سلام وقتتون بخیر ❤️
ببخشید وقتتون رو میگیرم اگر در تستی بگه در آزمایش ایوری مخلوط شدن باکتری کپسول دار مرده و باکتری بدون کپسول زنده
این عبارت غلطه ؟
به خاطر اینکه نگفته عصاره باکتری کپسول دار یا اینکه مخلوط نشدن واقعا من فکر میکنم چون عصاره باکتری رو به باکتری بدون کپسول اضافه کرد میشه بهش گفت مخلوط؟
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@تجربیا
1.گفته در تخمدان یک نوزاد دختر 8 ماهه هر یاخته حاصل از تقسیم میتوز یاخته های اووگونی...
با توجه به اینکه نوزان هست و به دنیا اومده فقط اووسیت اولیه رو در نظر بگیرم یا چون توی کتاب چیزی نگفته و سوال گفته هر یاخته حاصل از تقسیم میتوز یاخته های اووگونی ، اووگونی رو هم در نظر بگیرم؟
2کراسینگ اوور با توجه به اینکه محتوای ژنی یاخته رو تغییر نمی دهد جهش محسوب نمیشه؟
3 چرا نمیتونیم بگیم هر هرم کلیه مجرایی انحصاری برای تخلیه به ساختار قیف مانند دارد؟
@تجربیا
سلام
صورت تست این هست:
کدام گزینه درباره ی مراحل همانند سازی درست است؟
و گزینه ی جواب میشه:
آنزیم شکننده ی پیوند های هیدروژنی، فقط به بخش های فاقد پروتئین دنا وصل می شوند.
پاسخنامه در ادامه برای این گزینه بیان کرده:
آنزیم هلیکاز فقط پس از جدا شدن پروتئین های همراه دنا به آن وصل می شود.
سوال من اینه منظورش از فاقد پروتئین
اینه که هیچ پروتئینی نباشه یا فقط هیستون؟
چون تو متن کتاب داریم که: قبل همانند سازی دنا باید پیچ و تاب فامینه، باز و پروتئین های همراه آن یعنی هیستون ها از آن جدا شوند.
(تست از آزمون ماز هستش)
@دوازدهم @تجربیا @دانشجویان-پزشکی @دانشجویان-پیراپزشکی
سلام بچه ها
توی شکل بی کیفیت ۶ صفحه ی ۲۰ زیست دهم نشون داده دو تا غدد زیرزبانی و زیرآرواره ای به هم متصل اند از طریق یک مجرا
بعد نشون داده که زیرزبانی تعدادی مجرا داره به سمت دهان ولی من مجرایی برای زیر آرواره ای به سمت دهان نمیبینم
آیا میشه گفت غده ی زیر آرواره ای مجرا نداره؟
یا تو شکل نشون نداده و برای کنکور سوال نمیاد؟!
@همیار
@دوازدهم
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1401
Screenshot_2025-01-01-23-27-53-938_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2025-01-01-23-28-26-076_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر
ببخشید تو سوال 10منظورش آکسون ولی چرا باید غلط باشه پایانه اکسونی انشعاب داره و جز آکسون یا من منظور این سوال نمیفهمم؟
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@تجربیا
IMG_20241205_110806.jpg
[متن لینک](آدرس لینک)
IMG_20241205_110916.jpg
سلام. اون قسمتی که دورش خط کشیدم زائده عقبی ستون مهره هست؟
یک سوال دیگه هم داشتم. طبق شکل کتاب نیم لگن راست از نمای جلویی حالت برآمده داره و از نمای پشتی فرورفته تر از فرورفتگی نمای عقبی نیم لگن چپ هست. حالا در تصویر دوم، دقیقا همون برآمدگی مشابه برآمدگی نیم لگن راست از نمای جلویی مشاهده میشه اما در جزوه استادم نوشته شده بود که نیم لگن راست از نمای پشتی. نمای پشتی نیم لگن راست که حالت برآمده نداره. این سوالی که پرسیدم برداشت من از شکل کتاب بود و اطلاعی از اینکه واقعا درست باشه یا نه ندارم.
@یازدهم
@دوازدهم
@تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
زیست دهم / فصل۲
-
سلام بچه ها من چندتا سوال از فصل ۲ دارم میشه لطفا اینارو توضیح بدید
۱. میگیم که در ترشحات غده بنا گوشی انزیمی به نام پتیالین وجود داره. حالا این پتیالین از کربوهیدرات ها فقط نشاسته رو تجزیه میکنه؟ و اینکه چرا به انزیم تجزیه کننده نشاسته میگیم امیلوم چرا همون پتیالین نمیگیم؟ ( من فکر میکنم پتیالین یه انزیمیه که همه انزیم های تجزیه کننده کربوهیدرات هارو رو در خودش داره که یکیش امیلوم هست. درسته؟)
۲. انزیم لیزوزیم از کجا ترشح میشه؟ و چه فرقی با لیزوزوم داره؟
۳.غده معده فقط در لایه مخاط معده وجود داره؟ و در جای دیگهی لوله گوارش وجود نداره؟ ( منظورم اینه چرا به غده های لایه مخاط میگن غده معده؟ مگه این غده ها فقط تو معدس؟)
۴.اقای موقاری گفتند که پپسین پروتئین را به پپدید های کوچک تبدیل میکند بعنی تجزیه ناقص. من اینو اصلا نفهمیدم یعنی چی. پپدید چیه؟ چه فرقی با مونومر یا همون امینواسید داره؟
ببخشید خیلی سوال پرسیدم
@دانش-آموزان-آلاء @تجربیا @همیار @دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا -
Helen Alinia سلام دوست عزیز راجب سوال یکتون ذقیق نمی دونم
2-لیزوزیم در بزاق عرق و اشک وجود داره ولی لیزوزوم یه اندامک دوغشایی درون یاخته هست
3-به غده های لایه های مخاطی میگن غدد مخاطی ولی در هر اندام بطور اختصاصی نام گذاری میشن مثلا غدد مخاطی مری، د معده هم ساختار های اختصاصی داریم که بهشون میگیم غده که به حفره راه دارند
4-پپتید از دو یا چند آمینواسید تشکیل شده که ساده ترین پپتید دی پپتید هست که از اتصال دوتا آمینواسید با یک پیوند پپتیدی بوجود اومده در نتیجه مونومر یا تک پار نیست -
zoohre hocini ممنونم
-
zoohre hocini پس میشه گفت که دی پپدید همون مالتوز هست؟
-
Helen Alinia پپتید جنسش پروتئین هست، مالتوز قنده
-
Helen Alinia مواد آلی( موادی که جانداران زنده میسازن مثل انسان) چهار دسته هستند ، پروتئین قند لیپید و نوکلئیک اسید
پپتید از دسته پروتئین هاست ، واحد ساختاری ش از آمینواسید ها تشکیل شده،
مالتوز جز قند هاست میشه گفت از واحد گلوکز ( ساکارید) تشکیل شده -
سلام
بچه ها خیلی ممنون میشم یکی یه دستی برسونه
من فقط یه سوال درباره روده باریک دارم
اون بخش که آقای موقاری در رابطه آنزیم های روده باریک صحبت میکنه دقیقا کدوم جلسه کدوم تدریسشه
من فکر میکردم تنها آنزیم روده باریک مالتازه که خودش یه پروتئین سراسریه ولی تو کارگاه نکته تست آقای موقاری در رابطه با یه سلول که آنزیم داره بعد سلول میمیره آنزیمه میاد تو فضای روده و این جور چیزا حرف زد،نمیدونم منظورش چی بود -
Parham Shirinkam 0 این آنزیم های روده ایی خیلی مهمن چون گوارش نهایی پروتئین و کربوهیدرات بر عهدشه
سلول های روده باریک در سطح خودشون انزیم هایی دارند که ترشحی نیستند اگزوسیتوز نمیشن! و آزاد میشن حالا طی مرگ سلول و.. -
Helen Alinia لیزوزوم یه اندامک محتوی آنزیم هاست...ولی لیزوزیم یه آنزیم هست از غدد بزاقی ترشحمیشه و دیواره باکتری ها رو میشکنه
-
zoohre hocini دوست عزیز شرمنده یه سوال مگه لیزوزوم تک غشایی نیست درون سلولی؟!
-
@narjes-hashemi سلام همه اندامک ها بجز هسته و میتوکندری در جانوران تک غشاء هستن.
-
@narjes-hashemi سلام آره ببخشید دولایه لیپید اشتباه گفتم️
-
Helen Alinia خواهش میکنم
-
Helen Alinia
سلامنگاه کن اگه بخوام ساده بگم
نکته یک
منومر کوچک نرین ذره سازنده هر چیره
پلی مر یه ذنجیره از منومراست،کلی منومر دارهحالا
منومر پروتئین یعنی کوچک نرین ذره سازنده پروتئین آمینو اسید یا اسید آمینه هست هر دوشو میگن ولی اکثرا آمینواسید ذکر میشه این از این
حالا پیوند بین دوتا آمینواسیدو بهش میگن پیوند پپتیدی
یعنی وقتی دوتا آمینو اسید داریم بهش میگیم دی پپتید
یعنی دوتا منومر آمینواسید رو میگن دی پپتید اسمه دیگه انگار مثلاً ما به دوتا جوراب نگیم دوتا دونه جوراب
بگیم یه جفت جوراب(خدای مثال زدن)
حالا پلی مر که گفتم چیه
منومر کوچک نرین ذره سازندشون
پلی مر یه ذنجیره بلند از منومراست
اگه یه زجیره بلند از کلی آمینواسید داشته باشیم میشه یه پلی مر آمینواسیدی که بهش میگیم پلی پپتید
چندتا پلی پپتید تو هم پیچ بخورن میشن پروتئیندوتا آمینواسید دی پپتید
کلی آمینو اسید پلی پپتید
چندتا پلی پپتید میشه پروتئینحالا یه لحظه میخوام حاشیه برم
کربوهیدراتا منومرشون یا مونوساکاریدشون(به منومر کربوهیدرات میگن منوساکارید) یعنی کوچک نرین ذره سازندشون گلوکز و ....هست بقیه رو کار ندارم فقط گلوکز و در نظر بگیر
دوتا گلوکز باهم میشن مالتوز که بهش میگن دی ساکاریدیه ذنجیره بلند از مثلاً گلوگزو میگن پلی ساکارید
اینم مثل پروتئین ها
نمیدونم الان متوجه شدی یا نه
سعی کردم یه مثالم بزنم متوجه شدی
چون درکل نمیدونستی چیه یکم سخته با خوندن بفهمی خودمم شاید نمیفهمیدم اگه یکی شفاهی توضیح بده صد در صد میگیری چی میگهدر کل
تو هیدرولیز کامل یه پلی پپتید یا چندتا پلی پپتید تو هم پیچ خورده(پروتئین) میشه منومر (آمینواسید )
تو ناقص به منومر که آمینو اسید هست تبدیل نمیشه مثلاً به دوتا آمینواسید تبدیل میشه که یعنی پلی پپتید تو هیدرولیز ناقص میشه دی پپتید.تقریبا فکر کنم همین بود اگه نکته ای کم گفتم بچها اصلاح کنین.این آخرشو فک کنم کامل درست نگفتم ولی اصل موضوع همینه
-
Parham Shirinkam 0 ممنون خیلی عالی توضیح دادید
من از توضیحات شما اینو فهمیدم درست فهمیدم؟ -
Helen Alinia دوستان میشه لطفا سوال ۱ رو توضیح بدید به خصوص اونجاش که تو پرانتز نوشتم.
@دانش-آموزان-آلاء -
Helen Alinia در زیست دهم / فصل۲ گفته است:
کنکوری ام تو غدد معده یاخته های اصلی انزیم ترشح میکردن. حالا میتونیم بگیم که همین یاخته اصلی که تو لایه مخاطی روده هم هست توانایی ترشح انزیمو(لیپاز و پروتئاز) نداره؟ درسته؟
کی گفته روده یاخته اصلی داره