مشتق تابع مرکب
-
نوشتهشده در ۶ خرداد ۱۴۰۰، ۱۴:۱۹ آخرین ویرایش توسط انجام شده
-
فارغ التحصیلان آلاءنوشتهشده در ۶ خرداد ۱۴۰۰، ۱۴:۵۰ آخرین ویرایش توسط انجام شده
دریا دریایی
سلام
اگه سوتی نداده باشم این میشه
که یعنی نداره -
دریا دریایی
سلام
که یعنی ندارهنوشتهشده در ۶ خرداد ۱۴۰۰، ۱۶:۱۰ آخرین ویرایش توسط انجام شدهاحمد قادری در مشتق تابع مرکب گفته است:
دریا دریایی
سلام
که یعنی ندارهالان مشتق در کدوم نقطه رو گرفتید
-
احمد قادری در مشتق تابع مرکب گفته است:
دریا دریایی
سلام
که یعنی ندارهالان مشتق در کدوم نقطه رو گرفتید
فارغ التحصیلان آلاءنوشتهشده در ۶ خرداد ۱۴۰۰، ۱۷:۵۲ آخرین ویرایش توسط انجام شدهدریا دریایی
آها به نکته خوبی اشاره کردید
خودمم نمی دونماحتمالا صفر باشه ولی اینجوری که حساب کردم اصلا x توی معادله مشتقش نبود که بخوام نقطه بدم کلا مشتق توی نقاط بعد صفر میشد ۱۵ توی قبل صفر هم میشه ۹
ولی نمی دونم چرا اینجوری شد -
دریا دریایی
خودمم نمی دونماحتمالا صفر باشه ولی اینجوری که حساب کردم اصلا x توی معادله مشتقش نبود که بخوام نقطه بدم کلا مشتق توی نقاط بعد صفر میشد ۱۵ توی قبل صفر هم میشه ۹
ولی نمی دونم چرا اینجوری شدنوشتهشده در ۶ خرداد ۱۴۰۰، ۱۹:۴۰ آخرین ویرایش توسط انجام شدهاحمد قادری در مشتق تابع مرکب گفته است:
دریا دریایی
ولی نمی دونم چرا اینجوری شدتو صفر باید بگیریم
تو سوال نیافتاده
پ چرا من گرفتم شد صفر
-
دریا دریایی
ولی نمی دونم چرا اینجوری شدتو صفر باید بگیریم
تو سوال نیافتاده
پ چرا من گرفتم شد صفر
فارغ التحصیلان آلاءنوشتهشده در ۶ خرداد ۱۴۰۰، ۱۹:۴۲ آخرین ویرایش توسط انجام شدهدریا دریایی
نمی دونم حالا راه حلتون رو بفرستید تا فردا ادامه بحث رو بریم -
دریا دریایی
نمی دونم حالا راه حلتون رو بفرستید تا فردا ادامه بحث رو بریمنوشتهشده در ۶ خرداد ۱۴۰۰، ۱۹:۴۹ آخرین ویرایش توسط انجام شدهاحمد قادری در مشتق تابع مرکب گفته است:
دریا دریایی
نمی دونم حالا راه حلتون رو بفرستید تا فردا ادامه بحث رو بریمهوم نگاه خوب الان اف صفر و جی صفر
صفرن
خو صفر در هر عددی ضرب شه میشه صفر -
نوشتهشده در ۶ خرداد ۱۴۰۰، ۲۰:۰۵ آخرین ویرایش توسط MohsenTaheri انجام شده
باید یه بار تو صفر راست(کمی بزرگتر از صفر) بیاییم قدرمطلق ها رو بکشیم بعد fog رو تشکیل بدیم که میشه 3x که تابع ثابت میشه و مشتقش میشه 3
یه بارم تو صفر چپ(کمی کوچکتر از صفر) بیاییم قدرمطلقا رو حذف کنیم و fog رو تشکیل بدیم که باز میشه3x و مشتقشم باز در هر نقطه ای ثابته.... و برابر 3 -
فارغ التحصیلان آلاءنوشتهشده در ۷ خرداد ۱۴۰۰، ۱۱:۲۸ آخرین ویرایش توسط انجام شده
دریا دریایی
سلام
این راه حل من تا حدی که تونستم توضیح دادم
-
باید یه بار تو صفر راست(کمی بزرگتر از صفر) بیاییم قدرمطلق ها رو بکشیم بعد fog رو تشکیل بدیم که میشه 3x که تابع ثابت میشه و مشتقش میشه 3
یه بارم تو صفر چپ(کمی کوچکتر از صفر) بیاییم قدرمطلقا رو حذف کنیم و fog رو تشکیل بدیم که باز میشه3x و مشتقشم باز در هر نقطه ای ثابته.... و برابر 3نوشتهشده در ۷ خرداد ۱۴۰۰، ۱۸:۵۶ آخرین ویرایش توسط انجام شدهMohsenTaheri
احمد قادری
ممنون -
دریا دریایی
سلام
نوشتهشده در ۷ خرداد ۱۴۰۰، ۲۰:۰۴ آخرین ویرایش توسط انجام شدهاحمد قادری در مشتق تابع مرکب گفته است:
دریا دریایی
سلام
اشتباه حل کردید دوست خوبم....
f پرایمِ (x)g یعنی اول بیا fپرایم رو تشکیل بده بعد توش بذار (x)g ولی شما اومدید اول fog رو تشکیل دادید بعد مشتقش رو گرفتی که خود این یعنی همون مشتق fog دیگه لازم نبود بیای و تو g پرایم x ضرب کنی....(مرحله ی اول رو اشتباه انجام دادی)
من با روش 2 حل کردم و شما با روش 1 که البته اون مرحله ی اولشو سوتی دادی تو صفر راست....
-
دریا دریایی
سلام
اشتباه حل کردید دوست خوبم....
f پرایمِ (x)g یعنی اول بیا fپرایم رو تشکیل بده بعد توش بذار (x)g ولی شما اومدید اول fog رو تشکیل دادید بعد مشتقش رو گرفتی که خود این یعنی همون مشتق fog دیگه لازم نبود بیای و تو g پرایم x ضرب کنی....(مرحله ی اول رو اشتباه انجام دادی)
من با روش 2 حل کردم و شما با روش 1 که البته اون مرحله ی اولشو سوتی دادی تو صفر راست....
فارغ التحصیلان آلاءنوشتهشده در ۷ خرداد ۱۴۰۰، ۲۰:۱۹ آخرین ویرایش توسط انجام شدهMohsenTaheri
مگه مشتق fog رو نمی خوایم؟
مگه مشتقش اینجوری به دست نمیاد؟
-
MohsenTaheri
احمد قادری
ممنونفارغ التحصیلان آلاءنوشتهشده در ۷ خرداد ۱۴۰۰، ۲۰:۱۹ آخرین ویرایش توسط انجام شده -
MohsenTaheri
نوشتهشده در ۷ خرداد ۱۴۰۰، ۲۰:۲۴ آخرین ویرایش توسط انجام شدهاحمد قادری در مشتق تابع مرکب گفته است:
MohsenTaheri
بله درسته ولی این یه روششه و بعضی وقتا اگه بتونیم مستقیم به ضابطه ی خود تابع مرکب برسیم دیگه میریم از همون مشتق میگیریم که من این کار رو کردم....
الان شما یه زحمتی بکش بیخیال مشتق fog بشو و برو مستقیم تابع fog رو بدست بیار یه بار تو صفر راست یه بارم تو صفر چپ ....ببین ضابطه هه چی میشه!!!؟
بعد برگرد تا اشتباه این قسمت مشتقش رو هم بگم بهت.... -
MohsenTaheri
بله درسته ولی این یه روششه و بعضی وقتا اگه بتونیم مستقیم به ضابطه ی خود تابع مرکب برسیم دیگه میریم از همون مشتق میگیریم که من این کار رو کردم....
الان شما یه زحمتی بکش بیخیال مشتق fog بشو و برو مستقیم تابع fog رو بدست بیار یه بار تو صفر راست یه بارم تو صفر چپ ....ببین ضابطه هه چی میشه!!!؟
بعد برگرد تا اشتباه این قسمت مشتقش رو هم بگم بهت....فارغ التحصیلان آلاءنوشتهشده در ۷ خرداد ۱۴۰۰، ۲۰:۴۸ آخرین ویرایش توسط انجام شدهMohsenTaheri
خب حرف شما درست مشتقش شد سه از اون راه
حالا چرا این نمیشه ؟ -
MohsenTaheri
حالا چرا این نمیشه ؟نوشتهشده در ۸ خرداد ۱۴۰۰، ۹:۱۶ آخرین ویرایش توسط انجام شدهاحمد قادری در مشتق تابع مرکب گفته است:
MohsenTaheri
حالا چرا این نمیشه ؟شما اشتباهی که داشتی فکر کردی که داری میای f پرایم (x)g رو بدست میاری ولی اومدی اول fog رو تشکیل دادی بعد از همون مشتق که گرفتی همون دیگه جواب بود(همون عدد3 یی که میداد بهت!) ولی نوشتی این fپرایم (x)g که خب غلطه!!
اگه بخوای به این روش بری من پایین تر حلش کردم(جواب قبلترم) : یعنی برای تشکیل f پرایم (x)g اول باید بیای f رو تشکیل بدی تو اون فرضت(صفر راست یا چپ) بعد بیای از f مشتق بگیری تا به f پرایم برسی بعد حالا تازه بیای تو ضابطه ی fپرایم به جای x ها بذاری (x)g ....یعنی سلسله مراتبی داره که شما به هم زدی....
خلاصه:پس تو هر دو مرحله شما چون خود fog رو تشکیل داده بودی و ازش مشتق گرفتی (که تو هر دو مرحله 3 میشه) دیگه اون ضربدر gپرایم x یی که تو هر مرحله ضربیدی(!
) اضافی بود و نباس این کار رو می کردی....
اینم تصحیح برگه تون
-
MohsenTaheri
حالا چرا این نمیشه ؟شما اشتباهی که داشتی فکر کردی که داری میای f پرایم (x)g رو بدست میاری ولی اومدی اول fog رو تشکیل دادی بعد از همون مشتق که گرفتی همون دیگه جواب بود(همون عدد3 یی که میداد بهت!) ولی نوشتی این fپرایم (x)g که خب غلطه!!
اگه بخوای به این روش بری من پایین تر حلش کردم(جواب قبلترم) : یعنی برای تشکیل f پرایم (x)g اول باید بیای f رو تشکیل بدی تو اون فرضت(صفر راست یا چپ) بعد بیای از f مشتق بگیری تا به f پرایم برسی بعد حالا تازه بیای تو ضابطه ی fپرایم به جای x ها بذاری (x)g ....یعنی سلسله مراتبی داره که شما به هم زدی....
خلاصه:پس تو هر دو مرحله شما چون خود fog رو تشکیل داده بودی و ازش مشتق گرفتی (که تو هر دو مرحله 3 میشه) دیگه اون ضربدر gپرایم x یی که تو هر مرحله ضربیدی(!
) اضافی بود و نباس این کار رو می کردی....
اینم تصحیح برگه تون
فارغ التحصیلان آلاءنوشتهشده در ۸ خرداد ۱۴۰۰، ۱۰:۱۹ آخرین ویرایش توسط انجام شدهMohsenTaheri
با کمال شرمندگی که اینقدر وقت گذاشتید
ولی متاسفانه هیچی از اینایی که گفتید نفهمیدم
الان سوال من اینه
که آیا سوال مشتق fog رو میخواد ؟
اگه آره مگه از این راه به دست نمیاد ؟
و اینکه الان شما برای این سوال جوابتون چیه
-
MohsenTaheri
الان سوال من اینه
نوشتهشده در ۸ خرداد ۱۴۰۰، ۱۰:۴۸ آخرین ویرایش توسط انجام شدهاحمد قادری در مشتق تابع مرکب گفته است:
MohsenTaheri
الان سوال من اینه
این جا اگه بخوایم fog رو اول تشکیل بدیم بعد مشتق بگیریم موهامون سفید میشه سر جلسه....
پس از قاعده ی مشتق ترکیب توابع میریم....(قاعده ی مشتق گیری لایه ای!) همونی که شما هم نوشتی....
به نظرم واضح توضیح دادم فقط چون ریاضیاته سعی نکن رو هوا تصورش کنی بجاش همون توضیحات پایینی که نوشتم رو رو کاغذ پیاده کن بعد به تفاوت مسیرها پی می بری....(یه 30 دیقه وقت بذار تا گره ذهنیت باز بشه و سر جلسه خدای نکرده ب مشکل برنخوری!)
این سوالتونم با هر 2 روش حل کردم...
من پارسال خیلی فعال تر بودم به خاطر کنکور ولی امسال دیگه کمتر اینجا میام و ارتباطم با کنکور کلا کمتر شده ببخشید دیر جوابتونو دادم...
-
MohsenTaheri
الان سوال من اینه
این جا اگه بخوایم fog رو اول تشکیل بدیم بعد مشتق بگیریم موهامون سفید میشه سر جلسه....
پس از قاعده ی مشتق ترکیب توابع میریم....(قاعده ی مشتق گیری لایه ای!) همونی که شما هم نوشتی....
به نظرم واضح توضیح دادم فقط چون ریاضیاته سعی نکن رو هوا تصورش کنی بجاش همون توضیحات پایینی که نوشتم رو رو کاغذ پیاده کن بعد به تفاوت مسیرها پی می بری....(یه 30 دیقه وقت بذار تا گره ذهنیت باز بشه و سر جلسه خدای نکرده ب مشکل برنخوری!)
من پارسال خیلی فعال تر بودم به خاطر کنکور ولی امسال دیگه کمتر اینجا میام و ارتباطم با کنکور کلا کمتر شده ببخشید دیر جوابتونو دادم...
فارغ التحصیلان آلاءنوشتهشده در ۸ خرداد ۱۴۰۰، ۱۲:۲۴ آخرین ویرایش توسط انجام شدهMohsenTaheri
خیلی ممنون که اینقدر وقت گذاشتید توضیح داداید
چشم میشینم اون گفته های شما رو روی کاغذ پیاده می کنم ببینم چی میشه
بازم ممنون -
MohsenTaheri
الان سوال من اینه
فارغ التحصیلان آلاءنوشتهشده در ۸ خرداد ۱۴۰۰، ۱۳:۲۵ آخرین ویرایش توسط انجام شدهMohsenTaheri
حل شد داداش خیلی خیلی ممنون