7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
اسکلت!(شعبه دیگری از زیست طوری)
-
سلام سلام
باز اومدیم با یه قسمت دیگه از از زیست این دفعه با عنوان اسکلت که یکم مبحث سبک تری نسبت یه قبلی هست ... توی این تاپیک تحلیل شکل اول این فصل یعنی شکل زیر رو داریم
امیدوارم مفید باشه ...
راستی نکات همگی توسط استاد موقاری گفته شده1.اسکلت شامل سه بخش است : استخوان - غضروف - مفصل
2.هم بخش محوری و هم بخش جانبی در حرکت نقش دارند ولی بخش جانبی نقش بیشتری دارد .
3.به کل استخوان های سر جمجمه گفته میشود.
4.تعداد استخوان های بخش جانبی زوج است .(لگن از دو نیم لگن تشکیل شده)
5. 12 جفت یا 24 تا دنده در انسان وجود دارد.
6. همه دنده ها از عقب با بخش استخوانی خود به ستون مهره متصل شده اند .
7. 7 جفت دنده بالایی به صورت مجزا با بخش غضروفی خود به جناغ سینه متصل شده اند .
8.جفت شماره 8 و 9 و 10 با یک غضروف به جناغ متصل شده اند.
9.جفت شماره 11 و 12 به جناغ از جلو اتصال ندارد.
10.غضروف 6 به 7 و 5 به 6 اتصال ریزی دارد...
11.یکی از مفاصل مهم بدن مفصل شانه است که در آن شانه و ترقوه و کتف و بازو حضور دارند .
12 بازو و ترقوه به طور مستقیم با یکدیگر اتصال ندارند و کتف واسطه است.
13.در دو قسمت بخش محوری و جانبی به یکدیگر اتصال میدهند : ترقوه و جناغ در بالا - لگن و بخش پایینی ستون مهره
14.جناغ از کنار به بخش محوری (20 دنده) و از بالا به بخش جانبی (ترقوه) اتصال دارد
15.به کل دنده ها و جناغ و مهره های شکرت کننده در آن قفسه سینه گفته میشود.
16.ستون مهره در یک فرد بالغ از 26 قطعه تشکیل شده است .
17. 24 قطعه از ستون مهره تقریبا ظاهر مشابه ای دارند ولی قطعه 25 و 26 کاملا متفاوت اند .
18.بزرگترین قطعه ستون مهره : قطعه 25 (قطعه خارجی )
19.کوچک ترین قطعه ستون مهره : قطعه 26 ( دنبالچه)
20.استخوان کف دست با استخوان انگشتان متفاوت است و این استخوان ها در (قلمبه ) دست با هم مفصل میدهند .XD
21.هر انگشت از 3 بند یا سه استخوان تشکیل شده و بین استخوان های آن نیز مفصل است پس در هر انگشت سه استخوان و دو مفصل داریم ( انگشت شست از دو بند و یک مفصل تشکیل شده )
22.هر دست انسان 5 انگشت و 14 بند و 9 مفصل بین انگشتان دارد.
23.استخوان انگشت شست در امتداد زند زبرین است .
24.استخوان هایی که در مفصل زانو حضور دارند : ران - کشکک-درشت نی
25.با اینکه کشکک و درشت نی هر دو در مفصل زانو حضور دارند ولی با هم هیچ ارتباط مستقیمی ندارد .
26. استخوان ران در مفصل زانو هم به کشکک و هم به درشت نی متصل است .
27.هم درشت نی و هم نازک نی به کشکک اتصال ندارند ( ولی درشت نی به ران اتصال داردو لی نازک نی ندارد )
28.درشت نی و نازک نی از بالا به یکدیگر اتصال دارند ولی این اتصال زء مفصل زانو محسوب نمی شود .
29.درشت نی و نازک نی هردو در مفصل مچ پا شرکت دارند .
30.درست است که استخوان های کف پا با ساتخوان مچ پا اتصال دارد ولی این اتصال جزء مفصل مچ پا نیست .
31.استخوان های حاضر در مچ دست : زند زیرین - زند زبرین - مچ دست
32.نیم لگن از بخش خارجی خود به بخش محوری (ستون مهره ) اتصال دارد و از از بخش جلویی به نیم لگن دیگر جوش خورده.
33.هر استخوان نیم لگن سه اتصال دارد .
34.در کل استخوان لگن 3 اتصال با بخش جانبی و 2 اتصال با بخش محوری دارد .
35.زند زیرین و زبرین هر دو در مفصل آرنج حضور دارند .
36.استخوان بازو ار پایین در مفصل آرنج و از بالا در مفصل شانه شرکت کرده است .
37.ترقوه در بخش داخلی به استخوان جناغ(محوری) و از بخش خارجی به کتف (جانبی) اتصال دارد .
38.منشاء قوزک داخلی پا درشت نی و منشاء قوزک خارجی آن نازک نی است .شاد و پیروز هر روز موفق در از دیروز!
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-راه-ابریشم
@بچه-های-کنکور-تجربی-1400
@یازدهم
@دوازدهم -
قربونت که انقد زحمت کشیدی دوست جونم
-
H_R
سلام
خیلی ممنون نکته های جالبی داشت
فقط اینکه شانه مفصله یا استخوان چون توی شکل همچنین چیزی نداریم -
احمد قادری استخوان هست ولی به مفصلی هم که بازون و ترقوه و شانه و کتف در اون حصور دارن مفصل شانه میگن....
-
H_R
میشه لطف کنید توی شکل هم نشونش بدید که کجاست -
-
-
احمد قادری خواهش میکنم
-