Skip to content
  • دسته‌بندی‌ها
  • 0 نخوانده ها: پست‌های جدید برای شما 0
  • جدیدترین پست ها
  • برچسب‌ها
  • سوال‌های درسی و مشاوره‌ای
  • دوره‌های آلاء
  • گروه‌ها
  • راهنمای آلاخونه
    • معرفی آلاخونه
    • سوال‌پرسیدن | انتشار مطالب آموزشی
    • پاسخ‌دادن و مشارکت در تاپیک‌ها
    • استفاده از ابزارهای ادیتور
    • معرفی گروه‌ها
    • لینک‌های دسترسی سریع
پوسته‌ها
  • Light
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (بدون پوسته)
  • بدون پوسته
بستن
Brand Logo

آلاخونه

• سوال یا موضوع جدیدی بنویس

• سوال مشاوره ای
  • سوال زیست
  • سوال ریاضی
  • سوال فیزیک
  • سوال شیمی
  • سایر
  1. خانه
  2. دروس
  3. زیست شناسی
  4. زیست دهم / فصل۲
زیست
م
بهترین نحوه زیست خوندن چیه اگه میدونین به منم یاد بدین
زیست شناسی
سلام ببخشید برای زیست دهم ویدیو های تورق باز نمیشن
D
و جزوه ها هم یسری هاشون باز نمیشن
زیست شناسی
زیست نشرالگو یا خیلی سبز؟🧐
Z
من منبع اول پینوکیو خیلی سبز میزنم (میانیگین۶۰٪درست میزنم)منبع دوم آی‌کیو(میانگین ۴۰٪درست میزنم)جمع‌بندی هم موج آزمون حالا میگم نشرالگو برای منبع اول بهتره یا خیلی سبز؟برای زیست ۸۰٪ کنکور تلاش میکنم
زیست شناسی
کتاب تست پینوکیو زیست
Z
سلام زیست پینوکیو نسبت به چاپ1402 تغییرات زیادی داشته؟یعنی عوضش کنم یا نه از همین برای کنکور 1405 میتونم استفاده کنم و یه سوال دیگه هم دارم به نظرتون بهترین منبع زیست جامع از نشر خیلی سبز کدومه برای درصد 80کنکور؟
زیست شناسی
تجربی ها بهم جواب بدن
ستاره آسمانیس
سلام من دهمم و تجربی هستم میخوام شروع کنم به خوندم با آلا از هم شما دوستان تجربی میخوام یه لطفی کنین و یه توضیح کامل بهم در مورد منابعتون و فیلم های که تو آلا دیدید رو با کدوم استاد مشاهده کردید و کدوم استاد برای شما بهتر درس میداده و اگر ازمون ازمایشی میدادید معرفی کنین و یه توضیح کامل برام بنویسین خیلی ممنون از همه .
زیست شناسی
زیست
zahra heydariZ
بچه ها کسی جزوه علوم پایه زیست استاد جلال م‌قاری رو داره؟
زیست شناسی
نهایی یا کنکور
Aryan ImaniA
حواسمون بیشتر به کنکور باشه یا نهایی عه ۱۲ ؟
زیست شناسی
هرکی یه گزاره۳😁😁😁
Matin Mousavi 1M
درود دوستان. این سومین ساله که دارم این تاپیک رو میزنم. برا درس زیست بچه‌های تجربیه. روال رو احتمالا میدونید. تو این تاپیک هرکسی هر گزاره‌ای داره رو میاره و با بقیه بچه‌ها روش بحث مکنید. اگه بتونید گزاره از خودتون هم بسازید که خییییلی بهتره. دیگه تک تک بچه‌ها رو منشن نمیکنم چون بچه‌هایی که ۴۰۳ کنکور دارن رو نمیشناسم بجز چند نفر. خودتون بیاید و شرکت کنید تو تاپیک امیدوارم موثر باشه این تاپیک @دانش-آموزان-آلاء @دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا @تجربی @تجربیا @راه-ابریشم-پرو-زیست @راه-ابریشم-پرو-شیمی @راه-ابریشم-پرو-ریاضی-تجربی @راه-ابریشم-پرو-دینی @راه-ابریشم-پرو-ادبیات @راه-ابریشم-پرو-زبان @راه-ابریشم-پرو-فیزیک-کازرانیان
زیست شناسی
پروترومبیناز
Nila YSN
سلام آیا پروترومبیناز همیشه در خون وجود داره یا موقع انعقاد ایجاد میشه؟ این سوالو ببینید: کدام عوامل انعقادی همیشه در خون وجود دارد؟ ۱)پروترومبین و فیبرینوژن ۲)پروترومبیناز و پروترومبین مشکل از اینجا شروع میشه که مگه کتاب نگفته دانه های پلاکت پر از ترکیبات فعاله؟مگه اون ترکیب فعالی که باعث شروع لخته میشه پروترومبیناز نیست؟نمیشه گفت پروترومبینازم همیشه در خون وجود داره؟ @z-Gheibi @دریا-دریایی @تجربیا
زیست شناسی
کنکور تیر
_ Reza __
سلام به همگی بعد از دو هفته دوری از درس بخاطر اتفاقات جنگ دیگه از امروز قصد دارم بخونم برای کنکور و فرض میکنم ۲۷ ام برگزار میشه اگه دیر تر افتاد که هیچی ولی ۲۷ ام نزدیک ترین تایمیه که ممکنه برگزار بشه پس برنامه مو واسه همین تایم مینویسم . اینجا قراره مثل نهایی برنامه رو تکمیل کنم خوشحال میشم اگه دوست داشتید همراهی کنید و همخوانی کنیم . @دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا @تجربیا @ریاضیا
زیست شناسی
رفیق ادبیات ❤️
_ Reza __
رفیق ادبیات رو میشناسید ؟ ... درسته زیست ادبیات دوممون همینه به همون اندازه که خودشو جدی گرفتیم اینم باید جدی بگیریم بریم که داشته باشیم
زیست شناسی
زیست دوازدهم گفتار ۱ فصل ۴
7
سلام وقت به‌خیر ممکنه توی انواع جهش های ساختاری فقط یک نقطه شکست داشته باشیم؟ توی هر ۴ نوع جهش؟ دو نقطه شکست رو مطمئنم هرکدوم می‌تونن داشته باشن
زیست شناسی
زیست
E.B.BUTTERFLYE
سلام. کتاب میگه گربه ها از فرومون ها برای تعیین قلمرو استفاده میکنن. تعیین قلمرو هم شامل مشخص کردن محدوده خودشون با جانوران دیگه هست (حالا یا گربه‌های هم‌نوع یا گونه های مختلف جانوران). حالا یه سوال... مگه طبق گفته کتاب فرومون ها برای ایجاد پاسخ رفتاری در جانوران یک گونه استفاده نمیشه؟ پس چجوری گربه ها میتونن با استفاده از این ماده جانوران گونه‌های دیگه هم از محدودشون دور کنن؟ @یازدهم @دوازدهم @تجربیا
زیست شناسی
زیست دهم گفتار ۳ فصل ۲
Romeisa ShamsiR
در کدام گروه از پستانداران گیاهخوار دفع ببشتری از مواد غذایی صورت میگیرد ؟
زیست شناسی
سوال
9743598430ba5a9
سلام اگر من راه ابریشم ۲ رو خریداری کنم جزوه یا همون کتابش کی و چگونه به دستم‌میرسه؟ لطفا جواب بدید متشکرم.
زیست شناسی
فصل 3دوازدهم
Foruzan TaheriF
Topic thumbnail image
زیست شناسی
گیاهی🥴
E.B.BUTTERFLYE
سلام. این مثال ها درست هستن؟ نورگرایی مثبت مثل خم شدن ساقه گیاهان به سمت نور. نورگرایی منفی مثل رشد ریشه اغلب گیاهان که داخل خاک و به دور از نور صورت میگیره. زمین گرایی مثبت دوباره مثل مثال قبلی. زمین گرایی منفی مثل درختان حرا و درختان انجیر معابد. @یازدهم @دوازدهم @تجربیا
زیست شناسی
فصل1 دوازدهم
Hg L 0H
سلام گزاره اینه: هر گروه متصل به اتم مرکزی کربن در یک آمینو اسید که در تشکیل ساختار سوم مولکول های پروتئینی مهم ترین نقش را دارد؛ به طور حتم در همه ی آمینو اسید ها، دارای خاصیت آبگریزی می باشد. بعد جوابش اینه: گروه R در بین آمینواسید های مختلف( متفاوت ) است و ویژگی های آن ها را تایید می‌کند. لطفا توضیح بدین چی گفته یعنی میخواد بگه ممکنه گروه R در ساختار چهارم مثل ساختار سوم نباشه؟ @دوازدهم @تجربیا
زیست شناسی
ژنتیک
Fatemeh aF
من هیچی از زیست دوازدهم نمیفهمم چند بار تدریسای مختلفو دیدم بازم نفهمیدم راه حلی دارین میخوام حداقل نهاییشو خوب بودم
زیست شناسی
فصل2 دوازدهم
Hg L 0H
Topic thumbnail image
زیست شناسی

زیست دهم / فصل۲

زمان بندی شده سنجاق شده قفل شده است منتقل شده زیست شناسی
52 دیدگاه‌ها 8 کاربران 837 بازدیدها 8 Watching
  • قدیمی‌ترین به جدید‌ترین
  • جدید‌ترین به قدیمی‌ترین
  • بیشترین رای ها
پاسخ
  • پاسخ به عنوان موضوع
وارد شوید تا پست بفرستید
این موضوع پاک شده است. تنها کاربرانِ با حق مدیریت موضوع می‌توانند آن را ببینند.
  • Helen AliniaH آفلاین
    Helen AliniaH آفلاین
    Helen Alinia
    تجربی
    نوشته‌شده در آخرین ویرایش توسط انجام شده

سلام بچه ها من چندتا سوال از فصل ۲ دارم میشه لطفا اینارو توضیح بدید🌹
    ۱. میگیم که در ترشحات غده بنا گوشی انزیمی به نام پتیالین وجود داره. حالا این پتیالین از کربوهیدرات ها فقط نشاسته رو تجزیه میکنه؟ و اینکه چرا به انزیم تجزیه کننده نشاسته میگیم امیلوم چرا همون پتیالین نمیگیم؟ ( من فکر میکنم پتیالین یه انزیمیه که همه انزیم های تجزیه کننده کربوهیدرات هارو رو در خودش داره که یکیش امیلوم هست. درسته؟)
    ۲. انزیم لیزوزیم از کجا ترشح میشه؟ و چه فرقی با لیزوزوم داره؟
    ۳.غده معده فقط در لایه مخاط معده وجود داره؟ و در جای دیگه‌ی لوله گوارش وجود نداره؟ ( منظورم اینه چرا به غده های لایه مخاط میگن غده معده؟ مگه این غده ها فقط تو معدس؟)
    ۴.اقای موقاری گفتند که پپسین پروتئین را به پپدید های کوچک تبدیل میکند بعنی تجزیه ناقص. من اینو اصلا نفهمیدم یعنی چی. پپدید چیه؟ چه فرقی با مونومر یا همون امینواسید داره؟
    ببخشید خیلی سوال پرسیدم😁
    دانش-آموزان-آلاء تجربیا همیار دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا

zoohre hociniZ _Biliifti__ Parham Shirinkam 0P Helen AliniaH کنکوری امک 9 پاسخ آخرین پاسخ
    0
    • Helen AliniaH Helen Alinia

۱. میگیم که در ترشحات غده بنا گوشی انزیمی به نام پتیالین وجود داره. حالا این پتیالین از کربوهیدرات ها فقط نشاسته رو تجزیه میکنه؟ و اینکه چرا به انزیم تجزیه کننده نشاسته میگیم امیلوم چرا همون پتیالین نمیگیم؟ ( من فکر میکنم پتیالین یه انزیمیه که همه انزیم های تجزیه کننده کربوهیدرات هارو رو در خودش داره که یکیش امیلوم هست. درسته؟)
      ۳.غده معده فقط در لایه مخاط معده وجود داره؟ و در جای دیگه‌ی لوله گوارش وجود نداره؟ ( منظورم اینه چرا به غده های لایه مخاط میگن غده معده؟ مگه این غده ها فقط تو معدس؟)
      ۴.اقای موقاری گفتند که پپسین پروتئین را به پپدید های کوچک تبدیل میکند بعنی تجزیه ناقص. من اینو اصلا نفهمیدم یعنی چی. پپدید چیه؟ چه فرقی با مونومر یا همون امینواسید داره؟
      ببخشید خیلی سوال پرسیدم😁

zoohre hociniZ آفلاین
      zoohre hociniZ آفلاین
      zoohre hocini
      دانش آموزان آلاء

Helen Alinia سلام دوست عزیز راجب سوال یکتون ذقیق نمی دونم
      2-لیزوزیم در بزاق عرق و اشک وجود داره ولی لیزوزوم یه اندامک دوغشایی درون یاخته هست
      3-به غده های لایه های مخاطی میگن غدد مخاطی ولی در هر اندام بطور اختصاصی نام گذاری میشن مثلا غدد مخاطی مری، د معده هم ساختار های اختصاصی داریم که بهشون میگیم غده که به حفره راه دارند
      4-پپتید از دو یا چند آمینواسید تشکیل شده که ساده ترین پپتید دی پپتید هست که از اتصال دوتا آمینواسید با یک پیوند پپتیدی بوجود اومده در نتیجه مونومر یا تک پار نیست

Helen AliniaH _Biliifti__ 3 پاسخ آخرین پاسخ
      1
      • zoohre hociniZ zoohre hocini

2-لیزوزیم در بزاق عرق و اشک وجود داره ولی لیزوزوم یه اندامک دوغشایی درون یاخته هست
        3-به غده های لایه های مخاطی میگن غدد مخاطی ولی در هر اندام بطور اختصاصی نام گذاری میشن مثلا غدد مخاطی مری، د معده هم ساختار های اختصاصی داریم که بهشون میگیم غده که به حفره راه دارند
        4-پپتید از دو یا چند آمینواسید تشکیل شده که ساده ترین پپتید دی پپتید هست که از اتصال دوتا آمینواسید با یک پیوند پپتیدی بوجود اومده در نتیجه مونومر یا تک پار نیست

Helen AliniaH آفلاین
        Helen AliniaH آفلاین
        Helen Alinia
        تجربی

zoohre hocini ممنونم 🙏💛

1 پاسخ آخرین پاسخ
        0

Helen AliniaH آفلاین
          Helen AliniaH آفلاین
          Helen Alinia
          تجربی

zoohre hocini پس میشه گفت که دی پپدید همون مالتوز هست؟

z GheibiZ 1 پاسخ آخرین پاسخ
          0

zoohre hocini پس میشه گفت که دی پپدید همون مالتوز هست؟

z GheibiZ آفلاین
            z GheibiZ آفلاین
            z Gheibi

Helen Alinia پپتید جنسش پروتئین هست، مالتوز قنده

بای ذنب قتلت🖤
            به کدامین گناه کشته شد؟؟
            #آرمان_علی_وردی

Helen AliniaH 1 پاسخ آخرین پاسخ
            0
            • z GheibiZ z Gheibi

Helen Alinia پپتید جنسش پروتئین هست، مالتوز قنده

Helen AliniaH آفلاین
              Helen AliniaH آفلاین
              Helen Alinia
              تجربی

z Gheibi میشه یکم بیشتر توضیح بدید 🌹

0

z Gheibi میشه یکم بیشتر توضیح بدید 🌹

z GheibiZ آفلاین
                z GheibiZ آفلاین
                z Gheibi
                نوشته‌شده در آخرین ویرایش توسط z Gheibi انجام شده

Helen Alinia مواد آلی( موادی که جانداران زنده میسازن مثل انسان) چهار دسته هستند ، پروتئین قند لیپید و نوکلئیک اسید
                پپتید از دسته پروتئین هاست ، واحد ساختاری ش از آمینواسید ها تشکیل شده،
                مالتوز جز قند هاست میشه گفت از واحد گلوکز ( ساکارید) تشکیل شده ‌

بای ذنب قتلت🖤
                به کدامین گناه کشته شد؟؟
                #آرمان_علی_وردی

1
                • Parham Shirinkam 0P آفلاین
                  Parham Shirinkam 0P آفلاین
                  Parham Shirinkam 0
                  دانش آموزان آلاء

سلام
                  بچه ها خیلی ممنون میشم یکی یه دستی برسونه
                  من فقط یه سوال درباره روده باریک دارم
                  اون بخش که آقای موقاری در رابطه آنزیم های روده باریک صحبت می‌کنه دقیقا کدوم جلسه کدوم تدریسشه
                  من فکر میکردم تنها آنزیم روده باریک مالتازه که خودش یه پروتئین سراسریه ولی تو کارگاه نکته تست آقای موقاری در رابطه با یه سلول که آنزیم داره بعد سلول میمیره آنزیمه میاد تو فضای روده و این جور چیزا حرف زد،نمیدونم منظورش چی بود

کنکوری امک 1 پاسخ آخرین پاسخ
                  0
                  • z GheibiZ z Gheibi

Helen Alinia مواد آلی( موادی که جانداران زنده میسازن مثل انسان) چهار دسته هستند ، پروتئین قند لیپید و نوکلئیک اسید
                    پپتید از دسته پروتئین هاست ، واحد ساختاری ش از آمینواسید ها تشکیل شده،
                    مالتوز جز قند هاست میشه گفت از واحد گلوکز ( ساکارید) تشکیل شده ‌

Helen AliniaH آفلاین
                    Helen AliniaH آفلاین
                    Helen Alinia
                    تجربی

z Gheibi ممنونم🌹🌹🌹🌹🌹

0
                    • Parham Shirinkam 0P Parham Shirinkam 0

سلام
                      بچه ها خیلی ممنون میشم یکی یه دستی برسونه
                      من فقط یه سوال درباره روده باریک دارم
                      اون بخش که آقای موقاری در رابطه آنزیم های روده باریک صحبت می‌کنه دقیقا کدوم جلسه کدوم تدریسشه
                      من فکر میکردم تنها آنزیم روده باریک مالتازه که خودش یه پروتئین سراسریه ولی تو کارگاه نکته تست آقای موقاری در رابطه با یه سلول که آنزیم داره بعد سلول میمیره آنزیمه میاد تو فضای روده و این جور چیزا حرف زد،نمیدونم منظورش چی بود

کنکوری امک آفلاین
                      کنکوری امک آفلاین
                      کنکوری ام

Parham Shirinkam 0 این آنزیم های روده ایی خیلی مهمن چون گوارش نهایی پروتئین و کربوهیدرات بر عهدشه
                      سلول های روده باریک در سطح خودشون انزیم هایی دارند که ترشحی نیستند اگزوسیتوز نمیشن! و آزاد میشن حالا طی مرگ سلول و..

1

ببخشید خیلی سوال پرسیدم😁

_Biliifti__ آفلاین
                        _Biliifti__ آفلاین
                        _Biliifti_

Helen Alinia لیزوزوم یه اندامک محتوی آنزیم هاست...ولی لیزوزیم یه آنزیم هست از غدد بزاقی ترشح‌میشه و دیواره باکتری ها رو میشکنه

لاجرم مست و طربناک و قوی بنیادیم...

1 پاسخ آخرین پاسخ
                        2

_Biliifti__ آفلاین
                          _Biliifti__ آفلاین
                          _Biliifti_

zoohre hocini دوست عزیز شرمنده یه سوال مگه لیزوزوم تک غشایی نیست درون سلولی؟!

لاجرم مست و طربناک و قوی بنیادیم...

حامد شهرکی 0ح zoohre hociniZ 2 پاسخ آخرین پاسخ
                          1
                          • _Biliifti__ _Biliifti_

حامد شهرکی 0ح آفلاین
                            حامد شهرکی 0ح آفلاین
                            حامد شهرکی 0
                            تجربی

@narjes-hashemi سلام همه اندامک ها بجز هسته و میتوکندری در جانوران تک غشاء هستن.

1 پاسخ آخرین پاسخ
                            1
                            • _Biliifti__ _Biliifti_

zoohre hociniZ آفلاین
                              zoohre hociniZ آفلاین
                              zoohre hocini
                              دانش آموزان آلاء

@narjes-hashemi سلام آره ببخشید دولایه لیپید اشتباه گفتم🤦‍♀️

1 پاسخ آخرین پاسخ
                              1

z Gheibi ممنونم🌹🌹🌹🌹🌹

z GheibiZ آفلاین
                                z GheibiZ آفلاین
                                z Gheibi

Helen Alinia خواهش میکنم 🌷

بای ذنب قتلت🖤
                                به کدامین گناه کشته شد؟؟
                                #آرمان_علی_وردی

1 پاسخ آخرین پاسخ
                                0

ببخشید خیلی سوال پرسیدم😁

Parham Shirinkam 0
                                  دانش آموزان آلاء

Helen Alinia
                                  سلام

نگاه کن اگه بخوام ساده بگم

نکته یک
                                  منومر کوچک نرین ذره سازنده هر چیره
                                  پلی مر یه ذنجیره از منومراست،کلی منومر داره

حالا

منومر پروتئین یعنی کوچک نرین ذره سازنده پروتئین آمینو اسید یا اسید آمینه هست هر دوشو میگن ولی اکثرا آمینواسید ذکر میشه این از این

حالا پیوند بین دوتا آمینواسیدو بهش میگن پیوند پپتیدی
                                  یعنی وقتی دوتا آمینو اسید داریم بهش میگیم دی پپتید
                                  یعنی دوتا منومر آمینواسید رو میگن دی پپتید اسمه دیگه انگار مثلاً ما به دوتا جوراب نگیم دوتا دونه جوراب
                                  بگیم یه جفت جوراب(خدای مثال زدن)
                                  حالا پلی مر که گفتم چیه
                                  منومر کوچک نرین ذره سازندشون
                                  پلی مر یه ذنجیره بلند از منومراست
                                  اگه یه زجیره بلند از کلی آمینواسید داشته باشیم میشه یه پلی مر آمینواسیدی که بهش میگیم پلی پپتید
                                  چندتا پلی پپتید تو هم پیچ بخورن میشن پروتئین

دوتا آمینواسید دی پپتید
                                  کلی آمینو اسید پلی پپتید
                                  چندتا پلی پپتید میشه پروتئین

حالا یه لحظه می‌خوام حاشیه برم
                                  کربوهیدراتا منومرشون یا مونوساکاریدشون(به منومر کربوهیدرات میگن منوساکارید) یعنی کوچک نرین ذره سازندشون گلوکز و ....هست بقیه رو کار ندارم فقط گلوکز و در نظر بگیر
                                  دوتا گلوکز باهم میشن مالتوز که بهش میگن دی ساکارید

یه ذنجیره بلند از مثلاً گلوگزو میگن پلی ساکارید

اینم مثل پروتئین ها

نمی‌دونم الان متوجه شدی یا نه
                                  سعی کردم یه مثالم بزنم متوجه شدی
                                  چون درکل نمیدونستی چیه یکم سخته با خوندن بفهمی خودمم شاید نمی‌فهمیدم اگه یکی شفاهی توضیح بده صد در صد میگیری چی میگه

در کل
                                  تو هیدرولیز کامل یه پلی پپتید یا چندتا پلی پپتید تو هم پیچ خورده(پروتئین) میشه منومر (آمینواسید )
                                  تو ناقص به منومر که آمینو اسید هست تبدیل نمیشه مثلاً به دوتا آمینواسید تبدیل میشه که یعنی پلی پپتید تو هیدرولیز ناقص میشه دی پپتید.

تقریبا فکر کنم همین بود اگه نکته ای کم گفتم بچها اصلاح کنین.این آخرشو فک کنم کامل درست نگفتم ولی اصل موضوع همینه

2
                                  • کنکوری امک کنکوری ام

Parham Shirinkam 0 این آنزیم های روده ایی خیلی مهمن چون گوارش نهایی پروتئین و کربوهیدرات بر عهدشه
                                    سلول های روده باریک در سطح خودشون انزیم هایی دارند که ترشحی نیستند اگزوسیتوز نمیشن! و آزاد میشن حالا طی مرگ سلول و..

Helen AliniaH آفلاین
                                    Helen AliniaH آفلاین
                                    Helen Alinia
                                    تجربی

کنکوری ام تو غدد معده یاخته های اصلی انزیم ترشح میکردن. حالا میتونیم بگیم که همین یاخته اصلی که تو لایه مخاطی روده هم هست توانایی ترشح انزیمو(لیپاز و پروتئاز) نداره؟ درسته؟

کنکوری امک 1 پاسخ آخرین پاسخ
                                    1
                                    • Parham Shirinkam 0P Parham Shirinkam 0

Helen Alinia
                                      سلام

نگاه کن اگه بخوام ساده بگم

نکته یک
                                      منومر کوچک نرین ذره سازنده هر چیره
                                      پلی مر یه ذنجیره از منومراست،کلی منومر داره

حالا

منومر پروتئین یعنی کوچک نرین ذره سازنده پروتئین آمینو اسید یا اسید آمینه هست هر دوشو میگن ولی اکثرا آمینواسید ذکر میشه این از این

حالا پیوند بین دوتا آمینواسیدو بهش میگن پیوند پپتیدی
                                      یعنی وقتی دوتا آمینو اسید داریم بهش میگیم دی پپتید
                                      یعنی دوتا منومر آمینواسید رو میگن دی پپتید اسمه دیگه انگار مثلاً ما به دوتا جوراب نگیم دوتا دونه جوراب
                                      بگیم یه جفت جوراب(خدای مثال زدن)
                                      حالا پلی مر که گفتم چیه
                                      منومر کوچک نرین ذره سازندشون
                                      پلی مر یه ذنجیره بلند از منومراست
                                      اگه یه زجیره بلند از کلی آمینواسید داشته باشیم میشه یه پلی مر آمینواسیدی که بهش میگیم پلی پپتید
                                      چندتا پلی پپتید تو هم پیچ بخورن میشن پروتئین

دوتا آمینواسید دی پپتید
                                      کلی آمینو اسید پلی پپتید
                                      چندتا پلی پپتید میشه پروتئین

حالا یه لحظه می‌خوام حاشیه برم
                                      کربوهیدراتا منومرشون یا مونوساکاریدشون(به منومر کربوهیدرات میگن منوساکارید) یعنی کوچک نرین ذره سازندشون گلوکز و ....هست بقیه رو کار ندارم فقط گلوکز و در نظر بگیر
                                      دوتا گلوکز باهم میشن مالتوز که بهش میگن دی ساکارید

یه ذنجیره بلند از مثلاً گلوگزو میگن پلی ساکارید

اینم مثل پروتئین ها

نمی‌دونم الان متوجه شدی یا نه
                                      سعی کردم یه مثالم بزنم متوجه شدی
                                      چون درکل نمیدونستی چیه یکم سخته با خوندن بفهمی خودمم شاید نمی‌فهمیدم اگه یکی شفاهی توضیح بده صد در صد میگیری چی میگه

در کل
                                      تو هیدرولیز کامل یه پلی پپتید یا چندتا پلی پپتید تو هم پیچ خورده(پروتئین) میشه منومر (آمینواسید )
                                      تو ناقص به منومر که آمینو اسید هست تبدیل نمیشه مثلاً به دوتا آمینواسید تبدیل میشه که یعنی پلی پپتید تو هیدرولیز ناقص میشه دی پپتید.

تقریبا فکر کنم همین بود اگه نکته ای کم گفتم بچها اصلاح کنین.این آخرشو فک کنم کامل درست نگفتم ولی اصل موضوع همینه

Helen AliniaH آفلاین
                                      Helen AliniaH آفلاین
                                      Helen Alinia
                                      تجربی

Parham Shirinkam 0 ممنون خیلی عالی توضیح دادید🙏🌹🌹🌹
                                      من از توضیحات شما اینو فهمیدم 👇درست فهمیدم؟16141626351202143376689.jpg

1 پاسخ آخرین پاسخ
                                      0

ببخشید خیلی سوال پرسیدم😁

Helen AliniaH آفلاین
                                        Helen AliniaH آفلاین
                                        Helen Alinia
                                        تجربی

Helen Alinia دوستان میشه لطفا سوال ۱ رو توضیح بدید به خصوص اونجاش که تو پرانتز نوشتم.
                                        دانش-آموزان-آلاء

1 پاسخ آخرین پاسخ
                                        0

کنکوری ام تو غدد معده یاخته های اصلی انزیم ترشح میکردن. حالا میتونیم بگیم که همین یاخته اصلی که تو لایه مخاطی روده هم هست توانایی ترشح انزیمو(لیپاز و پروتئاز) نداره؟ درسته؟

کنکوری امک آفلاین
                                          کنکوری امک آفلاین
                                          کنکوری ام

Helen Alinia در زیست دهم / فصل۲ گفته است:

کی گفته روده یاخته اصلی داره😐

Helen AliniaH 2 پاسخ آخرین پاسخ
                                          0
                                          پاسخ
                                          • پاسخ به عنوان موضوع
                                          وارد شوید تا پست بفرستید
                                          • قدیمی‌ترین به جدید‌ترین
                                          • جدید‌ترین به قدیمی‌ترین
                                          • بیشترین رای ها

• 1
                                          • 2
                                          • 3
                                          • درون آمدن

• حساب کاربری ندارید؟ نام‌نویسی

• برای جستجو وارد شوید و یا ثبت نام کنید
                                          • اولین پست
                                            آخرین پست
                                          0
                                          • دسته‌بندی‌ها
                                          • نخوانده ها: پست‌های جدید برای شما 0
                                          • جدیدترین پست ها
                                          • برچسب‌ها
                                          • سوال‌های درسی و مشاوره‌ای
                                          • دوره‌های آلاء
                                          • گروه‌ها
                                          • راهنمای آلاخونه
                                            • معرفی آلاخونه