غلاف میلین، لیپید؟ یا لیپو پروتئین؟
-
سلامی دوباره خدمت همه عزیزان، با یه سوال خسته کننده دیگه و یه تناقض دیگه از کتاب در خدمت شما هستیم :)))
دوستان در فصل بافت شناسی زیست سال دوم، در صفحه 47 کتاب در شکل 6-3 میبینیم که نوشته:
"غلاف لیپیدی"
و اشاره کرده به سلول نوروگلیا و نوشته:
" سلول تولید کننده ماده لیپیدی غلاف"پس از اینجا نتیجه میگیریم که جنس میلین لیپیدی هست، و لیپید اونرو نوروگلیا تولید میکنه.
خب، در ادامه، در ص 30 زیست سال سوم، در خط اول موضوع نورونهای میلین دار، نوشته:
...لایه از از جنس غشا (پروتئین و لیپید) به نام غلاف میلین..." در ادامه نوشته: "... میلین را سلولوهای پشتیبان که آکسون ها و دندریتها را پوشانده است، تولید میکند."از اینجا هم نتیجه میگیریم که جنس میلین غشا و پروتئین هست، و نوروگلیا پروتئین های این غشا رو تولید میکنه.
الان کدوم نتیجه گیری درست هست؟؟
-
سلام میلین از جنس غشاست این خودش گویای همه چیزه چون ما تو غشا علاوه بر فسفو لیپید ، پروتئین های کانالی و ناقل و... داریم .
شاهین
از جوابتون خیلی متشکرم، ولی سوال من مفهوم مسئله نیست.
سوال من اینه که با توجه به تناقض موجود، چطور نتیجه بگیریم -
شاهین
سوال من اینه که با توجه به تناقض موجود، چطور نتیجه بگیریمVictorKeke در غلاف میلین، لیپید؟ یا لیپو پروتئین؟ گفته است:
شاهین
سوال من اینه که با توجه به تناقض موجود، چطور نتیجه بگیریمنقضی در کار نیست متن کتاب سال سوم تکمیل کننده سال دومِ
اگه واضح تر مسئله رو بگید ممنون میشم. -
آقا ویکتور تناقضی نبوداااا
شایدم من متوجه نشدم.ولی جفتشم درسته خب.در واقع یکی کامل تر از اون یکی هستjoy
خب الان در تست بیاد که "نوروگلیا پروتئین میلین را تولید نمیکند."
با توجه به کتاب دوم این جمله درست هست.
با توجه به کتاب سوم این جمله غلط هست. -
joy
با توجه به کتاب سوم این جمله غلط هست.VictorKeke
در ضمن، من از یک سری منابع جست و جو کردم، در سطح سلول عصبی یک سری پروتئین هایی هست، که نوروگلیا، غشاء لیپیدی خودش رو دور اینها میچینه و این پروتئین ها درون غشاء لیپیدی قرار گرفته و غشا لیپوپروتئینی میلین رو تشکیل میدن.
این هم از لحاظ علمی، که سوء تفاهم ما رفع بشه. اینجا من با علم قضیه مشکلی ندارم. با تست قضیه مشکل دارم که بر اساس کتاب کدام درسته؟ مثل همون جریان رونویسی و مرحله دوم و سومش. -
joy
با توجه به کتاب سوم این جمله غلط هست.VictorKeke در غلاف میلین، لیپید؟ یا لیپو پروتئین؟ گفته است:
joy
با توجه به کتاب سوم این جمله غلط هست.ویکتور جان
اصلا اون قسمت هایی که عایق بندی میشن(آکسون و دندریت) عملا دستگاه آندوپلاسمی وجود نداره و منطقیه که بگیم توسط همون نوروگیلیا ها تولید میشن. -
VictorKeke در غلاف میلین، لیپید؟ یا لیپو پروتئین؟ گفته است:
joy
اصلا اون قسمت هایی که عایق بندی میشن(آکسون و دندریت) عملا دستگاه آندوپلاسمی وجود نداره و منطقیه که بگیم توسط همون نوروگیلیا ها تولید میشن.شاهین
عه عه! آقا شاهین وجود داره! اونجا سلول هست، هسته داره، گلژی داره، آندوپلاسمی داره! نوروگلیا یه سلول کامل هست با تمامی اعمال عادی سلولها، از جمله پروتئین سازی و غشا سازی و متابولیسم و میتوکندری و .... -
شاهین
عه عه! آقا شاهین وجود داره! اونجا سلول هست، هسته داره، گلژی داره، آندوپلاسمی داره! نوروگلیا یه سلول کامل هست با تمامی اعمال عادی سلولها، از جمله پروتئین سازی و غشا سازی و متابولیسم و میتوکندری و ....VictorKeke در غلاف میلین، لیپید؟ یا لیپو پروتئین؟ گفته است:
شاهین
عه عه! آقا شاهین وجود داره! اونجا سلول هست، هسته داره، گلژی داره، آندوپلاسمی داره! نوروگلیا یه سلول کامل هست با تمامی اعمال عادی سلولها، از جمله پروتئین سازی و غشا سازی و متابولیسم و میتوکندری و ....منتهی مسئله اینه که آیا پروتئینهای میلین رو جناب نوروگلیا میسازه؟ یا از قبل خود نورون ساخته اونارو؟
-
شاهین
عه عه! آقا شاهین وجود داره! اونجا سلول هست، هسته داره، گلژی داره، آندوپلاسمی داره! نوروگلیا یه سلول کامل هست با تمامی اعمال عادی سلولها، از جمله پروتئین سازی و غشا سازی و متابولیسم و میتوکندری و ....منتهی مسئله اینه که آیا پروتئینهای میلین رو جناب نوروگلیا میسازه؟ یا از قبل خود نورون ساخته اونارو؟
شاهین
که هم از لحاظ علمی، هم از لحاظ کتابهای درسی، میشه اینطور برداشت کرد که نوروگلیا پروتئین نمیسازه. ولی باز نمیتونم مطمئن باشم.
-
شاهین
عه عه! آقا شاهین وجود داره! اونجا سلول هست، هسته داره، گلژی داره، آندوپلاسمی داره! نوروگلیا یه سلول کامل هست با تمامی اعمال عادی سلولها، از جمله پروتئین سازی و غشا سازی و متابولیسم و میتوکندری و ....VictorKeke در غلاف میلین، لیپید؟ یا لیپو پروتئین؟ گفته است:
شاهین
عه عه! آقا شاهین وجود داره! اونجا سلول هست، هسته داره، گلژی داره، آندوپلاسمی داره! نوروگلیا یه سلول کامل هست با تمامی اعمال عادی سلولها، از جمله پروتئین سازی و غشا سازی و متابولیسم و میتوکندری و ....منظورم این نبود منظورم اینه که این شبکه ها تو جسم سلولی هستن که بعیده بتونن اینا رو تولید کرده باشنو خیلی هنر کنن میتونن پروتئین های غشای خودشونه تولید کنن ، بنظرم بهتره همون نوروگیلیاها رو در نظر بگیریم حالا باز من تستای سراسری هم یه نگاه میکنم ببینم حرفی شده در این مورد یا نه...
-
joy
اصلا اون قسمت هایی که عایق بندی میشن(آکسون و دندریت) عملا دستگاه آندوپلاسمی وجود نداره و منطقیه که بگیم توسط همون نوروگیلیا ها تولید میشن.شاهین در غلاف میلین، لیپید؟ یا لیپو پروتئین؟ گفته است:
joy
اصلا اون قسمت هایی که عایق بندی میشن(آکسون و دندریت) عملا دستگاه آندوپلاسمی وجود نداره و منطقیه که بگیم توسط همون نوروگیلیا ها تولید میشن.عه من این جمله رو اشتباه خوندم اولش، منظورتون نورون بود که اون قسمتاش آندوپلاسمی نداره.
البته باز هم نمیشه نتیجه گرفت که پروتئین سازی نمیشه. پروتئین رو آندوپلاسمی زبر میسازه، منتقل میکنه اونجا! چه اشکالی داره؟ -
شاهین در غلاف میلین، لیپید؟ یا لیپو پروتئین؟ گفته است:
joy
اصلا اون قسمت هایی که عایق بندی میشن(آکسون و دندریت) عملا دستگاه آندوپلاسمی وجود نداره و منطقیه که بگیم توسط همون نوروگیلیا ها تولید میشن.عه من این جمله رو اشتباه خوندم اولش، منظورتون نورون بود که اون قسمتاش آندوپلاسمی نداره.
البته باز هم نمیشه نتیجه گرفت که پروتئین سازی نمیشه. پروتئین رو آندوپلاسمی زبر میسازه، منتقل میکنه اونجا! چه اشکالی داره؟VictorKeke توی تستهای سراسری به چیز خاصی بر نخوردم اما نشر الگو نوشته
"برخی با پیچیدن دور تارهای عصبی میلین فسفولیپوپروتئینی محافظ عایق می سازند(پیرامون آکسون دندریت)"...
البته اینم شاید برداشت مولف باشه ولی بنظرم بهتره همینو در نظر بگیریم فارغ از درست بودنش از لحاظ علمی!! -
VictorKeke توی تستهای سراسری به چیز خاصی بر نخوردم اما نشر الگو نوشته
"برخی با پیچیدن دور تارهای عصبی میلین فسفولیپوپروتئینی محافظ عایق می سازند(پیرامون آکسون دندریت)"...
البته اینم شاید برداشت مولف باشه ولی بنظرم بهتره همینو در نظر بگیریم فارغ از درست بودنش از لحاظ علمی!!شاهین
پس نتیجه گیری نهایی:
1)جنس غشاء میلین لیپو پروتئین است
2)غشاء میلین توسط سلولهای پشتیبان نوروگلیا تولید میشود. -
شاهین
پس نتیجه گیری نهایی:
2)غشاء میلین توسط سلولهای پشتیبان نوروگلیا تولید میشود.VictorKeke در غلاف میلین، لیپید؟ یا لیپو پروتئین؟ گفته است:
شاهین
پس نتیجه گیری نهایی:
2)غشاء میلین توسط سلولهای پشتیبان نوروگلیا تولید میشود.کاملا موافقم
-
شاهین
پس نتیجه گیری نهایی:
2)غشاء میلین توسط سلولهای پشتیبان نوروگلیا تولید میشود.کاملا موافقم
شاهین
خیلی ممنونم از شما، تا سوال بعدی، حق نگهدار -
شاهین
خیلی ممنونم از شما، تا سوال بعدی، حق نگهداردر پناه حق
-
VictorKeke
راستی یه نکته در مورد میلین که شاید به چشمتون نیومده باشه چند لایه بودنشه -
VictorKeke
راستی یه نکته در مورد میلین که شاید به چشمتون نیومده باشه چند لایه بودنشهشاهین
اسمت شاهینه ولی چشمای منم تیزه داداش :)))