7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
IMG_20241031_110419.jpg
سلام. عدسی دو تا تحدب داره یکی تحدب جلویی و یکی تحدب پشتی که محدب تر از جلویی هست. زمانی که پرتوهای موازی نور به اولین تحدب برخورد میکنند، شکست نور انتقال میوفته و پرتو ها همگرا میشوند. حالا پس از برخورد به دومین تحدب، چه اتفاقی میوفته؟ لطفا شکلش رو رسم کنید.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
نکات تستی زیست یازدهم
-
فصل ششم
در کروموزوم های خواهری محتوا حتمن یکسان است
هیستون دستورساخت از هسته یوکاریوتی اجرا در سیتوپلاسممحل استقراردر هسته
در مرحله ای از زنگی یک یاخته که رشته های کروموزومی قابل مشاهده نیستند = فامینه ( کروماتین)
در یاخته های پیکری انسان هر هسته ۴۶ کرموزوم داره
نع الزاما خود یاخته = چراکه ممکن است چند هسته ای باشنهر یاخته زنده هم الزاما کروموزوم نداره = گلبول قرمز
در فاصله بین دو نوکلوئوزوم هیستون وجود ندارد و ساختار در این فاصله فقط نوکلئیک اسیدی است
هم کروموزم و هم کروماتین میتوانند به صورت مضاعف شده در یاخته دیده شوند
ساخت پروتیین برای اعمال یاخته = جی یک
ساخت پروتیین لازم برای تقسیم = جی ۲ -
فصل ششم
همه ی پروتیین های موجود در کروموزوم لزوما در فشرده سازی دنا نقش ندارند = بعضی باعث اتصال ۲ کروماتید خواهری در ناحیه سانترومر میشن
همه رشته های دوک به سانترومر متصل نمیشن
و الزاما هر رشته دوکی هم به وسط سیتوپلاسم کشیده نمیشع = کینه توکوریدر هر یاخته جانوری الزاما میانک ساخته شدن رشته دوک را تنطیم میکنه ولی هر یاخته میتوز دهنده حتمن میانک نداره = گیاهان پیشرفته
در یاخته های جانوری وگیاهان ساده ( خزه وسرخس ) میانک در سیتوپلاسم ودر نزدیکی هسته واقع شده اند
در مراحل اینترفاز رشته های دوک وجود ندارند
کروموزوم ها اولین بار در متافاز به بیشترین فشردگی خود میرسند ولی همچنان همین اندازه از فشردگی در انافاز هم هست
رشته های دوک در تلوفاز تخریب میشن ولی سانتریول ها همچنان باقی میمانند
الزاما هر یاخته ای که توسط نقاط وارسی از رفتن به مرحله بعد منع میشوند مشکل دار نیست = نورون اا که اغلبشون وارد G0میشن
@تجربیا @یازهم @دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا -
فصل هفتم
یاخته های هاپلویید انسان= فقط یک کروموزوم جنسی در هسته خود دارند که میتواند x یا y باشد
LH و FsH هورمون های محرک جنسی هستند اما خود هورمون جنسی به شمار نمیروند
اکروزوم کیسه ای پراز انزیم است که در جلوی هسته واقع شده و تمام قسمت سر را نمیپوشاند .انزیم های این کیسه غیرفعال اند و پس از ازادشدن فعال میشوند
دقت شود که
اسپرم ها وارد وزیکول سمینال نمیشوند بلکه ترشحات این غده به مجرای اسپرم بر میریزدهدایت تمایز اسپرم= یاخته های سرتولی
تقسیم یاخته های لوله اسپرم ساز = بینابینی تحت تاثیر تستوستروندرتنه اسپرم میتروکندری اای مارپیچی وجود دارد که دنای حلقوی دارند و منشاشان از مادر است
@تجربیا @دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
دانش آموز کنکوری -
فصل هفتم
فقط اسپرماتوسیت اولیه میتواند ساختاری ۴ کروماتیدی ( تتراد) تشکیل دهد
در فرایند اسپرم سازی = اولین یاخته تاژک دار= اسپرماتید
قطر لوله اسپرم بر و اپیدیدیم از قطر لوله اسپرم ساز بیشتر است
هر مجرای اسپرم بر پس از خروج از اپیدیدیم = ابتدا به سمت پایین و سپس به سمت بالا میرود وپس از رسیدن به کنار مثانه باز هم پایین میرود تا وارد پروستات شود
وزیکول سمینال = توسط دیواره هایی به بخش های مختلفی تقسیم شده
اینم تنطیم هورمونی مردان
@تجربیا -
فصل ۷
از انجایی که یاخته های بینابینی با ترشح تستوسترون موجب تحریک اسپرم زایی میشن به طور غیر مستقیم در اسپرم زایی نقش دارند
اسپرماتوسیت های اولیه وثانویه هرکدام میتوانند ۲ جفت میانک داشته باشند ولی اسپرماتید ها فقط یک جفت سانتریول میتوانند داسته باشند چراکه تقسیم نمیشوند و ودر مرحله G0 باقی میمانند
یاخته های سرتولی = یاخته های پیکری و ۲n کروموزومی ان و توانایی تقسیم میوز ( کاستمان ) ندارند
تنها سلول دیپلوییدی که در مردان بالع میتواند تقسیم میوز انجام دهد = اسپرماتوسیت اولیه است
اسپرم ها همانند اسپرماتیدها توانایی گدراندن مراحل اینترفاز و تقسیم شدن را ندارند
باهم ماندن کروموزوم ها در انافاز میوز ۱ و۲
برای اسپرماتوسیت ثانویه ممکن استقطر کلافک پیچ خورده ی اپیدیدیم در همه جا یکسان نیست و در نزدیکی مجرای اسپرم بر کلافک قطر کمتری دارد
@تجربیا -
هر پادتنی که درون خون دیده میشودالزاما توسط پلاسموسیت ساخته نشده = ( سرم)
دقت شود
هر لنفوسیت از یاخته های بنیادی میلوییدی منشا گرفته = نع اینکه به طور مستقیم ایجاد شده باشدپادتن ها نقشی در ایجاد حافظه بلند مدت ندارند = خاطره ها
همه لنفوسیت ها به طور قطع در بخشی از عمر خود در یکی از اجزای دستگاه لنفی حضور داشته اند = مغز استخوان
پاسخ غیر اختصاصی به تعداد دفعات ورود یک میکروب به بدن بستگی ندارد و این پاسخ همیشه سرعت و شدت بار اول را خواهد داشت
هر لنفوسیت الزاما در مغز استخوان ایجاد نشده = B خاطره و پلاسموسیت
لنفوسیت T هنگام خروج از مغز استخوان ابتدا وارد مایع بین سلولی میشود پس الزاما هر لنفوسیتی که در مایع بین یاخته ای دیده میشع بالغ نیست
@تجربیا -
هرسلول عصبی که هورمون میسازد
قطعا ان را در جسم سلولی خود میسازدغدد فوق کلیه در تماس مستقیم با با یک عضو تولیدکننده هورمون است = اریتروپویتین
هورمون ها میتوانند توسط یاخته های عصبی و غیرعصبی ساخته وترشح شوند ولی ناقل عصبی را فقط یاخته های عصبی ( یا گیرنده ها) میسازند
گاهی ممکن است بازخوردی غیرطبیعی مثبت باعث ایجاد بیماری و بدتر شدن اوضاع شود= گواتر
الزاما همه هورمون های هیپوتالاموس تنطیم کننده عملکرد غده ها نیست = کلسی توننین و ضدادراری
درواقع هر هورمونی باعث افزایش گلوکز خوناب میشود= موجب کاخش گلوکز یاخته میشع
همه هورمون های بخش پیشین هیپوفیز = تحت تنظیم هیپوتالاموس اند
در یک تنش ۱ سمپاتیک ۲ بخش مرکزی فوق کلیه ۳ بخش قشری فوق کلیه به ترتیب نقش ایفا میکنند
@تجربیا -
-