IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
IMG_20241031_110419.jpg
سلام. عدسی دو تا تحدب داره یکی تحدب جلویی و یکی تحدب پشتی که محدب تر از جلویی هست. زمانی که پرتوهای موازی نور به اولین تحدب برخورد میکنند، شکست نور انتقال میوفته و پرتو ها همگرا میشوند. حالا پس از برخورد به دومین تحدب، چه اتفاقی میوفته؟ لطفا شکلش رو رسم کنید.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
a54f2bb4ee72f55d1910e2a61059a8b0.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
a511aace3e3229a285a9bdfec042761d.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
Screenshot_2024-10-27-18-29-59-865_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2024-10-27-18-30-13-527_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر 🥰
ببخشید این سوال گفته مناسب نیستند الف و ب و د غلطه ولی گفته مورد ج درسته سوال غلطه یا جواب غلطه؟
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
IMG_20241024_123317.jpg
IMG_20241024_123458.jpg
سلام. در ماده سفید نخاع رشته های عصبی میلین دار مشاهده میشه که اجتماعی از رشته های عصبی میلین دار و فاقد جسم سلولی هست. حالا گزینه ۳ (جزء موارد درست هست) گفته همه یاخته های این بخش ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند. از طرفی تمام یاخته های هسته دار بدن ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند ولی فقط در نورون ها این ژن بیان میشه. الان ماده سفید که رشته های عصبی فاقد جسم سلولی و درنتیجه فاقد هسته داره، چطوری میتونه ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو داشته باشه؟
@یازدهم @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
سلام عصر بخیر
ی سوال اینک دقیقا بطن چهارم مغز کجاست؟!
داخل فعالیت دیدم ک نوشته شیار بین نیمکره های مخچه رو برش میدیم بعدش درخت زندگی و بطن چهارم دیده میشه
پس ینی بطن چهارم وسط مخچه هس؟!
حالا اگ اونطوری باشه درخت زندگی تو بخش سفید مخچه هس دیگ
پس بطن چهارم هم تو بخش سفیده؟! هدایت جهشی و این حرفا داریم!؟
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1402
۲۰۲۴۱۰۱۴_۱۳۱۱۴۶.jpg
سلام دوستان
تو پاسخنامه سوال ۴۰۲ گفته این مورد برای همانند سازی نیمه حفاظتی و غیر حفاظتی درسته ولی استاد من گفتن که این گزاره تو کنکور اومده و پاسخنامه سنجش تشکیل پیوند هیدروژنی بین نوکلئوتید های جدید و قدیمی رو فقط برای نیمه حفاظتی در نظر گرفته
برای کنکور که خب قطعا باید فقط نیمه حفاظتی رو در نظر میگیریم .
حالا اگه تو نهایی همچین چیزی داد کدوم مورد درسته ؟
سوالات بسیار فنی
-
صعلام صعلام من اومدم
ممنون میشم این سوالاتو پاسخ بدین
۱ اینکه تالاموس ها و هیپو تالاموس ایا دارای بخش های سفید و خاکستری اند؟
۲ اینکه ایا مخچه در احساسات و هیجانات هم نقش دارد؟
۳پیام هایی که به مخچه از سمت مغز و نخاع می ایند با نورون حسی می ایند یا رابط؟
۴ایا از مخچه اعصاب خارج می شود و مخچه مستقیما می تواند از اندام های حسی پیام بگیر یا اینکه اعصاب از مخچه خارج نمیشود و پیام های حسی اندام های حسی از طریق نخاع و ساقه مغز وارد مخ و بعد وارد مخچه میشوند؟
۵وقتی مخچه پیام به مغز و نخاع می فرستد توسط نورون حرکتی می فرستد یا رابط؟
@تجربیا
Bio
FaMi
@یازدهم -
Mono در رابطه با سوال اولت باید بگم که من یک فیلم تشریح از مغز دیدم و در اون تالاموس هارو فقط قسمت بیرونیش رو نشون داد و برش نزد که داخلش رو ببینم اما بیزونش که خاکستری بود
درونش رو نمیدونم چون ندیدم ولی احتمالا اون هم خاکستری هست.البته این فقط حدس هست -
Mono سوال دومت:
نمیدونم چرا به این نتیجه رسیدی که مخچه در هیجانات نقش داره.احتمالا جایی چیزی دیدی.اگر دیدی بفرست باهم بررسیش کنیم.اما تا کنون که من زیست خوندم فکر نمیکنم مخچه در هیجانات نقش داشته باشه.در تنظیم وضعیت بدن و تعادل و یادگیری نقش داره. -
Mono سوال چهارمت:
همین الان داشتم درسنامه خیلی سبز رو میخوندم گفته بود که پیام های عصبی از گوش و چشم به مخچه میرن.بعد به قسمت های دیگر مغز (منظور همون قشر مخ) میروند و بنابراین مخچه با تاثیر بر مثلا قشر مخ تاثیر میذاره روی انقباض و کلن حرکت ماهیچه ها.پس با توجه به چیزی که گفتم نتیجه میگیریم کهبله میتواند -
Mono
سلام
ببین با توجه به شکل کتاب صفحه ۹ میتونیم بگیم آره تالاموس هم بخش سفید داره هم خاکستری
و مخچه با توجه به کتاب توی احساسات و هیجانت نقش نداره
و سوال سوم اگه پیام شما دستوری باشه که مثلا بگه شما کنترل و نظارتت رو بیشتر کن با نورون حرکتی میان ولی ولی اینو هم باید در نظر بگیریم که پیام هایی مثل پیام هایی که مخچه از بخش اعصاب تعادلی گوش دریافت میکنه به صورت مستقیم بهش میرسن پس میتونیم بگیم اعصاب حسی هم هستن
سوال ۴ باتوجه به سه خط مونده به آخر صفحه ۳۰ کتاب درسی که میگه آسه یاخته های عصبی دهلیزی عصبگوش را تشکیل میدهند که پیام عصبی را به مغز و به ویژه مخچه میبرد میتونه درست باشه و از اونجایی هم که چشم پیامشو اول از مغز عبور میده و بعد این پیام ها وارد قسمت مخچه میشن پس اینجا هم میتونیم بگیم نورون رابطه و همچنین نورون حسیه که این کارو انجام میده
خب این هم هر دوتاش میتونن باشن ببین نورون رابط کارش ارتباط برقرار کردنه درست پس این هم میتونه درست باشه چرا که مخچه از گوش که پیام تعادلی دریافت میکنه از طریق عصب حسی با یه نورون رابطی سیناپس میتونه بده که پیام هاشو از طریق مخچه به سایر قسمت های مغز بفرسته دقت کن اگ پیام به بخش خارجی مخچه ارسال بشه و این بخش بخواد پیام رو بدون اینکه بخواد از قسمت قشریش خارج بشه به قشر مخ بفرسته قطعا این فقط نورون رابطه اما اگه بخواد از قسمت درخت زندگی عبور کنه پس نورون حرکتی هم میشه گفت -
ramses kabir سلام
شما چطوری بر اساس شکل صفحه 9 به این نتیجه رسیدید که تالاموس ها هم بخش سفید دارن و هم خاکستری?!!!
تصویر کتاب مربوط به قشر مخ هست و تالاموس ها جز بخش های اصلی مغز نیستن بلکه جز ساختار های دیگر مغزن. -
ramses kabir ببینید ما با توجه به تغییرات کتاب درسی به راحتی میتونیم بگیم هر جایی از مغز امکام دارد نورون حسی، رابط و حرکتی داشته باشد حتی در بخش خاکستری.ما میتوانیم نورون حرکتی یا حسی فاقد میلین پیدا کنیم.پس دسته بندی حسی و حرکتی و رابط یکم به هم میریزه و ما حکم قطعی در این زمینه نمیتونیم بدیم.باید متناسب با سوال مطرح شده تصمیم بگیریم و البته حتما باید واژه میتواند رو داشته باشیم.
پس نمیتونیم بگیم مخچه فقط حسی یا رابط داره یا مثلا درخت زندگی چون سفید هست برخلاف بخش خارجی مخچه که خاکستری هست دارای نورون های حرکتی یا حسی هست. -
در سوالات بسیار فنی گفته است:
ramses kabir ببینید ما با توجه به تغییرات کتاب درسی به راحتی میتونیم بگیم هر جایی از مغز امکام دارد نورون حسی، رابط و حرکتی داشته باشد حتی در بخش خاکستری.ما میتوانیم نورون حرکتی یا حسی فاقد میلین پیدا کنیم.پس دسته بندی حسی و حرکتی و رابط یکم به هم میریزه و ما حکم قطعی در این زمینه نمیتونیم بدیم.باید متناسب با سوال مطرح شده تصمیم بگیریم و البته حتما باید واژه میتواند رو داشته باشیم.
پس نمیتونیم بگیم مخچه فقط حسی یا رابط داره یا مثلا درخت زندگی چون سفید هست برخلاف بخش خارجی مخچه که خاکستری هست دارای نورون های حرکتی یا حسی هست. -
ramses kabir مگ ارتباط بین دستگاه مرکزی با رابط نیس؟ مگ مخچه جزو مرکزی نیس؟ پس چرا حرکتی پیام و از نخاع بیاره؟
-
Mono ن ببین تو اصلا دنبال فقط ها نباش.چون مخچه علاوه بر اینکه از گوش پیام میگیره از چشم و چند تا جای دیگه از جمله ماهیچه ها پیام میگیره.الان ما دقیقا از همش اطلاع نداریم.حتی مثلا ما این رو خوندیم که حس وضعیت هم به مخچه پیام میده واینکه صرفا عصب تعادلی گوش پیام رو مستقیم به مخچه میبره و بقیه غیر مستقیم درست نیست.
-
ramses kabir خب حتی اگه حرکتی هم باشه باز نهایتا نورون رابط ارتباط برقرار میکنه در این مسیر.به نظر من این سوال واقعا به شکلی نیست که بشه بر اساس چند تا مثال در کتاب براش قید قطعی پیدا کرد.فکر کنم همین که ما مثال هارو کامل یاد گرفته باشیم کافیه و اینکه دقیقا چطوره رواحتمالا در اینده اگر وارد رشته های پزشکی شدیم میخونیم.
در واقع میشه گفت در بدن محدودیت ها خیلی کم هستن.و کمتر پیش میاد که یک چیزی اصلا نباشه.مثلا من جایی خوندم که هر بخشی از نورون میتونه با هر بخش دیگه ای از نورون وارد سیناپس بشع.پس اصلا برخلاف اون چیزی که ما خوندین در سیناپس هیچ گونه محدودیتی برای نورون ها وجود نداره
Mono -
FaMi در سوالات بسیار فنی گفته است:
ramses kabir سلام
شما چطوری بر اساس شکل صفحه 9 به این نتیجه رسیدید که تالاموس ها هم بخش سفید دارن و هم خاکستری?!!!
تصویر کتاب مربوط به قشر مخ هست و تالاموس ها جز بخش های اصلی مغز نیستن بلکه جز ساختار های دیگر مغزن.تصویر کتاب مربوط به قشر مخ نیست!!!
اگ مربوط به قشر مخ بود همه ی شکل باید خاکستری میشد اکی
پس تصویر مربوطه هم قشر مخ و هم بخش های داخلی مغز هستش
و با توجه به شکل و اینکه ما میدونیم محل تالاموس ها دقیقا زیر رابط سه گوشه و اگه مغزو دایره فرض کنیم تقریبا میشه گفت که در مرکزشه پس تالاموس ها هم بخش سفید دارن و هم خاکستری اکی