IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
IMG_20241031_110419.jpg
سلام. عدسی دو تا تحدب داره یکی تحدب جلویی و یکی تحدب پشتی که محدب تر از جلویی هست. زمانی که پرتوهای موازی نور به اولین تحدب برخورد میکنند، شکست نور انتقال میوفته و پرتو ها همگرا میشوند. حالا پس از برخورد به دومین تحدب، چه اتفاقی میوفته؟ لطفا شکلش رو رسم کنید.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
a54f2bb4ee72f55d1910e2a61059a8b0.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
a511aace3e3229a285a9bdfec042761d.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
Screenshot_2024-10-27-18-29-59-865_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2024-10-27-18-30-13-527_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر 🥰
ببخشید این سوال گفته مناسب نیستند الف و ب و د غلطه ولی گفته مورد ج درسته سوال غلطه یا جواب غلطه؟
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
IMG_20241024_123317.jpg
IMG_20241024_123458.jpg
سلام. در ماده سفید نخاع رشته های عصبی میلین دار مشاهده میشه که اجتماعی از رشته های عصبی میلین دار و فاقد جسم سلولی هست. حالا گزینه ۳ (جزء موارد درست هست) گفته همه یاخته های این بخش ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند. از طرفی تمام یاخته های هسته دار بدن ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند ولی فقط در نورون ها این ژن بیان میشه. الان ماده سفید که رشته های عصبی فاقد جسم سلولی و درنتیجه فاقد هسته داره، چطوری میتونه ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو داشته باشه؟
@یازدهم @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
سلام عصر بخیر
ی سوال اینک دقیقا بطن چهارم مغز کجاست؟!
داخل فعالیت دیدم ک نوشته شیار بین نیمکره های مخچه رو برش میدیم بعدش درخت زندگی و بطن چهارم دیده میشه
پس ینی بطن چهارم وسط مخچه هس؟!
حالا اگ اونطوری باشه درخت زندگی تو بخش سفید مخچه هس دیگ
پس بطن چهارم هم تو بخش سفیده؟! هدایت جهشی و این حرفا داریم!؟
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1402
۲۰۲۴۱۰۱۴_۱۳۱۱۴۶.jpg
سلام دوستان
تو پاسخنامه سوال ۴۰۲ گفته این مورد برای همانند سازی نیمه حفاظتی و غیر حفاظتی درسته ولی استاد من گفتن که این گزاره تو کنکور اومده و پاسخنامه سنجش تشکیل پیوند هیدروژنی بین نوکلئوتید های جدید و قدیمی رو فقط برای نیمه حفاظتی در نظر گرفته
برای کنکور که خب قطعا باید فقط نیمه حفاظتی رو در نظر میگیریم .
حالا اگه تو نهایی همچین چیزی داد کدوم مورد درسته ؟
عبارت های درست و نادرست زیست!
-
nastaran78 ن فک نکنم
این تو چاپ های قبلی هم بود فک کنم اگ اشتبا بود باید تصحیح میشد
تازه این دو تا سوال 65 و 67 رو تو کتابش گفته ک خیلی که سخته و فلان
محاله اشتباه باشه -
sahba
پس چرا درست و حسابی جواب شما رو نداده
فردا امتحان دارم معلممونم کلا از الگو سوال میگیره -
nastaran78 نمیدانم
شاید چون فراتر از کنکوره
گفت مهم نیس برو جلو -
sahba
ای وای خدا خیرش بده کلی خندیدم الان
مهم نیس !!!!
پس در سطح من نبوده مودبانه گفته اینو خخخ -
nastaran78 خخخخخخخخخخ
منم گفتم متشکر
میخواستم بگم زحمت کشیدی!منتها گفتم زشته -
sahba
ای وااای
نمیتونم جلو خنده امو بگیرم
من بودم میگفتم فهمیدم خخخخ -
درست یا نادرست5⃣2⃣
پس از اتمام انعکاسی که در آن 4 حجم هوای اصلی بجز هوای مرده در شش ها وارد میشود،سلول های حاشیه ای میتوانند به سلول های پوششی انتهای مری آسیب بزنند. -
درست یا نادرست 4⃣2⃣
آمینو اسیدهای حاصل از تجزیه جانوری که 225 میلیون سال بدون تمایز باقی مانده است را میتوان در معده ی بزرگترین جانور کره زمین یافت. -
پاسخ4⃣2⃣ نادرست
این جونوری که خیلی باحاله اسمش خرچنگ نعل اسبیه!که بهش فسیل زنده هم میگن! که لب ساحل زندگی میکنه! نه توی دریا!
بزرگترین جونور روی زمین واله! که غذاش ماهی ها و جاندارای توی دریاس!
حالا این دوتا باهم چه ربطی دارن؟هیچی!چون شما فک کردی که این فسیل زنده غذای واله!اما اینطور نیس!چون که فسیل زنده توی ساحله ولی وال توی دریا!
دقت کنین اگه اون خرچنگ دراز بودش باز هم غلط بود!چون ما توی معده به هیچ وجه آمینواسید نداریم! -
آزمون چمع بندی:
[Forwarded from FARAZIST]
1-کدام مورد نادرست است؟
1)آنزیم ترومبین همانند فراورده خود بعد از ترجمه بیان میشود.
2)همه آنزیم ها در تنظیم کار دیگر آنزیم ها نقش ندارند.
3)تغییرات دما و PH ساختار سه بعدی آنزیم ها را تغییر میدهد.
4)همه آن ها برای فعالیت خود به مواد معدنی نیاز ندارند.2-کدام گزینه نادرست است؟
1)هر لیپیدی که نقش هورمونی دارد،قطعا فاقد اسید چرب است.
2)هر پلی مری که در سلول سنتز میشود،قطعا دارای واحدهایی است که با یکدیگر شباهت دارند.
3)هر پلی ساکاریدی که در گیاهان سنتز نمیشود،در آرمادیلو فقط نقش ذخیره ای دارد.
4)بیشترین لیپیدهای خون در نوع و تعداد دم هیدروکربنی با هم متفاوت اند.3-کدام مورد درباره سلول های جانوری و گیاهی نادرست است؟
1)همه آن ها همانند سلول های آغازیان در غشای خود دارای لیپید هستند.
2)همه سلول های جانوری برخلاف همه سلول های گیاهی توانایی تولید آنزیم تجزیه کننده گلیکوژن را دارند.
3)نوع پیشرفته سلول های گیاهی فاقد ساختاری که در 3 فرمانرو دیگر وجود دارد،است.
4)در سلول های گیاهی برخلاف سلول های جانوری بروی غشای سلولی ساختاری سخت و مستحکم وجود دارد.4-چند مورد عبارت زیر را نادرست تکمیل میکند؟
هر سلولی..
الف)که توانایی تشکیل کلنی با هم نوعان خود دارد،در نزدیک هسته دارای ساختاری میکروتوبولی است.
ب)که بروی دیواره خود دارای ساختاری چسبناک از جنس پلی ساکارید است،فاقد ریبوزوم های پیچیده است.
ج)که در تنظیم مقدار گلوکز ورودی به خون از کبد نقش دارد،توانایی سنتز پراکسید هیدروژن را دارد.
د)که در غشای خود بجز فسفولیپید لیپید دیگری دارد،گوارش درون سلولیش بر عهده لیزوزوم است.
1)4 2)3 3)1 4)05-چند مورد کامل کننده عبارت زیر است؟
هر پروتئینی...
الف)که باعث فشردگی DNA میشود،همانند پروتئین موجود در ساختار تار عنکبوت نامحلول در آب است.
ب)که میتواند با فعالیت خود فشار اسمزی سلول را تغییر دهد،پروتئین کانالی است.
ج)که در ریبوزوم های شبکه آندوپلاسمی زبر پلاسموسیت ها سنتز میشود،به خارج از سلول ارسال میشود.
د)که دارای جایگاه فعال است،قطعا آنزیم فعال شده است.
1)3 2)2 3)1 4)06-هر سلول....،.....نیست.
1)با توانایی ذخیره گلیکوژن-دارای شبکه آندوپلاسمی زبر گسترده
2)دارای ریبوزوم های چسبیده بهم-فاقدتاژک
3)فاقد اندامک-قطعا فاقد غشای سلولی
4)فاقد لیزوزوم است- لزوما سلول گیاهی7-چند مورد نادرست نیست؟
الف)هر بافتی که در بین دو سر استخوان وجود دارد،بافت پیوندی است.
ب)بافتی که در ساخت پروتئین مکمل نقش دارد،لزوما بافت پیوندی و پوششی است.
ج)بافتی که در روده نقش تولید بیشترین لیپید خون را دارد،همانند بافت موجود در دهان توانایی جذب را دارد.
د)هر بافتی که از نوع ماهیچه ای باشد،قطعا سلول های آن دارای شبکه آندوپلاسمی صاف گسترده ای هستند.
1)0 2)3 3)1 4)28-درمورد سلول هایی که در ساختار مری قرار دارند کدام مورد درست است؟
1)همه آن ها در مایع بین سلولی خود کلاژن دارند.
2)همه آن ها فاقد واکوئل هستند.
3)همه آن ها میتوانند در سیتوپلاسم خود پروتئین های موجود در غشاء را سنتز کنند.
4)همه آن ها نمیتوانند آنزیمی که پوسته دانه ها را خارج میکند،سنتز کنند.9-چند مورد نادرست نیست؟
الف)هر سلولی که در غشای خود کلسترول داشته باشد،توانایی ذخیره گلیکوژن را دارد.
ب)عامل مصرف آب سلول مبارز با کرم کدو در روده در سلول های کلانشیم ساقه گیاهان وجود ندارد.
ج)همه آنزیم ها در سوخت و ساز سلول های ماهیچه ای بازو نقش دارند.
د)همه عوامل افزاینده سرعت آنزیم ها اتصال پیش ماده به جایگاه فعال را تسهیل میکنند.
1)1 2)2 3)4 4)310-کدام مورد درست است؟
1)هر پروتئینی که در غشا وجود دارد،در اتصال با فسفولیپیدهای غشاء نیست.
2)فتوسنتز برخلاف سنتزآبدهی واکنشی انرژی خواه است.
3)پروتئینی که بین آمینواسیدها پیوند پپتیدی برقرار میکند،آنزیمی درون سلولی است.
4)هر عبوری که از غشا صورت میگیرد،لزوما با پروتئین های آن نیست.
@FARAZIST -
کلید آزمون:
1)گزینه 3
2)گزینه 4
3)گزینه 2
4)گزینه 3
5)گزینه 3
6)گزینه 4
7)گزینه 2
8)گزینه 2
9)گزینه 1
10)گزینه 4 -
درست یا نادرست بودن عبارات زیر را مشخص کنین!
*1)در هنگام انعکاسی که در ابتدا با یک دم عمیق آغاز میشود،شبکه آندوپلاسمی صاف سلول های بخشی از لوله گوارش که از اولین ذخیره موقتی غذا محافظت میکند،یون کلسیم را آزاد میکند.
*2)هنگامی که چین خوردگی داخل معده از بین میرود،مقدار خون عبوری از رگی که از زیر قوس قطورترین رگ بدن عبور میکند،بیشتر میشود.
*3)عامل کاهش PH رگ خروجی از سلول های نزدیک آخرین دریچه معده ،افزایش PH رگ خروجی از پانکراس است.
*4) آمینو اسیدهای حاصل از تجزیه جانوری که 225 میلیون سال بدون تمایز باقی مانده است را میتوان در معده ی بزرگترین جانور کره زمین یافت.
*5) در جانوری با سیستم تنفسی دارای کیسه هوادار،کیسه های هوایی که فقط در مجاورت هوای سرد هستند را در نزدیکی اولین ذخیره موقتی غذا یافت.
*6)جانوری با دستگاه گوارشی که جهت حرکت غذا در قسمتی از آن دو طرفه است،میتوان سلول های تاژکدار در دستگاه گوارشش یافت.
*7)هر سلول دستگاه گوارش که در تولید نوعی لیپید نقش دارد،قطعا دارای شبکه آندوپلاسمی زبر گسترده ای است.
*8)در اثر اختلال در غده تیروئید سلول های پوششی سنگفرشی چند لایه مری آسیب میبینند. -
1)نادرست
2)درست
3)نادرست
4)نادرست
5)نادرست
6)نادرست
7)درست
8)درست -
درست یا نادرست
انسداد فاصله ی بین سلولی رگ های غذادهنده به کبد توسط مولکولی فاقد اسید چرب میتواند باعث افزایش موج QRS شود. -
پاسخ نادرست
کلمه های مشخص شده کلمه های کلیدی هستن که بیشتر روی اونا باید فکر کنیم!
فاصله بین سلولی:خب دقت کنین سوال فاصله بین سلولی رگو خواسته!خب این چه نوع رگیه؟ویژگی ای که جلوتر گفته شده که همون غذادهندس منظور سرخرگه که از قلب میادش!پس فاصله بین سلولی سرخرک رو خواسته!سرخرگ از چندین بافت تشکیل شده!ماهیچه ای،پوششی،پیوندی!باید دونه به دونه بررسیشون کنیم با توجه به سوال!
مولکولی فاقد اسیدچرب:مطمئنم همه ذهنا به سمت کلسترول رفته!سوال گفته مولکول!نه لیپید!گلوکز اسیدچرب داره؟خب این مولکول میتونه هرچی باشه!
میتواند:این کلمه مهمیه!چون منظور طراح اینه که همه جوره میتونه!مستقیم یا غیرمستقیم!
احتمال میدم بیشترتون منظور جمله رو اینطور دریافتید:کلسترول میتونه با گرفتن فاصله بین سلولی بافت پوششی ارتفاع موج QRS رو افزایش بده!و این غلطه!
با این تفاسیر این جمله نادرسته!ولی درستش چیه؟
انسداد فاصله بین سلولی بافت پوششی رگ های غذادهنده به کبد توسط لیپیدی فاقد اسید چرب میتواند باعث افزایش موج QRS شود.
خب وقتی که کلسترول بیادش تو رگا رسوب کنه،جریان مقدار خون تو رگا کم میشه!حالا این چه ربطی به قلبو QRS داره؟خب وقتی اینطوری بشه،بقول خودمون زور قلب باید بیشتر شه!چرا؟چون خونو مثل قبل به بقیه انداما برسونه(دیشب در حد نیم ثانیه یهو دیدم سرم کج شد که بیفته!خون به مغزم نرسیده بود)!زور اصلی قلب هم که بطنا هستن!وقتی زورش بیشتر میشه یعنی بیشتر زور میزنه،با قدرت انقباضی بیشتر از قبل!پس موج QRS ارتفاعش رو افزایش میده!
"ترکیب با مولکول های زیستی و قلب" -
درست یا نادرست
پروتئین های انتقالی گویچه های قرمز رگ ورودی به کبد همانند رگ خروجی از قلب میتواند از 97درصد ماده تولیدی در پراکسی زوم سلول های کبدی اشباع نشده باشد. -
پاسخ درست
به کلمه های مشخص شده خیلی دقت کنین!
پروتئین انتقالی گویچه های قرمز:همون هموکلوبینه که اکسیژن و دی اکسید کربن حمل میکنه!
رگ ورودی به کبد:هم میتونه سیاهرگی باشه که از روده میادش به کبد که خونش 78 درصدهموگلوبیناش اکسیژن داره!و هم میتونه سرخرگی باشه که از قلب برای خونرسانی بهش میادش که اون 98درصد هموگلوبیناش اکسیژن داره!
رگ خروجی ازقلب:اونم میتونه یا سرخرگ ششی باشه که خونش 78 درصدهموگلوبیناش اکسیژن داره و یا آئورت باشه که اون 98درصد هموگلوبیناش اکسیژن داره!
میتواند:کلمه ای که منظور طراح اینه که همه جوره میتونه!
ماده تولیدی در پراکسی زوم:یا آّبه یا اکسیژن که از تجزیه پراکسیدهیدروژن حاصل شدن!که فقط اکسیژنش با موضوع تست مرتبطه!
پراکسی زوم سلول های کبدی:کروه اسمی ای که برای انحراف ذهن آورده شده!
نشده است:حواستون باشه که منظورش قید منفیه!
خب این گزاره با این تفاسیر درسته!
چون هموگلوبینای سیاهرگ ورودی به کبد از روده مثل سرخرگ ششی از 97 درصد اکسیژن اشباع نشده!
"ترکیب تنفس با گردش مواد" -
درست یا نادرست
اختلال در غدد تیروئید و پاراتیروئید قطعا میتواند باعث از بین بردن سلول های پوششی مری شود. -
پاسخ درست
به کلمه های مشخص شده دقت کنین!برای این سوال باید قدرت تحلیلی بالایی داشته باشین!
قطعا میتواند:گول قطعا رو نخورین!این یعنی باز هم همه جوره میتواند!ولی اگه بخوایم خیلی عمقی بررسیش کنیم خیلی سخت میشه که اینا در حد کنکور نیست!
اختلال در غدد تیروئید و پاراتیروئید به هر دلیلی که باشه میتونه روی مقدار کلسیم بدن،خون و بافتا تاثیر داشته باشه!
مری در موقیعت بالاتری نسبت به معده قرار داره و بینشون دریچه کاردیا قرار داره!خب چه ربطی داره؟!کاردیا در حال انقباضه در حالت عادی!خب کدوم بافتش انقباض داره؟!ماهیچه ایش!برای انقباض ماهیچه کلسیم نیاز داریم!خب اگه تو غدد تنظیم کننده کلسیم اختلال ایجاد بشه،این کاردیا هم تو انقباضش خلل ایجاد میشه و از انقباض درمیادش!پس شیره معده میتونه وارد مری شه و سلول های پوششی رو اذیت کنه!
"ترکیب گوارش با هورمون" -
درست یا نادرست
هر بافت موجود در قلب راست همانند هر بافت موجود در پیلور چند هسته ای است.