سوال فیزیک
-
yalda 0 ببینید وقتی اسانسور وایساده و به فنر یه وزنه وصله ینی فنر از حالت تعادلش خارج شده و کش اومده (مثلا x سانت)
حالا وقتی آسانسور میخواد بره بالا با شتاب ۲
پس نیرویی که به وزنه وارد میشه تا با شتاب ۲ ببردتش بالا کشیده شدنه بیشتره فنره (ینی ۴ سانت بیشتر)
عین این می مونه که بگیرم تعادله فنر ینی همون موقع سکون که به اندازه x کش اومده بود
و فرضا در حالت حرکت به اندازه ۴ سانت کش میاد
خب گفتم همین کش اومدن بیشتر به اندازه ۴ سانت داره وزنه رو با شتاب ۲ میکشه بالا پس همونطور که گفتم میتونیم بنویسیم F×0.04=2×2 -
enmi عکسی که فرستادید خیلی پیچیده و حفظی کرده و مفهوم اصلی توش گمه اینجوری بچه ها نمی فهمن اصل موضوع رو ولی اون چیزی که گفتم راحت تره
در واقع ما میایم یه نقطه تعادل فرضی در نظر می گیریم
ینی میگیم هرچی قبلا کش اومده بیخیال هرچقدر که تو حالت حرکت کش بیاد اون باعث میشه ک جسم حرکت کنه -
enmi عکسی که فرستادید خیلی پیچیده و حفظی کرده و مفهوم اصلی توش گمه اینجوری بچه ها نمی فهمن اصل موضوع رو ولی اون چیزی که گفتم راحت تره
در واقع ما میایم یه نقطه تعادل فرضی در نظر می گیریم
ینی میگیم هرچی قبلا کش اومده بیخیال هرچقدر که تو حالت حرکت کش بیاد اون باعث میشه ک جسم حرکت کنه -
من متوجه نمیشم مگه فرمول f=ma برای کل نیروها استفاده نمیشه؟چرا اینجا فقط برای فنر استفاده کردین؟
yalda 0 در سوال فیزیک گفته است:
من متوجه نمیشم مگه فرمول f=ma برای کل نیروها استفاده نمیشه؟چرا اینجا فقط برای فنر استفاده کردین؟
اصن من یه چیز راحت تر بگم بهتون
مطابق قانون دوم نیوتون مگه نمیگیم اگر به جسمی ساکن نیرو وارد شود ان جسم در همان جهت با شتاب حرکت میکند؟
خب اینم همونه
شما میگی چرا وزن رو در نظر نمیگیریم
من میگم نیروی وزن قبلا تو حالت سکون با کشش اولیه خنثی شده رفته پی کارش
حالا کشش ثانویه که به اندازه ۴ سانت بیشتر از کشش اولیه هس باعث میشه این جسم با شتاب ۲ حرکت کنه
فکر نکنم ساده تر از این بشه توضیح داد -
yalda 0 در سوال فیزیک گفته است:
اصن من یه چیز راحت تر بگم بهتون
مطابق قانون دوم نیوتون مگه نمیگیم اگر به جسمی ساکن نیرو وارد شود ان جسم در همان جهت با شتاب حرکت میکند؟
خب اینم همونه
شما میگی چرا وزن رو در نظر نمیگیریم
من میگم نیروی وزن قبلا تو حالت سکون با کشش اولیه خنثی شده رفته پی کارش
حالا کشش ثانویه که به اندازه ۴ سانت بیشتر از کشش اولیه هس باعث میشه این جسم با شتاب ۲ حرکت کنه
فکر نکنم ساده تر از این بشه توضیح داد -
جرم 2kg از سقف اسانسور توسط فنری اویخته شده است. اگر اسانسور از حال سکون با شتاب2 متر بر مجذور ثانیه رو به بالا حرکت کند، طول فنر 4cm بیشتر میشود. ثابت فنر چند نیوتن بر متر است؟
1)80
2)600
3)100
4)240enmi این سوال گزینه 3 میشه و 2هم میتونه باشه
ولی میشه بهش ایراد وارد کرد چون هم 600 داره هم 100
و طراح فقط گفته که 4 سانتی متر بیشتر میشود نگفته نسبت به حالت تعادل اولیه یا نسبت به بعد موقع ای که وزنه رو متصل کردیم و همین جوری گفته 4 سانتی متر بیشتر میشود
نحوه حلشم
kΔx1=2x10
(10+2)2=(k(Δx1+4
تقسیم میکنی دلتا ایکس اولیه 20 سانتی متر به دست میاد تو فرمول اولی جای میدی ثابت 100 میشه
ولی میشه از همون اول هم بگیم منظور از اون طول اضافه شده بعد اینکه وزنه متصل شده است وتعادل برقرار شده ...
و اون موقع میشه k0/04=2x12 که 600 به دست میاد خلاصه سوال خیلی زیبا تر میشد اگه گزینه 2 رو نداشت
موفق باشید -
enmi این سوال گزینه 3 میشه و 2هم میتونه باشه
و طراح فقط گفته که 4 سانتی متر بیشتر میشود نگفته نسبت به حالت تعادل اولیه یا نسبت به بعد موقع ای که وزنه رو متصل کردیم و همین جوری گفته 4 سانتی متر بیشتر میشود
نحوه حلشم
kΔx1=2x10
(10+2)2=(k(Δx1+4
تقسیم میکنی دلتا ایکس اولیه 20 سانتی متر به دست میاد تو فرمول اولی جای میدی ثابت 100 میشه
ولی میشه از همون اول هم بگیم منظور از اون طول اضافه شده بعد اینکه وزنه متصل شده است وتعادل برقرار شده ...
و اون موقع میشه k0/04=2x12 که 600 به دست میاد خلاصه سوال خیلی زیبا تر میشد اگه گزینه 2 رو نداشت
موفق باشید -
enmi این سوال گزینه 3 میشه و 2هم میتونه باشه
نحوه حلشم
kΔx1=2x10
(10+2)2=(k(Δx1+4
موفق باشید -
@Dr-M-P نه بنظرم خیلی سوال خوبیه اتفاقا
چون خودش گفته وزنه توسط فنر آویخته شده
و بعدتر گفته ۴ سانت بیشتر شده
اتفاقا طرح گزینه ۲ زرنگی طراح رو میرسونه -
@Dr-M-P
نه سوال ریز طرح شده و قابلیت طرح اشکال نیست اول فنر اویخته شده خوب تمام شد یعنی حالت تعادل اول که تو صوت گفتم غلطه. -
جرم 2kg از سقف اسانسور توسط فنری اویخته شده است. اگر اسانسور از حال سکون با شتاب2 متر بر مجذور ثانیه رو به بالا حرکت کند، طول فنر 4cm بیشتر میشود. ثابت فنر چند نیوتن بر متر است؟
1)80
2)600
3)100
4)240