اثر فشار به روی نقطه انجماد از دید میکروسکوپی چه جوریه؟
-
سلام به همه. کسی می تونه اثر فشار به روی نقطه انجماد رو از دید میکروسکوپی توضیح بده؟ هم برای آب و هم برای بقیه. فشار چه بالایی سر مولکول های مایع میاره که باعث میشه زودتر یخ بزنه؟ (واسه آب برعکسه)
@دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@تجربیا
@ریاضیا -
سلام به همه. کسی می تونه اثر فشار به روی نقطه انجماد رو از دید میکروسکوپی توضیح بده؟ هم برای آب و هم برای بقیه. فشار چه بالایی سر مولکول های مایع میاره که باعث میشه زودتر یخ بزنه؟ (واسه آب برعکسه)
@دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@تجربیا
@ریاضیا@amin-sotoudeh
دو دسته مواد داریم
۱.اونایی ک وقتی ذوب میشن حجمشون کم میشه.مثل اب و پلاستیک
۲.اونایی ک وقتی ذوب میشن حجمشون زیاد میشه.مثل بقیه چیزا
وقتی فشار رو زیاد میکنیم،نیرویی ب ماده وارد میشه تا حجمو کاهش بده.
در این وضعیت، در مواد نوع ۱ ،افزایش فشار باعث راحتتر شدن ذوب میشه.پس دمای ذوب رو میاره پایین.یعنی جامد تو فشار زیاد،زودتر و تو دمای پایینتر ذوب میشه
اما در مورد مواد نوع ۲،چون اونا دوست دارن با ذوب شدن حجمشون افزایش پیدا کنه،پس افزایش فشار تاثیر منفی داره.و باید دمارو بالاتر ببریم تا ذوب بشه...یعنی این مواد تو فشار زیاد،سخت تر و تو دمای بالاتر ذوب میشنچقد زیاد شد
باید چنبار بخونی تا بفهمی -
@amin-sotoudeh
دو دسته مواد داریم
۱.اونایی ک وقتی ذوب میشن حجمشون کم میشه.مثل اب و پلاستیک
۲.اونایی ک وقتی ذوب میشن حجمشون زیاد میشه.مثل بقیه چیزا
وقتی فشار رو زیاد میکنیم،نیرویی ب ماده وارد میشه تا حجمو کاهش بده.
در این وضعیت، در مواد نوع ۱ ،افزایش فشار باعث راحتتر شدن ذوب میشه.پس دمای ذوب رو میاره پایین.یعنی جامد تو فشار زیاد،زودتر و تو دمای پایینتر ذوب میشه
اما در مورد مواد نوع ۲،چون اونا دوست دارن با ذوب شدن حجمشون افزایش پیدا کنه،پس افزایش فشار تاثیر منفی داره.و باید دمارو بالاتر ببریم تا ذوب بشه...یعنی این مواد تو فشار زیاد،سخت تر و تو دمای بالاتر ذوب میشنچقد زیاد شد
باید چنبار بخونی تا بفهمی -
@amin-sotoudeh
خواهش میکنم.امیدوارم درست رسونده باشم اصل مطلبو