خبرت هست که هنوز بی خبری!
-
سلام سلام
این دفعه اختصاصی تجربی رو کنار گذاشتم و اومدم با یه تاپیک جامع تر که مناسب همه رشته ها هستو خب یه مبحث که کم تر کسی روی اون تسلط داره!
و مشکل اکثر بچه های از بدو شروع عربی هست !!! و اون چیزی نیست جز خبر!
خلاصه اینکه اکثرا توی تشخیص خود خبر مشکل دارن چه برسه به نوعش !!!
این شما و این شاه کلید خبرای عربیاولش با این شروع میکنیم که اصلا این خبر چی هست و چیکارست؟!
خبر : تکمیل کننده معنای مبتداست ، یعنی دقیقا همون قسمتی که درباره مبتدا خبری رو به ما میده محصوب میکنیم...خب خب خب حالا این خبر ما نوعش به 3 نمونه تقسیم میشه که وقتی با اونها آشنایی داشته باشیم خیلی راحت تر و سریع تر و فرز تر میتونیم یابنده خبر باشیم ...
1) خبر مفرد(اسم) : وقتی که تکمیل کننده معنای جملمون یه اسم یا یه گروه اسمی باشه، حالا اگه تکمیل کننده فقط یه اسم باشه خود همون رو میگیرم ولی اگر مثلا گروه اسمی باشه باید اسم اول گروه رو خبر و بقیه گروه رو با نقش هایی مثل مضاف الیه و صفت و معطوف و ... مشخص کنیم !
مثال : الشکر لخالقنا اقل شیء(اقل شیء گروه اسمی و اقل خبر است)
خطر خطر گول نخوردید!
همواره ترکیب اسم اشاره+اسم بدون (ال) یه جمله اسمیه کامل محسوب میشه که در اون اسم بدون (ال) رو خبر از نوع اسم مشخص میکنیم!2)خبر جمله :وقتی که یه جمله اسمیه یا فعلیه کامل کننده معنای یه عبارت باشه! توی این موقعیت دیگه کلمه اول رو تنهایی خبر نمیگیرم بلکه کل جمله رو خبر میگیرم!
مثال : هذا التلمیذ لا یتکاسل فی دروسه (لا یتکاسل فی دروسه خبر است )
3)خبر از نوع شبه جمله : وقتی که تکمیل کننده معنای یه عبارت شبه جمله باشه! حالا سوال پیش میاد که اصلا شبه جمله ها خودشون چی هستن که اونا رو به سه بخش تقسیم میکنیم!
1.جار و مجرور (فی البیت)-(لله)-(الی الجنت)
2.ظرف و مظروف(عند غروب)-(فوق الشجره)-(بین الحرمین)
*تقلب : ظرف (قید مکان/زمان) و مظروف(اسم)
3.هناکاز هول حلیم نیوفتی تو دیگ!!!
توجه توجه خبر از نوع شبه جمله نسبت به انواع دیگر خبر در الویت آخر است یعنی اگه بین خبر اسم، خبر جمله و شبه جمله گیر کردیم حتما الویت با اولی ها هست!
.
.
.
.
.
.
.
مسخره بازی !!!این زبان عربی یکم بازیش گرفته خیلی وقت ها میاد از لحاظ ظاهری جای خبر و مبتدا رو عوض میکنه و باعث تشکیل چیزی به نام های خبر مقدم و مبتدای موخر میشه! وولی سوال اینه اینا چین؟!!!!
جواب: هر وقت خبر ما از نوع شبه جمله باشه و بعد از اون اسم نکره ( بدون ال) داشته باشیم معمولا جای خبر و مبتدا عوض شده! بنابر این اگر جمله ما با جار و مجرور یا قید مکان یا هناک شروع و بعد از اون اسم نکره بیاد فکرمون میره به سمت خبر مقدم و مبتدای موخر ولی حتما حتما درجا نمیتونیم حکم کنیم!
مثال : لکل کاتب اسلوب خاص فی کتابه رسائله
(لکل خبر مقدم و اسلوب مبتدای موخر)
.
.
.
.
.
.
بازم تقلبی!!!هناک در ابتدای جمله اسمیه مبتدا نیست، بلکه همیشه خبر مقدم محسوب میشه!
مثال : هناک غابه جمیله (هناک خبر مقدم و غابه مبتدای موخر)@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@انسانیا
@ریاضیا
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-راه-ابریشم
@بچه-های-ریاضی-راه-ابریشم
@بچه-های-کنکور-تجربی-1400
@بچه-های-کنکور-ریاضی-1400
@دهم
@یازدهم
@دوازدهمو در آخر موفق و پیروز هر روز موفق تر از دیروز!
-
خب خب خب امیدوارم از درسنامه این قسمت استفاده کرده باشید و براتون مفید باشه
، اما آیا فک کردید به همین راحتی ها هست؟!!!
خیر! این دفعه از همین درس و همین مبحث براتون چند تا تست خوب و مناسب آوردم تست ها رو همینجا جواب هاش رو با دلیل قرار بدید تا شب جواب های نهایی رو خودم اعلام میکنم !
تنبلی نکنیدو ترس هم نداشته باشید بزنید تو دل تست ها و جواب بدید !!! دوست من اینجا خراب کنی جای اصلاح داریل ولی سر جلسه دیره ها !!!سوال 1 : عین الخبر لیس مقدما :
1)للغراب صوت یحذره بقیه الحیوانات
2) للبط خزانات طبیعیه بالقرب من اذنابها
3) فی تلک الحدیقه رائحه الازهار کثیره
4) من المومنین من یساعدون الاخرین
.
.
.
.
سوال 2 :عین الخبر یختلف نوعه عن الباقی :- البوم یسکن فی الاماکن المتروکه
2)الغواصون الذین ذهبوا الی اعماق المحیط شاهدوا مئات المصابیح
3)الطالب المجد یقرا دروسه کل یوم
4)اغلب الحیوانات تملک لغه عامه
.
.
.
.
سوال 3 : عین الخبر مفرد : - ربک لا یظلم احدا
- الله انزل سکینته علی رسوله
- للبط خزانات طبیعیه بالقرب من اذنابها
- اکبر الحمق الاغرق فی المدح و الذم
.
.
.
.
سوال 4 : عین الخبر یختلف عن الباقی : - احب عباد الله الی الله انفعهم لعباده
- حسن الادب یستر قبح النسب
- نظر الوالد الی الوالدیه حبا لهما عباده
- عداوه العاقل خیر من صداقه الجاهل
خب دیگه ببینم کیا هستن نمیترسن و جواب میگن حتی به اشتباه ... مهم اینه شرکت میکنن
@تجربیا
@انسانیا
@ریاضیا
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@دهم
@یازدهم
@دوازدهم - البوم یسکن فی الاماکن المتروکه
-
خب خب خب امیدوارم از درسنامه این قسمت استفاده کرده باشید و براتون مفید باشه
، اما آیا فک کردید به همین راحتی ها هست؟!!!
خیر! این دفعه از همین درس و همین مبحث براتون چند تا تست خوب و مناسب آوردم تست ها رو همینجا جواب هاش رو با دلیل قرار بدید تا شب جواب های نهایی رو خودم اعلام میکنم !
تنبلی نکنیدو ترس هم نداشته باشید بزنید تو دل تست ها و جواب بدید !!! دوست من اینجا خراب کنی جای اصلاح داریل ولی سر جلسه دیره ها !!!سوال 1 : عین الخبر لیس مقدما :
1)للغراب صوت یحذره بقیه الحیوانات
2) للبط خزانات طبیعیه بالقرب من اذنابها
3) فی تلک الحدیقه رائحه الازهار کثیره
4) من المومنین من یساعدون الاخرین
.
.
.
.
سوال 2 :عین الخبر یختلف نوعه عن الباقی :- البوم یسکن فی الاماکن المتروکه
2)الغواصون الذین ذهبوا الی اعماق المحیط شاهدوا مئات المصابیح
3)الطالب المجد یقرا دروسه کل یوم
4)اغلب الحیوانات تملک لغه عامه
.
.
.
.
سوال 3 : عین الخبر مفرد : - ربک لا یظلم احدا
- الله انزل سکینته علی رسوله
- للبط خزانات طبیعیه بالقرب من اذنابها
- اکبر الحمق الاغرق فی المدح و الذم
.
.
.
.
سوال 4 : عین الخبر یختلف عن الباقی : - احب عباد الله الی الله انفعهم لعباده
- حسن الادب یستر قبح النسب
- نظر الوالد الی الوالدیه حبا لهما عباده
- عداوه العاقل خیر من صداقه الجاهل
خب دیگه ببینم کیا هستن نمیترسن و جواب میگن حتی به اشتباه ... مهم اینه شرکت میکنن
@تجربیا
@انسانیا
@ریاضیا
@دهم
@یازدهم
@دوازدهمبا سلام
تست ۱:
گزینه ۳
کلمه "الحدیقه" معرفه اس و نکره نیست پس خبر نمیتونه مقدم باشه!
تست ۲:
گزینه ۲
همه گزینه ها خبرشون جمله هست
ولی این گزینه خبرش جمله اسمیه هست و باقی گزینه ها جمله فعلیه هستن!
تست ۳:
گزینه ۳
جمله فعلیه ایی نیست
باقی گزینه ها خبرشون جمله هست!
تست ۴:
گزینه ۱
خبر اسم هست
و باقی گزینه ها خبرشون جمله هست! - البوم یسکن فی الاماکن المتروکه
-
پاسخ
تست 1 :
گزینه 1(للغراب خبر مقدم و صوت مبتدای موخر)
گذینه2(للبط خبر مقدم و خزانات مبتدای موخر)
گزینه 3(در این گزینه شبه جمله اول جمله اومده ولی چون کامل کننده معنای جمله نیست خبر مقدم نمیشه!)
گذینه4(من المومنین خبر مقدم و من موصول مبتدای موخر)
.
.
.
.
.
تست 2 :
گذینه 1(طائر خبر مفرد)
گذینه2(شاهدوا جمله فعلیه) و جمله بعد از اسم موصول (الذین) صله نام دارد هیچ گاه نقشی نظیر خبر ، جمله وصفیه و ... نمیگیرد
گذینه 3(یقرا جمله فعلیه)
گذینه 4(تملک جمله فعلیه)
.
.
.
.
.
تست 3 :
گذینه 1(لایظلم خبر جمله فعلیه)
گذینه 2(انزل خبر جمله فعلیه)
گذینه3(خبر به صورت جار المجرور ابتدای جمله آمده که آن را خبر مقدم مینامند)
گذینه 4(اغراق خبر مفرد)
.
.
.
.
.
تست 4 :
گذینه 1(سودمندترین خبر مفرد)
گذینه 2 (می پوشاند خبر جمله)
گذینه 3(عبادت خبر مفرد)
گذینه 4(بهتر از خبر مفرد)میبینم زیاد با دل و جرعت تو انجمن نداریم
@Infinitie-A سپاس از همکاری تون
@تجربیا
@ریاضیا
@انسانیا
@دهم
@یازدهم
@دوازدهم -
سلام سلام
این دفعه اختصاصی تجربی رو کنار گذاشتم و اومدم با یه تاپیک جامع تر که مناسب همه رشته ها هستو خب یه مبحث که کم تر کسی روی اون تسلط داره!
و مشکل اکثر بچه های از بدو شروع عربی هست !!! و اون چیزی نیست جز خبر!
خلاصه اینکه اکثرا توی تشخیص خود خبر مشکل دارن چه برسه به نوعش !!!
این شما و این شاه کلید خبرای عربیاولش با این شروع میکنیم که اصلا این خبر چی هست و چیکارست؟!
خبر : تکمیل کننده معنای مبتداست ، یعنی دقیقا همون قسمتی که درباره مبتدا خبری رو به ما میده محصوب میکنیم...خب خب خب حالا این خبر ما نوعش به 3 نمونه تقسیم میشه که وقتی با اونها آشنایی داشته باشیم خیلی راحت تر و سریع تر و فرز تر میتونیم یابنده خبر باشیم ...
1) خبر مفرد(اسم) : وقتی که تکمیل کننده معنای جملمون یه اسم یا یه گروه اسمی باشه، حالا اگه تکمیل کننده فقط یه اسم باشه خود همون رو میگیرم ولی اگر مثلا گروه اسمی باشه باید اسم اول گروه رو خبر و بقیه گروه رو با نقش هایی مثل مضاف الیه و صفت و معطوف و ... مشخص کنیم !
مثال : الشکر لخالقنا اقل شیء(اقل شیء گروه اسمی و اقل خبر است)
خطر خطر گول نخوردید!
همواره ترکیب اسم اشاره+اسم بدون (ال) یه جمله اسمیه کامل محسوب میشه که در اون اسم بدون (ال) رو خبر از نوع اسم مشخص میکنیم!2)خبر جمله :وقتی که یه جمله اسمیه یا فعلیه کامل کننده معنای یه عبارت باشه! توی این موقعیت دیگه کلمه اول رو تنهایی خبر نمیگیرم بلکه کل جمله رو خبر میگیرم!
مثال : هذا التلمیذ لا یتکاسل فی دروسه (لا یتکاسل فی دروسه خبر است )
3)خبر از نوع شبه جمله : وقتی که تکمیل کننده معنای یه عبارت شبه جمله باشه! حالا سوال پیش میاد که اصلا شبه جمله ها خودشون چی هستن که اونا رو به سه بخش تقسیم میکنیم!
1.جار و مجرور (فی البیت)-(لله)-(الی الجنت)
2.ظرف و مظروف(عند غروب)-(فوق الشجره)-(بین الحرمین)
*تقلب : ظرف (قید مکان/زمان) و مظروف(اسم)
3.هناکاز هول حلیم نیوفتی تو دیگ!!!
توجه توجه خبر از نوع شبه جمله نسبت به انواع دیگر خبر در الویت آخر است یعنی اگه بین خبر اسم، خبر جمله و شبه جمله گیر کردیم حتما الویت با اولی ها هست!
.
.
.
.
.
.
.
مسخره بازی !!!این زبان عربی یکم بازیش گرفته خیلی وقت ها میاد از لحاظ ظاهری جای خبر و مبتدا رو عوض میکنه و باعث تشکیل چیزی به نام های خبر مقدم و مبتدای موخر میشه! وولی سوال اینه اینا چین؟!!!!
جواب: هر وقت خبر ما از نوع شبه جمله باشه و بعد از اون اسم نکره ( بدون ال) داشته باشیم معمولا جای خبر و مبتدا عوض شده! بنابر این اگر جمله ما با جار و مجرور یا قید مکان یا هناک شروع و بعد از اون اسم نکره بیاد فکرمون میره به سمت خبر مقدم و مبتدای موخر ولی حتما حتما درجا نمیتونیم حکم کنیم!
مثال : لکل کاتب اسلوب خاص فی کتابه رسائله
(لکل خبر مقدم و اسلوب مبتدای موخر)
.
.
.
.
.
.
بازم تقلبی!!!هناک در ابتدای جمله اسمیه مبتدا نیست، بلکه همیشه خبر مقدم محسوب میشه!
مثال : هناک غابه جمیله (هناک خبر مقدم و غابه مبتدای موخر)@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@انسانیا
@ریاضیا
@تجربیا
@دهم
@یازدهم
@دوازدهمو در آخر موفق و پیروز هر روز موفق تر از دیروز!