Skip to content
  • دسته‌بندی‌ها
  • 0 نخوانده ها: پست‌های جدید برای شما 0
  • جدیدترین پست ها
  • برچسب‌ها
  • سوال‌های درسی و مشاوره‌ای
  • دوره‌های آلاء
  • گروه‌ها
  • راهنمای آلاخونه
    • معرفی آلاخونه
    • سوال‌پرسیدن | انتشار مطالب آموزشی
    • پاسخ‌دادن و مشارکت در تاپیک‌ها
    • استفاده از ابزارهای ادیتور
    • معرفی گروه‌ها
    • لینک‌های دسترسی سریع
پوسته‌ها
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (بدون پوسته)
  • بدون پوسته
بستن
Brand Logo

آلاخونه

• سوال یا موضوع جدیدی بنویس

• سوال مشاوره ای
  • سوال زیست
  • سوال ریاضی
  • سوال فیزیک
  • سوال شیمی
  • سایر
  1. خانه
  2. دروس
  3. ریاضی تجربی
  4. معادله نامعادله ی قلم چی
جابجا نوشتن نسبت تشابه مثلثا
Zaahra._.Z
سلام بچه ها من وقتی میخوام نسبت اضلاع متشابه مثلث هارو بنویسم همش جابه‌جایی مینویسم راهی، ترتیبی، تکنیکی چیزی هست که طبق اون درست بنویسم؟
ریاضی تجربی
ریاضی
م
چطوری ریاضی بخونم
ریاضی تجربی
معادله
Zaahra._.Z
Topic thumbnail image
ریاضی تجربی
معادله
Zaahra._.Z
Topic thumbnail image
ریاضی تجربی
زاویه مجهول
آیلینآ
Topic thumbnail image
ریاضی تجربی
اتحاد ها
ح
اتحاد ها
ریاضی تجربی
ریاضی
E
Topic thumbnail image
ریاضی تجربی
ریاضی
5
سلام بچه ها خوبین؟ من ریاضیم تقریبا صفره صفرع هیچیم بلد نیستم. کنکوری ۴۰۵ام. کلاس کدوم استاد بهتره؟
ریاضی تجربی
تاپیک همخوانی ریاضی
_
خب دیگه نوبتیم باشه نوبت منه تاپیک بزنم ریاضی رو هم رفع اشکال کنیم هم همخوانی و همه جوره باهم پیش بریم که ۲۰ شیم ️
ریاضی تجربی
ساده سازی حد
SavageS
Topic thumbnail image
ریاضی تجربی
ریاضی
S
Topic thumbnail image
ریاضی تجربی
فاکتور گیری
م
[image: 1745226196798-screenshot_2025421_133130.png] سلام بچها بالایی اصلیه س پایینی فاکتورگیری شده میشه ی دور کامل بنویسین
ریاضی تجربی
بهینه‌سازی
wanderingW
Topic thumbnail image
ریاضی تجربی
اکسترمم نسبی
آیلینآ
Topic thumbnail image
ریاضی تجربی
حد در بینهایت
Anzw 18A
Topic thumbnail image
ریاضی تجربی
کاربرد مشتق_اشتباه حل کرده؟
wanderingW
Topic thumbnail image
ریاضی تجربی
حد---
Anzw 18A
Topic thumbnail image
ریاضی تجربی
احتمالا یه سوال ساده
wanderingW
Topic thumbnail image
ریاضی تجربی
چطوری به اون تبدیل شده؟
wanderingW
Topic thumbnail image
ریاضی تجربی
معادله و نامعادله
Mery.ShM
Topic thumbnail image
ریاضی تجربی

معادله نامعادله ی قلم چی

زمان بندی شده سنجاق شده قفل شده است منتقل شده ریاضی تجربی
5 دیدگاه‌ها 2 کاربران 215 بازدیدها 2 Watching
  • قدیمی‌ترین به جدید‌ترین
  • جدید‌ترین به قدیمی‌ترین
  • بیشترین رای ها
پاسخ
  • پاسخ به عنوان موضوع
وارد شوید تا پست بفرستید
این موضوع پاک شده است. تنها کاربرانِ با حق مدیریت موضوع می‌توانند آن را ببینند.
  • Hg L 0H آفلاین
    Hg L 0H آفلاین
    Hg L 0
    نوشته‌شده در آخرین ویرایش توسط انجام شده

سلام
    photo_2024-09-02_00-41-29.jpg
    لطفا روش حل این تست رو توضیح بدین
    جواب تست گزینه 2 هست
    دوازدهم یازدهم دهم ریاضیا تجربیا

برای خورشید پس از شبای طولانی...

1 پاسخ آخرین پاسخ
    2
    • ComradeC آفلاین
      ComradeC آفلاین
      Comrade
      ریاضی
      نوشته‌شده در آخرین ویرایش توسط Comrade انجام شده

سلام. برای حل این تست خیلی راحت ترید که تعیین علامت سریع بلد باشید، احتمال بالا هم بلدید، همون روش تک سطری که بعدش میایم از بیشترین توانا کمک میگیریم تا علامت اول رو تعیین کنیم، بعدش هم یکی در میون عوض میکنیم مگر اینکه ریشه مضاعف باشه، اگر نمیدونید بگید توضیح بدم.
      خب اینجا از رو منفی سه پریده، یعنی منفی سه ریشه مضاعفه، یک ریشه عادی. پرانتز هامون رو میبینیم، یه پرانتز درجه دو هست(چون توان دو داره) و خب مضاعفه، یکیش درجه یکه و ریشه مضاعف نیست. پس می فهمیم که ریشه منفی سه مربوط به پرانتز توان دو دارمونه و ریشه یک مربوط به پرانتز درجه یک. یعنی این دو عدد به ترتیب پرانتزامون رو صفر میکنن:
      Untitled.png
      اینجا همونطور که میبینید ما مقدار دقیق کا و ام رو به دست نیاوردیم، ولی نیازی هم نبود، چون ما مقدار کا + ام رو میخواستیم که به دست آوردم.

☭ i believe in one thing only, the power of human will ☭

Hg L 0H 1 پاسخ آخرین پاسخ
      1
      • ComradeC Comrade

سلام. برای حل این تست خیلی راحت ترید که تعیین علامت سریع بلد باشید، احتمال بالا هم بلدید، همون روش تک سطری که بعدش میایم از بیشترین توانا کمک میگیریم تا علامت اول رو تعیین کنیم، بعدش هم یکی در میون عوض میکنیم مگر اینکه ریشه مضاعف باشه، اگر نمیدونید بگید توضیح بدم.
        خب اینجا از رو منفی سه پریده، یعنی منفی سه ریشه مضاعفه، یک ریشه عادی. پرانتز هامون رو میبینیم، یه پرانتز درجه دو هست(چون توان دو داره) و خب مضاعفه، یکیش درجه یکه و ریشه مضاعف نیست. پس می فهمیم که ریشه منفی سه مربوط به پرانتز توان دو دارمونه و ریشه یک مربوط به پرانتز درجه یک. یعنی این دو عدد به ترتیب پرانتزامون رو صفر میکنن:
        Untitled.png
        اینجا همونطور که میبینید ما مقدار دقیق کا و ام رو به دست نیاوردیم، ولی نیازی هم نبود، چون ما مقدار کا + ام رو میخواستیم که به دست آوردم.

Hg L 0H آفلاین
        Hg L 0H آفلاین
        Hg L 0

@Comrade_Bayat در معادله نامعادله ی قلم چی گفته است:

ممنون میشم رو همین مثال توضیح بدین

خب اینجا از رو منفی سه پریده، یعنی منفی سه ریشه مضاعفه، یک ریشه عادی. پرانتز هامون رو میبینیم، یه پرانتز درجه دو هست(چون توان دو داره) و خب مضاعفه، یکیش درجه یکه و ریشه مضاعف نیست. پس می فهمیم که ریشه منفی سه مربوط به پرانتز توان دو دارمونه و ریشه یک مربوط به پرانتز درجه یک.

چطور تشخیص میدین هر ریشه برای کدوم بخش هست؟
        و این که 3 رو چون دو طرفش هم علامته میگید ریشه مضاعفه؟

برای خورشید پس از شبای طولانی...

ComradeC 1 پاسخ آخرین پاسخ
        1
        • Hg L 0H Hg L 0

ممنون میشم رو همین مثال توضیح بدین

خب اینجا از رو منفی سه پریده، یعنی منفی سه ریشه مضاعفه، یک ریشه عادی. پرانتز هامون رو میبینیم، یه پرانتز درجه دو هست(چون توان دو داره) و خب مضاعفه، یکیش درجه یکه و ریشه مضاعف نیست. پس می فهمیم که ریشه منفی سه مربوط به پرانتز توان دو دارمونه و ریشه یک مربوط به پرانتز درجه یک.

چطور تشخیص میدین هر ریشه برای کدوم بخش هست؟

ComradeC آفلاین
          ComradeC آفلاین
          Comrade
          ریاضی
          نوشته‌شده در آخرین ویرایش توسط Comrade انجام شده

Hg L 0 سلام
          خب رو همین که نمیشه، باید مشخص باشه، مثلا این عبارت رو نگاه کنید:
          Untitled.png
          این عبارتمونه، خب بعضیا اول میان ساده میکنن، ولی من از این کار زیاد خوشم نمیاد، در عوض میام ریشه های هر پرانتز رو حساب میکنم و مینویسم، نتیجه شمردنم شده اون نوشته سمت راست، ریشه سه چهار بار اومده، ریشه یک یک بار، و یه صفر هم گذاشتم جلوش یعنی این ریشه عبارت رو صفر میکنه، ریشه های دیگه چون توی مخرج هم هستن، عبارت رو صفر نمیکنن و تعریف نشده میشه، و همینطور تا آخر.(دقت کنید وقتی مثل پرانتز اول ریشه مضاعف داریم دو بار حسابش میکنم، یا اگه توان سه باشه سه بار، یا چهار، چهار بار و ...، برای درک بهتر میتونید پرانتزا رو توی ذهنتون باز کنید، یعنی ایکس منهای سه ضرب در ایکس منهای سه، هر کدومشون یه ریشه داره!)
          بعدش جدول تعیین علامت رو کشیدن، من خودم توی جدول کشیدن برای تعریف نشده ها، یعنی همونا که مخرج رو صفر میکنن دو تا خط میزارم، بعضی ها هم یه خط میکشن روش مینویسن ت ن(تعریف نشده)، روش های مختلفی هست که سلیقه ایه.
          هرچند اگر اینجا ساده کرده بودید و با روش من نرفتید، باید ببینید کدوم ریشه، مخرج عبارت اولیه رو صفر میکنه، صرفا عبارت ساده شده ملاک نیست.
          بعدش هم میام توی هر عبارت میبینم ضریب بزرگترین درجه چیه، عبارت اول ینی پرانتز ایکس منهای سه به توان دو، بزرگترین درجه متغیرش اینجا ایکسه، ضریب ایکس علامتش مثبته، مینویسم، بعدی ضریب ایکس دو مثبته، مینویسم، بعدی یعنی منفی یکه، در اصل اونم متغییر داره، منفی یک اینجا منفی یک ضرب در ایکس به توان منهای صفره! یعنی همون منفی یک، پس خودش بزرگترین درجست! منفی رو مینویسم، ضریب ایکس دوی عبارت بعدی هم مثبته، سر هم میشه سه تا مثبت در یک منفی که منفیه! توی جدولم از راست شروع به گذاشتن علامت میکنم، منفی اولیشه، چون سه تعداد ریشه هاش زوجه یا اصطلاحا مضاعفه، از روش میپرم و باز منفی میزارم، بعدش بعد یک علامت رو عوض میکنم چون مضاعف نیست، علامت رو بعد منفی دو هم عوض میکنم چون مضاعف نیست، بعدی هم همینطور. به این میگن تعیین علامت سریع.
          خب برگردیم به مسئله.

Hg L 0 در معادله نامعادله ی قلم چی گفته است:

خب طبق روشی که بالا گفتم فکر کنم فهمیده باشید، چون از روی منفی سه پریدیم و علامت عوض نکردیم مضاعفه! بیایم روی پرانتز ها، ما یه ریشه غیر مضاعف یعنی یک داریم، یکی هم مضاعف، یک پرانتز درجه یک(پرانتز اول) و یکی درجه دو داریم. اینجا همون اول مشخص میشه ریشه منفی سه برای پرانتز دومه و یک برای پرانتز اول، ولی میشه دقیق تر نگاه کرد، اینجا ما دو حالت ریشه داریم، اولیش این که ریشه هر دو پرانتز با هم برابر باشه، دومی اینکه پرانتز اولیه یه ریشه ای بده، و دومی هم یه رشه دیگه، البته اگه عبارت دوممون یه درجه دو با فرمول عادی بود، یعنی حالت آ ایکس دو + ب ایکس + سی میشد حالت های دیگه ای هم در نظر گرفت، مثل حالتی که پرانتز اول یه ریشه بده، دومی دو ریشه متفاوت از هم که با اولی برابر هم نیستن، یا پرانتز دوم دو ریشه بده که یکیش با اولی مساویه، یا پرانتز دوم کلا ریشه ای نداشته باشه و دلتاش منفی باشه. که خب ما چون دو تا ریشه داریم حالت دوم که نمیشه پس همون اولیه هست و مشخص میشه کدوم ریشه برای کدوم پرانتزه.

ComradeC 1 پاسخ آخرین پاسخ
          1
          • ComradeC Comrade

Hg L 0 سلام
            خب رو همین که نمیشه، باید مشخص باشه، مثلا این عبارت رو نگاه کنید:
            Untitled.png
            این عبارتمونه، خب بعضیا اول میان ساده میکنن، ولی من از این کار زیاد خوشم نمیاد، در عوض میام ریشه های هر پرانتز رو حساب میکنم و مینویسم، نتیجه شمردنم شده اون نوشته سمت راست، ریشه سه چهار بار اومده، ریشه یک یک بار، و یه صفر هم گذاشتم جلوش یعنی این ریشه عبارت رو صفر میکنه، ریشه های دیگه چون توی مخرج هم هستن، عبارت رو صفر نمیکنن و تعریف نشده میشه، و همینطور تا آخر.(دقت کنید وقتی مثل پرانتز اول ریشه مضاعف داریم دو بار حسابش میکنم، یا اگه توان سه باشه سه بار، یا چهار، چهار بار و ...، برای درک بهتر میتونید پرانتزا رو توی ذهنتون باز کنید، یعنی ایکس منهای سه ضرب در ایکس منهای سه، هر کدومشون یه ریشه داره!)
            بعدش جدول تعیین علامت رو کشیدن، من خودم توی جدول کشیدن برای تعریف نشده ها، یعنی همونا که مخرج رو صفر میکنن دو تا خط میزارم، بعضی ها هم یه خط میکشن روش مینویسن ت ن(تعریف نشده)، روش های مختلفی هست که سلیقه ایه.
            هرچند اگر اینجا ساده کرده بودید و با روش من نرفتید، باید ببینید کدوم ریشه، مخرج عبارت اولیه رو صفر میکنه، صرفا عبارت ساده شده ملاک نیست.
            بعدش هم میام توی هر عبارت میبینم ضریب بزرگترین درجه چیه، عبارت اول ینی پرانتز ایکس منهای سه به توان دو، بزرگترین درجه متغیرش اینجا ایکسه، ضریب ایکس علامتش مثبته، مینویسم، بعدی ضریب ایکس دو مثبته، مینویسم، بعدی یعنی منفی یکه، در اصل اونم متغییر داره، منفی یک اینجا منفی یک ضرب در ایکس به توان منهای صفره! یعنی همون منفی یک، پس خودش بزرگترین درجست! منفی رو مینویسم، ضریب ایکس دوی عبارت بعدی هم مثبته، سر هم میشه سه تا مثبت در یک منفی که منفیه! توی جدولم از راست شروع به گذاشتن علامت میکنم، منفی اولیشه، چون سه تعداد ریشه هاش زوجه یا اصطلاحا مضاعفه، از روش میپرم و باز منفی میزارم، بعدش بعد یک علامت رو عوض میکنم چون مضاعف نیست، علامت رو بعد منفی دو هم عوض میکنم چون مضاعف نیست، بعدی هم همینطور. به این میگن تعیین علامت سریع.
            خب برگردیم به مسئله.

Hg L 0 در معادله نامعادله ی قلم چی گفته است:

خب طبق روشی که بالا گفتم فکر کنم فهمیده باشید، چون از روی منفی سه پریدیم و علامت عوض نکردیم مضاعفه! بیایم روی پرانتز ها، ما یه ریشه غیر مضاعف یعنی یک داریم، یکی هم مضاعف، یک پرانتز درجه یک(پرانتز اول) و یکی درجه دو داریم. اینجا همون اول مشخص میشه ریشه منفی سه برای پرانتز دومه و یک برای پرانتز اول، ولی میشه دقیق تر نگاه کرد، اینجا ما دو حالت ریشه داریم، اولیش این که ریشه هر دو پرانتز با هم برابر باشه، دومی اینکه پرانتز اولیه یه ریشه ای بده، و دومی هم یه رشه دیگه، البته اگه عبارت دوممون یه درجه دو با فرمول عادی بود، یعنی حالت آ ایکس دو + ب ایکس + سی میشد حالت های دیگه ای هم در نظر گرفت، مثل حالتی که پرانتز اول یه ریشه بده، دومی دو ریشه متفاوت از هم که با اولی برابر هم نیستن، یا پرانتز دوم دو ریشه بده که یکیش با اولی مساویه، یا پرانتز دوم کلا ریشه ای نداشته باشه و دلتاش منفی باشه. که خب ما چون دو تا ریشه داریم حالت دوم که نمیشه پس همون اولیه هست و مشخص میشه کدوم ریشه برای کدوم پرانتزه.

ComradeC آفلاین
            ComradeC آفلاین
            Comrade
            ریاضی

حالت دوم که نمیشه پس همون اولیه هست

بر عکس نوشتم البته.

1 پاسخ آخرین پاسخ
            0
            پاسخ