شیمی طوری👨🔬👩🔬
-
️ نام علمی چند اسید معروف
جوهر مورچه فرمیک اسید
اسید معده هیدروکلریک اسید
جوهر سرکه استیک اسید
ویتامینC آسکوربیک اسید
اسید باتری سولفوریک اسید
جوهر لیمو سیتریک اسید
جوهر ترشک اگزالیک اسید (اسید موجود در ریواس و اسفناج)
اسید موجود در نوشابه فسفریک اسید
اسید موجود در شیر ترش شده لاکتیک اسید
اسید آروماتیک موجود در تمشک و پوسته درخت بنزوئیک اسید
@دانش-آموزان-آلاء
@بچه-های-کنکور-تجربی-1400 -
️۱۲ اصل شیمی سبز️
۱) پیشگیری از تولید فرآورده های زائد
۲) افزایش بهره وری اتمی
۳) طراحی فرآیندهایی با آسیبهای زیست محیطی کمتر
۴) طراحی مواد و فرآورده های شیمیایی سالم تر و امن تر
۵) بهره گیری از حلال ها و شرایط واکنش امن و سالم
۶) افزایش بازده انرژی
۷) بهره گیری از مواد اولیه تجدیدپذیر
۸) کوتاه کردن مراحل فیزیکی و شیمیایی واکنش
۹) بهره گیری از کاتالیزگرها
۱۰) طراحی برای تولید محصولات زیست تخریب پذیر
۱۱) آنالیز و کنترل لحظه ای واکنش برای جلوگیری از تولید آلاینده ها
۱۲) طراحی شرایط و استفاده از مواد با کمترین قابلیت ایجاد حوادث
-
هر آنچه از کلسترول باید برای کنکور دانست
️فرمول مولکولی آن C27H46O است.
️یک گروه عاملی هیدروکسیل و یک پیوند دوگانه کربن-کربن در ساختار آن دیده می شود.
️در آن حلقه های غیرآروماتیک دیده می شود، و می توان گفت کلسترول یک الکل سیرنشده حلقوی غیرآروماتیک است.
️چهار نوع پیوند یگانه بین اتمها وجود دارد که شکستن پیوند C-C راحتتر و شکستن پیوند O-H سختتر از بقیه است.
️کلسترول یک هیدروکربن محسوب نمی شود.
️در کلسترول بخش ناقطبی خیلی بزرگتر از قطبی است (غلبه بخش ناقطبی بر قطبی) و مولکول در آب محلول نیست.
️کلسترول یکی از مواد آلی موجود در غذاهای جانوری است که مقدار اضافی آن در دیواره رگها رسوب می کند که این فرآیند منجر به گرفتگی رگها و سکته می شود.
-
این پست پاک شده!
-
سلام
مطالبتون خیلی خوب بود مخصوصا کلسترول
اگ اگ از گروه های امینی دیگ هم جمع بندی ایطوری دارین
ممنونت میشم بزاری -
Nadiya ooo در شیمی طوری گفته است:
سلام
مطالبتون خیلی خوب بود مخصوصا کلسترول
اگ اگ از گروه های امینی دیگ هم جمع بندی ایطوری دارین
ممنونت میشم بزاریسلام چشم حتما
-
Fa Fa در شیمی طوری گفته است:
@kosar-mottaghi اینا مهمن ؟ من دهمم معلممون یه کوله بار واکنش داده گفته حفظ کنین همشم انگلیسی درهم برهم...اصلنم ازش تو امتحان نمیاره با اینکه امتحاناش تستیهبخونمشون؟ آخه خیلی سخته
چیا؟؟؟
واکنش ها تو کتاب مهما ولی دوساله که تو کنکور واکنش دادن
ولی شما باید واکنش های مهم کتاب بلد باشین که اگه تمرین زیاد کنین توذهنتون میمونه -
Nadiya ooo گروههای عاملی ترکیبات موجود در:
️میخک: کتونی (۲-هپتانون C7H14O)
️بادام: آلدهیدی + حلقه آروماتیک بنزن
(بنزآلدهید C7H6O)️گشنیز: الکلی و آلکنی (C10H18O)
️رازیانه: اتری و آلکنی+ حلقه آروماتیک بنزن (C10H12O)
️زردچوبه: کتونی و آلکنی+ حلقه آروماتیک بنزن (C15H20O)
️دارچین: آلدهیدی و آلکنی+ حلقه آروماتیک بنزن (C9H8O)
بعضی رمزهای یادگیری:
آلدهید و دارچین هر دو «ی» دارند!
زرچوبه و کتون هر دو حرف میانی «و» دارند!
رازیانه با «ر» شروع می شود اتر به «ر» ختم می شود!
بادام و آلدهید هر دو شاخص «آ» دارند!
-
لیکوپن یکی از بازدارنده های موجود در هندوانه و گوجه فرنگی بوده که فعالیت رادیکال ها را کاهش می دهد و بازدارنده محسوب می شود. نکات مهم آن:
️هیدروکربنی سیرنشده که ۱۳ پیوند دوگانه دارد.
️ ترکیبی غیرآروماتیک است.
️فرمول مولکولی آن C40H56 می باشد.
️از سوختن آن CO2 و H2O تولید می شود.
️در آب نامحلول است.
️۸ شاخه فرعی متیل دارد.
-
عوامل موثر بر آنتالپی پیوند
1️⃣شعاع اتمهای درگیر در پیوند
هر چه شعاع اتمها بیشتر باشد، طول پیوند بلندتر و شکستن آن راحتتر و در نتیجه آنتالپی پیوند کمتر است. آنتالپی پیوند با شعاع رابطه عکس دارد.مقایسه شعاع در هالوژنها: I2 > Br2 > Cl2
مقایسه آنتالپی پیوند: Cl2 > Br2 > I2مقایسه شعاع: HI > HBr > HCl
مقایسه آنتالپی پیوند: HCl > HBr > HI2️⃣تعداد پیوند بین دو اتم
هر چه تعداد پیوند بین دو اتم بیشتر باشد شکستن آن پیوند سختتر و آنتالپی آن بیشتر خواهد بود.آنتالپی پیوند کربن-کربن سه گانه (آلکین) بیشتر از کربن-کربن دوگانه (آلکن) و آنهم بیشتر از کربن-کربن یگانه است.
-
@kosar-mottaghi همین واکنشا آخه هر سوالیو میبینی خودش داده ته تهش موازنه میخوای بکنی من فک میکردم این معلم ما کلا گیره چون جدول تناوبیو با عدد جرمیش گفت حفظ کنین الان ک میبینم اینجام حرفش هست میبینم ک چاره ای ندارم اینم حفظ میکنم دیگه
-
Fa Fa در شیمی طوری گفته است:
@kosar-mottaghi همین واکنشا آخه هر سوالیو میبینی خودش داده ته تهش موازنه میخوای بکنی من فک میکردم این معلم ما کلا گیره چون جدول تناوبیو با عدد جرمیش گفت حفظ کنین الان ک میبینم اینجام حرفش هست میبینم ک چاره ای ندارم اینم حفظ میکنم دیگه
تا عدداتمی۳۶ حفظ میکنین خیلی استفاده کنین یادتون میمونه منم اول فک میکردم سخته
-
@kosar-mottaghi مرسیتم
-
واکنش اسیدها با بازها
اگر اسید و باز باهم مخلوط شوند همدیگر را خنثی می کنند به این واکنش خنثی شدن می گویند.
از واکنش اسید با باز، نمک و آب تولید می شود. (کاتیون نمک از باز و آنیون آن از اسید است)
اگر اسید و باز هر دو یک ظرفیتی باشند (مثل HCl و NaOH)، در واکنش خنثی شدن ضریب هر دو برابر خواهد بود و از لحاظ مولی اگر باهم برابر باشند pH نهایی محلول ۷ خواهد بود یعنی خنثی. اگر مول اسید بیشتر باشد مقداری از اسید خنثی نشده در محلول باقی می ماند و محلول اسیدی خواهد بود. اگر مول باز بیشتر باشد مقداری از باز خنثی نشده در محلول باقی می ماند محلول بازی خواهد بود.
اگر باز دو ظرفیتی باشد مثل Mg(OH)2، برای خنثی شدن کامل آن باید مول اسید دوبرابر آن باشد و در واکنش موازنه شده هم ضریب اسید دوبرابر آن خواهد بود. و برای اسیدها هم برعکس.
اساس کار ضداسیدها بر مبنای خنثی شدن اسید با باز است. معده وقتی اسیدی می شود برای خنثی کردن آن از یک ضد اسید استفاده می کنیم . ضداسیدها خاصیت بازی دارند.
-
پدیده اسمز و اسمز معکوس
️اسمز فرآیندی است که در آن مولکولهای حلال با عبور از غشای نیمه تراوا از محلول رقیق تر و یا حلال خالص به محلول غلیظ تر مهاجرت می کنند.
️اسمز معکوس فرآیندی است که با اعمال نیرو بر سطح محلول مولکولهای آب از سمت محلول به سمت حلال خالص مهاجرت می کنند و این برعکس پدیده اسمز است.
️چند مورد از تفاوتهای اسمز با اسمز معکوس:
اسمر بصورت خودبخودی صورت می گیرد ولی اسمز معکوس غیرخودبخودی است و نیاز به فشار و اعمال نیروی بیرونی دارد.
در اسمز مولکولهای آب از قسمت رقیق به قسمت غلیظ حرکت می کنند ولی در اسمز معکوس برعکس آن اتفاق می افتد.
در اسمز محلول غلیظ، رقیق تر می شود اما در اسمز معکوس محلول غلیظ، غلیظ تر می شود.
با روش اسمز معکوس می توان آب دریا را شیرین کرد ولی با روش اسمز این کار امکان پذیر نیست.
-
دسته بندی محلولها برحسب تفکیک
الکترولیت قوی
انحلال: یونی
درصد تفکیک: 100 درصد
رسانایی الکتریکی: قوی
مثال: اسید و بازهای قوی مثل HCl و KOH و نمکهای محلول مثل NaCl و KNO3الکترولیت ضعیف
انحلال: عمدتا مولکولی و اندکی یونی
درصد تفکیک: اندک
رسانایی: ضعیف
مثال: اسید و بازهای ضعیف مثل HF و NH3غیرالکترولیت
انحلال: مولکولی
درصد تفکیک: کمتر از 10%
رسانایی الکتریکی: نارسانا
مثال: ترکیبهای مولکولی مثل شکر، اتانول، استون و ... -
نقطه جوش ترکیبات هیدروژندار
نقطه ذوب و جوش ترکیبات مولکولی به نیروی بین مولکولی بستگی دارد. در مولکولهای ناقطبی هر چه جرم مولکول بیشتر باشد نیروی بین مولکولی بیشتر است. اگر مولکول توانایی تشکیل پیوند هیدروژنی داشته باشد نیروی بین مولکولی در آن خیلی قویتر بوده و بر جرم مولکولی غالب است
️گروه۱۴
SnH4 > GeH4 > SiH4 > CH4️گروه۱۵
SbH3 > NH3 > AsH3 > PH3️گروه۱۶
H2O > H2Te > H2Se > H2S️گروه۱۷
HF > HI > HBr > HClعلت شکست، تشکیل پیوند هیدروژنی بین مولکولها است.
-
️هیدروکربنهای حلقوی️
️هیدروکربن های حلقوی را می توان به دو دسته آروماتیک و غیرآروماتیک تقسیم کرد.
️از هیدورکربن های آروماتیک می توان به بنزن و نفتالن اشاره کرد.
️از هیدروکربن های غیرآروماتیک می توان به سیکلوآلکان و سیکلوآلکن اشاره کرد.
️سرگروه خانواده آروماتیک ها، بنزن است. فرمول مولکولی بنزن C6H6 است.
️فرمول مولکولی نفتالن C10H8 بوده و در گذشته بعنوان ضد بید برای نگهداری فرش و لباس کاربرد داشت.
️هیدروکربنهای آروماتیک فرمول عمومی مشخصی ندارند.
️فرمول عمومی سیکلوآلکانها CnH2n بوده و با آلکن ها ایزومر ساختاری هستند.
️معروفترین سیکلوآلکان، سیکلوهگزان با فرمول C6H12 است.
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@بچه-های-کنکور-تجربی-1400