شیمی تجربی /طیف نشری خطی
-
Alphabet خدای وکیلی چیزی که من گفتم غیر این بود که تو گفتی ؟ خخخخ این لامصب عجب چیزیای میندازه دهن ادم ای خدا
@S-M-Dadash داداشششششش الکترون یکم سرعتش از سرعت نور کمتره
بعد تو میخوای خطوطی که میبینی گسسته ببینی و بعد 2 ثانیه قرمز ببینی خخخ
الکترون از هر لایه به لایه دیگر بره مقداری انرژی ازاد میکنه
ببین طبق قبل صحفه طیف نشری خطی میگه انرژی کوانتمیه یعنی چین این حرف
یاته کلاس دهم بودیم میگفتیم 54 5بسته 10 تایی است و 4 تا عدد ..؟
یا مثلا میگن 1دونه تخم مرغ ؟ یا میگن 24 دانش اموز هیچ وقت نمیگن 24.5 دانش اموز ؟ میدونی ؟ درک کردی اینو ؟
خوب عزیز دلم حالااااااااااااااا اینو بدون هر لایه از الکترون انرژی خاصی داره
و هرچه لایه ها از هسته دور تر بشه انرژی بیشتری داره مثلا سطح انرژی لایه 7
40 ژول باشه لایه 2 پنج ژوله
حالا میگی چرا اینجوریه ؟ دلیلیش اینکه الکترون توسط هسته جذب میشه و انرژی از سوی پرتون دریافت میکنه طبق قانون کولن که یازدهم خوندی
خوب ؟ تا اینجا به حمد قوه الهی فهمیدی ؟
خوب برای اینکه الکترون از پروتون دور بشه 1 انرژی میخواد قبول داری ؟ که بتونه از اون نیرو پروتون بگریزه قبولللللل؟ خوب وقتی میخوای دورتر بشه باید انرژی بیشتری بده و به همین دلیل لایه 7م انرژی پایه ایش از لایه 2 بیشترهه و الکترون در لایه 7 در حالت برانگیخته قرار داره و با ادامه اضافه کردن الکترون از اتم الکترون میپره بیرون و یونیزاسیون یا همون یون به وجود میاد
خوب حالا الکترون وقتی انرژی میگیره میخواد به حالت پایه خود یعنی بدون انرژِی بشه تو وقتی انرژی داری میخوای بترکی ولی جاش میری مثلا ورزش میکنی یا درس میخونی انرژیت تخلیه میشه الکترون برخلاف تو جای اینکه ورزش کنه به صورت پرتوالکترو مغناطیسی انرژیشو نشر میکنه و تو اون طیف ها رو میبینی حالا میگی چرا ما پیوسته میبینیم انگار 50 تا الکترون تو هسته س ؟ جوابش اینکه الکترون سرعتش یه خورده از سرعت نور کمتره و اینقدر سریع هست که نمی تونی تشخیص بدی اون سرعتو در نظر بگیر بعد 1 اتم چقدر اندازه داره مگه با اون سرعت زیاد بخواد طی کنه دیگه خودت تصور کن چقدر زمانش کمه این ساده ترین و اسون ترین روش بود میتونسم بگم اگه نفهمیدی دیگه امیدوارم بترکی :|miIad1 با تشکر از توضیحات مفیدتان و از وقتی که گذاشتید
-
miIad1 با تشکر از توضیحات مفیدتان و از وقتی که گذاشتید