Screenshot_2025-01-01-23-27-53-938_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2025-01-01-23-28-26-076_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر
ببخشید تو سوال 10منظورش آکسون ولی چرا باید غلط باشه پایانه اکسونی انشعاب داره و جز آکسون یا من منظور این سوال نمیفهمم؟
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@تجربیا
سلام
صورت تست این هست:
کدام گزینه درباره ی مراحل همانند سازی درست است؟
و گزینه ی جواب میشه:
آنزیم شکننده ی پیوند های هیدروژنی، فقط به بخش های فاقد پروتئین دنا وصل می شوند.
پاسخنامه در ادامه برای این گزینه بیان کرده:
آنزیم هلیکاز فقط پس از جدا شدن پروتئین های همراه دنا به آن وصل می شود.
سوال من اینه منظورش از فاقد پروتئین
اینه که هیچ پروتئینی نباشه یا فقط هیستون؟
چون تو متن کتاب داریم که: قبل همانند سازی دنا باید پیچ و تاب فامینه، باز و پروتئین های همراه آن یعنی هیستون ها از آن جدا شوند.
(تست از آزمون ماز هستش)
@دوازدهم @تجربیا @دانشجویان-پزشکی @دانشجویان-پیراپزشکی
IMG_20241205_110806.jpg
[متن لینک](آدرس لینک)
IMG_20241205_110916.jpg
سلام. اون قسمتی که دورش خط کشیدم زائده عقبی ستون مهره هست؟
یک سوال دیگه هم داشتم. طبق شکل کتاب نیم لگن راست از نمای جلویی حالت برآمده داره و از نمای پشتی فرورفته تر از فرورفتگی نمای عقبی نیم لگن چپ هست. حالا در تصویر دوم، دقیقا همون برآمدگی مشابه برآمدگی نیم لگن راست از نمای جلویی مشاهده میشه اما در جزوه استادم نوشته شده بود که نیم لگن راست از نمای پشتی. نمای پشتی نیم لگن راست که حالت برآمده نداره. این سوالی که پرسیدم برداشت من از شکل کتاب بود و اطلاعی از اینکه واقعا درست باشه یا نه ندارم.
@یازدهم
@دوازدهم
@تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
دوستان تازگیا شنیدم تو کنکور به بعضی میگن بسیاری و ما باید بعضی هارو بسياري و بسیاری ها رو بعضی در نظر بگیریم و طراح کنکور معتقده بعضی و برخی همون بسیاریه ....
اینا درسته ؟
یعنی اگه تو سوال بگه بعضی یاخته های دیواره نای مژک دارن درسته چون بعضی همون بسیاریه! ؟؟
تجربی
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانشجویان-درس-خون
@دانش-آموزان-آلاء
زیست دهم / فصل۲
-
Helen Alinia خواهش میکنم
-
ماده زمینه ای همون مایع بین یاخته ای هست؟
-
Helen Alinia در زیست دهم / فصل۲ گفته است:
شما میگین که مایع بین یاخته ای همون سیتوپلاسمه. ولی تا اونجایی که من میدونم سیتوپلاسم مایع و اندامک های درون یاخته رو شامل میشد .
z Gheibiمن گفتم میان یاخته همون سیتوپلاسم هست ،نه مایع بین یاختهای
بین شون تفاوت قائل بشیدHelen Alinia در زیست دهم / فصل۲ گفته است:
ماده زمینه ای همون مایع بین یاخته ای هست؟
نه، ماده زمینه ای جزئی از بافت است اما مایع بین یاختهای میره و میاد و جریان داره
-
z Gheibi ببینید من اینو میدونم که به سیتوسل(مایع) و اندامک و اجزای دورن سلول میگن سیتوپلاسم. یعنی هر چیزی به غیر از هسته که توی سلول وجود داره.
و مایع بین یاخته ای هم یعنی اون مایعی که بین یاخته هاست. مثله چندتا تیله تو اب ک تیله یاختس و اب مایع بین یاخته ای. -
Helen Alinia در زیست دهم / فصل۲ گفته است:
z Gheibi ببینید من اینو میدونم که به سیتوسل(مایع) و اندامک و اجزای دورن سلول میگن سیتوپلاسم. یعنی هر چیزی به غیر از هسته که توی سلول وجود داره.
و مایع بین یاخته ای هم یعنی اون مایعی که بین یاخته هاست. مثله چندتا تیله تو اب ک تیله یاختس و اب مایع بین یاخته ای.همهی این ها درست هستند، به این دو مفهوم ،
مفهوم سوم ماده زمینه ای را هم اضافه کنید، ماده زمینه ای بافت پیوندی را سلول هاش میسازند ( توی شکل قبلا براتون بنفش رنگ کرده بودم)
و مایع بین یاختهای اطراف ماده زمینه ای جریان داره -
انزیم تریبسین میاد پروتئاز غیر فعال ساخته شده توسط پانکراس رو در دوازدهه فعال میکنه. حالا این تریبسین که پروتئاز فعال پانکراسه چرا تو دوازدهه پروتئاز غیر فعال رو فعال میکنه؟ هم انزیم غیر فعال و هم تریبسین تو پانکراس ساخته میشن چرا تریبسین تو خوده پانکراس غیر فعال رو فعال نمیکنه؟
یعنی جفتشون به دوازدهه میریزن بعد تریبسین غیر فعالو فعال میکنه؟
-
Helen Alinia ترشح غیر فعال تریپسین و سایر پروتئاز ها به این دلیله که اگر این ها از ابتدا فعال باشند در کل مسیری که دارن طی میکنند تا به روده برسند کل پروتئین ها رو تجزیه میکنند و بافت تخریب میشود
تریپسین داخل روده باریک فعال میشود و وقتی فعال شد میتونه بقیه پروتئاز ها راهم فعال بکنهHelen Alinia در زیست دهم / فصل۲ گفته است:
یاخته اصلی در مخاط معده به غیر از انزیم لیپاز و پروتئاز انزیم دیگه ای نمیسازه؟
z Gheibiلیپاز و پروتئاز ها( پروتئاز انواع داره) از یاخته های اصلی ترشح میشن و کتاب مورد دیگری را نگفته است
-
Helen Alinia سلام
این شکل اول فقط یاخته بافت پیوندی سست + رشته ها
این یکی شکل = بافت پیوندی سست= یاخته+ رشته + ماده زمینه ای
این یکی شکل بافت پیوندی سستی را نشون میده که مایع بین یاختهای داره
بنفش داخل سلول= سیتوپلاسم= میان یاخته
رنگ کرم= ماده زمینه ای
رنگ آبی کمرنگ = مایع بین یاختهای
@تجربیا