یه سوال خیلی ساده
-
Sama_neh
سلام اگر منظورتونو درست متوجه شدم باید بگم که با افزایش سن به مرور مغز قرمز فعالیتشو از دست میده و فقط تو افراد کهنسال مغز قرمز یه جای خاص همچنان خون سازی داره. در حالی که تو افراد کم سن فعالیتشون خیلی زیاده -
هر استخوانی که مغز قرمز داره الزامی به تولید یاختههای خونی نداره، اما توانایی این کار رو داره.
-
Mehrsa 14 یعنی استخوانی که مغز قرمز داره یه زمانی یاخته خونی میسازه اما ممکنه با گذشت زمان این کارو نکنه؟
-
بله درسته
با گذشت زمان و به خصوص در سن بالا، مغز استخوان دراز پس از سن بیست سالگی به بافت چربی تبدیل شده و دیگه عمل خونسازی را انجام نمیده. در این صورت، فقط مغز استخوانهایی مثل مهرهها، جناغ سینه، دندهها که همون اسکلت محوری هستن عمل خونسازی رو انجام میدن. در کم خونیهای شدید، مغز زرد میتونه به مغز قرمز تبدیل شه -
Sama_neh
برحسب نیاز بدن فعالیت میکنه با افزایش سن از میزان مغز قرمز کم میشه تبدیل به زرد میشه درشرایطی که خیلی لازم بشه دوباره برمیگرده به قرمز. -
بله درسته
با گذشت زمان و به خصوص در سن بالا، مغز استخوان دراز پس از سن بیست سالگی به بافت چربی تبدیل شده و دیگه عمل خونسازی را انجام نمیده. در این صورت، فقط مغز استخوانهایی مثل مهرهها، جناغ سینه، دندهها که همون اسکلت محوری هستن عمل خونسازی رو انجام میدن. در کم خونیهای شدید، مغز زرد میتونه به مغز قرمز تبدیل شه -
Mehrsa 14 جالب شد
متوجه شدم خیلی ممنونیه سوال این اطلاعات در سطح کنکوره؟و شما کنکوری هستید؟ (دوتا شد که
)
-
این پست پاک شده!
-
Mehrsa 14 جالب شد
متوجه شدم خیلی ممنونیه سوال این اطلاعات در سطح کنکوره؟و شما کنکوری هستید؟ (دوتا شد که
)
Sama_neh
ولی جدای از شوخی یادمه یکبار استاد موقاری بهش گریز زدن راجب این جزئیات
حالا نمیدونم تو نکته و تست بود یا اموزش بود یا چی
ولی داخل کتاب، متن اصلی و قسمت مهمش هست . صفحه 40 خط 3 (اگر کتابا تغییر نکرده باشه)فارغ التحصیلی هستم که برای کنکور میخونه...
-
-
Sama_neh
ولی داخل کتاب، متن اصلی و قسمت مهمش هست . صفحه 40 خط 3 (اگر کتابا تغییر نکرده باشه)فارغ التحصیلی هستم که برای کنکور میخونه...
Ālbā که اینطور متاسفانه تنبلی کردم و از فیلمای استاد موقاری بیبهره شدم 🥲
توی اون صفحه (البته اگه تغییر نکرده باشه) درمورد کم کار شدن یاخته های استخوانی و کاهش تدریجی توده استخوانی گفته
یعنی این دو موضوع به هم مرتبطن؟ -
Sama_neh
-
Mehrsa 14 جالب شد
)
Sama_neh
خواهش میکنم
والا تا جایی که یادمه درحد کتاب این قضیه که در کم خونی های شدید مغز زرد به قرمز تبدیل میشه عینا متن کتابه ولی بقیشم قابل استنباط هست از کتاب یا درسنامه ها ولی مستقیم من ندیده بودم بگن سن که بره بالا از بین میره و فقط یه جا کار میکنه. و اینکه من دانشجو هستم پارسال کنکوری بودم -
Sama_neh
خواهش میکنم
والا تا جایی که یادمه درحد کتاب این قضیه که در کم خونی های شدید مغز زرد به قرمز تبدیل میشه عینا متن کتابه ولی بقیشم قابل استنباط هست از کتاب یا درسنامه ها ولی مستقیم من ندیده بودم بگن سن که بره بالا از بین میره و فقط یه جا کار میکنه. و اینکه من دانشجو هستم پارسال کنکوری بودم