شیمی سال دهم
-
سلام از هر کسی که این پیام رو میبینه ازش خواهش میکنم کمکم کنه . ببینید اون قسمتی که نام گذاری ترکیبات مولکولی و یونی هستش در چه ترکیباتی استفاده میشه و باید در کجا ها بیاریم و در کجا ها نه همون اعداد رومی رو میگم . و در کجا ها اعدادی مثل تترا،هگزا،اوکتا و ..... رو بکار ببریم.متشکرم آلا
تجربیا تجربیا ریاضیا رتبه-های-انجمن-آلاء تجربیا دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا همیار -
ببخشید در صفحه های ۶۰ تا ۶۴ کتاب درسی سال دهم هستش
-
سلام از هر کسی که این پیام رو میبینه ازش خواهش میکنم کمکم کنه . ببینید اون قسمتی که نام گذاری ترکیبات مولکولی و یونی هستش در چه ترکیباتی استفاده میشه و باید در کجا ها بیاریم و در کجا ها نه همون اعداد رومی رو میگم . و در کجا ها اعدادی مثل تترا،هگزا،اوکتا و ..... رو بکار ببریم.متشکرم آلا
تجربیا تجربیا ریاضیا رتبه-های-انجمن-آلاء تجربیا دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا همیارmohammadreza rouhi در شیمی سال دهم گفته است:
تجربیا تجربیا ریاضیا رتبه-های-انجمن-آلاء تجربیا دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا همیارسلام دوست عزیز.
اعداد رومی برای ترکیب های یونی به کار میره که یون کاتیون اون ترکیب بیش از یک ظرفیت داشته باشه.
مثلا اتم آهن هم میتونه ۳ مثبت باشه هم میتونه ۲ مثبت باشه.
در ترکیب های یونی ش باید عدد رومی رو ذکر کنی.
اما در مورد پیشوند های مونو دی تری تترا پنتا و غیره این پیشوند ها در نامگذاری ترکیب های مولکولی کاربرد داره. -
مثلا وقتی میبینید نوشته pcl۳ متوجه میشید که ترکیب مولکولیه پس نباید بگید فسفر ۳ کلرید این حرف غلطیه.
خب ترکیب مولکولیه.
نگاه میکنید به اتم های بعد از اولین اتم.
اگر عدد داشت مثل اینجا عدد ش رو با پیشوندش میگید یعنی اینطوری نام گذاری میکنید.
فسفر تترا کلرید.
حالا مثلا اگر نوشته بود NO خب دومین اتم فقط یک اتم توی ترکیب مولوکلی ازش هست.
اینطوری نام گذاری میشه
نیتروژن مونو اکسید -
mohammadreza rouhi در شیمی سال دهم گفته است:
تجربیا تجربیا ریاضیا رتبه-های-انجمن-آلاء تجربیا دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا همیارسلام دوست عزیز.
اعداد رومی برای ترکیب های یونی به کار میره که یون کاتیون اون ترکیب بیش از یک ظرفیت داشته باشه.
مثلا اتم آهن هم میتونه ۳ مثبت باشه هم میتونه ۲ مثبت باشه.
در ترکیب های یونی ش باید عدد رومی رو ذکر کنی.
اما در مورد پیشوند های مونو دی تری تترا پنتا و غیره این پیشوند ها در نامگذاری ترکیب های مولکولی کاربرد داره.به سان خورشید ممنونم
-
مثلا وقتی میبینید نوشته pcl۳ متوجه میشید که ترکیب مولکولیه پس نباید بگید فسفر ۳ کلرید این حرف غلطیه.
خب ترکیب مولکولیه.
نگاه میکنید به اتم های بعد از اولین اتم.
اگر عدد داشت مثل اینجا عدد ش رو با پیشوندش میگید یعنی اینطوری نام گذاری میکنید.
فسفر تترا کلرید.
حالا مثلا اگر نوشته بود NO خب دومین اتم فقط یک اتم توی ترکیب مولوکلی ازش هست.
اینطوری نام گذاری میشه
نیتروژن مونو اکسیدبه سان خورشید بخدا منم دنبال همون بودم دستت درد نکنه
-
به سان خورشید بخدا منم دنبال همون بودم دستت درد نکنه
mohammadreza rouhi در شیمی سال دهم گفته است:
به سان خورشید بخدا منم دنبال همون بودم دستت درد نکنه
خواهش میکنم موفق و مویید باشی 💫