سلام
وقت تون پر فرصت های کیهانی💥 ☄ 💫
افکارتون لبریز از امواج لرزه ای شیرین✨ 🍭
و تحصیلتون سرشار از معادن براق و ارزشمند طلا 🌟 🌈 🥇
همون طور که می دونید خلاصه نویسی بهترین روش یادگیری است و من هم در این تایپیک خلاصه نویسی هایم را بهمراه نکاتی که خودم از کتاب درآوردم و دبیر تائید شون کرده است برایتان به اشتراک می گذارم .
امیدوارم که مفید باشه . 😊
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
@ریاضیا
و همه دوستداران زمین عزیزمون 🌍
پ ن : دبیرمون آقای دکتر محمد حسن بازوبندی هستند که رئیس مولفان کتاب زمین شناسی می باشند . پس خیالتون از صحت نکات راحت باشه😌
زمین شناسی لقمه ای
-
ببخشید که از آخرین پستم در این تایپیک خیلی میگذره
سرم خیلی شلوغ بود . -
ورقات سنگ کره :
اقیانوسی- چگالی بیشتر نسبت به قاره ای
- ضخامت کمتر نسبت به قاره ای
- سن کمتر نسبت قاره ای ( حداکثر 200 ملیون سال جوون تره )
قاره ای
- چگالی کمتر نسبت به اقیانوسی
- ضخامت بیشتر نسبت به اقیانوسی
- سن بیشتر نسبت به اقیانوسی
جریان همرفتی گوشته زمین موجب حرکت ورقات سنگ کره میشود
جریان همرفتی می تواند 3 نوع حرکت را بوجود آورد : 1. دور شونده 2. نزدیک شوند 3. امتداد لغزاین حرکات پیامد هایی از جمله : گسل ، درزه ، سونامی ، زمین لرزه ، تشکیل کوه و رشته کوه ، فوران آتشفشان و ایجاد جزایر
-
چرخه ویلسون در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتر به 8-7 قسمت تقسیم شده است اما کتاب ما آن را به صورت خلاصه در 4 قسمت تعریف می کند .
بازشدگی :
1- ایجاد حالت گنبدی
2- ایجاد شکاف در پوسته %(#ff0000)[قاره ای]
3- صعود مواد مذاب سست کره به سطح زمین
4- مثل شرق آفریقا ( در ایتیوپی وتانزانیا ؛ قله کلیمانجارو و کنیا واقع در تانزانیا که آتشفشانی هم هستند . علت آتشفشانی بودنشان ، همین بازشدگی است . )گسترش :
1- رسیدن مواد مذاب به بستر اقیانوس
2- تشکیل پشته میان اقیانوسی
3- حرکت پوسته جدید ایجاد شده به طرفین = گسترش بستر اقیانوس
مثل اقیانوس اطلس ( دور شدن آمریکی جنوبی از آفریقا ) و دریای سرخ ( دور شدن عربستان از آفریقا )بسته شدن :
1- ورقه اقیانوسی به زیر ورقه قاره ای مجاور خود می رود = ایجاد دراز گودال اقیانوسی ( چون چگالی اقیانوسی از قاره ای بیشتر است = سنگین تر است . ) . البته در برخی از اقیانوس ها مثل اقیانوس آرام ، در بخشی از آن ورقه اقیانوسی به زیر یک ورقه اقیانوسی دیگر رفته ( هر کدام که چگالی بیشتری داشته باشد به زیر دیگری می رود . ) و موجب تشکیل دراز گودال اقیانوسی و جزایر قوسی می شود .
2- ادامه فرورانش = بسته شدن اقیانوس
3- مثل دریای تتیس و بخشی از اقیانوس آرامبرخورد :
1- بسته شدن اقیانوس = برخورد ورقات
2- ایجاد رشته کوه به علت فشرده شدن رسوبات
مثل زاگرس ( برخورد عربستان به ایران ) هیمالیا ( برخورد هندوستان به آسیا )آلپ هیمالیا :
بزرگترین رشته کوه جهان که از رشته کوه آلپ در اروپا تا هیمالیا ادامه دارد و البرز هم جزئی از آن است .
ابتدا از اروپا به نام آلپ شروع میشود ، سپس به سمت شرق می آیدو در ترکیه رشته کوه های ازمیت را دربرمیگیرد و بعد در رشته کوه های آرارات که در بین چند کشور مشترک است میرسد و سپس از طریق البرز شرقی وارد بخش هایی مثل تبریز می شود . در ادامه البرز مرکزی در سمنان و گرمسار را داریم. در گوشه ای دیگر از وطنمان ایران البرز غربی در نزدیکای نیشابور داریم که بعد از آن جا به رشته کوه های هندوکش افغانستان می رسیم و بعد به رشته کوه های سلیمان واقع در پاکستان میرود و از آنجا به مقصد نهایی خود یعنی هیمالیا ، واقع در چین و مغولستان می رسد . ( این قسمت یکم اضافه تر از کتاب است . ) -
این برخورد به صورت آنی نیست . یعنی مثل تصادف نیست که در یک لحظه رخ دهد .
این برخورد بسیا رآرام است ولی ممکن است باعث از بین رفتن فسیل ها بشود -
کاربرد های کانی کوارتز ( Si o4)
- قطعات کامپیوتر
-جواهر سازی - شیشه سازی
- ساعت سازی
کاربرد های کانی گارنت
- ساخت انواع ساینده ها
- جواهر سازی
نوعی کانی دگر گونی است و رنگ هاس مختلفی از جمله : قهوه ای ، سبز ، ارغوانی ، زرد و قرمز دارد .
- قطعات کامپیوتر
-
-
r sh ول کن باو
درس خونا و سگ خونا و رتبه برترا زمین شناسی رو توکنکور نمیزنن -
محمد همایون
واسه پزشکی اره ضریبش صفره
اما واسه کسایی که دارو سازی میخوان ضریب داره -
محمد همایون
درسته برای کنکور مهم نیست ولی به من ک یازدهمم نکاتی ک میزارن خیلی کمک کرد.دنبال جزوه مختصر و مفید واسه این درس بودم ک واسه امتحان نوبت اول داشته باشم -
Fateme Sh 0 آها
من نمیدونستم -
aaa bbb خدارو شکر که سال ما مجازی شد امتحان رو از رو کتاب دادیم
ولی این طوری که گفتند واسه دارو سازی لازمه....
امید وارم تو همه درسا موفق باشید
-
محمد همایون
خوش بحالتون البته گفتن ممکنه ک امتحانای نوبت اول امسالم مجازی بشه و توی شاد برگزار بشه...
ممنون شماهم موفق باشین -
محمد همایون
منم نمیدونستم در هفته ۴ ساعت زمین رو گذاشته بودم
رفتم پیش مشاورم گف داری چیکار میکنی تو اصلا ۸ ساعت از وقت گرانبهام رفت تو دو هفته -
محمد همایون یادبگیر وقتی ی نفر داره واست ی کاری میکنه هرچند بی ارزش هرچند بدرد نخور تو تشکر کن!!!!!
ودوم اینکه شاید اینا ب درد تو نخوره ولی ب درد خیلیا میخوره!!!
پس سعی نکن با چیدن چندتا کلمه کنار هم کسی و از کاری ک میکنه دلسرد کنی -
محمد همایون من درسام رو با عشق می خونم
برای من فرقی بین زمین شناسی و زیست نیست .
چون من یاد گرفتم باید برای خودم بخونم نه کنکور .چون دانش تنها چیزیه که هیچ وقت ، هیچ کس نمی تونه اون را ازم بگیره -
غلظت عناصر در پوسته زمین :
- توسط 2 زمین شناس بی کار ( ) با نام های " کلارک " و " رینگ وود"
- در سال 1964
- کاری که کردن ؟
نمونه برداری از انواع سنگ های کره زمین
تعین ترکیب شیمیایی آن ها - علت انجام این کار ؟
برسی پراکندگی عناصر در بخش های مختلف زمین
- کاربرد ؟
پی بردن به فرابند های زمین شناسی مثل حرکت ورقه های سنگ کره + تاریخچه تکوین یک منطقه + آلودگی های زیست محیطی + کشف معادن ( اگر منطقه ای میزان غلظت عنصر هایش بیشتر از غلظت تعین شده در جدول کلارک باشد ، آنگاه آن منطقه دارای بیهنجاری مثبت است وجود معدن .
بر اساس همین جدول برخی مناطق دارای بی هنجاری مثبت هستند . یعنی میزان غلظت اون عنصر در آن جا از غلظت تعین شده در جدول کلارک کمتر است .
نکته : بی هنجاری های + و - در مورد هر یک از عناصر یک منطقه به صورت جدا جدا تعین میشود ؛ مثلا در یک منطقه غلظت عنصر نقره بیشتر از غلظت تعین شده در جدول کلارک است ، یعنی زدن معدن در این مکان به شرط مقرون به صرفه بودن ، مناسب است . ولی در همین مکان ممکن است غلظت عنصری مثل آلومینیوم کمتر از غلظت تعین شده در جدول کلارک باشد .
جدول غلظت کلارک خیلی خیلی مهمه
نکات جدول غلظت کلارک :- اکسیژن فراوان ترن نافلز در پوسته جامد زمین
- سیلیسیم فراوان ترین شبه فلز در پوسته جامد زمین
- آلومینیوم فراوان ترین فلز در پوسته جامد زمین
.
ترکیب اساسی : در فصل5 یه جدول داریم که عناصر را تقسیم بندی کرده است . این دو تا جدول حسابی به هم مربوط اند . پس حسابی یادش بگیرید .
-
r sh دمت گرم کلا میخواستم زمین را برا کنکور بذارمش کنار
ولی الان یه نفر خلاصه معتبر میده منم تنبل میخونمش
ولی کلا از یه مشاور شنیدم درس ۳ باشه فکر کنم نمیدونم من کنکوریم یه ساله نرفتم دنبال زمین ولی یادمه همون درسی که سنگ ها را گفته فیروزه و عقیق و بعد نفت و اینا را گفته
اون مشاور میگفت اگه این درس را بخونی با زمین شناسی پزشکی که تو نوبت دومه ۶۰ درصد تو زمین شناسی گیرت میاد
راسته ؟؟؟؟؟؟ -
@mitra-ism-rahmani در زمین شناسی لقمه ای گفته است:
از یه مشاور شنیدم درس ۳ باشه فکر کنم نمیدونم من کنکوریم یه ساله نرفتم دنبال زمین ولی یادمه همون درسی که سنگ ها را گفته فیروزه و عقیق و بعد نفت و اینا را گفته
اون مشاور میگفت اگه این درس را بخونی با زمین شناسی پزشکی که تو نوبت دومه ۶۰ درصد تو زمین شناسی گیرت میاد
راسته ؟؟؟؟؟؟سلام
ببخشید که اینقدر دیر دارم جواب میدم ، سرم بی نهایت شلوع بود . شرمنده آلایی
پاسخ سوال شما در یک کلمه %(#ff0000)[خیر] است
ولی بخوام کلی بازم کنم باید بگم که :
زمین شناسی در کنکور 25 تست از کل کتاب داره که هر تست هم در صورت صحت 4% براتون به ارمغان میاره
الان شما میگید فقط 2 فصلو بخونیم .
با توجه به توضیحاتی که دادم بر فرض اگر از این دو تا فصل 7 الی 10 تا سوال بدهن و شما همه رو هم درست بزنی ، در کل 40% زمین شناسی رو میگیری .
پس اینکه فقط این دو تا فصل رو بخونی اصلا عاقلانه نیست
اگر هم کلا می خوای بزاریش کنار بازم نمیشه .
چرا ؟؟؟
یه مثال میزنم دیگه انتخاب با خودت
تو اگه مطمئنی که زتبه ات در کنکور یه رقمی یا دو رقمی میشه ( یعنی ته تهش بالای 500-400 ، اونوقت اره . تو اصلا زمین رو نزن
ولی آیا مطمئنی که بالای 500 میشی !!؟؟
تو در غیر این صورت زمین رو بزن
درسته ضریبش واسه منطقه 1 صفره . ضریب تو منطقه تاثیر نداره اما در سایر زیر گروها تاثیر داره ؛ در کل توی رتبه کشوری ضریبش صفرِ صفر نیست .
البته اینو بگم که فقط توی پزشکی ضریبش 0 است . رشته هایی مثل داروسازی و مهندسی ضریب داره
ببین اینو داره مولف کتاب میگه ها ، حرف من نیست
دیگه تصمیم با خودت آلایی عزیز