Skip to content
  • دسته‌بندی‌ها
  • 0 نخوانده ها: پست‌های جدید برای شما 0
  • جدیدترین پست ها
  • برچسب‌ها
  • سوال‌های درسی و مشاوره‌ای
  • دوره‌های آلاء
  • گروه‌ها
  • راهنمای آلاخونه
    • معرفی آلاخونه
    • سوال‌پرسیدن | انتشار مطالب آموزشی
    • پاسخ‌دادن و مشارکت در تاپیک‌ها
    • استفاده از ابزارهای ادیتور
    • معرفی گروه‌ها
    • لینک‌های دسترسی سریع
پوسته‌ها
  • Light
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (بدون پوسته)
  • بدون پوسته
بستن
Brand Logo

آلاخونه

• سوال یا موضوع جدیدی بنویس

• سوال مشاوره ای
  • سوال زیست
  • سوال ریاضی
  • سوال فیزیک
  • سوال شیمی
  • سایر
  1. خانه
  2. دروس
  3. شیمی
  4. شیمی طوری👨‍🔬👩‍🔬
ترتیب نقطه جوش توی تمام ترکیب ها و مواد
Reza-HR
سلام بچه ها به صورت خلاصه (نمیخواد مفصل بگین. چون وقت ندارین میدونم) ممکنه بگین توی مقایسه های نقطه جوش و نیرو های بین مولکولی توی کل دسته بندی های موادی که میخونیم، ترتیب مواد چجوریه؟ البته می دونم مثلا ترکیبات یونی یا جامد های کووالانسی نیروی بین مولکولی ندارن. اما لطفا جایگاهشون توی رده بندی نقطه جوش بگین. ممنون @دوازدهم @بچه-های-تجربی-کنکور-1403
شیمی
درخواست جزوه
S
بچه ها کسی جزوه استاد پویان نظر شیمی یازدهم رو داره برای سال 1404 یا 1403 یا 1402
شیمی
شیمی
م
میشه بهترین راهی که امتحان کردین واسه شیمی خوندن و جواب داده بگین
شیمی
بهترین دبیر شیمی
8
بهترین دبیر شیمی کنکور کیه ؟ نوی بازار کنکور؟
شیمی
هیدروکربن ها
Azin ARA
Topic thumbnail image
شیمی
چطوری توی شیمی قوی تر بشیم
HakoH
سلام به روی ماهتون فکر کنم از اسم تاپیک کاملا مشخصه که چه راهنمایی میخام من شیمی ضعیفی دارم و میخام حداقل 30 درصد رو تو کنکور بزنم و نهاییامو خوب بدم :)ولی اصلا نمیتونم باهاش کنار بیام نظر شما چیه و به خودتون چی کمک کرده؟ من خودم تازگیا فهمیدم وقتی صبح زود میخونم راحت تر پیش میره ولی بازم طاقت فرساعه از کتابای خیلی سبز استفاده میکنم و نشر الگو... و اینکه مثلا این سوالات بازده و تا انتها مینویسم اما هیچ وقت جواب بدست نمیاد که بتونم گزینه رو بزنم همه مراحل درسته اما جواب نهاییم بدست نمیاد هلپ میبینی @ریاضیا @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء @دانشجویان-درس-خون
شیمی
رفع اشکال
E
زیر لایه ای با حداکثر ۱۴ الکترون، در لایه های الکترونی n=4 به بعد وجود دارد. اینو کتاب تست خیلی سبز درست گرفته ولی خب این زیر لایه ۴f هس مگه نباید بگه از لایه ۶ به بعد. خب اخه این درست تره میشه توضیح بدید
شیمی
مشکل در دانلود جزوه
9
سلام دوستان جزوه شیمی دوازدهم استاد معینی برام دانلود نمیشه کسی جزوه جدیدشونو داره برام بفرسته
شیمی
شیمی 3
HakoH
فرمالدهید یک ترکیب اب دوسته چون یه گروه کتون داره؟ @دانش-آموزان-آلاء @تجربیا @ریاضیا
شیمی
شیمی 3
HakoH
اسم بنزین مصرفی در خودروها با فرمون c⁸h¹⁸ ایزو الگان هست یا الکان؟ تو کتاب الگان نوشته شک کردم @دانش-آموزان-آلاء @تجربیا @ریاضیا
شیمی
شیمی 3
HakoH
ما میگیم کوچیک ترین اسید چرب باید 12 تا کربن حداقل داشته باشه چرا؟ چون کربوکسیلیک اسید باید بیش از 10 کربن داشته باشه و اسید چرب و استر بلند ام سر جمع 2 تا کربن داره؟ @دانش-آموزان-آلاء @تجربیا @ریاضیا
شیمی
ساختار
_______
سلام [image: 1752079573992-img_-_-resized.jpg] منظورش از مجموعه ای از اتم و تک اتمی و چند اتمی چیه؟! چند اتمی همون ملکول؟! @ریاضیا @تجربیا
شیمی
PH.
م
Topic thumbnail image
شیمی
شیمی دوازدهم فصل یک
سونیا محمدپورس
Topic thumbnail image
شیمی
شیمی مسئله
Yeksoo DoY
کسی اینجا با اسناد صنیعی مسائل شیمی رو کار کرده؟ اگر بله میشه بگید سوال 90 کنکور 1402 رشته ریاضی قسمت دوم سوال که میپرسه چقدر دیگه واکنش کامل میشه رو چطوری باید حل کرد؟ نیازه سرعت متوسط پیدا کرد؟
شیمی
استاد گودرزی
RoverR
سلام ببخشید یه سوال داشتم چرا استاد گودرزی دبیر شیمی دیگه فیلم تدریس نمیزارن یعنی ویدیو های ضبط شده تکمیل نیست من از کجا میتونم بقیه ویدیو ها رو پیدا کنم ؟ @همیار @یازده-تجربی @یازدهم @دانش-آموزان-آلاء @دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
شیمی
بهترین استاد شیمی تو آلا کدوم استاده؟
Mohammadjavad MosavyM
احسان گودرزی یا حامد پویان نظر ؟ لطفاً بگید
شیمی
شیمی گودرزی
Ngin YeganeN
ادامه تدریس شیمی یازدهم اقای گودرزی کی تو سایت قرار میگیره
شیمی
📖 روش دیدن فیلم آموزشی کلاس های سالیانه و روش مطالعه ی شیمی 🧪
Danial_Kurd_SunniD
سلام علیکم ببخشید مزاحم می شوم من چند سئوال در مورد دیدن فیلم آموزشی و کلاس های سالیانه آنلاین دارم لطفاً راهنمایی ام کنید. ️ هنگامی که فیلم می بینم بهتر است خودم در دفتر خلاصه برداری انجام دهم؟ یا نه فقط جزوه ی استاد کافی است و بعد از دیدن فیلم با دقت دوباره جزوه را بخوانم و تست های جزوه را خودم دوباره حل کنم و مسائل و نکات خیلی مهم را در جزوه وارد کتاب کنم؟ ببخشید هنگامی که شما فیلم های آنلاین سالیانه نگاه می کنید چیکار می کنید آیا فقط با دقت به فیلم نگاه می کنید؟ ️ و برای مرور چیکار کنم؟ خب باید در روز هر درسی را که یاد گرفتیم باید در شب هم مرور کنیم در حد 30 دقیقه آیا این درسته؟ بنظرتون من برای مرور بیام جزوه ی استاد و نکات هایلایت شده ی کتاب را بخوانم یا چیکار کنم؟ و یا فقط تست خیلی سبز حل کنم؟ خب آخه تست حل کردن زمان می بره چیکار کنم؟ ️ ضمناً ببخشید شما هنگامی که فیلم های آنلاین سالیانه را میدید همان روش‌هایی را که استاد براتون می‌گفت در امتحان نهایی و در امتحانات مدرسه به کار می‌گرفتید؟ یا نه باید خودتان روش نهایی یاد بگیرید و استاد در کلاس آنلاین روش هایش برای نهایی جواب نمی دهد؟! ️ و آیا اول فیلم آموزشی استاد را ببینم یا اول کتاب درسی را بخوانیم؟ و ضمناً برای کتاب درسی و حل برخی مسائل سخت آن یا در آوردن سئوالات لازمه فیلم ببینیم؟ آخه بعضی از سئوالاتش خیلی سخته. لطفاً کامل راهنمایی ام کنید.
شیمی
شیمی
E
Topic thumbnail image
شیمی

شیمی طوری👨‍🔬👩‍🔬

زمان بندی شده سنجاق شده قفل شده است منتقل شده شیمی
78 دیدگاه‌ها 7 کاربران 2.1k بازدیدها 14 Watching
  • قدیمی‌ترین به جدید‌ترین
  • جدید‌ترین به قدیمی‌ترین
  • بیشترین رای ها
پاسخ
  • پاسخ به عنوان موضوع
وارد شوید تا پست بفرستید
این موضوع پاک شده است. تنها کاربرانِ با حق مدیریت موضوع می‌توانند آن را ببینند.
  • kosariK آفلاین
    kosariK آفلاین
    kosari
    نوشته‌شده در آخرین ویرایش توسط انجام شده

💢عوامل موثر بر آنتالپی پیوند💢

1️⃣شعاع اتمهای درگیر در پیوند
    هر چه شعاع اتمها بیشتر باشد، طول پیوند بلندتر و شکستن آن راحتتر و در نتیجه آنتالپی پیوند کمتر است. آنتالپی پیوند با شعاع رابطه عکس دارد.

➕مقایسه شعاع در هالوژنها: I2 > Br2 > Cl2
    ➕مقایسه آنتالپی پیوند: Cl2 > Br2 > I2

➕مقایسه شعاع: HI > HBr > HCl
    ➕مقایسه آنتالپی پیوند: HCl > HBr > HI

2️⃣تعداد پیوند بین دو اتم
    هر چه تعداد پیوند بین دو اتم بیشتر باشد شکستن آن پیوند سختتر و آنتالپی آن بیشتر خواهد بود.

➕آنتالپی پیوند کربن-کربن سه گانه (آلکین) بیشتر از کربن-کربن دوگانه (آلکن) و آنهم بیشتر از کربن-کربن یگانه است.

‹‹ اُوِردُوزِ مَغزي دَر اَثَرِ مَصرَفِ زیادِ فِڪر... ››

1 پاسخ آخرین پاسخ
    3
    • kosariK kosari

Fa Fa در شیمی طوری👨‍🔬👩‍🔬 گفته است:

@kosar-mottaghi اینا مهمن ؟ من دهمم معلممون یه کوله بار واکنش داده گفته حفظ کنین همشم انگلیسی درهم برهم...اصلنم ازش تو امتحان نمیاره با اینکه امتحاناش تستیه😐🤕بخونمشون؟ آخه خیلی سخته😂💔

چیا؟؟؟
      واکنش ها تو کتاب مهما ولی دوساله که تو کنکور واکنش دادن
      ولی شما باید واکنش های مهم کتاب بلد باشین که اگه تمرین زیاد کنین توذهنتون میمونه

Fa FaF آفلاین
      Fa FaF آفلاین
      Fa Fa
      دانش آموزان آلاء

@kosar-mottaghi همین واکنشا آخه هر سوالیو میبینی خودش داده ته تهش موازنه میخوای بکنی من فک میکردم این معلم ما کلا گیره چون جدول تناوبیو با عدد جرمیش گفت حفظ کنین الان ک میبینم اینجام حرفش هست میبینم ک چاره ای ندارم اینم حفظ میکنم دیگه😐😢

kosariK 1 پاسخ آخرین پاسخ
      0
      • Fa FaF Fa Fa

@kosar-mottaghi همین واکنشا آخه هر سوالیو میبینی خودش داده ته تهش موازنه میخوای بکنی من فک میکردم این معلم ما کلا گیره چون جدول تناوبیو با عدد جرمیش گفت حفظ کنین الان ک میبینم اینجام حرفش هست میبینم ک چاره ای ندارم اینم حفظ میکنم دیگه😐😢

kosariK آفلاین
        kosariK آفلاین
        kosari

تا عدداتمی۳۶ حفظ میکنین خیلی استفاده کنین یادتون میمونه منم اول فک میکردم سخته

Fa FaF 1 پاسخ آخرین پاسخ
        0
        • kosariK kosari

Nadiya ooo در شیمی طوری👨‍🔬👩‍🔬 گفته است:

سلام
          مطالبتون خیلی خوب بود مخصوصا کلسترول
          اگ اگ از گروه های امینی دیگ هم جمع بندی ایطوری دارین
          ممنونت میشم بزاری😍

سلام چشم حتما💜

Nadiya oooN آفلاین
          Nadiya oooN آفلاین
          Nadiya ooo
          دانش آموزان آلاء

@kosar-mottaghi مرسیتم 😘

1 پاسخ آخرین پاسخ
          1
          • kosariK kosari

تا عدداتمی۳۶ حفظ میکنین خیلی استفاده کنین یادتون میمونه منم اول فک میکردم سخته

Fa FaF آفلاین
            Fa FaF آفلاین
            Fa Fa
            دانش آموزان آلاء

@kosar-mottaghi اول مدرسه کلشو حفظ کردیم بجز واسطه ها دیگه کار از کار گذشته😂🙂

1 پاسخ آخرین پاسخ
            0
            • kosariK آفلاین
              kosariK آفلاین
              kosari

💢واکنش اسیدها با بازها💢

🔺اگر اسید و باز باهم مخلوط شوند همدیگر را خنثی می کنند به این واکنش خنثی شدن می گویند.

🔺از واکنش اسید با باز، نمک و آب تولید می شود. (کاتیون نمک از باز و آنیون آن از اسید است)

🔺اگر اسید و باز هر دو یک ظرفیتی باشند (مثل HCl و NaOH)، در واکنش خنثی شدن ضریب هر دو برابر خواهد بود و از لحاظ مولی اگر باهم برابر باشند pH نهایی محلول ۷ خواهد بود یعنی خنثی. اگر مول اسید بیشتر باشد مقداری از اسید خنثی نشده در محلول باقی می ماند و محلول اسیدی خواهد بود. اگر مول باز بیشتر باشد مقداری از باز خنثی نشده در محلول باقی می ماند محلول بازی خواهد بود.

🔺اگر باز دو ظرفیتی باشد مثل Mg(OH)2، برای خنثی شدن کامل آن باید مول اسید دوبرابر آن باشد و در واکنش موازنه شده هم ضریب اسید دوبرابر آن خواهد بود. و برای اسیدها هم برعکس.

🔺اساس کار ضداسیدها بر مبنای خنثی شدن اسید با باز است. معده وقتی اسیدی می شود برای خنثی کردن آن از یک ضد اسید استفاده می کنیم . ضداسیدها خاصیت بازی دارند.

1 پاسخ آخرین پاسخ
              3
              • kosariK آفلاین
                kosariK آفلاین
                kosari

💢پدیده اسمز و اسمز معکوس💢

▪️اسمز فرآیندی است که در آن مولکولهای حلال با عبور از غشای نیمه تراوا از محلول رقیق تر و یا حلال خالص به محلول غلیظ تر مهاجرت می کنند.

▪️اسمز معکوس فرآیندی است که با اعمال نیرو بر سطح محلول مولکولهای آب از سمت محلول به سمت حلال خالص مهاجرت می کنند و این برعکس پدیده اسمز است.

▪️چند مورد از تفاوتهای اسمز با اسمز معکوس:

🔺اسمر بصورت خودبخودی صورت می گیرد ولی اسمز معکوس غیرخودبخودی است و نیاز به فشار و اعمال نیروی بیرونی دارد.

🔺در اسمز مولکولهای آب از قسمت رقیق به قسمت غلیظ حرکت می کنند ولی در اسمز معکوس برعکس آن اتفاق می افتد.

🔺در اسمز محلول غلیظ، رقیق تر می شود اما در اسمز معکوس محلول غلیظ، غلیظ تر می شود.

🔺با روش اسمز معکوس می توان آب دریا را شیرین کرد ولی با روش اسمز این کار امکان پذیر نیست.

1 پاسخ آخرین پاسخ
                3
                • kosariK آفلاین
                  kosariK آفلاین
                  kosari

💢دسته بندی محلولها برحسب تفکیک💢

🔷الکترولیت قوی
                  ➕انحلال: یونی
                  ➕درصد تفکیک: 100 درصد
                  ➕رسانایی الکتریکی: قوی
                  ➕مثال: اسید و بازهای قوی مثل HCl و KOH و نمکهای محلول مثل NaCl و KNO3

🔷الکترولیت ضعیف
                  ➕انحلال: عمدتا مولکولی و اندکی یونی
                  ➕درصد تفکیک: اندک
                  ➕رسانایی: ضعیف
                  ➕مثال: اسید و بازهای ضعیف مثل HF و NH3

🔷غیرالکترولیت
                  ➕انحلال: مولکولی
                  ➕درصد تفکیک: کمتر از 10%
                  ➕رسانایی الکتریکی: نارسانا
                  ➕مثال: ترکیبهای مولکولی مثل شکر، اتانول، استون و ...

1 پاسخ آخرین پاسخ
                  3
                  • kosariK آفلاین
                    kosariK آفلاین
                    kosari

💢نقطه جوش ترکیبات هیدروژندار💢

نقطه ذوب و جوش ترکیبات مولکولی به نیروی بین مولکولی بستگی دارد. در مولکولهای ناقطبی هر چه جرم مولکول بیشتر باشد نیروی بین مولکولی بیشتر است. اگر مولکول توانایی تشکیل پیوند هیدروژنی داشته باشد نیروی بین مولکولی در آن خیلی قویتر بوده و بر جرم مولکولی غالب است

▪️گروه۱۴
                    SnH4 > GeH4 > SiH4 > CH4

▪️گروه۱۵
                    SbH3 > NH3 > AsH3 > PH3

▪️گروه۱۶
                    H2O > H2Te > H2Se > H2S

▪️گروه۱۷
                    HF > HI > HBr > HCl

علت شکست، تشکیل پیوند هیدروژنی بین مولکولها است.

1 پاسخ آخرین پاسخ
                    5
                    • kosariK آفلاین
                      kosariK آفلاین
                      kosari

⭕️هیدروکربنهای حلقوی⭕️

✏️هیدروکربن های حلقوی را می توان به دو دسته آروماتیک و غیرآروماتیک تقسیم کرد.

✏️از هیدورکربن های آروماتیک می توان به بنزن و نفتالن اشاره کرد.

✏️از هیدروکربن های غیرآروماتیک می توان به سیکلوآلکان و سیکلوآلکن اشاره کرد.

✏️سرگروه خانواده آروماتیک ها، بنزن است. فرمول مولکولی بنزن C6H6 است.

✏️فرمول مولکولی نفتالن C10H8 بوده و در گذشته بعنوان ضد بید برای نگهداری فرش و لباس کاربرد داشت.

✏️هیدروکربنهای آروماتیک فرمول عمومی مشخصی ندارند.

✏️فرمول عمومی سیکلوآلکانها CnH2n بوده و با آلکن ها ایزومر ساختاری هستند.

✏️معروفترین سیکلوآلکان، سیکلوهگزان با فرمول C6H12 است.
                      دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
                      بچه-های-کنکور-تجربی-1400

1 پاسخ آخرین پاسخ
                      4
                      • kosariK آفلاین
                        kosariK آفلاین
                        kosari

📌ثابت یونش اسید و درجه یونش 🛢:

1)به فرایندی که در آن از مولکول ، یون های مثبت و منفی به دست آید یونش می گویند و با علامت آلفا آن را نمایش میدهند.

2)یونش اسید ها را به اختصار درجه یونش میگویند.

3)درجه یونش عبارت است از نسبت یون های یونیده شده به کل یونها.

4)ثابت یونش به میزان پیشرفت واکنش تا رسیدن به تعادل واکنش را نشان میدهد.

5)ثابت تعادل عبارت است از نسبت حاصلضرب غلظت های تعادلی به غلظت تعادلی اسید .

6)برای یک واکنش واکنش تعادلیkمقداری ثابت است

7)قدرت اسید باkرابطه ای مستقیم دارد، یعنی هرچه kبزرگتر باشه ، اسید قویتر است.

1 پاسخ آخرین پاسخ
                        2
                        • kosariK آفلاین
                          kosariK آفلاین
                          kosari

#شیمی

📝نکات ناب جدول تناوبی

1_تناوب هایی که فقط جامد و گاز دارد =2؛3؛5
                          2_تناوبی که جامد و گاز دارد=2؛3؛4؛5؛6
                          3_تناوب هایی که فقط یک حالت ماده را دارد =1؛7
                          4_تناوبی که هر سه حالت مایع و جامد و گاز را دارد =4؛6
                          5_گروه هایی که هر سه حالت ماده را دارند =17
                          6_گروه هایی که جامد و مایع در آن وجود دارد=12 و17
                          7_گروهی که فقط جامد و مایع در آن دیده میشود=12
                          8_گروه هایی که فلز و نافلز و شبه فلز در آن دیده می‌شود =14 و 15
                          9_گروهی که فقط شبه فلز و فلز در آن دیده می‌شود =13
                          10_ گروهی که فقط نافلز در آن دیده می‌شود =18
                          11_گروهی که فقط فلز و نافلز در آن دیده می‌شود =1
                          12_ گروه هایی که نافلز و فلز در آن دیده میشود=1؛14؛15
                          13_گروه هایی که گاز در آن دیده می‌شود =1؛15؛16؛17؛18
                          14_تناوب 2 و 3 هر کدام 1 و 5؛4 هرکدام 2 شبه فلز دارند
                          دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا

1 پاسخ آخرین پاسخ
                          2
                          • kosariK آفلاین
                            kosariK آفلاین
                            kosari

۱ - زمین خانه ماست و سرشار از نعمت ها و هدایای پیدا و ناپیدای گوناگون است که هر یک اندازه معینی دارد .

۲ - هدایایی که با انسان با بهره گیری و شناخت از آنها توانسته است با ساختن ابزار و دستگاه ها به همه نقاط کره زمین سفر کند .

۳ - توانایی انسان در بیرون کشیدن موادی مانند نفت و فلزها به او این امکان را داده است تا سرپناهی ایمن و گرم برای زندگی خود فراهم سازد .

۴ - دانش شیمی کمک می کند تا ساختار دقیق این هدایا را شناسایی و به رفتار آنها پی ببریم و بهره برداری درست را بیاموزیم .

۵ - صنایع گوناگون مانند غذا ، پوشاک ، حمل و نقل و ... تحت تاثیر مواد قرار دارند .

۶ - رشد و گسترش تمدن بشری در گرو کشف و شناخت مواد جدید است .

۷ - توسعه جوامع انسانی به توانمندی افراد هوشمند گره خورده که برای رفع نیازهای خود و جامعه موادی تولید کرده ، یا با دستکاری مواد خواص آنها را تغییر داده اند .

۸ - گرما دادن به مواد و افزودن آنها به یکدیگر سبب تغییر و گاهی بهبود خواص مواد می شود .

۹ - گسترش فناوری به میزان دسترسی به مواد مناسب وابسته است .

۱۰ - گسترش صنعت خودرو مدیون شناخت و دسترسی به فولاد است .

۱۱ - پیشرفت صنعت الکترونیک بر اجزایی استوار است که از موادی به نام نیمه رساناها ساخته می شوند .

۱۲ - همه مواد طبیعی و مصنوعی از کره زمین به دست می آیند .

۱۳ - میزان مصرف :

مواد معدنی > سوخت های فسیلی > فلزها

۱۴ - میزان رشد مصرف استفاده :

فلزات > مواد معدنی > سوخت فسیلی

۱۵ - زندگی روزانه ما به منابع شیمیایی وابسته است .

1 پاسخ آخرین پاسخ
                            2
                            • kosariK آفلاین
                              kosariK آفلاین
                              kosari
                              • گیاهان با استفاده از کودهای شیمیایی پتاسیم ، نیتروژن و فسفر دار رشد کرده اند .

۱۷ - پراکندگی منابع شیمیایی در همه جای زمین یکسان نیست و همین مطلب می تواند سبب پیدایش تجارت جهانی باشد .

۱۸ - دانشمندان برجسته و بزرگ ، دانشمندانی هستند که می توانند با بررسی دقیق اطلاعات و یافته های موجود درباره مواد و پدیده های گوناگون ، الگوها ، روندها و روابط بین آنها را درک کرده و توضیح دهند .

۱۹ - مندلیف یکی از دانشمندان برجسته است.

۲۰ - شیمی دان ها با مشاهده مواد و انجام آزمایش های گوناگون آنها را دقیق بررسی می کنند .

۲۱ - برقراری ارتباط میان داده ها و اطلاعات ، همچنین یافتن الگوها و روندها گامی مهم تر و موثرتر در پیشرفت علم است .

۲۲ - علم شیمی را می توان مطالعه هدف دار ، منظم و هوشمندانه رفتار عنصرها و مواد برای یافتن روندها و الگوهای رفتار فیزیکی و شیمیایی آنها دانست .

۲۳ - جدول دوره ای ، نمایشی بی نظیر از چیدمان عنصرها است و همانند یک نقشه راه برای شیمیدان ها میباشد .

۲۴ - جدول تناوبی کمک می کند که حجم انبوهی از مشاهده ها سازمان دهی و تجزیه و تحلیل شود تا الگوهای پنهان در رفتار عنصرها آشکار شود .

۲۵ - عنصرها در جدول دوره ای بر اساس بنیادی ترین ویژگی یعنی عدد اتمی چیده شده اند .

۲۶ - عنصرهایی که در یک گروه قرار گرفته اند شمار الکترون های ظرفیت شان با هم برابر است .

۲۷ - تعیین موقعیت ( دوره و گروه) کمک شایانی به پیش بینی خواص و رفتار عنصرها خواهد کرد .

۲۸ - عنصرهای جدول تناوبی بر اساس رفتار آنها در سه دسته فلز ، نافلز و شبه فلز قرار دارند .

۲۹ - با بررسی رفتارها ضمن دسته بندی عنصرها به روندها و الگوهای موجود در خواص آنها میتوان پی برد .

۳۰ - شبه فلزات عنصرهایی هستند که از لحاظ ظاهری شباهت به فلزات دارند در واقع خواص فیزیکی شبه فلزها بیشتر به فلزها شبیه است ( شبه فلزها همگی جامدند ) در حالی که رفتار شیمیایی آنها همانند نافلزات است .

1 پاسخ آخرین پاسخ
                              2
                              • kosariK آفلاین
                                kosariK آفلاین
                                kosari

⁉️مقایسه سلول‌های الکترولیتی و گالوانی:🤔

🛑چند تفاوت از سلول‌های الکترولیتی و گالوانی:

1⃣در سلول گالوانی بخشی از انرژی شیمیایی به انرژی الکتریکی تبدیل می‌شود اما در در سلول الکترولیتی،انرژی الکتریکی به انرژی شیمیایی تبدیل می‌شود.

2⃣در سلول گالوانی،الکترود آند قطب منفی و الکترود کاتد قطب مثبت است.
                                اما در سلول الکترولیتی آند قطب مثبت و کاتد قطب منفی است.

3⃣در سلول گالوانی،جهت حرکت الکترون‌ها از قطب منفی به سمت قطب مثبت است.

4⃣در سلول گالوانی،واکنش در جهت طبیعی و خودبه‌خودی است.
                                اما در سلول الکترولیتی،واکنش در خلاف جهت طبیعی و به طور غیرخودبه‌خودی است.

🛑چند شباهت از سلول‌های گالوانی و الکترولیتی:

🥇در هر دو نوع سلول،در آند نیم‌واکنش اکسایش و در کاتد نیم‌واکنش کاهش صورت می‌گیرد.

🥈در الکترولیت هر دو نوع سلول،جهت حرکت آنیون‌ها به سمت آند و جهت حرکت کاتیون‌ها به سمت کاتد است.

🥉در هر دو نوع سلول،جهت حرکت الکترون‌ها در مدار بیرونی‌ (رسانای الکترونی) از آند به کاتد است.

1 پاسخ آخرین پاسخ
                                2
                                • kosariK آفلاین
                                  kosariK آفلاین
                                  kosari

1⃣روند تغییر خصلت فلزی و نافلزی:

✅می‌توان گفت هرچه یک عنصر راحت‌تر الکترون از دست بدهد،خصلت فلزی بیشتری دارد.
                                  همچنین برای نافلزات نیز می‌توان گفت هرچه یک عنصر راحت‌تر الکترون دریافت کند،خصلت نافلزی بیشتری دارد.

✅در هر دوره از جدول تناوبی(به جز دوره اول)از سمت چپ به راست،خصلت فلزی عنصرها به تدریج کاهش یافته و بر خصلت نافلزی آن‌ها افزوده می‌شود.

✅اما در هر گروه از جدول تناوبی از بالا به پایین،خصلت فلزی عنصرها افزایش و خصلت نافلزی آن‌ها کاهش می‌یابد.

🛑نکته:آخرین عنصر موجود در هر تناوب،یک گاز نجیب است.گازهای نجیب عنصرهایی هستند که میل ترکیبی ندارند و یا میل ترکیبی آن‌ها بسیار اندک است.

2⃣شعاع اتمی:
                                  ✅شعاع اتمی عنصرها در یک گروه از بالا به پایین با افزایش عدد اتمی افزایش می‌یابد.

✅همچنین در یک دوره،شعاع اتمی عنصرها از چپ به راست کاهش می‌یابد.

🛑نکته:در یک دوره بیشترین شعاع اتمی مربوط به عناصر گروه یک و کمترین شعاع اتمی با چشم‌پوشی از گازهای نجیب مربوط به عناصر گروه هفده(هالوژن‌ها) می‌باشد.

3⃣واکنش‌پذیری عنصرها:
                                  🥇فلزها:

✅در گروه یک،از بالا به پایین با افزایش شعاع اتمی،عنصر فلزی راحت‌تر الکترون از دست داده و در نتیجه خصلت فلزی و واکنش‌پذیری آن‌ها افزایش می‌یابد.

✅به طور کلی در یک دوره از چپ به راست،با کاهش شعاع اتمی،تمایل فلزی برای از دست دادن الکترون کم شده و خصلت فلزی و واکنش‌پذیری کاهش می‌یابد.

🥈نافلزها:

✅اما در گروه‌های نافلزی از بالا به پایین با افزایش سعاع اتمی،تمایل به دریافت الکترون و درنتیجه خصلت نافلزی و واکنش‌پذیری کاهش می‌یابد.

✅همچنین به طور کلی در هر دوره از چپ به راست،با کاهش شعاع اتمی،تمایل عنصر نافلزی به گرفتن الکترون و درنتیجه خصلت نافلزی و واکنش‌پذیری افزایش می‌یابد.

بچه-های-کنکور-ریاضی-1400
                                  بچه-های-کنکور-تجربی-1400
                                  تجربیا
                                  ریاضیا

1 پاسخ آخرین پاسخ
                                  4
                                  • kosariK آفلاین
                                    kosariK آفلاین
                                    kosari

💢نمکهای نامحلول در آب (کنکوری)💢

✔️تمامی سولفیدها در آب نامحلولند به جز:
                                    سولفیدهای فلزات قلیایی و قلیایی خاکی و آمونیوم

✔️تمامی اکسیدها در آب نامحلولند به جز:
                                    اکسیدهای فلزات قلیایی و CaO, BaO , SrO

✔️تمامی کربناتها در آب نامحلولند به جز:
                                    کربناتهای فلزات قلیایی و آمونیوم

✔️تمامی سولفیتها در آب نامحلولند به جز:
                                    سولفیت فلزات قلیایی و آمونیوم

✔️تمامی فسفاتها در آب نامحلولند به جز:
                                    فسفات فلزات قلیایی و آمونیوم

✔️تمامی هیدروکسیدها در آب نامحلولند به جز:
                                    هیدروکسید فلزات قلیایی و Ba(OH)2, Sr(OH)2, Ca(OH)2

1 پاسخ آخرین پاسخ
                                    1
                                    • kosariK آفلاین
                                      kosariK آفلاین
                                      kosari

💢ویژگی های منحصر بفرد فلز طلا💢

✔️چکش خواری و نرمی زیاد

✔️رسانایی الکتریکی زیاد

✔️حفظ رسانایی الکتریکی در شرایط دمایی گوناگون

✔️واکنش ندادن با گازهای موجود در هواکره

✔️واکنش ندادن با مواد موجود در بدن انسان

✔️بازتابش زیاد پرتوهای خورشیدی

🔺توجه کنید: طلا واکنش پذیری کمی دارد و با گازهای هواکره و مواد موجود در بدن واکنش نمی دهد ولی این گفته بدین معنی نیست که طلا واکنش ناپذیر است و اصلا واکنش نمی دهد! طلا در شرایط خاصی می تواند با مواد دیگر واکنش دهد و یونها و ترکیبات یونی و کمپلکسهای زیادی بوجود آورد.

1 پاسخ آخرین پاسخ
                                      1
                                      • kosariK آفلاین
                                        kosariK آفلاین
                                        kosari

💢مقایسه اوزون با مولکول اکسیژن💢

✅اوزون یکی از آلوتروپهای اکسیژن، سه اتمی O3 ولی اکسیژن دو اتمی O2 است.

✅اوزون سنگین تر از اکسیژن است در نتیجه چگالی آن نیز بیشتر خواهد بود.

✅نقطه جوش اوزون بالاتر از اکسیژن است.

✅اوزون قطبی ولی اکسیژن ناقطبی است.

✅واکنش پذیری اوزون بیشتر از اکسیژن است.

✅اوزون سه پیوند و ۶ جفت الکترون ناپیوندی دارد. اکسیژن دو پیوند و ۴ جفت الکترون ناپیوندی دارد.

1 پاسخ آخرین پاسخ
                                        1
                                        • kosariK آفلاین
                                          kosariK آفلاین
                                          kosari

💢کدام پیوندها یونی نیستند💢

✔️بریلیم (Be) اگرچه یک فلز قلیایی خاکی است اما تا حدودی خصلت نافلزی دارد و ترکیب آن با نافلزات خاصیت کووالانسی دارد و پیوند آن با نافلزات، یونی محسوب نمی شود مثل BeCl2

✔️هالیدهای آلومینیوم به جز AlF3 پیوند کوالانسی دارند و ترکیب یونی محسوب نمی شوند مثل AlCl3، AlBr3

( آلومینیوم اکسید Al2O3 یونی است.)

✔️بور (B) و (Si) شبه فلز هستند و پیوند آنها با نافلزات یونی نیست مثل BF3

✔️ترکیب بعضی فلزات واسطه با اکسیژن، کلر ... اغلب مولکولی محسوب می شوند مثلا Fe2O3, TiO2 هر چند در نامگذاری ممکن است بصورت ترکیبات یونی نامگذاری شوند.
                                          بچه-های-کنکور-ریاضی-1400
                                          بچه-های-کنکور-تجربی-1400
                                          تجربیا
                                          ریاضیا

1 پاسخ آخرین پاسخ
                                          2
                                          پاسخ
                                          • پاسخ به عنوان موضوع
                                          وارد شوید تا پست بفرستید
                                          • قدیمی‌ترین به جدید‌ترین
                                          • جدید‌ترین به قدیمی‌ترین
                                          • بیشترین رای ها

• 1
                                          • 2
                                          • 3
                                          • 4
                                          • درون آمدن

• حساب کاربری ندارید؟ نام‌نویسی

• برای جستجو وارد شوید و یا ثبت نام کنید
                                          • اولین پست
                                            آخرین پست
                                          0
                                          • دسته‌بندی‌ها
                                          • نخوانده ها: پست‌های جدید برای شما 0
                                          • جدیدترین پست ها
                                          • برچسب‌ها
                                          • سوال‌های درسی و مشاوره‌ای
                                          • دوره‌های آلاء
                                          • گروه‌ها
                                          • راهنمای آلاخونه
                                            • معرفی آلاخونه