IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
IMG_20241031_110419.jpg
سلام. عدسی دو تا تحدب داره یکی تحدب جلویی و یکی تحدب پشتی که محدب تر از جلویی هست. زمانی که پرتوهای موازی نور به اولین تحدب برخورد میکنند، شکست نور انتقال میوفته و پرتو ها همگرا میشوند. حالا پس از برخورد به دومین تحدب، چه اتفاقی میوفته؟ لطفا شکلش رو رسم کنید.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
a54f2bb4ee72f55d1910e2a61059a8b0.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
a511aace3e3229a285a9bdfec042761d.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
Screenshot_2024-10-27-18-29-59-865_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2024-10-27-18-30-13-527_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر 🥰
ببخشید این سوال گفته مناسب نیستند الف و ب و د غلطه ولی گفته مورد ج درسته سوال غلطه یا جواب غلطه؟
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
IMG_20241024_123317.jpg
IMG_20241024_123458.jpg
سلام. در ماده سفید نخاع رشته های عصبی میلین دار مشاهده میشه که اجتماعی از رشته های عصبی میلین دار و فاقد جسم سلولی هست. حالا گزینه ۳ (جزء موارد درست هست) گفته همه یاخته های این بخش ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند. از طرفی تمام یاخته های هسته دار بدن ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند ولی فقط در نورون ها این ژن بیان میشه. الان ماده سفید که رشته های عصبی فاقد جسم سلولی و درنتیجه فاقد هسته داره، چطوری میتونه ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو داشته باشه؟
@یازدهم @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
سلام عصر بخیر
ی سوال اینک دقیقا بطن چهارم مغز کجاست؟!
داخل فعالیت دیدم ک نوشته شیار بین نیمکره های مخچه رو برش میدیم بعدش درخت زندگی و بطن چهارم دیده میشه
پس ینی بطن چهارم وسط مخچه هس؟!
حالا اگ اونطوری باشه درخت زندگی تو بخش سفید مخچه هس دیگ
پس بطن چهارم هم تو بخش سفیده؟! هدایت جهشی و این حرفا داریم!؟
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1402
۲۰۲۴۱۰۱۴_۱۳۱۱۴۶.jpg
سلام دوستان
تو پاسخنامه سوال ۴۰۲ گفته این مورد برای همانند سازی نیمه حفاظتی و غیر حفاظتی درسته ولی استاد من گفتن که این گزاره تو کنکور اومده و پاسخنامه سنجش تشکیل پیوند هیدروژنی بین نوکلئوتید های جدید و قدیمی رو فقط برای نیمه حفاظتی در نظر گرفته
برای کنکور که خب قطعا باید فقط نیمه حفاظتی رو در نظر میگیریم .
حالا اگه تو نهایی همچین چیزی داد کدوم مورد درسته ؟
سوال درباره ی غشای پایه و بافت پوششی
-
ایا غشای پایه جز بافت پوششی هست؟
خیلی سبز:اره هست
کتاب درسی:بخشی است در زیر بافت پوششی که...(یعنی جز ان نیست درواقع)
بقیه:غشای پایه بافت نیست بلکه... -
بافت پوششی توسط غشای پایه از بافت زیرین خود جدا میشود. غشای پایه علاوه بر حفاظت از بافت پوششی مسئول - کنترل جهتگیری سلول ها - ارتباط سلول ها با سایر بافت ها و ترمیم بافت پوششی میباشد اما جزیی از بافت پوششی نیست
-
سدیم نقش ساختاری دارد ؟
ساقه زنبق فتوسنتز می کند یا نه ؟ -
ابهام:در مورد فصل 1 زيست چهارم در مبحث تنظيم بيان يوكاريوتي بين متن كتاب با شكل ان اختلاف وجود دارد.حالا سوال اينكه rna پلي مراز قبل از تشكيل حلقه به راه انداز متصل مي شود(متن كتاب) يا بعد از تشكيل حلقه (شكل كتاب)؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
-
[quote=farifari;16535]ابهام:در مورد فصل 1 زيست چهارم در مبحث تنظيم بيان يوكاريوتي بين متن كتاب با شكل ان اختلاف وجود دارد.حالا سوال اينكه rna پلي مراز قبل از تشكيل حلقه به راه انداز متصل مي شود(متن كتاب) يا بعد از تشكيل حلقه (شكل كتاب)؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟[/quote]ببین این نکات رو یاد بگیر:0.هر ژنی در یوکاریوت ها توالی افزاینده ندارد، بنابراین در شروع رونویسی ازژن های یوکاریوتی ، الزاما نباید انتظار تشکیل حلقه در dna داشت1.قطعا قبل از اتصال rnaپلمیراز به راه انداز،گروهی از عوامل رونویسی زودتر به راه انداز متصل می شوند.سپس آنزیم rna پلی مزار به این مجموعه پروتئینی متصل شده و در نهایت راه انداز شناسایی می شود2.اتصال فعال کننده به توالی افزاینده می تواد قبل،حین یا حتی بعد از فرآیند های نام برده شده باشد اما تشکیل حلقه در dna و قرار گرفتن افزاینده در کنار راه انداز بعد از اتصال rna پلی مراز به عوامل رونویسی صورت میگیرد
-
ممنون از راهنمايي خوبتان.پيش دانشگاهي هستيد يا فارغ التحصيل؟اوضاع درس خواندن خوب پيش مي رود؟
-
[QUOTE=farifari;16540]ممنون از راهنمايي خوبتان.پيش دانشگاهي هستيد يا فارغ التحصيل؟اوضاع درس خواندن خوب پيش مي رود؟[/QUOTE]خواهش میکنمفارغ التحصیلاوضاع درس خوندن خیلی خوب پیش میرهبهتر ه م شده از وقتی که با آلاء همهنگ شدمالبته اگه [MENTION=5]sohrab[/MENTION] یکمی از این بی توجهیش به فیلم و جزوات کم کنه ، درس خوندن خیلی خیلی بهتر هم میشه با اساتید آلاء
-
يه راهنمايي ديگه ميخواستم.من در مورد تستاي محاسباتي رمزها و ميوز و اينجور چيزا خيلي نگران هستم توي بانك تست ها سوالاي سختي اورده شده.در مورد اين مدل سوالات بايد چيكار كنم؟
-
ديدم جواب سوالمو ندادن گفتم خودم جواب خودمو بدم تو ذوقم نخوره.ببين اقا فريبرز خيلي خودتو در گير محاسبات در زيست نكن وارد اين بازي هاي پيچيده كمك درسي ها نشو وارد اين بازارگرمي ها نشو به درساي ديگه هم برس كلي درس هس كه بايد بخوني
-
منم سوال دارملیپید ها از درشت مولکولها هستند?کتاب : pr کربوهیدرات وDNA درشت مولکول است گاج نقره ای: لیپید از درشت مولکولها نیستحالا جزوه ی اقای امینی راد :pr کربوهیدرات وDNA و لیپید درشت مولکول اند تو فیلم شونم گفتن سر کلاس لیپید درشت مولکول است اما پلی مر نیست
-
بچه هاي تجربي من سوالات كنكور نمودار هورمون هاي زنانه رو داشتم بررسي مي كردم ديدم خيلي بيان هاي متفاوتي از اين نمودار ميتوان استخراج كرد.لطفا اگه جمله و گزاره خاصي در جزوه هاتون دبيراتون گفتن اينجا به اشتراك بذاريد.[IMG]http://sanatisharif.ir/SanatiSharif-forum-ala/attachment.php?attachmentid=947&stc=1[/IMG]
-
[QUOTE=farifari;16584]بچه هاي تجربي من سوالات كنكور نمودار هورمون هاي زنانه رو داشتم بررسي مي كردم ديدم خيلي بيان هاي متفاوتي از اين نمودار ميتوان استخراج كرد.لطفا اگه جمله و گزاره خاصي در جزوه هاتون دبيراتون گفتن اينجا به اشتراك بذاريد.[IMG]http://sanatisharif.ir/SanatiSharif-forum-ala/attachment.php?attachmentid=947&stc=1[/IMG][/QUOTE[COLOR=#0000cd]باز هم براي اينكه تو ذوقم نخوره كه سوالمو هيچكي نيس جواب بده خودم دس به كار ميشم .[/COLOR][COLOR=#008000][SIZE=3]ببين اقا فريبرز طراحان زيست كنكور هر سال پيش خودشون ميگن بايد چن تا تست تاليف كنيم كه هيچكي نتونه جوابش بده و يكي از جاهايي كه جون ميده واسه ابهام زايي تستي همين نموداره هورمونه.از طرفي اين نمودار يه سري نكاتش توي متن درس كتاب هم هست و بيشمار نكته ديگه هم داره كه فقط از توي خودش ميشه در اورد و اصلا ربطي به متن درس نداره بنابراين بايد كل نمودار رو توي ذهنت بي كم و كاست بتوني مجسم كني :افت و خيزها و تلاقي نمودارها و زمان تقريبي هر كدوم رو به ذهنت بسپار.مثلا يه دفعه طراح جمله سازي ميكنه كه:چند جمله جاي خالي را به درستي تكميل ميكند: در مدت يك چرخه جنسي زنانه همزمان با كاهش هورمون محرك فوليكولي مي تواند..............1-هورمون استتروژن در حال كاهش باشد 2-هورمون استروژن در حال افزايش باشد 3-هورمون پروژسترون تقريبا ثابت باشد 4-هورمون پروژسترون نسبت به قبل افزايش اندك يافته باشد. [/SIZE][/COLOR][SIZE=3][COLOR=#ff0000]د[/COLOR][/SIZE][SIZE=3][COLOR=#ff0000]يدي يه دفعه سنكوب ميكني كه اي خدا اين همه ريزه كاري نمودار رو يادم نيست كه و تست پر كلاغ پر ميشي.به همين سادگي[/COLOR][/SIZE]
-
[quote=farifari;16584]بچه هاي تجربي من سوالات كنكور نمودار هورمون هاي زنانه رو داشتم بررسي مي كردم ديدم خيلي بيان هاي متفاوتي از اين نمودار ميتوان استخراج كرد.لطفا اگه جمله و گزاره خاصي در جزوه هاتون دبيراتون گفتن اينجا به اشتراك بذاريد.[IMG]http://sanatisharif.ir/sanatisharif-forum-ala/attachment.php?attachmentid=947&stc=1[/IMG][/quote]سلام ...خب من دیدم اینا به ذهنم رسید امیدوارم واست جدید باشن:
1)غلظت lh وfsh همیشه از استروژن و پروژسترون بیشتره ..باتوجه به اینکه نمودارشون توی کل دوره بالای نمودار lh وfshقرار گرفته
2)تو روز 13 ام بیشترین اختلاف بین ترشح استروژن و پروژسترون وجود داره و همینطور بیشترین اختلاف بین lh , fshهست (حالا شایدم درستش روز 12 باشه ..تقریبی گفتم آخه نمودار همه روزارو مشخص نکرده)
3)ترشح lhهمواره از fshبیشتره (نمودار lh توی کل دوره بالای نمودار fsh قرار گرفته)
4)از روز 14 به بعد که جسم زرد تشکیل میشه ،اندازه جسم زرد اول بزرگ میشه بعدشکوچیک میشه ...(عجب نکته مهمی:)
5)تخمک همیشه چسبیده به دیواره فولیکول هست (وسط مسط نمیره همون چسبیده به دیواره)[url=http://bioogy.blog.ir/post/14/%D9%86%DA%A9%D8%A7%D8%AA-%DA%86%D8%B1%D8%AE%D9%87-%D8%AC%D9%86%D8%B3%DB%8C-%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%86]نکات چرخه جنسی زنان :: زیست شناسی کنکور[/url]
-
سلام...من یک سوال از فصل دوم زیست سال دوم دارم ممنون میشم اگه دوستان لطف کنن و پاسخ سوالمو بدن....غشای لیزوزوم چگونه از گزند آنزیم های لیزوزومی که در خودش جای داده در امان میمونه؟؟این آنزیم ها چرا به غشای لیزوزوم آسیب نمیزنن؟؟
تشکر از توجهتان -
سلام
می دونم سوال مسخره ایه ولی سواله دیگه پیش میاد.
تو کتاب زیست2 نوشته که دفاع غیراختصاصی در برابر اغلب میکروب ها یکسان عمل می کنه.
چرا اغلب؟ مگه غیراختصاصی نیست؟
می شه یه مثال بزنید لطفا؟ -
[QUOTE=kazem;16692]سلام...من یک سوال از فصل دوم زیست سال دوم دارم ممنون میشم اگه دوستان لطف کنن و پاسخ سوالمو بدن....غشای لیزوزوم چگونه از گزند آنزیم های لیزوزومی که در خودش جای داده در امان میمونه؟؟این آنزیم ها چرا به غشای لیزوزوم آسیب نمیزنن؟؟
تشکر از توجهتان[/QUOTE]/5[COLOR=#008000][SIZE=3][FONT=palatino linotype]كاظم جان من توي وب سرچ كردم اينجور متوجه شدم كه براي فعاليت آنزيم هاي درون ليزوزوم pH خاصي نياز است(پي اچ 4/5-5) كه اين مطلب pH رو توي فصل 1 زيست دوم خونديم.از طرفي در غشاي ليزوزوم تعدادي پمپ (پروتئين هايي كه نقش تلمبه كردن يون ها رو دارند) وجود داره كه يونهاي H+ رو از بيرون وارد ليزوزوم ميكنن تا PH داخل ليزوزوم كاهش پيدا كنه و به اون بازه گفته شده برسه تا آنزيم ها فعال بشن ولي عمل اين پمپ ها به گونه اي هست كه مقدار H+ در اطراف غشا خيلي خيلي زياد ميشه و در نتيجه PH اطراف غشا خيلي خيلي پايين مياد به طوري كه انزيم ها تو اين درجه پايين PH ديگه نمتونن فعاليت كنن و غشا محفوظ مي مونه از تجزيه شدن.يعني عمل اون پمپ ها طوري هست كه PH اطراف غشا رو پايين تر از بازه گفته شده مياره و در نتيجه انزيم ها در اطراف غشا نمتونن فعال باشن و بزنن غشا رو خراب كنن.ارتباط PH با ميزان يون هيدروژن را هم در شيمي پيش و هم چنين فصل 7 زيست دوم(كليه) خوانده ايم.[/FONT][/SIZE][/COLOR]
-
خیلی ممنونم از پاسخ کاملتون
-
[QUOTE=fatemeh77;16695]سلام
می دونم سوال مسخره ایه ولی سواله دیگه پیش میاد.
تو کتاب زیست2 نوشته که دفاع غیراختصاصی در برابر اغلب میکروب ها یکسان عمل می کنه.
چرا اغلب؟ مگه غیراختصاصی نیست؟
می شه یه مثال بزنید لطفا؟[/QUOTE]سلام ...باتوجه به اینکه همه میکروب ها بیماری زا نیستند میتونیم این قید اغلب رو توجیه کنیم برای مثال میکروب هایی که توی روده زندگی میکنن و برای بدن ما مفید هستن رو در نظر بگیرید،دفاع غیر اختصاصی به این میکروب ها آسیبی وارد نمیکنه به همین دلیل گفته شده که در برابر "اغلب "میکروبها... -
[QUOTE=kazem;16712]سلام ...باتوجه به اینکه همه میکروب ها بیماری زا نیستند میتونیم این قید اغلب رو توجیه کنیم برای مثال میکروب هایی که توی روده زندگی میکنن و برای بدن ما مفید هستن رو در نظر بگیرید،دفاع غیر اختصاصی به این میکروب ها آسیبی وارد نمیکنه به همین دلیل گفته شده که در برابر "اغلب "میکروبها...[/QUOTE]
آفرین, اینم فکریه...
من فکر کردم منظورش اغلب میکروب های بیماری زاست...
پس این یعنی اغلب میکروب ها, بیماری زا هستند؟
خیلی خیلی ممنون -
[QUOTE=fatemeh77;16713]آفرین, اینم فکریه...
من فکر کردم منظورش اغلب میکروب های بیماری زاست...
پس این یعنی اغلب میکروب ها, بیماری زا هستند؟
خیلی خیلی ممنون[/QUOTE]خواهش میکنم