Skip to content
  • دسته‌بندی‌ها
  • 0 نخوانده ها: پست‌های جدید برای شما 0
  • جدیدترین پست ها
  • برچسب‌ها
  • سوال‌های درسی و مشاوره‌ای
  • دوره‌های آلاء
  • گروه‌ها
  • راهنمای آلاخونه
    • معرفی آلاخونه
    • سوال‌پرسیدن | انتشار مطالب آموزشی
    • پاسخ‌دادن و مشارکت در تاپیک‌ها
    • استفاده از ابزارهای ادیتور
    • معرفی گروه‌ها
    • لینک‌های دسترسی سریع
پوسته‌ها
  • Light
  • Brite
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (بدون پوسته)
  • بدون پوسته
بستن
Brand Logo

آلاخونه | شبکه اجتماعی دانش آموزی آلاء

• سوال یا موضوع جدیدی بنویس

• سوال مشاوره ای
  • سوال زیست
  • سوال ریاضی
  • سوال فیزیک
  • سوال شیمی
  • سایر
  1. خانه
  2. دروس
  3. زیست شناسی
  4. دفترخلاصه آنلاین زیست
گزارش مطالعه دانشجویی🤓🎓
maryam111M
سلام سلاااام🤩 بچه ها تو این تاپیک میخوایم دانشجوها هم مثل کنکوریا ساعت مطالعه شون رو اعلام کنن ✌ هم انگیزه بشه برای فارغ التحصیلای آلاء تا تو محیط دانشگاه هم دست از تلاشِ آلائی برندارن 💪و هم اینکه کنکوریای با درسایی که دانشجوها میخونن یکم آشنا میشن🤗 پس از امشب استارت این تاپیک رو میزنیم و هرشب میایم و میگیم در طول روز چ درسایی رو خوندیم ،چند ساعت و چیکارا کردیم😁 دعوت میکنم از @فارغ-التحصیلان-آلاء که باهامون همراه بشن🤝 خیلی ممنون از @z-gheibi و @M-ba78 بابت پیشنهاد و همراهیشون❤ راستی از @romisa جانم هم دعوت میکنم بهمون سر بزنه و همراهیمون کنه😍
دانشگاهی
مشکل من یا دینی؟
Mohammad MoziriM
سلام و عرض ادب. اصل مطلب: سر خوندن دینی خیلی حواسم پرت میشه، مطالعه دینی ام مفید نیست خیلی. ولی بقیه درسای عمومی مثل عربی و فارسی خیلی راحت و سریع میخونم اما دینی خیلی لفتش میدم، نمیدونم چطوریه یازدهم ، ریاضی فیزیک.
سوال مشاوره ای
چالش ۲۱ روزه نوشتن to do list📝
maryam111M
Topic thumbnail image
مشاوره تحصیلی
گزارش ساعت مطالعه برای کنکوری ها (تمامی رشته ها)
M
:handshake: سلام خدمت دوستان %(#ff0000)[دوازدهمی]، داخل این تاپیک میتونید ساعت مطالعه روزانتون رو گزارش بدید. طبیعتا همه دوست داریم فعالیت ها تو یه تاپیک باشه و نه پراکنده پس تاپیک تکراری نخواهیم داشت. :date: تاریخ گزارشات رو هم ذکر کنید (مخصوصا اگر گزارش مربوط به ۱ روز قبل میشه). بازیگران این تاپیک شما هستید پس بترکونید :fire: موفق باشید :rose: :heart: :information_source: اگر کنکوری نیستید میتونید از لینک های زیر وارد تاپیک مخصوص خودتون بشید :linked_paperclips: :point_down: :male-student: :female-student: => :keycap_0: :keycap_1: تاپیک مخصوص دهمی ها :male-student: :female-student: => :keycap_2: :keycap_1: تاپیک مخصوص یازدهمی ها @دوازدهم
مشاوره تحصیلی
سوال شیمی ۱۱ مبحث آمید
S.ghrmniS
Topic thumbnail image
شیمی
راه ابریشم الا
M
سلام دوستان وقت بخیر من یازدهم تجربیم باتوجه به اینکه امسال نهایی ها تیر برگزار میشه زمان کمی برای تست دهم و یازدهم هست خواستم بدونم توی دو ماه یا سه ماه میشه دهم یازدهم رو تست زد؟؟ و اینکه راه ابریشم الا رو اینجا کسی داشته؟؟ نظرتون چیه دربارش!
سوال مشاوره ای
شروع از صفر تستی
Kiana 5K
سلام همگی من پایه یازدهم ریاضی هستم و سال ۱۴۰۶ کنکور دارم ، منطقه ۳ هستم، من امسال و سال دهم فقط تونستم در حد امتحانای مدرسه بخونم، و نتونستم خوب و کامل تست کار کنم چون میترسیدم تو امتحان نهایی یهو تستی بنویسم تراز های قلمچیم ما بین ۴۰۰۰ و ۵۰۰۰ هست کتاب تست هم دارم برای پایه یازدهم کلا قلمچی آبی دهم ریاضی و فیزیک و هندسه خیلی سبز یه شیمی جامع نشر الگو هم دارم تورو خدا کمکم کنید دارم از داخل از بین میرم..نمیدونم دارم با زندگیم چیکار میکنم.. معلممون میگه اگه نهایی ۱۹ به بالا بشین برین کنکور حتی ۳۰ درصد بزنین رشته تاپ قبولی من نمیدونم حرف کیو باور کنم
سوال مشاوره ای
پارت گذاری
Zahra2020Z
سلام خدمت دوستان عزیز....خیلی سریع میرم سر اصل مطلب ممکنه خیلیا تو تایم مطالعه از گوشی استفاده نکنن یا خودشون مجازی نداشته باشن و از گوشی خانواده استفاده کنن (مثل من😭)...ولی بعضی وقتا پیش میاد نمیتونی درست مطالعه کنی یا هرچیز دیگه ای من زیاد با آلا آشنایی ندارم حقیقتا ...ولی دوست دارم بعضی وقتا پارت بذارم هرکسی خواست میتونه همراهی کنه
مشاوره تحصیلی
شمارشگر رسیدن به آرزوهامون
macrophage Of nahang 0M
سلام.... هر کدوم از ما اگر در مسیر درست استعدادمون باشیم بدون شک آرزو های داریم چون واسه اونا خلق شدیم... تاحالا نمی‌دونم چقدر واسه آرزو و هدفتون تلاش کردید،منم خیلی....نه ماه شده،و نمی‌دونم چقدر دیگه بهش میرسم شیش ماه یسال دو سال نمیدونم اما بهش میرسم،،،می‌خوام اینجا تعهد ایجاد کنیم نه اینک این الزامه شدن باشه بلکه وقتی سرد شدیم بگیم چقدر اومدیم پسر پس پاشو....،هرشب چقدر براش تلاش میکنی...میتونی درمورد ارزوت بگی یا مثل من نگی فقط وقتی رسیدی بگیش، میتونی به این صورت پست بذاری، اسمشو بگی روزشو و مجموع شمارش ساعتشو از اول تا الان ،شمارشگر از الان ؛
مشاوره تحصیلی
فارسی دوازدهم|سودای عشق
HakoH
سلام مجددا توی درس هفتم سودای عشق وقتی میگیم به رنگ خود گرداند مند و مفعول به چه حالتی هستش؟ میشه خود را به رنگ او گرداند؟ خود مفعول و رنگ متمم اسنادی؟ @ریاضیا @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
ادبیات و زبان فارسی
فارسی دوازدهم|در حقیقت عشق
HakoH
سلام بازم من😂😭 توی بیت در عشق کسی قدم نهد کش جان نیست با جان بودن به عشق در سامان نیست نمیتونم درک و دریافتی از کش داشته باشم نقش متمم گرفته بعد کتابم نوشته که برای او ولی چون من خنگ تر از این حرفام نفهمیدم @دانش-آموزان-آلاء @تجربیا @ریاضیا
ادبیات و زبان فارسی
فارسی دوازدهم|حقیقت عشق
HakoH
توی جمله وجود عاشق از عشق است وجود عاشق گروه نهادی از حرف اضافه و عشق متمم هست اینجا عشق مسند هم میتونن باشه بگیم متمم اسنادی؟ @دانش-آموزان-آلاء @ریاضیا @تجربیا
ادبیات و زبان فارسی
فارسی دوازدهم|سودای عشق
HakoH
صبح بخیر ✨ توی درس هفتم سودای عشق ترک خود بکند اینجا گروه مفتولی ترک خود هستش الان بخوایم روات تر بکنیمش میشه خود را ترک بکند خود م. الیه در حالت اولیه متن ولی در حالت تبدیل یافته خود را ترک بکند این حالت اتفاق نمی افته الان دستور این بخش چی میشه @ریاضیا @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
ادبیات و زبان فارسی
فارسی دوازدهم|نی نامه
HakoH
سلام سلام خانوم خوبین 🦦 توی مصرع لیک کس را دید جان دستور نیست را حرف اضافه هست یا فک اضافه چون هر دو تاش و میشه در نظر گرفت اگه حرف اضافه بگیریم به معنی برای اگه فک اضافه میشه دستور دیدن جان کسی @دانش-آموزان-آلاء @تجربیا @ریاضیا
ادبیات و زبان فارسی
فارسی دوازدهم|حقیقت عشق
HakoH
سلام سلام و توی بخش حقیقت عشق از روحانی و جسمانی طالب کمال اند طالب کمال یکجا مسند هست یا گروه مسندی ؟ @دانش-آموزان-آلاء @تجربیا @ریاضیا
ادبیات و زبان فارسی
دبیر
C
سلام بچه ها دبیرای ماز کدوم بهترن برای هر درس برای دانش اموزی که ضعیفه پشت کنکوری تجربی.
سوال مشاوره ای
سوال حسابان
HakoH
میشه اینو حل کنین نقطه ای روی خط y=2xکه مجموع فاصله های ان تا مبدا و نقطه a(2.4)fvhfv 5 fhan
حسابان
!!!لطفا کمکم کنید!!!
00MUZAN000
سلام دوستان.وقتتون بخیر.بنده تازه با آلا آشنا شدم و هنوز با ساختار آلاخونه آشنایی کامل ندارم.بنابراین اگه دیدین جایی سوتی دادم منو ببخشین.اما خب موضوع اصلی این نیست.دلم میخواست از افراد با تجربه یه راهنمایی ای بگیرم .بنده امسال دهم بودم و خب بخاطر وضعیت کشور و دلایل دیگه امسال نتونستم خوب و کامل برا کنکور دهم رو ببندم.معلمام هم خیلی خوب درس نمیدن و من همه جا دنبال فیلم آموزشی بودم تا با آلا آشنا شدم و خب یکم وضعیتم بهتره.معلما هم آروم درس میدن هم بعضی جاهارو درس نمیدن هم خیلی کم نکته میگن و کلا من امسال به نظرم از مدرسه خیلی کم بازدهی داشتم.خودمم یکم تنبلی کردم نخوندم.میخوام تابستون دهم رو مرور کنم و تست بزنم ولی خب دوتا مشکل برام پیش اومد:1.خیلی برای فیلم آموزشی دیدن و فهمیدن مفاهیم وقت کم دارم (چون تابستون دلم میخواد فقط تست بزنم)2.مدرسمون این آخر سالی داره اذیت میکنه و با یه عالمه امتحان و کلاسای بیخود و برنامه و.... خیلی وقتمو گرفته.تازه الان امتحانای نوبت هم یکم دیگه شروع میشه و برا اونا هم باید بخونم.آزمون های آزمایشی هم که انقد مدرسه بد درس داد که یک افت خیلی شدید داشتم . سردرگم شدم.نمیدونم اولویت هامو چطوری بچینم.برنامه ریزیم چطوری باشه.اول از چی شروع کنم تو این تایم کم.مثلا تا میام درس بخونم نمیدونم از چی شروع کنم.یه ربع فکر میکنم از چی شروع کنم فقط.انگیزم و اعتماد به نفسم به شدت پایینه.خیلی از دست خودم عصبانی و ناراحتم.همه اینا هر روز منو سردرگم تر میکنه.لطفا کسایی که تجربه دارن یه کمک ریزی بهم بکنن.ببخشید وقتتونو گرفتم ممنون میشم کمکم کنید.با تشکر.
سوال مشاوره ای
به بچه های تجربی کمک میکنم
ForuharF
سلام دوستان سعید هستم از سال 99 با آلاخونه آشنا شدم و 1403 کنکور دادم الان دانشجو کارشناسی زیست شناسی سلولی و مولکولی دانشگاه مازندران هستم اگه بچه های تجربی نیاز به کمک داشتن، خوشحال میشم کمک کنم @تجربیا
سوال مشاوره ای
کنکور دوباره حین تحصیل
6
سلام عزیزان .من هنرستانی بودم و در امتحانات نهایی شرکت کردم تا سابقه تحصیلی ایجاد شه برام و کنکور بدم و کنکور هم دادم ولی سراسری قبول نشدم. با شرط معدل اومدم شمسی پور تهران کاردانی و ترم ۲ هستم. اگر بخوام دوباره کنکور ریاضی بدم باید چیکار کنم؟
سوال مشاوره ای

دفترخلاصه آنلاین زیست

زمان بندی شده سنجاق شده قفل شده است منتقل شده زیست شناسی
41 دیدگاه‌ها 4 کاربران 6.2k بازدیدها 7 Watching
  • قدیمی‌ترین به جدید‌ترین
  • جدید‌ترین به قدیمی‌ترین
  • بیشترین رای ها
پاسخ
  • پاسخ به عنوان موضوع
وارد شوید تا پست بفرستید
این موضوع پاک شده است. تنها کاربرانِ با حق مدیریت موضوع می‌توانند آن را ببینند.
  • پویاپ آفلاین
    پویاپ آفلاین
    پویا
    نوشته‌شده در آخرین ویرایش توسط انجام شده

1-در اسپیروژیر طی هم یوغی سلول زیگوتی که در شرایط نامساعد تولید می شود در محیط باقی مانده و پس از مساعد شدن شرایط، تقسیم میوز انجام داده و سلول های هاپلوئیدی حاصل می آورد که با تقسیم های متوالی میتوز، رشته های جدید را ایجاد میکنند.
    2-اسپیروژیر بر خلاف کاهوی دریایی و کلامیدوموناس هاگ تاژک دار(زئوسپور) و گامت ها گامت تاژک دار ندارد و برخلاف کاهوی دریایی اسپورانژر تشکیل نمی دهد.
    3-اگر جهشی در سلول های پیکری جانداری که فقط تولیدمثل جنسی دارد، رخ دهد این جهش به نسل بعد انتقال پیدا نمی کند، اما اگر جهشی در سلول سوماتیک جانداری مثل اسپیروژیر یا مخمر که تولید مثل غیر جنسی دارند رخ دهد این جهش می تواند به نسل بعد انتقال پیدا کند.

1 پاسخ آخرین پاسخ
    4
    • پویاپ آفلاین
      پویاپ آفلاین
      پویا

نکات زئوسپور در کاهوی دریایی و کلامیدوموناس:
      1-زئوسپور کاهوی دریایی 4 و زئوسپور کلامیدوموناس 2تاژک دارد.
      2-زئوسپور کاهوی دریایی محصول میوز و زئوسپور کلامیدوموناس محصول میتوز است.
      3-زئوسپور کاهوی دریایی تکثیر می کند اما زئوسپور کلامیدوموناس تکثیر نمی کند.
      4-زئوسپور کاهوی دریایی عدد کروموزومی متفاوت با سلول مولدش دارد اما زئوسپور کلامیدوموناس عدد کروموزومی مشابه با سلول مولدش دارد.

1 پاسخ آخرین پاسخ
      4
      • پویاپ آفلاین
        پویاپ آفلاین
        پویا

%(#ff0000)[نکات کلامیدوموناس:]
        :ballot_box_with_check: 1-سلولهای تشکیل دهنده ی کره ی ولوکس، آنتروزوئید های خزه، کلامیدوموناس بالغ، گامت و زئوسپور کلامیدوموناس، گامت کاهوی دریایی، اوگلنا و تاژک داران چرخان، همگی دوتاژکی اند.

:ballot_box_with_check: 2- کلامیدوموناس، جلبک سبز تک سلولی و هاپلوئید می باشد که دارای کلروپلاست نعلی شکل و دو تاژک است. دارای روبیسکو و چرخه ی کالوین است. در تولیدمثل غیر جنسی آن سلول های حاصل از میتوز که درون دیواره ی سلول مادر قرار دارند، فاقد وسیله ی حرکتی اند ولی سلول هایی که دیواره ی سلول مادر را پاره کرده و رها می شوند (زئوسپور) دارای تاژک اند. لقاح در این جاندار از محل رویش تاژک ها صورت می گیرد وساختار حاصل از آن (زیگوسپور) فاقد توانایی فتوسنتز کردن می باشد.

:ballot_box_with_check: 3-زئوسپور کلامیدوموناس محصول میتوز، هاپلوئید، دوتاژکی وفاقد قدرت تکثیر است.

:ballot_box_with_check: 4-در کلامیدوموناس تشکیل گامت ،لقاح و تشکیل زیگوسپور در شرایط نامناسب و تشکیل زئوسپور و میوز در شرایط مساعد رخ می دهد ،ضمنا در این جاندار تقسیم میتوز هم در شرایط مساعد و هم در شرایط نامساعد صورت میپذیرد.

:ballot_box_with_check: 5-گامت و زئوسپور کلامیدوموناس هر دو هاپلوئید، 2تاژکی و فوتوسنتز کننده بوده و محصول تقسیم میتوزاند، ابتدا درون دیواره ی سلول مادر قرار دارند و از سلولی با عدد کروموزومی مشابه خود حاصل می آیند اما گامت ها برخلاف زئوسپور ها قابلیت لقاح دارند.

1 پاسخ آخرین پاسخ
        3
        • پویاپ آفلاین
          پویاپ آفلاین
          پویا

جمع بندی تاژکی !!!

:collision: ولوکس که نوعی جلبک سبز پرسلولی بوده و هر سلول پیکر آن دارای ۲ تاژک است.

:collision: برخی سلولهای پوششی درون کیسه گوارشی هیدر که ۱ تاژک دارند.

:collision: آنتروزوئید در خزه که ۲ تاژکی و در سرخس چندتاژکی است.

:collision:اسپرم درانسان که دارای ۱ تاژک است.

:collision:کلامیدوموناس بالغ که ۲ تاژکی است.

:collision:زئوسپور کلامیدوموناس و کاهوی دریایی که در کلامیدوموناس ۲ تاژکی و در کاهوی دریایی ۴ تاژکی است.

:collision: گامت کلامیدوموناس و کاهوی دریایی که در هر دو جاندار ۲ تاژکی است.

:collision: تاژکداران چرخان که اغلب ۲ تاژک دارند.

:collision: تاژکداران جانور مانند که ۱ تا هزاران تاژک میتوانند در ساختار خود داشته باشند.

:collision: اوگلنا که دارای ۲ تاژک کوتاه و بلند در ساختار است.

:collision: برخى از باكترى ها ( با ساختار و عملكرد متفاوت)

:collision: گامت نر هاگداران

:collision:برخی از گامتهای کپک های مخاطی پلاسمودیومی.

1 پاسخ آخرین پاسخ
          4
          • پویاپ آفلاین
            پویاپ آفلاین
            پویا
            نوشته‌شده در آخرین ویرایش توسط پویا انجام شده

خلاصه چرخه ى قلب:
            :purple_heart: در يك انسان بالغ در حالت استراحت (بانبض٧٥ضربان در دقيقه) يك چرخه ي كامل ٠/٨ ثانيه طول ميكشد .

:revolving_hearts: تصوير ١) درطي مرحله ي استراحت (دهليزهاو بطن ها در حال دياستول)، خون برگشتي از سياهرگ هاي بزرگ به داخل دهليزها ميريزند .
            ٠/٤ثانيه

:heart: تصوير ٢) در ٠/١ثانيه ى انقباض دهليزها(سيستول دهليزي )تمام خون باقيمانده از دهليزها خارج شده و وارد بطن ها مى شود.

:blue_heart: تصوير ٣) در اين مرحله انقباض بطن ها(سيستول بطني) خون داخل بطن ها را به داخل سرخرگ هاپمپ مى كند.(٠/٣ثانيه) .

:green_heart: توجه داشته باشيد كه ٧/٨ اين زمان دهليزها درحالت استراحت هستند و تنها همان ٠/١ ثانيه كه در تصوير شماره ٢ توضيح داديم منقبض ميشود و در حالت سيستول به سر ميبرند.

1 پاسخ آخرین پاسخ
            5
            • پویاپ آفلاین
              پویاپ آفلاین
              پویا

به نام خدا
              نکات فصل سوم سال دوم
              :alien: -ولوکس جلبک سبز پرسلولی است که دارای یک لایه سلول کلروفیل دار دوتاژکی است ولی جزو تاژکداران محسوب نمی شود.

:alien:2-جاندار ساکن آب شیرین با کلروپلاست نواری شکل در شرایط نامساعد به روش جنسی تکثیر می شود.

:alien:3-بی مهره ای که توسط غدد شکمی مجاور طناب عصبی تارهای پروتئینی تولید می کند دارای گردش خون باز بوده و جزو حشرات نیست.

:alien:4-هرجا بافت پوششی داشته باشیم بدون استثنا غشای پایه داریم.

:alien::alien:5-رشته های کلاژن موجود در بافت پیوندی عمدتا نقش استحکامی داشته و رشته های الاستیک آن بیشتر خاصیت ارتجاعی دارند.

:alien:6-بافت پیوندی که پوست را به ماهیچه های زیرین متصل می کند دارای انواعی از سلول ها،رشته های کلاژن،و سایر رشته های پروتئینی است.

:alien:7-بافت پیوندی موجود در صفحه ی بین مهره ها دارای ماده ی بین سلولی متراکم یا جامد با حفره های تک سلولی و دوسلولی است.

:alien:8-افزایش هورمون کورتیزول و هورمون های پاراتیروئید سبب کاهش ماده ی بین سلولی استخوان می شود.

:alien:9-همه ی ماهیچه های متصل به استخوان،اسکلتی و ارادی هستند،پس زردپی ها فقط ماهیچه های اسکلتی را به استخوان وصل می کنند.

:alien:10-اثرات سیستم عصبی خودمختار روی ماهیچه ی صاف قسمت های مختلف بدن متفاوت است،مثلا اثر سیستم سمپاتیک بر ماهیچه های صاف چشم انقباضی است ولی بر ماهیچه های صاف لوله ی گوارش اثر مهاری بر انقباض است.

:alien:11-بافت گرهی دارای نمای مخطط و منشعب و اغلب تک هسته ای است.

:alien:12-نقش بعضی از نوروگلیاها برای نورون ها مانند نقش زلالیه برای عنبیه و قرنیه است.
              #ویژه_سال_سوم

1 پاسخ آخرین پاسخ
              5
              • پویاپ آفلاین
                پویاپ آفلاین
                پویا
                نوشته‌شده در آخرین ویرایش توسط پویا انجام شده

به نام خدا
                نکات فصل دوم سال دوم دبیرستان

:white_circle: -به کمک میکروسکوپ الکترونی نگاره تصاویر سطحی و سه بعدی و به کمک میکروسکوپ الکترونی گذاره(گذشتن از غشا!) تصاویری از ساختار درونی (2بعدی).

:white_circle:2-به کمک میکروسکوپ الکترونی گذاره میتوان به بررسی فتوسیستم های غشای تیلاکویید پرداخت.

:white_circle:3_ترین ها:
                *بزرگترین سلول یوکاریوت ، سلول تخم پرندگان است.
                *طویل ترین سلول های یوکاریوت سلول های عصبی و ماهیچه ای می باشند.
                *کوچکترین سلول یوکاریوت مروزوئیت می باشد.

:white_circle:4-در باکتری های فتوسنتز کننده،مولکول های DNA به محل انجام فتوسنتز متصل اند.

:white_circle:5-کپسول باکتری می تواند با پیلی باکتری و خار تریکودینا هم نقش باشد.

:white_circle:6-انتقال DNA در کتاب های درسی به شکل های 1-انتقال به کمک پیلی که هم یوغی یا کانژوگاسیون نامیده می شود،2-انتقال از محیط بیرون که ترانسفورماسیون نامیده می شود و 3- انتقال با تفنگ ژن یا وکتور است که مهندسی ژنتیک نامیده می شود.

:white_circle:7-اجزا باکتری ها:
                *کپسول (در برخی از باکتری ها)
                جنس:پلی ساکارید
                وظیفه:حفاظت و اتصال به سطوح
                *دیواره (اغلب)
                وظیفه:حفاظت و شکل دادن
                *غشا سیتوپلاسمی(همه)
                کنترل عبور مواد و محل انجام واکنش هایی مانند تنفس سلولی
                *تاژک(برخی)
                کمک به حرکت
                *پیلی(برخی)
                برآمدگی کوتاه و ضخیم پروتئینی برای اتصال به سطوح
                #ناحیه ی نوکلئوئیدی(همه):
                (حلقوی پروکاریوتی)DNA
                پروتئین های همراه : DNA پلی مراز، RNA پلی مراز، هلیکاز و...

ریبوزوم های کوچک و ساده(همه)

:white_circle:8-در سلول های یوکاریوتی محل ساخت ریبوزوم هسته و محل فعالیت آن سیتوپلاسم است و هیچ پروتئینی در هسته سنتز نمی شود!

:white_circle:9-مجاورت ها:
                سانتریول ها در مجاورت هسته،پراکسی زوم ها در مجاورت شبکه ی آندوپلاسمی صاف،لیزوزوم در مجاورت گلژی و جسم گلژی در مجاورت شبکه ی آندوپلاسمی زبر قرار دارند.

:white_circle:10-اجزایی که در سلول های جانوری یا آغازیان وجود دارد اما سلول های گیاهی فاقد آن می باشند:
                *سانتریول (به جز گیاهان بی دانه که سانتریول دارند!)
                *تاژک (به جز آنتروزوئید گیاهان بی دانه که تاژک دارد!)
                *واکوئل گوارشی
                *واکوئل ضربان دار

:white_circle:11-پروتئین های غشایی می توانند به رشته های بین سلولی،مثل رشته های کلاژن و الاستیک و همچنین به پروتئین های اسکلت سلولی متصل باشد.

1 پاسخ آخرین پاسخ
                5
                • پویاپ آفلاین
                  پویاپ آفلاین
                  پویا

ویژگی های مشترک همه ی جانوران

:leaves: V:leaves: :leaves: :leaves: :leaves: :leaves: :leaves:

:ballot_box_with_check: ازدسته یوکاریوت ها هستند.

:ballot_box_with_check:در غشای سلول های آنان کلسترول دیده می شود.

:ballot_box_with_check:سلول های آنان دیواره ندارند.

:ballot_box_with_check:مونومرها در آن ها یکسان است ولی تفاوت آنها در ترکیب آن ها در پلیمرهاست

:ballot_box_with_check:واکنش های سنتز آبدهی و هیدرولیز دارند.

:ballot_box_with_check:تولید ومصرف ATP دارند

:ballot_box_with_check:آنزیم ها نقش اساسی در فعالیت های سلول ها دارند.

:ballot_box_with_check:سلول ها دارای اندامک هستند ( نه همه ی آنها)

:ballot_box_with_check:برای زنده ماندن به اکسیژن نیاز دارند.

:ballot_box_with_check:جانوران باید مواد زائد نیتروژن دار دفع کنند.

:ballot_box_with_check:دارای سیستم های دفاعی در برابر عوامل بیگانه هستند.

:ballot_box_with_check:هم DNA خطی (در هسته) و هم DNA حلقوی (در میتوکندری و کلروپلاست) دارند

:ballot_box_with_check:هم ریبوزوم ساده (در میتوکندری) و هم ریبوزوم پیچیده (در غشای هسته و شبکه ی آندوپلاسمی زبرو سیتوپلاسم) دارند.

:ballot_box_with_check:همانند سازی DNA توسط چندین جایگاه شروع انجام میشود

:ballot_box_with_check:تقسیم میتوز و میوز دارند.

:ballot_box_with_check:در ساختار کروموزوم های آنان هیستون وجود دارد.

:ballot_box_with_check: سلولها چرخه ی سلولی دارند.

:ballot_box_with_check:دارای لقاح خارجی و یا داخلی هستند.

:ballot_box_with_check: سه نوع RNA پلی مراز دارند.

:ballot_box_with_check:رونویسی از ژنهای پروتئینها در آن ها توسط RNA پی مراز II انجام می گیرد.

:ballot_box_with_check:ژن های آنان گسسته است.

:ballot_box_with_check:تنظیم بیان ژن بر عهده ی اپران ها نیست .

:ballot_box_with_check:شناسایی راه انداز توسط عوامل رونویسی صورت می گیرد.

:ballot_box_with_check:همواره تحت تأثیر انتخاب طبیعی هستند.

:ballot_box_with_check:در پاسخ به محرک ها رفتارهای مختلفی از خود بروز می دهند.

:ballot_box_with_check:همگی هتروتروف اند و فوتوسنتز نمی کنند.

:ballot_box_with_check:گلیکولیز همواره در آن ها انجام می گیرد و ATP تولید می شود.
                  @pouryarahimi

1 پاسخ آخرین پاسخ
                  5
                  • پویاپ آفلاین
                    پویاپ آفلاین
                    پویا

انواع گلبول های سفید خونی:
                    :maple_leaf::maple_leaf::maple_leaf::maple_leaf::maple_leaf::maple_leaf::maple_leaf::maple_leaf::maple_leaf::maple_leaf::maple_leaf::maple_leaf::maple_leaf:

:maple_leaf: نوتروفیل ها : جزئی از گرانولوسیت ها می باشد ،دارای هسته ی ۳ لوبه، دارای تحرک زیاد ،انجام فاگوسیتوز، دارای حرکات امیبی و دیاپدز*

:maple_leaf:ائوزینوفیل ها: جزئی از گرانولوسیت ها،دارای هسته ی ۲ لوبه ، افزایش تعدادشان در عفونت های انگلی، دارای قدرت اندوسیتوز (ولی کمتر از نوتروفیل ها)*

:maple_leaf:بازوفیل ها: جزئی از گرانولوسیت ها ،ترشح هپارین(ضد انعقاد ) و هیستامین (گشاد کننده رگ)*

:maple_leaf:مونوسیت ها: جزئی از اگرانولوسیت ها، انجام عمل فاگوسیتوز، در بافت تبدیل به ماکروفاژ می گردد (حاوی انزیم ایزوزومی فراوان) ،دارای حرکات امیبی و قدرت دیاپدز

:maple_leaf:لنفوسیت ها :جزئی از اگرانولوسیت ها ،نقش در دفاع علیه میکرو ارگانیسم ها*

1 پاسخ آخرین پاسخ
                    3
                    • پویاپ آفلاین
                      پویاپ آفلاین
                      پویا

به نام خدا
                      نکاتی از فصل ۱ سال سوم :
                      :four_leaf_clover: :leaves: :leaves: :leaves: :leaves: :leaves: :leaves: :leaves: :leaves: :leaves: :leaves: :leaves: :leaves: :leaves: :leaves: :leaves:

:four_leaf_clover: ۱)فاگوسیتوز فرایندی است که طی ان ذرات خارجی و میکروب ها توسط غشا سلول های فاگوسیتوز کننده احاطه می گردد و سپس به صورت وزیکول وارد سلول شده و در ان جا توسط انزیم های لیزوزومی هضم می گردد.
                      (نوتروفیل ها ،ماکروفاژ ها و مونوسیت ها در گروه فاگوسیتوز کننده ها قرار دارند.)

:four_leaf_clover: )تعدادی از انفوسیت های نابالغ در مغز استخوان تکامل یافته و سلول های تخصص یافته ای به نام لنفوسیت B را ایجاد می کنند و سایر لنفوسیت های نا بالغ از طریق خون که نوعی بافت پیوندی می باشد ،از مغز استخوان به تیموس رفته و در ان جا بالغ می گردند.(پس در خون لنفوسیت نا بالغ نیز می توان یافت)

:four_leaf_clover: ۳)پلاسموسیت ها سلول هایی هستند که مقادیر زیادی پادتن (از جنس پروتئین ) تولید می کنند بنابراین تعداد شبکه ی اندوپلاسمی زبر و دستگاه گلژی انها زیاد می باشد .این سلول ها فاقد گیرنده انتی ژنی در سطح خود می باشند.

:four_leaf_clover: ۴)پادتن ها با روش های مختلفی انتی ژن را غیر فعال و خنثی می کنند که ساده ترین راه ان اتصال به انتی ژن سطح میکروب ها می باشد که از این طریق هم مانع از اتصال میکروب به سطح سلول می گردند و هم میزان فاگوسیتوز انتی ژن را توسط ماکروفاژ ها افزایش می دهند.

:four_leaf_clover: ۵)علائم التهاب در محل اسیب دیده شامل قرمزی ،گرمی و تورم می باش
                      #سال _سوم
                      #ایمنی

1 پاسخ آخرین پاسخ
                      3
                      • پویاپ آفلاین
                        پویاپ آفلاین
                        پویا

به نام خدا
                        نکاتی از فصل ۲ سال چهارم

:gift: ۱)در مهندسی ژنتیک برای رسیدن به یک یا چند هدف خاص ژن ها مورد دست ورزی قرار می گیرند و باکتری EColi اولین جانداری است که تحت دست ورزی قرار گرفت.

:gift: ۲)یکی از مهم ترین هدف ها در مهندسی ژنتیک تولید ژن یا فراورده های به مقدار انبوه است.

:gift: ۳)ابزار هایی که در مهندسی ژنتیک استفاده می گردد:
                        :bomb: الف)وکتور ها :(وسیله ای که ژن مورد نظر با ان به داخل سلول حمل می گردد)
                        :grapes: _پلازمید ها: در برخی از باکتری ها وجود دارد ،DNA حلقوی اند ،همانند سازی مستقل از کروموزوم اصلی دارند و حاوی ژن هایی هستند که که در کروموزوم اصلی وجود ندارد مانند ژن مقاومت به انتی بیوتیک (تتراسایکلین)
                        :grapes:_باکتریوفاژ ها : با قرار دادن ژن خارجی در DNA باکتریوفاژ و الوده شدن باکتری توسط این ویروس ،ژن مورد نظر در باکتری تکثیر می گردد.
                        :bomb:ب)انزیم های محدود کننده:انزیم های باکتریایی هستند که توالی های کوتاه و خاصی از DNA را شناسایی و برش می دهند.
                        :bomb:ج)انزیم DNA لیگاز :باعث برقراری پیوند فسفو دی استر میان ۲ قطعه از DNA می گردد.

:gift: ۴)ژن rRNA هنگامی که درون سلول های یوکاریوتی مانند قورباغه باشد توسط انزیم RNA پلی مراز سنتز می گردد ولی هنگامی که به درون باکتری وارد می گردد توسط RNA پلی مراز باکتری (پروکاریوتی) سنتز می گردد.
                        #سال _چهارم
                        #مهندسی ژنتیک

1 پاسخ آخرین پاسخ
                        2
                        پاسخ
                        • پاسخ به عنوان موضوع
                        وارد شوید تا پست بفرستید
                        • قدیمی‌ترین به جدید‌ترین
                        • جدید‌ترین به قدیمی‌ترین
                        • بیشترین رای ها

• 1
                        • 2