-
دوستان چرا ساختار لوییس CO اینطور رسم میشه ؟
چرا O داتیو میده ولی با دوتا تک C پیوند نمیده که رادیکال آزاد بشه ؟

-
-

-

81Sobhan اکسیژن بعد تشکیل دو پیوند اشتراکی با کربن دیگه نمیتونه تک الکترونی اشتراک بگذاره چون دو جفت الکترون ناپیوندی داره ولی کربن میتونه حفره خالی تشکیل بده (چندین عنصر قابلیت تشکیل حفره خالی رو دارن که کتاب اشاره ای نکرده بهش)
بعد تشکیل حفره خالی توسط کربن یک جفت از دو جفت الکترون ناپیوندی اکسیژن همزمان باهم به سمت کربن میرن و پیوند داتیو تشکیل داده میشه -
81Sobhan اکسیژن بعد تشکیل دو پیوند اشتراکی با کربن دیگه نمیتونه تک الکترونی اشتراک بگذاره چون دو جفت الکترون ناپیوندی داره ولی کربن میتونه حفره خالی تشکیل بده (چندین عنصر قابلیت تشکیل حفره خالی رو دارن که کتاب اشاره ای نکرده بهش)
بعد تشکیل حفره خالی توسط کربن یک جفت از دو جفت الکترون ناپیوندی اکسیژن همزمان باهم به سمت کربن میرن و پیوند داتیو تشکیل داده میشهMohammad 2
مرسی متوجه شدم
ولی ی سوال تو کنکور هم میاد عنصری که بتونه حفره خالی تشکیل بده ؟
این سوال قلمچی بوده -
Mohammad 2
مرسی متوجه شدم
ولی ی سوال تو کنکور هم میاد عنصری که بتونه حفره خالی تشکیل بده ؟
این سوال قلمچی بوده81Sobhan تو نظام قدیم ازش سوال طرح شده بود چون اونا کاملا پیوند داتیو، حفره خالی و زاویه پیوندی و اینا رو خونده بودن
مبحث سختی هم نیست، کربن و نیتروژن و اکسیژن در مواقعی این کارو میکنن
قلم چی هم به این دلیل این سوال رو داده چون تو کتاب اومده (فصل 2 شیمی 1 صفحه 64 خود را بیازمایید ب)
چون کتاب یه روش عجیبی گفته که نمیدونم چطوریه (تعداد الکترون های اشتراکی رو حساب میکنی و تقسیم بر دو میکنی همچین چیزایی یادمه نمیدونم درست) دیگه لازم ندونسته این مبحث به این مهمی رو بگه یعنی یه جورایی گفته CO سه تا پیوند یگانه میده در حالی که دو تا یگانه و یدونه داتیو میده (البته تو یکسری ریفرنس ها هم داتیو رو هم یگانه میدونن) بخاطر همین تو آزمون های آزمایشی و کنکور قابل طراحی هست فقط به اسم داتیو نیست -
81Sobhan تو نظام قدیم ازش سوال طرح شده بود چون اونا کاملا پیوند داتیو، حفره خالی و زاویه پیوندی و اینا رو خونده بودن
مبحث سختی هم نیست، کربن و نیتروژن و اکسیژن در مواقعی این کارو میکنن
قلم چی هم به این دلیل این سوال رو داده چون تو کتاب اومده (فصل 2 شیمی 1 صفحه 64 خود را بیازمایید ب)
چون کتاب یه روش عجیبی گفته که نمیدونم چطوریه (تعداد الکترون های اشتراکی رو حساب میکنی و تقسیم بر دو میکنی همچین چیزایی یادمه نمیدونم درست) دیگه لازم ندونسته این مبحث به این مهمی رو بگه یعنی یه جورایی گفته CO سه تا پیوند یگانه میده در حالی که دو تا یگانه و یدونه داتیو میده (البته تو یکسری ریفرنس ها هم داتیو رو هم یگانه میدونن) بخاطر همین تو آزمون های آزمایشی و کنکور قابل طراحی هست فقط به اسم داتیو نیستMohammad 2 مرسی
-
Mohammad 2 مرسی
سلام بچه ها
توی یکی از تست های سراسری 98 تجربی خارج موضوع بحث ما TCبود و گفته بود کدوم گزینه درسته
یکی از گزینه ها
اندازه یون ان درست به اندازه یون یدید است و در تیرویید جذب می شود
توی اون سال کنکور جواب این سوال صحیح بوده اما توی چاپ کتاب من خود نوشته که این متن مغایر با متن کتاب درسی دهمه
چون یون یدید با یونی که حاوی TCهست اندازه مشابهی دارد و با یون تکنسیم از نظر اندازه متفاوت است
@دانش-آموزان-آلاء
@ریاضیا
@تجربیا
@jahad_121
سلام . بنده کلاس دوازدهم ریاضی هستم ، توی درس شیمی مشکل داشتم و واقعا روی خوبی با شیمی نداشتم
ویدئو های استاد حسن معینی واقعا برای درس شیمی منو تغییر داد ، خیلی کامل و خوب و واقعا با زبون روون درس رو آموزش میدن ، از مجموعه آلا و البته از استاد معینی متشکرم و به دوستان دیگه پیشنهاد میکنم که همراه ایشون درس شیمیشون رو تقویت کنن
سلام بچه ها
به صورت خلاصه (نمیخواد مفصل بگین. چون وقت ندارین میدونم)
ممکنه بگین توی مقایسه های نقطه جوش و نیرو های بین مولکولی توی کل دسته بندی های موادی که میخونیم،
ترتیب مواد چجوریه؟
البته می دونم مثلا ترکیبات یونی یا جامد های کووالانسی نیروی بین مولکولی ندارن. اما لطفا جایگاهشون توی رده بندی نقطه جوش بگین. ممنون 🌹
@دوازدهم
@بچه-های-تجربی-کنکور-1403
سلام به روی ماهتون :)
فکر کنم از اسم تاپیک کاملا مشخصه که چه راهنمایی میخام
من شیمی ضعیفی دارم و میخام حداقل 30 درصد رو تو کنکور بزنم و نهاییامو خوب بدم :)ولی اصلا نمیتونم باهاش کنار بیام نظر شما چیه و به خودتون چی کمک کرده؟
من خودم تازگیا فهمیدم وقتی صبح زود میخونم راحت تر پیش میره ولی بازم طاقت فرساعه از کتابای خیلی سبز استفاده میکنم و نشر الگو...
و اینکه مثلا این سوالات بازده و تا انتها مینویسم اما هیچ وقت جواب بدست نمیاد که بتونم گزینه رو بزنم همه مراحل درسته اما جواب نهاییم بدست نمیاد :)
هلپ میبینی
@ریاضیا @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء @دانشجویان-درس-خون