سلام . وقتتون بخیر این سوال از کتاب میکرو گاج هست
پاسخ گزینه 3 هست. اما کسی می تونه بگه چرا گزینه 4 غلطه ؟ممنون
سوال :در لوله گوارش انسان اگر.......
گزینه 1 ) در فرد سالم پس از تخلیه کامل مری بنداره انتهای آن باز شود قطعا ریفلاکس مشاهده میشود
گزینه 2 ) غده های مخاط مری به اندازه کافی فعالیت کنند شیره ی معده به مخاط مری آسیب نمیرساند
گزینه 3 ) مقدار زیادی نوشابه های الکلی وارد معده شود احتمال برگشت اسید معده به مری افزایش پیدا می کند
گزینه 4 ) کیموس معده وارد مری شود قطعا انقباض اسفنکتر انتهای مری به اندازه کافی نبوده است
@تجربیا
سلام
سوالم از شکل صفحه ۲۱ کتاب زیست دهم چاپ ۹۶ هست که تست های متنوعی از ساختار لوله گوارش میدم و یک سری نکات در شکل هست که در متن نیست مثلاً طبق متن شبکه سلول های عصبی در لایه ماهیچه ای و زیر مخاطی هست اما در یک تست گفته بود که در لایه بیرونی هم وجود دارد این درسته یا نه ؟
همچنین در تستی اومده بود که داشت درباره ی لایه ماهیچه ای حرف میزد و کد های هم از بافت پوششی داده بود و در پاسخنامه گفته بود که به دلیل وجود رگ ها بافت پوششی هم جزو ساختار لوله گوارش هست اما در بعضی تست ها بافت پوششی جزو ساختار لوله گوارش حساب نمیکنند .این دو تا مسئله خیلی مهمه برام
سلام دوستان.من پایه دهم سال تحصیلی 98_99هستم .در کتاب امسال زیست معده چهار قسمتی در پستانداران نشخوارکننده در یک شمای نزدیک نشان داده شده در حالی که در سال گذشته یا دوسال پیش محل قرار گیری انها در هر قسمت از بدن مشخص بوده اما در کتاب ما مشخص نیست ولی در تست ها درمورد ان سوال طرح میشه.کسی محل قرار گیری اونهارو دقیق میدونه یا میتونه اگر 11ام یا 12ام هست عکس کتابشو بفرسته?
شبکه عصبی روده ای
-
my name در شبکه عصبی روده ای گفته است:
FaMi در شبکه عصبی روده ای گفته است:
در کتاب نوشته شده شبکه عصبی روده ای از مری تا مخرج در دیواره وجود دارد.اما مگر دهان و حلق هم لایه ماهیچه ای و زیر مخاط ندارند?پس چرا فاقد این شبکه هستند?
همچنین لطفا کسی دقیقا توضیح بده که این شبکه چه کاری رو انجام میده و ارتباط اون با ستگاه عصبی خود مختار چیست?ایا حرکت پرز ها توسط ان کنترل میشود?سلام
برا جواب دادن ب این سوال اول از همه باید ی کم در مورد انواع مختلف اعصابی ک توی بدن ما وجود داره حرف بزنیم
ب صورت کلی اعصاب دو نوع اند : حسی و حرکتی اعصاب حسی ک مربوط میشن ب گیرنده ها و اندام های حسی و... ک الان موضوع بحث ما نیستن ولی اعصاب حرکتی اعصابی هستن ک ب انواع ماهیچه ها عصب دهی میکنن و بهشون دستور میدن
اعصاب حرکتی دو نوع ان پیکری و خود مختار
اعصاب پیکری %(#ff0000)[فقط و فقط] ب ماهیچه های %(#00ff00)[مخطط] (ک عملکرد ارادی دارن) عصب دهی میکنن حالا خود اعصاب پیکری ی وقت هایی باعث میشن ماهیچه های مخطط ب صورت %(#00ff44)[غیر ارادی] منقبض بشن ک دیگ اسمش میشه %(#00ff00)[انعکاس] %(#ff0000)[این توضیحات بمونه تو آب نمک دوباره میایم سراغشون]
.
.
.
حالا میریم سراغ اعصاب %(#ff0000)[خود مختار] ک فقط و فقط ب %(#37ff00)[ماهیچه قلبی و صاف] عصب دهی میکنن ک هردو جزو ماهیچه هایی هستن ک %(#ff0000)[تحت هر شرایطی عملکرد غیر ارادی] دارن این توضیحات هم باشن تو آب نمک میایم سراغشون
.
.
دوباره ی دقتی بکنین ب جمله کتاب : 《همانطور ک در ساختار لوله گوارش دیدیم در این لوله (از مری تا مخرج ) شبکه های یاخته های عصبی وجود دارن این شبکه ها تحرک و ترشح را در لوله گوارش تنظیم میکنند. شبکه عصبی روده ایی میتواند............》
.
کتاب داره شبکه عصبی روده ایی رو تعریف میکنه ن هر شبکه عصبی رو و داره میگه ک ما فقط از مری تا مخرج شبکه عصبی روده ای داریم....
.
جالب نیس ؟!
از مری تا مخرج همون قسمت هایی از لوله گوارش هستن ک ماهیچه شون %(#ff0000)[صافه]!!
.
همون طوری ک چن خط پیش با هم گفتیم ماهیچه صاف %(#ff0000)[فقط] توسط اعصاب خود مختار عصب دهی میشن
ولی ما توی ماهیچه های %(#ff0000)[صاف] لوله گوارش ی سری شبکه های عصبی میبینیم ک %(#006300)[خود مختار نیستن !!!]
.
پس چی ان ؟!
بله اونا %(#ff0000)[اعصاب روده ایی] هستن...
.
پس اعصاب روده ایی شبکه های عصبی ایی هستن ک علاوه بر اعصاب خود مختار ب ماهیچه های %(#ff0000)[صاف] لوله گوارش عصب دهی میکنن و توی هیییچ ماهیچه صاف دیگ ایی توی %(#004d00)[دستگاه های] دیگ بدن انسان نیستن....
.
.
پس مگ تو حلق و دهان لایه ماهیچه ایی و زیر مخاط نداریم؟! و مگ ن اینکه ما تو این لایه ها شبکه های عصبی داریم؟! پس چرا شبکه عصبی روده ایی نداریم ؟!
چون ما برای عصب دهی ماهیچه های %(#004d00)[مخطط] %(#004d4d)[اعصاب پیکری] داریم ک معمولا باعث عملکرد ارادی ماهیچه های مخطط میشن و بعضی وقت ها مث %(#420000)[انعکاس بلع] باعث عملکرد های غیر ارادی میشن....
.
نتیجه گیری: توی دهان و حلق شبکه عصبی ب شکل اعصاب پیکری و توی مری تا مخرج شبکه عصبی ب صورت شبکه عصبی روده ایی و اعصاب خود مختار هستن....البته اینم بگم توی همون دهان و حلق بخش هایی هس مث غدد بزاقی دهان ک توسط اعصاب خود مختار عصب دهی میشن
ولی در مورد ماهیچه ها توضیحات همون هایی هس ک خدمتتون عرض کردم -
در کتاب نوشته شده شبکه عصبی روده ای از مری تا مخرج در دیواره وجود دارد.اما مگر دهان و حلق هم لایه ماهیچه ای و زیر مخاط ندارند?پس چرا فاقد این شبکه هستند?
همچنین لطفا کسی دقیقا توضیح بده که این شبکه چه کاری رو انجام میده و ارتباط اون با ستگاه عصبی خود مختار چیست?ایا حرکت پرز ها توسط ان کنترل میشود?در مورد سوال دومتون
شبکه عصبی روده ایی همون طور ک کتاب گفته وظیفه اش تنظیم ترشح و تحرک لوله گوارش هست ک تقریبا وظیفه اش مشابه اعصاب خود مختار هست پس برا همین میتونه مستقل یا همراه با اعصاب خودمختار فعالیت کنه...
تنظیم ترشح یعنی کم و زیاد کردن ترشح آنزیم ها و موسین و...
و تنظیم تحرک یعنی کم و زیاد کردن و مدریت حرکات لوله گوارش (کرمی و قطعه قطعه کننده ) و حرکات پرز های روده (شبکه عصبی روده ایی باعث انقباض سلول های ماهیچه ایی مخاط میشه و این باعث حرکت پرز روده میشه )
.
-
my name یعنی واقعا بهتر از لین نمیشد.نمیتونم چطور لزتون تشکر کنم.عالی بود.
فقط یک سوال:اگر ریز تر شیم چون یک سوم ابتدای مری و بنداره خارجی مخرج هم ماهیچه مخطط هست میتونیم بگیم اونجا شبکه عصبی روده ای نداره?
این جمله درسته یا غلط?
در لوله گوارش از مری تا مخرج لایه ماهیچه ای علاوه بر شبکه عصبی خودمختار با شبکه عصبی روده ای هم در تماس و ارتباط است.
تست تالیفی خودم هست -
my name یعنی واقعا بهتر از لین نمیشد.نمیتونم چطور لزتون تشکر کنم.عالی بود.
فقط یک سوال:اگر ریز تر شیم چون یک سوم ابتدای مری و بنداره خارجی مخرج هم ماهیچه مخطط هست میتونیم بگیم اونجا شبکه عصبی روده ای نداره?
این جمله درسته یا غلط?
در لوله گوارش از مری تا مخرج لایه ماهیچه ای علاوه بر شبکه عصبی خودمختار با شبکه عصبی روده ای هم در تماس و ارتباط است.
تست تالیفی خودم هستسلام
خوشحالم ک براتون مفید بوده
در مورد سوال اول تا جایی ک میدونم بله ولی ب نظرم برای کنکور تا این حد ریز نشید چون میزان خطا تو تست رو میبره بالا...
سوال دومتون هم درسته ی جورایی خلاصه توضیحاتی هست ک خدمتتون گفتم -
FaMi منم همینطورم
ی بار ی چیزی از ی مشاور شنیدم شاید برا شما هم مفید باشه
میگف اینجور وقت ها بچه ها تا ب سوال میبینن آسونه میگن خوب این ک چیزی نیس برا همین دقت میاد پایین میگف اینجور وقت ها ک حس میکنید سوال آسونه حالت جدی بگیرین و جوری سوال رو نخونید ک ابن ک بابا آسونه و اینا... -
my name اخه من کلی نکته بلدم .مثلا استاد مقاری کلی قید به ما یاد دادند و حالا میخوام ازشون تو تست استفاده کنم وقتی میبینم تست کلی گفته و اصلا استثنا هایی که بلدم رو در نظر نگرفته فکر میکنم خب غلطه دیگه ولی درست بوده.خیلی گیج شدم.گاهی اوقات تست انقدر پیچیدس که وقتی پاسخ رو میبینی از تعجب شاخ در میاری وهمین باعث میشه که از هیچ تستی سر سری رد نشی .به همین دلیله کع اشتباه میزنم
-
my name
سلام ببخشید الان بنداره ابتدای مری ک مخططه فعالیتش ارادیه یا غیر ارادی؟ -
شبکه عصبی روده ای از ابتدای لوله گوارشی تا مخرج ادامه دارد
این درسته یا نه؟ -
Abolfazl Amir Abadi سلام، نه از مری تا مخرج
-
FaMi آیا تا به حال عبارت پا مغز دوم ماست را شنیده اید؟ این عبارت را فراموش کنید!! زیرا مغز دوم انسان در دستگاه گوارشیاش است. اخرین مطالعات دانشمندان نشان می دهد که سیستم عصبی روده ای (ENS) در برخی از قسمت ها به صورت مستقل از سیستم عصبی مرکزی در حال فعالیت است و تمامی حرکات روده ها و معده برای هضم و جذب غذا را مدیریت می نماید.
-
FaMi سلام دوست عزیز .
شبکه عصبی روده ای همانطور که خودتون گفته اید از کمی بعد ابتدای مری تا مخرج ادامه دارد . اگر دقت کنید به نوعی کتاب خواسته بگه در بخشهایی که ماهیچه صاف غیر ارادی وجود دارد ما شبکه عصبی روده ای داریم .پس هر جا ماهیچه مخطط داریم ( دهان ، حلق ، ابتدای مری و بنداره خارجی مخرج ) شبکه عصبی روده ای نداریم .
-
FaMi در مورد موضوع دومی که مطرح کردید ، باید بگم شبکه عصبی روده ای فعالیتهای ترشحی و تحرکی لوله گوارش در بخش های مذکور را بر عهده دارد . یعنی حرکت عضلات صاف موجود در ساختار پرز ها نیز توسط آن انجام میشود . حتی خوبه بدانید که ترشح آنزیمهایی که در معده یا روده اتفاق می افتد نیز توسط این اعصاب کنترل میشود .
دستگاه عصبی خودمختار بیشتر در فعالیت غدد ضمیمه دستگاه گوارش نقش دارد تا خود لوله گوارش . وقتی کتاب میگوید ارتباط دارند خُب برای مثال برای عملکرد صحیح صفرا بایستی سرعت حرکات کرمی و ترشح صفرا باهم متناسب باشد .
-
ghasem karami دوست گرامی این را میشود با کمی تغییر درست تلقی کرد و در سایت های متعدد در اینترنت نیز دقیقا این جملات آمده است که بازهم ناقص است ولی این در سطح کنکور و دبیرستان نیست .
-
Abolfazl Amir Abadi دوست عزیز از ابتدای مری تا مخرج درست است .