IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
IMG_20241031_110419.jpg
سلام. عدسی دو تا تحدب داره یکی تحدب جلویی و یکی تحدب پشتی که محدب تر از جلویی هست. زمانی که پرتوهای موازی نور به اولین تحدب برخورد میکنند، شکست نور انتقال میوفته و پرتو ها همگرا میشوند. حالا پس از برخورد به دومین تحدب، چه اتفاقی میوفته؟ لطفا شکلش رو رسم کنید.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
a54f2bb4ee72f55d1910e2a61059a8b0.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
a511aace3e3229a285a9bdfec042761d.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
Screenshot_2024-10-27-18-29-59-865_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2024-10-27-18-30-13-527_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر 🥰
ببخشید این سوال گفته مناسب نیستند الف و ب و د غلطه ولی گفته مورد ج درسته سوال غلطه یا جواب غلطه؟
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
IMG_20241024_123317.jpg
IMG_20241024_123458.jpg
سلام. در ماده سفید نخاع رشته های عصبی میلین دار مشاهده میشه که اجتماعی از رشته های عصبی میلین دار و فاقد جسم سلولی هست. حالا گزینه ۳ (جزء موارد درست هست) گفته همه یاخته های این بخش ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند. از طرفی تمام یاخته های هسته دار بدن ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند ولی فقط در نورون ها این ژن بیان میشه. الان ماده سفید که رشته های عصبی فاقد جسم سلولی و درنتیجه فاقد هسته داره، چطوری میتونه ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو داشته باشه؟
@یازدهم @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
سلام عصر بخیر
ی سوال اینک دقیقا بطن چهارم مغز کجاست؟!
داخل فعالیت دیدم ک نوشته شیار بین نیمکره های مخچه رو برش میدیم بعدش درخت زندگی و بطن چهارم دیده میشه
پس ینی بطن چهارم وسط مخچه هس؟!
حالا اگ اونطوری باشه درخت زندگی تو بخش سفید مخچه هس دیگ
پس بطن چهارم هم تو بخش سفیده؟! هدایت جهشی و این حرفا داریم!؟
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1402
۲۰۲۴۱۰۱۴_۱۳۱۱۴۶.jpg
سلام دوستان
تو پاسخنامه سوال ۴۰۲ گفته این مورد برای همانند سازی نیمه حفاظتی و غیر حفاظتی درسته ولی استاد من گفتن که این گزاره تو کنکور اومده و پاسخنامه سنجش تشکیل پیوند هیدروژنی بین نوکلئوتید های جدید و قدیمی رو فقط برای نیمه حفاظتی در نظر گرفته
برای کنکور که خب قطعا باید فقط نیمه حفاظتی رو در نظر میگیریم .
حالا اگه تو نهایی همچین چیزی داد کدوم مورد درسته ؟
زیست سرا
-
%(#63005e)[به نام خالق زیبایی ها]
نفرون کلیه چیست؟
نفرون واحد ساختار و عمل در کلیه هاست. هر کلیه از ۱ میلیون نفرون تشکیل شده که در تولید ادرار نقش دارند.ساختار نفرون :
هر نفرون از ۴ بخش تشکیل شده است که عبارتند از: کپسول بومن، لوله پیچیده نزدیک، قوس هنله و لوله پیچیده دورکپسول بومن
- بخش ابتدایی هر نفرون است.
- ظاهری قیف مانند دارد.
- در بخش قشری کلیه قرار گرفته است.
- درون آن شبکه مویرگی گلومرول وجود دارد.
- عمل تراوش ادرار را انجام می دهد.
لوله پیچیده نزدیک
- در بخش قشری کلیه قرار دارد.
- دارای شبکه دوم مویرگی است که از ادامه
شبکه مویرگی گلومرول منشاء می گیرد. - بازجذب مواد از لوله پیچ خورده نزدیک شروع می شود.
قوس هنله
- به شکل U می باشد.
- در بخش قشری و هرم های بخش مرکزی قرار گرفته است.
- دارای شبکه دوم مویرگی است.
- قوس هنله نیز در بازجذب مواد نقش دارد.
لوله پیچیده دور
- در بخش قشری کلیه قرار دارد.
- از طریق یک لوله رابط به مجرای جمع کننده ادرار ختم می شود.
- دارای شبکه دوم مویرگی است.
- در بازجذب فعال NaCl و بیکربنات، ترشح مواد زائد مثل کراتنین و یون هیدروژن نقش دارد.
انواع نفرون:
قشری: کپسول بومن،لوله های پیچ خورده و هنله در بخش قشری کلیه
درصد: حدود ۸0%
مرکزی: کپسول بومن،لوله های پیچ خوردهدر بخش قشری کلیه
لوله هنلهبخش بزرگی از آن در قسمت مرکزی
درصد: حدود ۲۰%
@تجربیا
@بچه-های-کنکور-تجربی-1400 -
دریا دریایی سلام.... چرا مینویسه حذف شده
-
-
دریا دریایی فیلم جمع بندی الکترو کاریو گرام
-
@sadaf-a در زیست سرا گفته است:
نمی دونم چرا حذف شدن .حالا فردا دوباره بارگزاری شون میکنم
-
دریا دریایی مرسی ️
-
دریا دریایی در زیست سرا گفته است:
%(#05a30a)[فیلم های جمع بندی الکتروکاریوگرام]
سلام.فایل ها وجود ندارن؟
-
@sadaf-a در زیست سرا گفته است:
نمی دونم چرا حذف شدن .حالا فردا دوباره بارگزاری شون میکنم
درسته ممنون
-
امیرمحمد یوسفوند درسته؟!
-
-
امیرمحمد یوسفوند ن ن.. ️
-
%(#05a30a)[فیلم های جمع بندی الکتروکاردیوگرام]
https://uupload.ir/view/w0hf_الکتروکاردیوگرام1.mp4/
https://uupload.ir/view/k8p0_الکتروکاردیوگرام2.mp4/
بچه ها لینک ها درست شدن -
%(#28e9fa)[به نام هستی بخش دلها]
#نفوذپذیری_انتخابی
(به انگلیسی: Selective permeability)نفوذپذیری انتخابی (نیمه تراوایی) در سلولها، به ویژگی خاصی در غشای سلولها اشاره دارد که در آن، غشای سلول برای عبور دادن مولکولها و یونها به درون و بیرون از سلول، دارای قدرت انتخاب میباشند.
عواملی نظیر : فشار، غلظت مواد، دمای مولکولی و میزان املاح در دو طرف سلول، بر میزان عبور مواد تأثیر دارد.
نفوذ پذیری یا تراوایی غشای سلول در فرآیندهای تغذیه و دفع ، تبادلات مواد بین سلولی و محیط خارج اهمیت بسیار دارد.دو لایه فسفولیپیدی غشا، نسبت به مولکول های بزرگ قطبی و یون ها ناتراوا هستند و نقل و انتقال این ترکیبات از خلال غشا در جهت یا خلاف جهت شیب الکتروشیمیایی به وسیله پروتئین های غشا انجام میشود که نقش کانال ، پمپ یا حامل غشایی را عهدهدار هستند.
انتقال مواد از عرض غشای سلول (یاخته) غیر فعال یا فعال است. انتقال غیر فعال نوعی انتشار است که طی آن یک یون یا مولکول در جهت شیب الکتروشیمیایی و یا غلظتش حرکت میکند. در این نوع انتقال انرژی مصرف نمیشود و به دو صورت انتشار ساده و انتشار تسهیل شده صورت میگیرد.
در انتقال فعال از انرژی، جهت انتقال یون یا مولکول در جهت عکس شیب الکتروشیمیایی آن استفاده میشود. شیب یونی در انجام بسیاری از فرایندهای زیست شناختی اهمیت دارد. مثلا شیب غلظت یون های سدیم و پتاسیم برای هدایت تحریک های الکتریکی در اکسون یک سلول عصبی ضروری است. -
دریا دریایی مرسی️
-
%(#f00303)[به نام خالق زیبایی ها]
الکتروکاریوگرام
ضربان قلب توسط یک پیام الکتریکی در گره سینوسی-دهلیزی تولید می شود که در ادامه با بافت هادی قلب در کل دهلیز ها و بطن ها منتشر می گردد.
حال اگر چرخه ضربان قلب را از طریق پوست ثبت کنیم یک منحنی ترسیم می شود که #نوار_قلب یا #الکتروکاردیوگرام نامیده می شود.#الکتروکاردیوگرام که با اصطلاح ECG شناخته می شود، در حقیقت منحنی نوار قلب است که روند چرخه ضربان قلب را نشان می دهد. منحنی الکتروکاردیوگرام از سه موج زیر تشکیل شده است: P ، QRS ، T
#الکتروکاردیوگراف دستگاهی است که پیام الکتریکی انقباض قلب را طی یک چرخه ضربان قلب از روی پوست دریافت می کند. الکترود های این دستگاه روی محل های مشخصی از پوست نصب می شوند و پیام الکتریکی را به صورت یک منحنی روی کاغذ یا صفحه نمایشگر نشان می دهد.
پزشکان برای بررسی سلامت قلب همواره عملکرد آن را با بررسی شکل، ارتفاع و فاصله منحنی های الکتروکاردیوگرام بررسی می کنند.
اگر موج QRS افزایش ارتفاع داشته باشد، بدین معنا است که پیام الکتریکی قوی تری به سطح پوست رسیده است. از این رو می تواند معرف اندازه قلب باشد یعنی در مواردی دیده می شوند که قلب در اثر فشار خون مزمن یا تنگی دریچه ها بزرگ شده باشد.
اگر موج QRS کاهش ارتفاع داشته باشد، بدین معنا است که میزان تولید پیام الکتریکی کاهش یافته یعنی تعدادی از سلول های قلبی از بین رفته اند. از این رو می توان گفت که فرد دچار سکته قلبی شده است.
در فاصله بین موج P تا موج QRS، پیام الکتریکی از از گره پیشاهنگ به گره دهلیزی- بطنی می رسد. از این رو افزایش این فاصله می تواند نشانگر اختلال در مسیر بافت هادی قلب باشد. این اختلال زمانی دیده می شود که بافت قلب به علت اشکال در خون رسانی رگ های کرونری آسیب دیده باشد.
کاهش فاصله بین موج P تا موج QRS،
به معنای تحریک زودتر از موعد گره های بافت هادی است.
@تجربیا
بچه ها سلام
میخوام دو تا گزاره ی مهم در مورد ژنتیک رو بهتون بگم
اول خودتون گزاره ها رو بخونید و درست یا غلط بودن شون رو تشخیص بدید و بعد توضیح رو مطالعه کنید
-
اگر از آمیزش زوجی سالم،دختری بیمار به دنیا بیایید،مستقل از جنس بودن و بارز یا نهفته بودن آلل بیماری مشخص است.
-
اگر از آمیزش زوجی بیمار،دختری سالم به دنیا بیایید،مستقل از جنس بودن و بارز یا نهفته بودن آلل بیماری مشخص است.
فردا پاسخ شون رو میزارم پس تا فردا خوب در مورد شون فکر کنید
@تجربیا
-
بچه ها سلام
و اما پاسخ دو گزاره ی پایین-
درست : هرگاه از پدر و مادر سالم فرزند بیمار داشته باشیم،قطعا بیماری نهفته است.
حال اگر فرزند بیمار دختر باشد مستقل از جنس است
و والدین ناخالص هستند. -
درست: هرگاه از پدر و مادر بیمار فرزند سالم داشته باشیم،قطعا بیماری بارز است.
حال اگر فرزند سالم دخترباشد بیماری مستقل از جنس است.
و والدین ناخالص هستند.
گزاره ها خیلی مهم هستند.حتما تحلیل شون رو کامل بخونید و بدونید تست های مفهومی ژنتیک مثل این گزاره ها هستند.
@تجربیا
-
آزمون از فصل ۴ دهم
اول خودتون آزمون رو دانلود کنید و تو زمان مشخص حلش کنید بعد تحلیل کنیدش
QgYsoWYuTIR9R93.pdf
پاسخنامه
4_5960899824952805048.pdf -
آزمون فصل ۱ و۴ دوازدهم
Z4mSWiQ0W6tPxYC.pdf
4_5981141108170688435.pdf -
%(#08fad2)[جمع بندی تصویری از فصل کلیه ها]