با استفاده از عدد موج ,طول موج را پیدا میکنیم.
جواب: 0.1nhttp://sanatisharif.ir/Sanati-Sharif-Video/11/26/5694
@ادمین -
اخر نفهمیدم تو جلسه8موج فرق استفاده از تقارن محوری با تقارن مرکزی چیه؟کسی فهمید؟
-
-
ریز مباحث جلسه 060 (امواج مکانیکی قسمت 10):
مدت زمان: 28 دقیقه و 42 ثانیه.●شرح امواج ایستاده در طنابی با دو انتهای ثابت (تار مرتعش).
●توضیح روابط بین شکم و گره و شماره هماهنگ همراه با شکل.
●توضیح رابطه بین طول تار و طول موج در هماهنگ های مختلف.
●با افزایش هماهنگ بسامد زیاد شده و طول موج کمتر می شود.
●هماهنگ اول کمترین بسامد و بیشترین طول موج را دارد.
●در تار مرتعش در حالت کلی, طول تار مضرب صحیحی از نصف طول موج است.
●ارائه رابطه بین بسامد,سرعت موج (که همیشه در یک محیط ثابت است) و طول تار.
●اگر دو انتها بسته باشد, گره از شکم بیشتر می شود.
●اگر یک انتها بسته و یکی باز باشد, تعداد گره و شکم برابر می شوند.
●اگر دو انتها باز باشد تعداد شکم از گره بیشتر می شود.
● f(n)=nv/2l و n شماره هماهنگ در تار با دو انتهای بسته است.
●مرور فرمول های سرعت.
//اگر بر مطالب این جلسه مسلط باشیم تمام تست های مربوط به این قسمت را در کمترین زمان می توانیم پاسخ دهیم.تست1)در یک طناب که دو سر آن بسته است, موج ایستاده تشکیل می شود.اگر طول طناب 60 سانتی متر باشد و در آن 4 گره تشکیل شود, بسامد نوسان طناب چند هرتز است؟(سرعت انتشار موج در طناب 240 متر بر ثانیه است)(سسراسری تجربی 94)
نکته حل:تار از دو طرف بسته است پس تعداد گره ها از تعداد شکمها یکی بیشتر پس 3 شکم پس هماهنگ سوم و جایگذاری در فرمول.
جواب:600 هرتزتستث2)اگر دو سر یک تار, در یک نقطه محکم بسته شده و در آن موج ایستاده تشکیل شده باشد و طول موج در تار, برابر 16 سانتی متر باشد کدام یک از اندازه های داده شده بر حسب سانتی متر نمیتواند طول این تار باشد؟(سراسری ریاضی 94)
گزینه ها: 24 40 60 120
نکته حل: طول تار باید یکی از ضرایب λ/2 باشد, یعنی یکی از مضارب صحیح 8 سانتی متر.
جواب: 60 سانتی متر نمی تواند باشد چون از مضارب صحیح 8 نیست.تست3) در شکل مقابل AB=1 متر و جرم وزنه 40 کیلوگرم است.در سیم موج ایستاده با 4 گره ایجاد شده است.اگر بسامد نوسان 300 هرتز باشد جرم یک متر سیم چند گرم است؟
نکته حل:4 گره پس 3 شکم.با تلفیق فرمول هماهنگ سوم و سرعت موج میتوان حل کرد و در این مسئله نیروی وارد بر سیم وزن وزنه است و در آخر جواب را به گرم تبدیل میکنیم.
جواب: 10 گرم.تست4)در شکل مقابل با ارتعاش دیاپازون در طول طناب یک شکم ایجاد می شود.جرم وزنه آویخته شده را به چند M برسانیم تا در طول طناب, 2 شکم ایجاد شود؟
//توضیحات مهمتست5)تاری با دو انتهای ثابت و با بسامد f نوسان می کندو در تار سه گره ایجاد میشود.نیروی کشش تار را چند برابر کنیم تا با همان بسامد f, تار هماهنگ سوم خود را به نوسان در بیاورد؟
نکته حل:فرکانس ثابت است.شکم 3/2 برابر شده یعنی F باید طوری باشد که این 3/2 برابر شده شکم را جبران کند.
جواب:4/9مشق شب)شکل روبرو, دیاپازونی را نشان می دهد که طنابی به آن بسته شده و انتهای دیگر طناب کفه ای(سبک) که در آن وزنه 500 گرمی قرار دارد, متصل است.در طناب هماهنگ سوم ایجاد می شود.اگر 4 کیلوگرم وزنه به داخل کفه اضافه کنیم طناب هماهنگ چندم را ایجاد خواهد کرد؟
گزینه ها: اول دوم پنجم ششمhttp://sanatisharif.ir/Sanati-Sharif-Video/11/26/5695
@ادمین -
منم
واقعا ممنونم که فیلم های فیزیک رو اینقدر منظم و به موقع قرار میدین ... امید واریم ک این روند ادامه پیدا کنه ... و همچنین از شما مسولین الا واستاد طلوعی عزیز نهایت تشکر را دارم. -
آقای طلوعی قبل از شما وقتی این آقای مسعودی رو تو تلویزیون میدیدم خیلی از تدریس ایشون خوشم اومد ولی ولی قیمت ایشون رو دیدم از هرچی دبیر اینجوری بود متنفر شدم .خواستم بدونید درسته که ما پول تدریس شما رونمیدیم ونمی تونیم بدیم ولی ارزش شما برای خیلی بیشتر از یک دبیر مجازیه .دبیری که حتی روجزوه اش جزوه ای که ازش هیچی نمیفهمی نوشته کپی حرام است . بازم ممنون.
آرزومند آرزوهاتون علی رضا از بجنورد -
سلام
از جلسه 56 به بعد نمی تونم دانلود کنم . می تونید راهنماییم کنید که چه کار کنم؟ -
اها. ببین اگر از طراح سوال کنه که وقتی دو موج به هم میرسن در چه صورتی هنگام برخورد یه نقطه بین اونا ساکن میشه میگیم وقتی که شکل موج خروجی قرینه مرکزی موج ورودی ما بشه.
اگه بگه کی دو موج وقتی بهم برخورد میکنن در یه لحظه طناب صاف میشه میگی که وقتی موج خروجی شکلش قرینه محوری شکل موج ورودی ما باشه. -
لطفا آموزش فصل 2 فیزیک 3 رو شروع کنید ..........چون خیلی گیج کننده است........
با تشکر از دبیر نمونه و برتر کشور.....