IMG_20241205_110806.jpg
[متن لینک](آدرس لینک)
IMG_20241205_110916.jpg
سلام. اون قسمتی که دورش خط کشیدم زائده عقبی ستون مهره هست؟
یک سوال دیگه هم داشتم. طبق شکل کتاب نیم لگن راست از نمای جلویی حالت برآمده داره و از نمای پشتی فرورفته تر از فرورفتگی نمای عقبی نیم لگن چپ هست. حالا در تصویر دوم، دقیقا همون برآمدگی مشابه برآمدگی نیم لگن راست از نمای جلویی مشاهده میشه اما در جزوه استادم نوشته شده بود که نیم لگن راست از نمای پشتی. نمای پشتی نیم لگن راست که حالت برآمده نداره. این سوالی که پرسیدم برداشت من از شکل کتاب بود و اطلاعی از اینکه واقعا درست باشه یا نه ندارم.
@یازدهم
@دوازدهم
@تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
دوستان تازگیا شنیدم تو کنکور به بعضی میگن بسیاری و ما باید بعضی هارو بسياري و بسیاری ها رو بعضی در نظر بگیریم و طراح کنکور معتقده بعضی و برخی همون بسیاریه ....
اینا درسته ؟
یعنی اگه تو سوال بگه بعضی یاخته های دیواره نای مژک دارن درسته چون بعضی همون بسیاریه! ؟؟
تجربی
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانشجویان-درس-خون
@دانش-آموزان-آلاء
کمک اضطراری
-
من اصلاچیزی از پروتئین های کانال و حامل که شامل پمپ و ناقل هستند نفهمیدم کسی چیزی میدونه؟؟؟ لطفا به طور خلاصه بگین
-
-
میشه بیشتر توضیح بدی چیشو نفهمیدی؟ منظورت اینه که نمیدونی پروتئین کانالی چیه؟
چیزی که من میدونم
پروتوئین های غشا دو نوع اند
1_عرضی(که در عرض غشا کشیده شده)
2_سطح غشایی که فقط یک طرف غشا بر روی غشا هستندپروتوئین های عرض غشایی در کتاب به دو دسته ی پروتئین های کانالی که برای انتشار تسهیل شده هستند و از طریق آنها مواد منتقل میشن به سمت دیگر غشا
دوست من
کانال ها دو نوع دریچه دار(گیت دار) و بدون دریچه که ساده است
و پمپ ها که مواد رو بر خلاف شیب غلظت و با مصرف ATP عبور میدهنداگه سوالی داری بپرس شاید بتونم بهت کمک کنم.
-
-
نه اصلا درباره پروتئین های سطحی مشکلی نیست فقط کاری که ناقل ، کانال و پمپ انجام میده برام مبهمه یعنی نفهمیدم که هر کدوم دقیقا مسئول چه کارین؟
-
مثلا فکر کن یه مولکول میخواد در جهت شیب غلظتش بیاد توی سلول خوب؟
ولی برای اینکه محلول در آبه با لیپید غشا مشکل داره پس نمیتونه با انتشار از طریق غشا رد بشه.
حالا تنها راهی که داره کانال پروتئینیه که مثلا اگه میخوای تصور کنی میتونی فکر کنی مثل لوله ایه که میتونه دریچه داشته باشه در یک سمت غشا یا بدون دریچه باشه
و اون مولکول بنده خدا از اون تو رد میشه میره همون سمت غشا که دوست دارهولی پمپ پول میگیره از یاخته که بعضیارو به زور رد کنه!!!
مثل پمپ آب که به زور آبو میفرسته طبقه های بالای آپارتمانمثلا اگه غلظت یه مولکول داخل یاخته زیاد باشه ولی یاخته بازم بخواد ...
پمپ یه ATP میشکونه و انرژی اونو صرف آوردن اون مولکول بیچاره خلاف شیب غلظتش از بیرون به داخل میکنه -
یعنی در انتشار ساده کانال -در انتشار تسهیل شده کانال و ناقل- در انتقال فعال پمپ. درست گرفتم؟!
-
Jahid Khalilian
در انتشار ساده مولکول ها از لای فسفولیپید های غشا عبور میکنن
در انتشار تسهیل شده کانالها کار میکنن
در انتقال فعال پمپ ها هستن -
@Kosarsaghi-M پس ناقل این وسط چی کار میکنه؟
-
Jahid Khalilian
ناقل ها پمپ هایی هستن که یونها رو در خلاف جهت غلظتشون منتقل میکنن
توی کتاب شما کدوم صفحه ازش نام برده؟ -
Jahid Khalilian
آقای موقاری تو صفر تا صد دهم همینو توضیح دادناینم لینک ویکی پدیا درباره ناقل عصبی خوب توضیح داده
https://fa.wikipedia.org/wiki/ناقل_یون -
@Kosarsaghi-M هیچ صفحه ای
-
-
@Kosarsaghi-M بعد یه چیزی گلیکولیپید ها ذنحیره های قندی غیر منشعب دارن دیگه. درسته؟
-
Jahid Khalilian
دقیقا نمیدونم...شاید منظورتو متوجه نشدم@دهم @فارغ-التحصیلان-آلاء دانش آموز کنکوری @دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
-
@Kosarsaghi-M منظورم زنجیره قندی هست ببخشید اشتباه تایپی شد
-
خیلی ممنون از بابت زحماتتون
-
Jahid Khalilian خواهش میکنم
موفق باشی