تنظیم دستگاه گردش خون
-
سلام
لطفا این سوالو توضیح میدید 👇

-
ته سوال که میگه اثر تحریکی دارد
اثر مهاری دارد رو متوجه نمیشم
یعنی چی ؟ -
Yazdan Gonabadi
واژه اثر تحریکی و مهاری رو توی اعصاب خوندی. با توجه به آنچه که از اونجا یادمه، فکر کنم منظور سوال از تحریکی، تحریک و افزایش جا خالی دوم و از مهاری، مهار و کاهش جاخالی دوم هست. مثلاً گزینه ها اینطوری میشه:
الف) در شرایط فعالیت بدنی، کاهش عملکرد بخش درون ریز غده فوق کلیه باعث تحریک (افزایش) ضربان قلب میشود. [غلط، چون ترشح و افزایش هورمون های فوق کلیه (اپی نفرین و ...) باعث افزایش ضربان قلب می شد. بنابراین کاهش هورمون های فوق کلیه باعث کاهش ضربان قلب میشه]
ب) در شرایط بدنی، کاهش عملکرد گیرنده های حساس به CO2 باعث تحریک (افزایش) ادامه سوخت و ساز سلول ها میشود. [درست، وقتی گیرنده های co2 کاهش عملکرد داشته باشند، میزان کمتری co2 رو گزارش میدن پس بدن فکر میکنه میزان co2 خون زیاد نیست و طبیعیه و از ادامه سوخت و ساز یاخته ای جلوگیری نمیکنه (در شرایط حساس فعالیت بدنی!) و سوخت و ساز راحت جلو میره]
قس علی هذا ... -
Yazdan Gonabadi
واژه اثر تحریکی و مهاری رو توی اعصاب خوندی. با توجه به آنچه که از اونجا یادمه، فکر کنم منظور سوال از تحریکی، تحریک و افزایش جا خالی دوم و از مهاری، مهار و کاهش جاخالی دوم هست. مثلاً گزینه ها اینطوری میشه:
الف) در شرایط فعالیت بدنی، کاهش عملکرد بخش درون ریز غده فوق کلیه باعث تحریک (افزایش) ضربان قلب میشود. [غلط، چون ترشح و افزایش هورمون های فوق کلیه (اپی نفرین و ...) باعث افزایش ضربان قلب می شد. بنابراین کاهش هورمون های فوق کلیه باعث کاهش ضربان قلب میشه]
ب) در شرایط بدنی، کاهش عملکرد گیرنده های حساس به CO2 باعث تحریک (افزایش) ادامه سوخت و ساز سلول ها میشود. [درست، وقتی گیرنده های co2 کاهش عملکرد داشته باشند، میزان کمتری co2 رو گزارش میدن پس بدن فکر میکنه میزان co2 خون زیاد نیست و طبیعیه و از ادامه سوخت و ساز یاخته ای جلوگیری نمیکنه (در شرایط حساس فعالیت بدنی!) و سوخت و ساز راحت جلو میره]
قس علی هذا ...@amin-forouzan من دهمم
اعصاب برای فصل یک یازدهم
نخوندم اینو که اول حرف تون گفتيد -
Yazdan Gonabadi
قس علی هذا ...@amin-forouzan ببخشید بقیه ش چی شد ؟
-
@amin-forouzan من دهمم
اعصاب برای فصل یک یازدهم
نخوندم اینو که اول حرف تون گفتيدYazdan Gonabadi پس ببین.
تستی که داری میزنی ترکیبی دهم و یازدهمه. (مثلاً همون مورد الف که تحلیل کردم) و بر این اساس که تست ترکیببه گفتم که یازدهم رو هم خوندی حتماً ...
فعلاً بیخیالش شو، یه علامت +11 با رنگ قرمز کنار تسته بنویس.
بعداً که یازدهم رو خوندی، برگرد تمیز و مجلسی این تست رو بزن. -
@amin-forouzan ببخشید بقیه ش چی شد ؟
Yazdan Gonabadi دیگه دو مورد اول رو تحلیل کردم که ماهیگیری دستت بیاد. به جای تحریکی، میگی افزایش و به جای مهاری میگی کاهش. بعد بقیشم خودت تحلیل میکنی ...
حالا که دهمی، دیگه بقیشم من بگم که به دردت نمیخوره وقتی هنوز مباحث رو نخوندی ... .
پ.ن: ج) درسته و د) هم غلطه. -
Yazdan Gonabadi دیگه دو مورد اول رو تحلیل کردم که ماهیگیری دستت بیاد. به جای تحریکی، میگی افزایش و به جای مهاری میگی کاهش. بعد بقیشم خودت تحلیل میکنی ...
حالا که دهمی، دیگه بقیشم من بگم که به دردت نمیخوره وقتی هنوز مباحث رو نخوندی ... .
پ.ن: ج) درسته و د) هم غلطه.@amin-forouzan دوست عزیز
اولا این تست از کتاب خیلی سبزه که این بخش برای دهمه
ولی بخش دیگری از کتاب تست های ترکیبی هستش که علامت کنارش هست که ترکیبی با یازدهم یا ترکیبی با دوازدهم
ک مورد دیگر این که طبق پاسخنامه کتاب ، جواب شما هم اشتباه بود مورد الف و ب غلطه و ج و د درسته -
z Gheibi لطفا جواب منو میدید
با تشکر -
@amin-forouzan دوست عزیز
اولا این تست از کتاب خیلی سبزه که این بخش برای دهمه
ولی بخش دیگری از کتاب تست های ترکیبی هستش که علامت کنارش هست که ترکیبی با یازدهم یا ترکیبی با دوازدهم
ک مورد دیگر این که طبق پاسخنامه کتاب ، جواب شما هم اشتباه بود مورد الف و ب غلطه و ج و د درستهYazdan Gonabadi
حالا فعلاً شما منو دعوا نکن! دلم کوچیکه ناراحت میشم.
دیدی که، حداقل دو گزینه رو واسه خودم درست تشخیص دادم!
در مورد دهم و یازدهم هم، بیا کِشِش ندیم. من غلط کردم!
موفق باشی ...
پ.ن: خیلی سبز رو چک کردم. آنچه که در مورد اثر تحریکی (افزایش) و مهاری (کاهش) گفته بودم رو درست گفته بودم.
ولی، دوتا از گزینه ها بخش اولش کُدش رو اشتباه گرفته بودم.
میتونی تحلیل من در مورد جمله (الف) رو عیناً با پاسخ خیلی سبز مقایسه کنی ... -
Yazdan Gonabadi
حالا فعلاً شما منو دعوا نکن! دلم کوچیکه ناراحت میشم.
دیدی که، حداقل دو گزینه رو واسه خودم درست تشخیص دادم!
در مورد دهم و یازدهم هم، بیا کِشِش ندیم. من غلط کردم!
موفق باشی ...
پ.ن: خیلی سبز رو چک کردم. آنچه که در مورد اثر تحریکی (افزایش) و مهاری (کاهش) گفته بودم رو درست گفته بودم.
ولی، دوتا از گزینه ها بخش اولش کُدش رو اشتباه گرفته بودم.
میتونی تحلیل من در مورد جمله (الف) رو عیناً با پاسخ خیلی سبز مقایسه کنی ...@amin-forouzan خیلی ممنون ازتون
-
این پست پاک شده!
-
سلام
لطفا این سوالو توضیح میدید 👇

Yazdan Gonabadi سلام ببخشید دیر شد این هفته اولویت با کنکوریاست
تحریکی مهاری رو که توضیح دادن براتون
یعنی عامل اولین جای خالی باعث دومی بشه»» تحریکی
اگه اولی مانع دومی بشه »» مهاری
کدوم گزینه ها رو مشکل دارین -
Yazdan Gonabadi سلام ببخشید دیر شد این هفته اولویت با کنکوریاست
تحریکی مهاری رو که توضیح دادن براتون
یعنی عامل اولین جای خالی باعث دومی بشه»» تحریکی
اگه اولی مانع دومی بشه »» مهاری
کدوم گزینه ها رو مشکل دارینz Gheibi ممنون 🙏
مشکل حل شد -
z Gheibi سلام
ببخشید میشه همین جا یه سوال دیگه بکنم ؟ -
z Gheibi سلام
ببخشید میشه همین جا یه سوال دیگه بکنم ؟Yazdan Gonabadi سلام بفرمایید
-
Yazdan Gonabadi سلام بفرمایید
z Gheibi خيلي ممنون
سوالم تو تست و اینا نیست ولی خیلی ذهن رو در گیر کرده
سوالم اینه👇
ATP که انرژی رایج یاخته هست و آدنوزین تری فسفات هستش یعنی ۳ تا گروه فسفات با ۲ تا پیوند دارن وقتی یکی از پیوند ها میشکنه میشه ADP و یکی از فسفات ها آزاد میشه و ۲ تا فسفات میمونه که بین شون هنوز پیوند هست
چرا این پیوند شکسته نمیشه و از انرژی اون استفاده نمیشه و فقط ADP میره برای ساخت دوباره ATP
نمیشه که پیوند اون فسفات انرژی زیادی داره ولی این یکی پیوند انرژی کم تری چون هر جفت که یوی هستن -
z Gheibi خيلي ممنون
سوالم تو تست و اینا نیست ولی خیلی ذهن رو در گیر کرده
سوالم اینه👇
ATP که انرژی رایج یاخته هست و آدنوزین تری فسفات هستش یعنی ۳ تا گروه فسفات با ۲ تا پیوند دارن وقتی یکی از پیوند ها میشکنه میشه ADP و یکی از فسفات ها آزاد میشه و ۲ تا فسفات میمونه که بین شون هنوز پیوند هست
چرا این پیوند شکسته نمیشه و از انرژی اون استفاده نمیشه و فقط ADP میره برای ساخت دوباره ATP
نمیشه که پیوند اون فسفات انرژی زیادی داره ولی این یکی پیوند انرژی کم تری چون هر جفت که یوی هستنYazdan Gonabadi
AMP قابل بازگشت بهATP نیست برای همین اگر دو تا فسفات رو از دست بده دیگه بازتولید نمیشه و این کار سودش کمتر از ضررشهیک نکته دیگر هم این که پیوند فسفات در AMP پر انرژی نیست
-
Yazdan Gonabadi
AMP قابل بازگشت بهATP نیست برای همین اگر دو تا فسفات رو از دست بده دیگه بازتولید نمیشه و این کار سودش کمتر از ضررشهیک نکته دیگر هم این که پیوند فسفات در AMP پر انرژی نیست
z Gheibi دقیقا سوال من همینه که چرا پیوند ADP پر انرژی نیست پیوند بین فسفات ها ست دیگه دقیقا مثل پیوند اولی چرا اون پر انرژی باشه این کم انرژی ؟
-
z Gheibi دقیقا سوال من همینه که چرا پیوند ADP پر انرژی نیست پیوند بین فسفات ها ست دیگه دقیقا مثل پیوند اولی چرا اون پر انرژی باشه این کم انرژی ؟
Yazdan Gonabadi پر انرژی هست اما اگه شکسته بشه باز تولید نمیشه
تو عکس اون دوتایی که با قرمز نشون دادم در انرژی هستن و اون که با زرد نشون دادم پیوند معمولی