کدوم آهن؟
-
@_Narges ببینید بحثی که تو این واکنش هس با واکنشه تاپیک متفاوته ها
واکنشی که شما فرستادید یه واکنش جا به جاییه صرفا ( اکسایش کاهش نیس، صرفا یون ها جاشونو با هم عوض کردن، Fe از اول 3+ بوده و بازم 3+ می مونه)
ولی واکنشه تاپیک اکسایش کاهشه
در اینجا ما اتم خنثی Fe رو داریم که اکسایش پیدا میکنه میشه 2+ و یون هیدروژن کاهش پیدا میکنه میشه اتم خنثی هیدروژن
این یه واکنشه اکسایش کاهش هس و نیازه پتانسیل کاهش هارو بدونیم
ولی خب این تنها واکنش اکسایش کاهش آهن هستش که آهن درش از خنثی تبدیل میشه به 2+ و همین واکنشو یادتون باشه مشکلی ایجاد نمیشه -
دوستان همه اینا بستگی به پتانسیل کاهشی گونه ها داره و نمیشه نسخه کلی مثل اینکه " همیشه کمترین رو انتخاب کن" برای سوالا پیچید
طبیعتا نمیشه پتانسیل کاهشی گونه هارو حفظ بود پس مجبوریم واکنش های مربوط به آهن رو حفظ باشیم، خودم تا جایی که یادم تو محدوده واکنشای کتابای دبیرستان آهن فقط در واکنش با همین HCl بصورت 2+ در میومد و بقیه جاها (اگه حضور ذهن داشته باشم) 3+ بود
بنظرم بهترین کار همینه ببینید تو کدوم واکنشا 2+ میشه همونارو حفظ کنید (بحث واکنشای زنگ زدن و اینا جدا اونارو ک کلا باید حفظ باشید، فصل الکتروشیمی)
شاید تعداد واکنشاش به 2 3 تا هم نرسه (خودم احتمال میدم فقط همین واکنش بود)
@_Nargesآدمک
اینکه که گفتم کمترین دقیقا عین جمله ام رو تو ایکیو نوشته بود -
Ālbā
اگه میخوایید بدونید چرا FeCl2 به جای FeCl3 تشکیل میشه اینجا رو ببینید(با شیلترفکن!)
چیزی که من متوجه شدم اینه که ترکیبات آهن +3 از آهن +2 پایدارترن ولی انرژی بیشتری برای تشکیل اونا صرف میشه که اینجا این امکان رو HCl فراهم نمیکنه... ولی مثلا اگه O2 بود فراهم بود
آرایش Fe به صورت 3d⁶ 4s² هست که اون الکترون های 4s به راحتی جدا میشدن اما جدا کردن یک الکترون منفرد از زیرلایۀ d کار هرکسی (علی الخصوص HCl ! ) نیست.Saudade 19 0
اره همین رو تو ایکیو نوشته -
آدمک آهااا
آشنایی نداشتم چون نخوندیم
خیلی ممنونم توضیح دادین
من همین واکنشی که عکسشو فرستادمو باید بلد باشم با تبدیل آهن 3 به 2؟
درست متوجه شدم؟ -
آدمک
اینکه که گفتم کمترین دقیقا عین جمله ام رو تو ایکیو نوشته بود -
آدمک من اینطور متوجه شدم که تو همین واکنش اکسایش و کاهش صورت میگیره(که خب باید بگم نمیدونم چیه هنوز)
در اینجا ما اتم خنثی Fe رو داریم که اکسایش پیدا میکنه میشه 2+ و یون هیدروژن کاهش پیدا میکنه میشه اتم خنثی هیدروژن
ولی خب این تنها واکنش اکسایش کاهش آهن هستش که آهن درش از خنثی تبدیل میشه به 2+ و همین واکنشو یادتون باشه مشکلی ایجاد نمیشهاینجا گفتید آهن خنثی تبدیل میشه به 2 و هیدروژن هم گفتید خنثی میشه
برای سوال تاپیک
من یک واکنش دارم (همون عکسی که فرستادم) منتهی با ظرفیت آهن که 2 هست و موازنه های خاص خودش؟ -
مشکل من اینه که نمیدونم در این سوال هایی که به طور کلی از کلمه آهن استفاده میکنن از آهن با کدوم بار باید استفاده کنم. (۲بار مثبت یا ۳ بار مثبت)
چطور باید تشخیص بدم؟Ālbā
[audio/KrQr2T6TunwbXjMlyIOLEh04.aac] -
آدمک من اینطور متوجه شدم که تو همین واکنش اکسایش و کاهش صورت میگیره(که خب باید بگم نمیدونم چیه هنوز)
ولی خب این تنها واکنش اکسایش کاهش آهن هستش که آهن درش از خنثی تبدیل میشه به 2+ و همین واکنشو یادتون باشه مشکلی ایجاد نمیشهاینجا گفتید آهن خنثی تبدیل میشه به 2 و هیدروژن هم گفتید خنثی میشه
برای سوال تاپیک
من یک واکنش دارم (همون عکسی که فرستادم) منتهی با ظرفیت آهن که 2 هست و موازنه های خاص خودش؟@_Narges در کدوم آهن؟ گفته است:
اینجا گفتید آهن خنثی تبدیل میشه به 2 و هیدروژن هم گفتید خنثی میشه
اره من گفتم اتم آهن تبدیل میشه به یون 2+ ، نگفتم 3+ میشه 2+
@_Narges در کدوم آهن؟ گفته است:
ن یک واکنش دارم (همون عکسی که فرستادم) منتهی با ظرفیت آهن که 2 هست و موازنه های خاص خودش؟
عکسی که فرستادید در هر دو طرف واکنش یون آهن 3+ هستش خبری از 2+ نیس
-
اینجا گفتید آهن خنثی تبدیل میشه به 2 و هیدروژن هم گفتید خنثی میشه
اره من گفتم اتم آهن تبدیل میشه به یون 2+ ، نگفتم 3+ میشه 2+
ن یک واکنش دارم (همون عکسی که فرستادم) منتهی با ظرفیت آهن که 2 هست و موازنه های خاص خودش؟
عکسی که فرستادید در هر دو طرف واکنش یون آهن 3+ هستش خبری از 2+ نیس
-
@_Narges خواهش میکنم، البته شما یازدهم هستید و خب تا الکتروشیمی نخونید یخورده فهم این مبحثا سخته
-
Saudade 19 0
اره همین رو تو ایکیو نوشته -
Saudade 19 0
عه؟
شما به بزرگی خودتون ببخشید
قسمت تالیف شیمی پایه دست من بود ( ولی این دوازدهمه)
بچه های بی تربیت ..... توبیخ شون میکنم
حالا شما ناناعت نشین -
Saudade 19 0
عه؟
شما به بزرگی خودتون ببخشید
قسمت تالیف شیمی پایه دست من بود ( ولی این دوازدهمه)
بچه های بی تربیت ..... توبیخ شون میکنم
حالا شما ناناعت نشین@هویججج
خواهش میکنم
بهشون بگین تکرار نشه -
دوستان همه اینا بستگی به پتانسیل کاهشی گونه ها داره و نمیشه نسخه کلی مثل اینکه " همیشه کمترین رو انتخاب کن" برای سوالا پیچید
طبیعتا نمیشه پتانسیل کاهشی گونه هارو حفظ بود پس مجبوریم واکنش های مربوط به آهن رو حفظ باشیم، خودم تا جایی که یادم تو محدوده واکنشای کتابای دبیرستان آهن فقط در واکنش با همین HCl بصورت 2+ در میومد و بقیه جاها (اگه حضور ذهن داشته باشم) 3+ بود
بنظرم بهترین کار همینه ببینید تو کدوم واکنشا 2+ میشه همونارو حفظ کنید (بحث واکنشای زنگ زدن و اینا جدا اونارو ک کلا باید حفظ باشید، فصل الکتروشیمی)
شاید تعداد واکنشاش به 2 3 تا هم نرسه (خودم احتمال میدم فقط همین واکنش بود)
@_Narges -
Ā Ālbā has marked this topic as solved on