IMG_20241031_110419.jpg
سلام. عدسی دو تا تحدب داره یکی تحدب جلویی و یکی تحدب پشتی که محدب تر از جلویی هست. زمانی که پرتوهای موازی نور به اولین تحدب برخورد میکنند، شکست نور انتقال میوفته و پرتو ها همگرا میشوند. حالا پس از برخورد به دومین تحدب، چه اتفاقی میوفته؟ لطفا شکلش رو رسم کنید.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
a54f2bb4ee72f55d1910e2a61059a8b0.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
a511aace3e3229a285a9bdfec042761d.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
Screenshot_2024-10-27-18-29-59-865_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2024-10-27-18-30-13-527_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر 🥰
ببخشید این سوال گفته مناسب نیستند الف و ب و د غلطه ولی گفته مورد ج درسته سوال غلطه یا جواب غلطه؟
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
IMG_20241024_123317.jpg
IMG_20241024_123458.jpg
سلام. در ماده سفید نخاع رشته های عصبی میلین دار مشاهده میشه که اجتماعی از رشته های عصبی میلین دار و فاقد جسم سلولی هست. حالا گزینه ۳ (جزء موارد درست هست) گفته همه یاخته های این بخش ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند. از طرفی تمام یاخته های هسته دار بدن ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند ولی فقط در نورون ها این ژن بیان میشه. الان ماده سفید که رشته های عصبی فاقد جسم سلولی و درنتیجه فاقد هسته داره، چطوری میتونه ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو داشته باشه؟
@یازدهم @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
سلام عصر بخیر
ی سوال اینک دقیقا بطن چهارم مغز کجاست؟!
داخل فعالیت دیدم ک نوشته شیار بین نیمکره های مخچه رو برش میدیم بعدش درخت زندگی و بطن چهارم دیده میشه
پس ینی بطن چهارم وسط مخچه هس؟!
حالا اگ اونطوری باشه درخت زندگی تو بخش سفید مخچه هس دیگ
پس بطن چهارم هم تو بخش سفیده؟! هدایت جهشی و این حرفا داریم!؟
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1402
۲۰۲۴۱۰۱۴_۱۳۱۱۴۶.jpg
سلام دوستان
تو پاسخنامه سوال ۴۰۲ گفته این مورد برای همانند سازی نیمه حفاظتی و غیر حفاظتی درسته ولی استاد من گفتن که این گزاره تو کنکور اومده و پاسخنامه سنجش تشکیل پیوند هیدروژنی بین نوکلئوتید های جدید و قدیمی رو فقط برای نیمه حفاظتی در نظر گرفته
برای کنکور که خب قطعا باید فقط نیمه حفاظتی رو در نظر میگیریم .
حالا اگه تو نهایی همچین چیزی داد کدوم مورد درسته ؟
سلام وقتتون بخیر 🌷
چند تا سوال داشتم.
۱. میتونیم بگیم لایه عنکبوتیه از هر دو طرف با مایع مغزی_نخاعی در تماس هست؟ پاسخنامه یک تستی گفته بود که از بخش خارجی با مایع مغزی_نخاعی و از قسمت داخلی با بافت مغز در تماس هست.
۲. چرا دندریت نورون های حرکتی و رابط حتما فاقد غلاف میلین هستند؟
۳. وقتی ناقل عصبی توسط شبکه آندوپلاسمی زبر ساخته میشه، دستگاه گلژی میاد اون رو در ریزکیسه ها بسته بندی میکنه و بعد اون ها با فرآیند برون رانی به خارج از جسم یاختهای ترشح میشن. طبق شکل کتاب زیست دهم فصل اول در خصوص فرآیند برون رانی، با پیوستن غشای وزیکول به غشای یاخته، شاهد افزایش مساحت غشا هستیم. الان در یاخته عصبی هم قاعدتاً باید همچین اتفاقی بیوفته. زمانی که ناقل های عصبی با فرآیند آندوسیتوز از یاخته خارج میشن یعنی دیگه داخل ریزکیسه قرار ندارن؟ طبق شکل کتاب در طول آکسون، ناقل های عصبی درون وزیکول قرار دارند.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
سوال فوووووووری زیست
-
@اسمان-ابی غشا سازی مختص شبکه ی زبره و فسفو لیپید در دو نوع شبکه اندو پلاسمی توسط انزیم های داخل غشای شبکه اندو پلاسمی ساخته میشود(به دلیل پیوسته بودن غشای این دو نوع اندامک)و چون در شبکه ی صاف ریبوزوم موجود نیس پروتیین سازی انجام نمیشه در نتیجه غشا سازی انجام نمیشه
-
barghamadi در سوال فوووووووری زیست گفته است:
@اسمان-ابی فسفو لیپید در هردو ساخته میشه ولی غشا سازی فقط در شبکه اندوپلاسمی زبر
شبکه اندوپلاسمی زبر تو لیپید سازی نقش داره ولی خودش نمیسازه
-
@اسمان-ابی لازم ب توضیح نیست.آنزیم در شبکه زبر ساخته میشه میره توی صاف
صاف هم فسفولیپیدهاشو میسازه همین!
به این واضحی!!! -
@f_ssu :|
-
درمورد غشا سازی هم بگم که لیپیدای غشا توی ش.ا.ص ساخته میشن و بعد میرن تو ش.ا.ز و اونچا برای غشاسازی واکنشای مخصوص بهشون انچام میشه
-
@f_ssu دقیقا منم همینطوری تا حالا یاد گرفتم که انزیم تو زبر فسفو هاش تو صاف اما میگم چرا کتاب میگه فسفو هاش توسط زبر ؟؟؟؟
-
@dr-bernosi امکانش هس ولی داخل کتاب هیچ رابطه ای برقرار نکرده که مثلا هر دو شبکه در غشا سازی نقش داشته باشن
-
هردوشون تو غشاسازی نقش دارن :|
-
منم همینطور فک میکردم و فک میکنم درست علمیش هم همینه اما کتاب جور دیگه ای میگه و مهم کتابه
-
@dr-bernosi کجا همچین چیزی نوشته :|
-
barghamadi لطفا عمیق تر به مطالب کتاب توجه کنین...از توی کتاب میشه این موضوع رو متوجه شد
زبر= غشاسازی
صاف = لیپیدسازی
حالا غشا بیشترین مولکولهاش شامل چی هستن؟ فسفولیپید -
@اسمان-ابی میگه توسط انزیمهای زبر ساخته میشه...نه اینکه خودش بسازه
مگه انزیمهای زبر که همون پروتئین هستن با گلژی بسته بندی نمیشن و نمیتونن منتقل بشن یک جای دیگ؟
حالا انزیمهای زبر منتقل شدن رفتن توب شبکه صاف! -
@f_ssu اگه همکاری میداشت همچین بحث مهمی رو میگف
-
خب حرف منم همینه من کاملا و عمیقا متوجه این جمله ی کتاب شدم ولی در تضاد بود با گفته ی اقای امینی و جزوه ی خودمون و سوالم و بحثمون هم برای همین تضاد بود
-
چون این دو شبکه به پیوسته هستن، انتقال انزیم و فسفولیپیدا راحت انچام میگیره بخاطر همینم هس که بهم پیوستن!
-
barghamadi اگر کتاب قرار بود همه ی همکاری هارو بگه که تست درست نمیشد!
-
@f_ssu چیشده? D;
-
@f_ssu در سوال فوووووووری زیست گفته است:
barghamadi اگر کتاب قرار بود همه ی همکاری هارو بگه که تست درست نمیشد!
منظورم همون ریز نکاتی هست که ما دانش آموزها غافلیم ازش
-
@f_ssu شما یه نمونه تست بیار من قانع میشم .طبق متن همه ی شبکه اندوپلاسمی های صاف فسفولیپید نمیسازن پس فسفولیپید ممکنه جای دیگه ای مصرف بشه
-
@f_ssu بعد اینکه داخل کتاب نوشته فسفولیپید هایی که توسط انزیم های شبکه اندوپلاسمی زبر ساخته میشوند درون غشای این شبکه جای میگیرند!