آزادزیِ بدون گوارش؟!
-
سلام دوستان خسته نباشید
مدتی هست سوالی ذهنم رو خیلی درگیر کرده اگه میدونید لطفا راهنماییم کنید
معلم ما گفته جاندارانی که فاقد هرگونه مکانیسمی برای گوارش مواد مغذی هستن به دو دسته تقسیم میشن : 1- آزادزی 2- انگل
با اون قسمت انگل اش مشکلی ندارم...چون بالاخره اگه ساز و کاری برای گوارش مواد داشت که انگل نبود.
ولی قسمت آزادزی رو نمیتونم درک کنم...
کسی میتونه توضیح بده؟
چون که من تحقیق کردم حتی جانداران خیلی ساده مثل باکتری ها و جانوران خیلی ساده مثل اسفنج ها، (غیر انگل ها)، همگی توانایی گوارش مواد رو دارن ...حالا یه سری درون سلولی یه سری برون سلولی یه سری هم ترکیب این دو تا
پس با این حساب اون جانداری که هم آزادزی هست و هم فاقد ساز و کاری برای گوارش مواد دقیقا کیه چیه؟؟ چرا نمیتونم پیداش کنم هیچ جا؟
لطفا راهنمایی بفرمایید ممنونپ.ن: تو کتاب بیشتر از اینی که گفتم بحث نشده، مجبوریم از لحاظ علمی و خارج کتاب بررسی کنم تا مطمئن بشم جریان چیه...
z Gheibi
@Amin-Forouzan -
ع علیرضا تمدنی marked this topic as a question on
-
mehranmirzaei
سلام دکتر
لطفا شما هم نظرتون رو بگید..ممنون -
-
سلام دوستان خسته نباشید
مدتی هست سوالی ذهنم رو خیلی درگیر کرده اگه میدونید لطفا راهنماییم کنید
معلم ما گفته جاندارانی که فاقد هرگونه مکانیسمی برای گوارش مواد مغذی هستن به دو دسته تقسیم میشن : 1- آزادزی 2- انگل
با اون قسمت انگل اش مشکلی ندارم...چون بالاخره اگه ساز و کاری برای گوارش مواد داشت که انگل نبود.
ولی قسمت آزادزی رو نمیتونم درک کنم...
کسی میتونه توضیح بده؟
چون که من تحقیق کردم حتی جانداران خیلی ساده مثل باکتری ها و جانوران خیلی ساده مثل اسفنج ها، (غیر انگل ها)، همگی توانایی گوارش مواد رو دارن ...حالا یه سری درون سلولی یه سری برون سلولی یه سری هم ترکیب این دو تا
پس با این حساب اون جانداری که هم آزادزی هست و هم فاقد ساز و کاری برای گوارش مواد دقیقا کیه چیه؟؟ چرا نمیتونم پیداش کنم هیچ جا؟
لطفا راهنمایی بفرمایید ممنونپ.ن: تو کتاب بیشتر از اینی که گفتم بحث نشده، مجبوریم از لحاظ علمی و خارج کتاب بررسی کنم تا مطمئن بشم جریان چیه...
z Gheibi
@Amin-Forouzanعلیرضا تمدنی سلام !
وقتی میگه فاقد مکانیسم گوارشی یعنی مواد غذایی که از پمحیط دریافت میکنه باید قابل جذب برای سلول باشن و نیاز به گوارش مکانیکی یا شیمیایی نداشته باشه. حالا اگه این مواد مغذی رو از بدن موجود زنده میزبان دریافت کنه میشه انگل و اگه از محیط دریافت کنه که میشه آزادزی. -
علیرضا تمدنی سلام !
وقتی میگه فاقد مکانیسم گوارشی یعنی مواد غذایی که از پمحیط دریافت میکنه باید قابل جذب برای سلول باشن و نیاز به گوارش مکانیکی یا شیمیایی نداشته باشه. حالا اگه این مواد مغذی رو از بدن موجود زنده میزبان دریافت کنه میشه انگل و اگه از محیط دریافت کنه که میشه آزادزی.@Kosar-Mortazavi
خب مواد مغذی که به طور کلی همیشه نیاز به گوارش دارن...حالا ممکنه تو محیط مثل آب دریا مثلا مونومر های آزاد هم پیدا بشه ولی اکثرا درشت مولکول هستن و نیاز به گوارش دارن نمیشه مستقیما جذب بشن -
سلام وقتتون بخیر
بهترین حالت برای پوشش جمله ای که عرض کردین به این صورت هست
جاندارن فاقد دستگاه گردش مواد
این جانوران به سه دسته تقسیم میشوند.۱-سامانه گردش آب در اسفنجها
۲-حفرهی گوارشی در مرجانیان و کرمهای پهن آزادزی
۳-حفره عمومی(سلوم) در برخی بی مهرگان
سامانه گردش آب در اسفنجها وجود دارد. این سامانه سادهترین سامانه گردش مواد در جانداران است که دارای سلولهای یقه دار(دارای تاژک)، یاخته سازنده منفذ، منافذ ورود آب به حفره میانی، حفره میانی میشود. آب از محیط بیرون توسط سوراخهای کوچک دیواره به حفره یا حفرههای بدن وارد میشود سپس از سوراخ یا سوراخهای بزرگتری از رأس پیکر جانور خارج میشود. سطح داخلی بدن اسفنجها از یک لایه یاخته تاژک دار به نام یاخته های یقهدار پوشیده شده است. عامل موثر در حرکت آب و گرفتن مواد غذایی، تاژکهای سلولهای یقهدار است.حفره گوارشی در مرجانیان(هیدر و عروس دریایی) و کرمهای پهن آزادزی(پلاناریا) وجود دارد. هیدر دارای حفره گوارشی پر از مایعات است که علاوه بر گردش مواد به گوارش آن نیز میپردازد. حفره گوارشی در عروس دریایی دارای انشعابات فراوانی است که به گردش مواد در چتر و بازو کمک میکند. کرمهای پهن نظیر پلاناریا حفره گوارشی با انشعابات فراوان دارند که به تمام نواحی بدن نفوذ میکد و فاصله انتشار مواد تا سلول را بسیار کاهش میدهد؛ حرکت جاندار نیز به جا به جایی مواد کمک میکند.
سلوم(حفره عمومی) فضایی که درنتیجه شکل گیری لوله گوارش تشکیل میشود که در کرمهای لولهای وجود دارد. در همه جانورانی که لوله گوارش دارند وجود دارد هم مهره داران و هم بی مهرگان. نقش اصلی آن استفاده از مایع درونی برای انتقال مواد(در کرم لوله ای) است. علاوه بر آن به وجود آوردن یک سطح گسترده برای مبادله و نفوذ گازها و مکانی برای دفع محصولات از دیگر وظیفههای آن است.
در واقع میشه گفت منظور از مکانیسم همان دستگاه هست که ما در تک سلولی ها و پرسلولی های ساده دستگاه رو مشاهده نمی کنیم -
سلام وقتتون بخیر
سامانه گردش آب در اسفنجها وجود دارد. این سامانه سادهترین سامانه گردش مواد در جانداران است که دارای سلولهای یقه دار(دارای تاژک)، یاخته سازنده منفذ، منافذ ورود آب به حفره میانی، حفره میانی میشود. آب از محیط بیرون توسط سوراخهای کوچک دیواره به حفره یا حفرههای بدن وارد میشود سپس از سوراخ یا سوراخهای بزرگتری از رأس پیکر جانور خارج میشود. سطح داخلی بدن اسفنجها از یک لایه یاخته تاژک دار به نام یاخته های یقهدار پوشیده شده است. عامل موثر در حرکت آب و گرفتن مواد غذایی، تاژکهای سلولهای یقهدار است.حفره گوارشی در مرجانیان(هیدر و عروس دریایی) و کرمهای پهن آزادزی(پلاناریا) وجود دارد. هیدر دارای حفره گوارشی پر از مایعات است که علاوه بر گردش مواد به گوارش آن نیز میپردازد. حفره گوارشی در عروس دریایی دارای انشعابات فراوانی است که به گردش مواد در چتر و بازو کمک میکند. کرمهای پهن نظیر پلاناریا حفره گوارشی با انشعابات فراوان دارند که به تمام نواحی بدن نفوذ میکد و فاصله انتشار مواد تا سلول را بسیار کاهش میدهد؛ حرکت جاندار نیز به جا به جایی مواد کمک میکند.
سلوم(حفره عمومی) فضایی که درنتیجه شکل گیری لوله گوارش تشکیل میشود که در کرمهای لولهای وجود دارد. در همه جانورانی که لوله گوارش دارند وجود دارد هم مهره داران و هم بی مهرگان. نقش اصلی آن استفاده از مایع درونی برای انتقال مواد(در کرم لوله ای) است. علاوه بر آن به وجود آوردن یک سطح گسترده برای مبادله و نفوذ گازها و مکانی برای دفع محصولات از دیگر وظیفههای آن است.
در واقع میشه گفت منظور از مکانیسم همان دستگاه هست که ما در تک سلولی ها و پرسلولی های ساده دستگاه رو مشاهده نمی کنیمElham Hoseni
پس در واقع توانایی گردش مواد و گوارش (مثلا در هیدر و..) وجود دا رد اما فاقد دستگاه یا مکانیسمی برای گردش مواد هستند -
سلام وقتتون بخیر
در واقع میشه گفت منظور از مکانیسم همان دستگاه هست که ما در تک سلولی ها و پرسلولی های ساده دستگاه رو مشاهده نمی کنیمElham Hoseni
سلام
ممنون وقت گذاشتین
ولی مشکل اینه که منظور من از مکانیسم، هرگونه ساز و کاری برای گوارش مواد مغذی هست.
الان مثلا حفره گوارشی یه ساز و کار هست.
گوارش درون سلولی در اسفنج ها هم یه نوع ساز و کار هست. -
Elham Hoseni
سلام
ممنون وقت گذاشتین
ولی مشکل اینه که منظور من از مکانیسم، هرگونه ساز و کاری برای گوارش مواد مغذی هست.
الان مثلا حفره گوارشی یه ساز و کار هست.
گوارش درون سلولی در اسفنج ها هم یه نوع ساز و کار هست.علیرضا تمدنی
برای مثال جایی که کیسه گوارش داریم جایگزین جایگزین دستگاه گردش مواد می شود حتی در انگل ها هم ما شاهد دستگاه گردش مواد هستیم مثلا کیسه گوارش در کرم کبد یا مثلا کرم مروارید فاقد هر گونه دستگاهی هست -
علیرضا تمدنی
برای مثال جایی که کیسه گوارش داریم جایگزین جایگزین دستگاه گردش مواد می شود حتی در انگل ها هم ما شاهد دستگاه گردش مواد هستیم مثلا کیسه گوارش در کرم کبد یا مثلا کرم مروارید فاقد هر گونه دستگاهی هستElham Hoseni
*کرم کدو -
@Kosar-Mortazavi
خب مواد مغذی که به طور کلی همیشه نیاز به گوارش دارن...حالا ممکنه تو محیط مثل آب دریا مثلا مونومر های آزاد هم پیدا بشه ولی اکثرا درشت مولکول هستن و نیاز به گوارش دارن نمیشه مستقیما جذب بشنعلیرضا تمدنی در آزادزیِ بدون گوارش؟! گفته است:
@Kosar-Mortazavi
خب مواد مغذی که به طور کلی همیشه نیاز به گوارش دارن...حالا ممکنه تو محیط مثل آب دریا مثلا مونومر های آزاد هم پیدا بشه ولی اکثرا درشت مولکول هستن و نیاز به گوارش دارن نمیشه مستقیما جذب بشننه همیشه مثلا کربوهیدرات برای خود ما اگه به صورت مونوساکارید باشه دیگه نیاز به گوارشش نداره....حالااگه این جاندار موادی که نیاز به گوارش ندارن از محیط جذب کنه نیازی به سازو کار گوارشی نداره
-
علیرضا تمدنی در آزادزیِ بدون گوارش؟! گفته است:
@Kosar-Mortazavi
خب مواد مغذی که به طور کلی همیشه نیاز به گوارش دارن...حالا ممکنه تو محیط مثل آب دریا مثلا مونومر های آزاد هم پیدا بشه ولی اکثرا درشت مولکول هستن و نیاز به گوارش دارن نمیشه مستقیما جذب بشننه همیشه مثلا کربوهیدرات برای خود ما اگه به صورت مونوساکارید باشه دیگه نیاز به گوارشش نداره....حالااگه این جاندار موادی که نیاز به گوارش ندارن از محیط جذب کنه نیازی به سازو کار گوارشی نداره
@Kosar-Mortazavi
خب ببینید 99 درصد موارد نیاز به گوارش هست اگه جاندار انگل نباشه
اون 1 درصد هم فکر نمیکنم کافی باشه برای جاندار آزادزی و همیشه بخواد دنبال مونومر های آزاد بگرده...بنظرم قطعا باید یه ساز و کاری برای گوارش درشت مولکول ها داشته باشه -
@Kosar-Mortazavi
اون 1 درصد هم فکر نمیکنم کافی باشه برای جاندار آزادزی و همیشه بخواد دنبال مونومر های آزاد بگرده...بنظرم قطعا باید یه ساز و کاری برای گوارش درشت مولکول ها داشته باشهعلیرضا تمدنی در آزادزیِ بدون گوارش؟! گفته است:
@Kosar-Mortazavi
اون 1 درصد هم فکر نمیکنم کافی باشه برای جاندار آزادزی و همیشه بخواد دنبال مونومر های آزاد بگرده...بنظرم قطعا باید یه ساز و کاری برای گوارش درشت مولکول ها داشته باشهیه سوال!
چرا گفتی ۹۹ درصد نیاز به گوارش هست؟ -
علیرضا تمدنی در آزادزیِ بدون گوارش؟! گفته است:
@Kosar-Mortazavi
اون 1 درصد هم فکر نمیکنم کافی باشه برای جاندار آزادزی و همیشه بخواد دنبال مونومر های آزاد بگرده...بنظرم قطعا باید یه ساز و کاری برای گوارش درشت مولکول ها داشته باشهیه سوال!
چرا گفتی ۹۹ درصد نیاز به گوارش هست؟@Kosar-Mortazavi
خب چون تو محیط اکثرا هرچی هست درشت مولکوله..حالا استثنا هم داریم مثلا تو آب دریا پیدا میشه مونومر ولی اکثرا درشت مولکول هستن. -
@Kosar-Mortazavi
اون 1 درصد هم فکر نمیکنم کافی باشه برای جاندار آزادزی و همیشه بخواد دنبال مونومر های آزاد بگرده...بنظرم قطعا باید یه ساز و کاری برای گوارش درشت مولکول ها داشته باشهعلیرضا تمدنی
با همون مونومر ها هر چند اندک تغذیه میشن -
علیرضا تمدنی
با همون مونومر ها هر چند اندک تغذیه میشنElham Hoseni
خب کدوم جاندار دقیقا؟
فکر نمیکنم همچین جانداری وجود داشته باشه... -
Elham Hoseni
خب کدوم جاندار دقیقا؟
فکر نمیکنم همچین جانداری وجود داشته باشه...علیرضا تمدنی
اگر منظورتون جاندار فاقد دستگاه هست که عرض کردم کرم کدو که ختی اشاره کردن دوستان فاقد دهان هم هست -
علیرضا تمدنی
اگر منظورتون جاندار فاقد دستگاه هست که عرض کردم کرم کدو که ختی اشاره کردن دوستان فاقد دهان هم هستElham Hoseni
غیرِ انگل، آزادزی -
Elham Hoseni
غیرِ انگل، آزادزیعلیرضا تمدنی
باکتری ها آزادزی هم جز جانداران هستند. البته از کرم ها فعلا چیزی بادم نمیاد.البته یه سری جانداران تک سلولی هستند که تعدادشون هم زیاده... -
علیرضا تمدنی
باکتری ها آزادزی هم جز جانداران هستند. البته از کرم ها فعلا چیزی بادم نمیاد.البته یه سری جانداران تک سلولی هستند که تعدادشون هم زیاده...@Kosar-Mortazavi
باکتری ها مگه گوارش برون سلولی ندارن؟