هاعی بر همگی :>
خوبین خوشین سلامتین؟ ☕
تصمیم گرفتم این تاپیک رو بزنم برای روتین های روزمره زندگیمون.
روتین های ریز و درشت، اما ضروریمون که شاید برای انجامشون به یکم انگیزه نیاز داریم تا تنبلی نکنیم.
فرقی هم نداره درسی باشه یا غیر درسی؛
یا اینکه دانش آموز و کنکوری باشی یا فارغ التحصیل؛
فقط کافیه "آدم روتین مندی" باشی! 😂
روتین های درسی مثل: مسائل یا حفظیات شیمی، فرمول های ریاضی و فیزیک و شیمی، شکل های زیست، درسای حفظی مثل زمین و تاریخ و هویت و سلامت، دروس عمومی و ...
غیر درسی ها هم مثل: روتین پوست یا مو، پیاده روی، جمع کردن لحاف و پتو بعد بیدار شدن، مرتب کردن اتاق، آب دادن به گل و گیاه ها، ورزش و ...
اینجا، یجورایی مثل چالش ۲۱ روزه نوشتن to do list📝 هست، با این تفاوت که فقط مخصوص گزارش روتینه.
میتونین اول یه لیست از روتین هایی که در روز دارین بنویسین، بعدش که انجامش دادین تیک بزنین. درست مثل بچه های خفن و پر تلاش تاپیک to do list :> 🔥🔥🔥
هیچی دیگه... خلاصه که اینجا منتظرتیم رفیق :> 🕶
Screenshot_20241001-133629_Pinterest.jpg
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@انسانیا
@ریاضیا
@تجربیا
🤝 سلام خدمت دوستان %(#ff0000)[دوازدهمی]، داخل این تاپیک میتونید ساعت مطالعه روزانتون رو گزارش بدید. طبیعتا همه دوست داریم فعالیت ها تو یه تاپیک باشه و نه پراکنده پس تاپیک تکراری نخواهیم داشت.
📅 تاریخ گزارشات رو هم ذکر کنید (مخصوصا اگر گزارش مربوط به ۱ روز قبل میشه).
بازیگران این تاپیک شما هستید پس بترکونید 🔥
موفق باشید 🌹 ❤
ℹ اگر کنکوری نیستید میتونید از لینک های زیر وارد تاپیک مخصوص خودتون بشید 🖇 👇
:male-student: :female-student: => 0⃣ 1⃣ تاپیک مخصوص دهمی ها
:male-student: :female-student: => 2⃣ 1⃣ تاپیک مخصوص یازدهمی ها
@دوازدهم
سلام خدمت دوستان عزیز....خیلی سریع میرم سر اصل مطلب ممکنه خیلیا تو تایم مطالعه از گوشی استفاده نکنن یا خودشون مجازی نداشته باشن و از گوشی خانواده استفاده کنن (مثل من😭)...ولی بعضی وقتا پیش میاد نمیتونی درست مطالعه کنی یا هرچیز دیگه ای من زیاد با آلا آشنایی ندارم حقیقتا ...ولی دوست دارم بعضی وقتا پارت بذارم هرکسی خواست میتونه همراهی کنه
سلام سلام
یه چالش جذاب داریم😍
قراره به مدت ۲۱ روز هر کاری که داریم رو شب قبل از اینکه بخوابیم لیست کنیم😁
چرا؟! چون:
۱. به کارامون نظم بهتری بدیم
۲. به همه کارامون برسیم
۳. با هدف از خواب بیدار بشیم
۴. با قدم های کوچیک به هدف های بلند مدتمون برسیم
۵. آخر شب با آسودگی بخوابیم
۶. و غیره...
هرشب قبل از اینکه بخوابید اینجا دوتا لیست میفرستید📝:
۱. لیست کارهای روز بعدتون که قراره انجام بدید
۲. لیست کارهای همون روز که انجام دادید
تو لیستتون همه کارهای ریز و درشتتون رو بنویسید که به همه کارهاتون برسید
مثلا این یه لیست از کارهای یک روز منه:
Screenshot_20211223-184808_Samsung Notes.jpg
تاریخ اون روز رو هم حتما ذکر کنید🗓
چالشمون از امشب شروع میشه
پس لیست کارهای فرداتون رو بنویسید
دوستاتون رو منشن کنید که بیاااان✌😄
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا @ریاضیا @انسانیا
سلام بچه ها
امیدوارم حالتون خوب باشه
خیلی خوشحالم که به اهدافتون رسیدین و کنکور رو پشت سر گذاشتین
دیدم تو تاپیک های مختلف دارین در مورد ثبت نام تو دانشگاهمون و پیش نیاز ها و ملزوماتش صحبت می کنید
این تاپیک رو زدم تا سوال ها و پیام هاتون رو یه جا بپرسین و دسترسی بهشون راحت تر باشه
پس با خیال راحت اینجا در مورد مراحل مختلفی که باید جلو برین صحبت کنید
سلام و عرض خسته نباشید خدمت همه بچه های کنکوری 1403
امیدوارم که همیشه حال دلتون خوب باشه و تندرست باشید و ایشالا که بهترین نتیجه رو بگیرید.
راستش خیلی وقت بود تو فکر این تاپیک بودم و میخواستم یه لیست از اشتباهاتی که تو دوسال کنکورم انجام دادم براتون بگم تا همونجوری که از اسم تاپیک پیداست کنکوری های 1404 درس بگیرن و سمت این اشتباهات نرن.
.
1_سال کنکور تو هیبیییییچچچچچ نوع رابطهی عاطفی وارد نشید یا اگه از قبل درگیرش هستید بذارید کنار تا بعد کنکور
اولش اینجوریه که میگی زیاد وقتمو نمیگیره ولی اون ضربه ای که به درس و کنکور میزنه رو نمیبینی
تازه اگه خدایی نکرده دعوایی پیش بیاد که رو تمرکز هم تاثیر میذاره
.
2_شمای کنکوری با پا گذاشتن تو این مسیر قبول کردی که تا آخرشو با مقدار زیادی مسئولیت پذیری پیش ببری پس از زیر مسئولیت در نرو
اینجوری فقط خودتو گول میزنی
الکی پشت میز نشین
اگه قراره مشاور بگیری گزارشکار فیک نفرست
.
3_اگه قبول کردی که کنکوری هستی و قراره این مسئولیت رو تا تهش ببری حالا میری سراغ مرحلهی بعد و اونم اینه که تلاش کنی با روشی که مناسب خودت هست درس ها رو یاد بگیری و تست بزنی و آزمون بدی
مراحل درست درس خوندن به همدیگه وابستهن وهیچکدوم از مراحل مستقل از اون یکی نیست پس با جون و دل بخون
.
۴_از هیچ درسی در نرو
اگه با یه درس حال نمیکنی سعی نکن که بذاریش کنار و نادیدهش بگیری چون با کناره گرفتن از اون درس ضربه ی بیشتری میخوری
.
5_ از تست زدن نترس
اگه حس میکنی تست که میزنی هیچی نمیفهمی ازشون حق داری چون شاید هنوز فرایند آموزش و تثبیت اون موضوع کامل نشده و اشتباه زدن یا نزدن تست های آموزشی یا در آزمون ها شمارو نترسونه
به جای ترسیدن باید سعی کنید اشکال کار رو بفهمید
.
6_خودتونو باور داشته باشید
قرار نیست همیشه کسی شمارو تایید کنه
باید قبول کنی که تو مسیر زندگیت تنهایی
حتی اونایی هم که باهات خیلی رفیقن هم فقط میتونن در حد دلگرمی باشن برات، نه بیشتر
پس توقعتو از بقیه بیار پایین که آدم هر ضربه ای تو زندگیش میخوره از همین توقع داشتن هست
.
7_ حسرت فرصت های از دست رفته رو نخورید
قطعا هر کدوممون با اشتباهاتی وقتمونو تلف کردیم و موقعی که وقتی نبوده برا جبران عذاب وجدان و حسرت هجوم آورده بهمون
در این مورد باید بگم که هیچوقت گذشته، حال و آینده رو با هم قاطی نکنید
اگه یسری اشتباهات تو گذشته انجام دادی و الان بشینی براشون حسرت بخوری، وقتتو از دست میدی، وقت هم که از دست رفت آیندهی خوبی هم در انتظارت نیست و این موضوع ته تهش دوباره و دوباره باعث حسرت میشه
.
۸_قرار نیست هر کسی نجاتتون میده از یه چاله و نمیذاره تو چاه بیفتید رو بپرستید
.
۹_درگیر حاشیه نشو چون فقط کافیه یه کوچولو درگیر حاشیه بشی دیگه اونوقت هر چقدر هم سعی کنی خودتو نجات بدی نمیتونی یعنی حاشیه دیگه تو رو ول نمیکنه
.
۱۰_جاهایی که بهت استرس میدن نرو
چه مجازی چه در واقعیت
حتی اگه بودن اینجا هم بهت استرس میده نیا
.
۱۱_کاراتو پشت گوشت ننداز
همه مون با کمالگرایی آشنایی داریم و میدونیم که میتونه چه فاجعه هوایی به بار بیاد
پس کمالگرایی رو بذار کنار یا کنترلش کن
.
۱۲_تفریح و بیرون رفتن از خونه رو از خودتون دریغ نکنید چون همش تو خونه موندن باعث میشه زودتر خسته بشید
.
13_ با وجود تمام اینا تا آخر آخرش دووم بیارید و جا نزنید
.
امیدوارم که درس بگیرید
و سعی کنید اشتباهاتی که من مرتکب شدم رو انجام ندین
امیدوارم همیشه حال دلتون خوب باشه و تندرست و موفق باشید
@بچه-های-تجربی-کنکور-1403
@بچه-های-ریاضی-کنکور-1403
شما هم از تجربیاتتون بگید
بخاطر اینکه هنوز گروهی برای بچه های 1404 تشکیل نشده من همون گروه تجربی و ریاضی و دوازدهم رو تگ میکنم
@تجربیا
@ریاضیا
@دوازدهم
سلام
وسایل مورد نیاز برای زندگی در خوابگاه :
Screenshot_20220918-102120_Instagram.jpg Screenshot_20220918-102138_Instagram.jpg Screenshot_20220918-102158_Instagram.jpg Screenshot_20220918-102215_Instagram.jpg Screenshot_20220918-102233_Instagram.jpg Screenshot_20220918-102248_Instagram.jpg Screenshot_20220918-102302_Instagram.jpg
@تجربیا
@ریاضیا
@انسانیا
@فارغ-التحصیلان-آلاء
سلام....
هر کدوم از ما اگر در مسیر درست استعدادمون باشیم بدون شک آرزو های داریم چون واسه اونا خلق شدیم...
تاحالا نمیدونم چقدر واسه آرزو و هدفتون تلاش کردید،منم خیلی....نه ماه شده،و نمیدونم چقدر دیگه بهش میرسم شیش ماه یسال دو سال نمیدونم اما بهش میرسم،،،میخوام اینجا تعهد ایجاد کنیم نه اینک این الزامه شدن باشه بلکه وقتی سرد شدیم بگیم چقدر اومدیم پسر پس پاشو....،هرشب چقدر براش تلاش میکنی...میتونی درمورد ارزوت بگی یا مثل من نگی فقط وقتی رسیدی بگیش، میتونی به این صورت پست بذاری، اسمشو بگی روزشو و مجموع شمارش ساعتشو از اول تا الان ،شمارشگر از الان ؛
🤝 سلام خدمت دوستان %(#ff0000)[یازدهمی]، داخل این تاپیک میتونید ساعت مطالعه روزانتون رو گزارش بدید. طبیعتا همه دوست داریم فعالیت ها تو یه تاپیک باشه و نه پراکنده پس تاپیک تکراری نخواهیم داشت.
📅 تاریخ گزارشات رو هم ذکر کنید (مخصوصا اگر گزارش مربوط به ۱ روز قبل میشه).
بازیگران این تاپیک شما هستید پس بترکونید 🔥
موفق باشید 🌹 ❤
ℹ اگر یازدهمی نیستید میتونید از لینک های زیر وارد تاپیک مخصوص خودتون بشید 🖇 👇
:male-student: :female-student: => 0⃣ 1⃣ تاپیک مخصوص دهمی ها
:male-student: :female-student: => 2⃣ 1⃣ تاپیک مخصوص کنکوری ها
@یازدهم
سلام بچه ها
امیدوارم حالتون خوب باشه و نتیجه زحماتی که برای کنکورتون کشیدین رو دیده باشین
بچه ها کنکور هم یه مرحله ای از زندگی هست
از حالا به بعد مهم اینه چه تصمیمی بگیرید و چطور ادامه بدین فارغ از هر نتیجه ای که کسب کردین
خوشحال میشیم اگه دوست داشتین نتیجه کنکورتون رو اینجا بنویسید 🙂
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
IMG_20220810_230352_364.jpg
داشگاه صنعتی شریف
دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاهی دولتی در تهران و رتبه اول در بین دانشگاههای صنعتی کشور و همچنین بر اساس آخرین رتبهبندی تایمز در سال ۱۳۹۹، رتبه مابین ۲۰۰ الی ۲۵۰ جهانی را داراست.
رتبه قبولی در این دانشگاه تا ۲۰۰۰ کشوری در رشته ریاضی است.
دانشآموختگان دانشگاه شریف همواره در ردیف قویترین مهندسین و بالاترین مدیریتهای علمی، فنی و اجرایی کشور بوده و از نظر میانگین نمرات و درصد قبولی از کارشناسی به کارشناسیارشد در اکثر رشتههای فنی، مهندسی بالاترین مقام را در بین دانشگاههای کشور داشتهاند.
دکتر پرویز دوامی، دکتر سعید سهراب پور، دکتر سیاوش شهشهانی، دکتر مهدی گلشنی و دکتر علیمحمد رنجبر از اساتید این دانشگاه هستند که در بین ۲ درصد دانشمندان برتر جهان و چهرههای ماندگار کشوری معرفی شدند.
از مزایا این دانشگاه میتوان به سطح بالای علمی فارغالتحصیلان و از معایب آن به سختگیری برخی از اساتید اشاره کرد.
IMG_20220810_230355_009.jpg
دانشگاه صنعتی اصفهان
دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاهی دولتی و چهارمین دانشگاه کشور از نظر رتبهیندی us news است.
این دانشگاه هماکنون در ۱۴ دانشکده مهندسی و علوم پایه در مقاطع کارشناسی تا دکتری با ۱۰هزار دانشجو فعال است، همچنین در ۱۹۴ رشته از تمامی مقاطع دانشجو جذب میکند.
حدود رتبه قبولی رشته ریاضی در این دانشگاه ۹۰۰ تا ۲۲۰۰۰ کشوری است.
از اساتید برتر این دانشگاه میتوان به دکتر کیخسرو کریمی از دانشکده مهندسی شیمی، دکتر حسین فرزانه فرد از دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر و دکتر رضا مدرس از دانشکده منابع طبیعی دانشگاه صنعتی اصفهان، که در فهرست ۲ درصد دانشمندان برتر دنیا هستند، اشاره کرد.
از معایب این دانشگاه میتوان به کمبود ظرفیت خوابگاه دانشجویان اشاره کرد. بنابراین، دانشجویان در صورتی که قصد تحصیل و استفاده از امکانات این دانشگاه را دارند می توانند با پرداخت هزینه خوابگاه دانشجویی، از خوابگاه های بیرون از دانشگاه استفاده نمایند.
همچنین برخی از اساتید دانشگاه صنعتی اصفهان ممکن است در زمان انجام پروژه درسی و نمره دهی به دانشجویان سخت گیری بیشتری نسبت به دانشجویان داشته باشند.
IMG_20220810_230408_385.jpg
دانشگاه خوارزمی
این دانشگاه در زمره برجستهترین دانشگاههای ایران بوده و جزء دانشگاههای گروه «الف» وزارت علوم محسوب میگردد.
این دانشگاه، تنها دانشگاه در کشور است که در رشتهی ریاضیات در مقطع دکترای پیوسته دانشجو میپذیرد.
همچنین دارای دو شعبه متفاوت در تهران و کرج است.
یکی از معایب بزرگ این دانشگاه داشتن دو شعبه در تهران و کرج است. دانشجویان مجبورند برای برخی از دروس خود به شعبهی دیگر آن مراجعه کنند و این امر با توجه به ترافیک تهران و کرج کار دشواری است.
رتبه قبولی در این دانشگاه در رشته ریاضی بین ۱۰۰۰ تا ۷۰۰۰ و در رشته انسانی ۵۰۰ تا ۱۰۰۰کشوریست.
شهید محمدعلی رجایی، دکتر غلامحسین مصاحب و جلال آل احمد از چهرههای ماندگار این دانشگاه هستند.
IMG_20220810_230403_185.jpg
دانشگاه شیراز
دانشگاه شیراز یک دانشگاه جامع و دولتی در شیراز است که در سال ۱۳۲۵ تاسیس گردید.
در جدیدترین رتبهبندی دانشگاههای ایران بر اساس بازده علمی، دانشگاه شیراز جزء سه دانشگاه برتر پژوهشمحور کشور است و یکی از ۵ دانشگاه مادر در رشتههای مهندسی بهشمار میآید.
در اولین گزارش رتبهبندی دانشگاههای دولتی، دانشگاه شیراز به عنوان سطح یک رتبهبندی شدهاست.
دانشگاه شیراز در زمینه ایجاد برنامههای دکترا در ایران پیشگام بودهاست. اکنون این دانشگاه دارای بیش از ۲۰۰۰۰ دانشجو، با ۲۰۰ دوره کارشناسی، ۳۰۰ دوره کارشناسی ارشد، یک دوره دکترای حرفهای (دکتر دامپزشکی یا DVM)، و ۱۵۰ دوره دکتری میباشد.
از اساتید برجسته این دانشگاه به دکتر مصطفی معین، عباس میلانی و ایرج بشیری اشاره کرد.
IMG_20220810_230418_881.jpg
دانشگاه تبریز
دانشگاه تبریز دومین دانشگاه بزرگ ایران و یکی از قدیمیترین دانشگاههای ایران محسوب میشود.
دانشگاه تبریز از ۲۱ دانشکده و دو پردیس با نامهای پردیس بینالمللی ارس و پردیس خودگردان تبریز تشکیل شده است.
رتبه قبولی در این دانشگاه بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰۰ کشوری در رشته ریاضی و ۲۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ کشوری در رشته تجربی است.
براساس رتبهبندی در نیویورک تایمز در سال ۲۰۲۲ دانشگاه تبریز در جایگاه ۶۰۰ تا ۸۰۰ جهانی قرار گرفته است.
از دانشگاه تبریز دکتر محمد حسین پورنقی آذر، دکتر علی رستمی، دکتر سید حسین حسینی و دکتر مهران صباحی در جمع دانشمندان دو درصد برتر جهان براساس دادههای پایگاه اسکوپوس در سال ۲۰۲۰ (single year impact) قرار گرفتند.
سلام
امیدوارم که حالتون خوب باشه
و فارغ از هر گونه ناراحتی و دلسردی باشید
دیروز بعد چند وقت رفتم ی سری توی شاد بزنم دیدم ی سری مطلب در مورد رشته ها گذاشتن دیدم که دسته بندی مطالب خوبه
گفتم برای شما هم بفرستم
امیدوارم که به دردتون بخوره
علوم تجربی
⏪پزشکی
(3)پزشکی.pdf
⏪ دندانپزشکی
(12)دندانپزشکی.pdf
⏪ داروسازی
(5)داروسازی.pdf
⏪مامایی
(9)مامایی.pdf
⏪ دام پزشکی
(13)دامپزشکی.pdf
علوم ریاضی
⏪ مهندسی برق
(1)مهندسی برق.pdf
⏪ مهندسی کامپیوتر
(2)مهندسی کامپیوتر.pdf
⏪ مهندسی مکانیک
(3)مهندسی مکانیک.pdf
⏪ مهندسی عمران
(4)مهندسی عمران.pdf
⏪ مهندسی پزشکی
(13)مهندسی پزشکی.pdf
برنامه ریزی
-
راستش من از کتابای برنامه ریزی تو بازار خسته شدم و با روش من همخونی نداره:miserable: بخاطر همین این نوع دفتر رو برای خودم طراحی کردم و خیلی دقیق تر و حساب شده تر درس می خونم لطفا [دانلود][0] کنید و نظرتون رو راجع بهش بهم بگید حتی اگه تند باشه!
[0]: [[http://dl1.sanatisharif.ir/forum/upload/2734_01441493622.pdf][0]][0]
[0]: [http://dl1.sanatisharif.ir/forum/upload/2734_01441493622.pdf][1]
[0]: http://dl1.sanatisharif.ir/forum/upload/2734_01441493622.pdf
[1]: http://dl1.sanatisharif.ir/forum/upload/2734_01441493622.pdf -
بسيار خوبه
واقعا اين كار شما خيلي خوبه كه برطبق خواسته و معيار خودتون يه برگه ي برنامه ريزي ايجاد كردين.
و مطمئنا بيشتر از هر چيز از قبل آماده شده اي بهتون كمك خواهد كرد
من خودم يه برگه شبيه همين برا خودم درست كرده بودم
پيشنهاد من اينه كه تواون قسمت كه توشتين تعداد جز هر مبحثي كه قراره بخوني رو با جزئيات بنويس
يعني اگه مي خواي تو فيزيك ترموديناميك بخوني بنويس واكنش هم دما بي درو و.....
اينطوري دقت برنامت ميره بالا.
موفق باشي -
[FONT=tahoma][SIZE=3][COLOR=#000080]سلام
[/COLOR][B][B][COLOR=#000080]بهتر از من میدونید که موفقیت در کنکور یعنی تمرین و تکرار،ولی چطور؟
وقتی درسی رو میخونیم چطور باید دوباره مرور و تکرارخوانی کنیم؟شیوه ی انجام مرورها به چه شکلیست؟مرور ها هر چند وقت یکبار باید صورت بگیرند؟
اینها سوالاتی هستن که شاید ذهن خیل عظیمی از داوطلبین کنکور رو به خودش مشغول کرده...
ببینید از نظر علمی،مرور باید در بازه های زمانی زیر صورت بگیره تا مطلب خونده شده ملکه ی ذهن بشه و هرگز فراموش نشه:
بلافاصله بعد از مطالعه...یک روز پس از مطالعه...شش روز پس از مطالعه...ده روز پس از مطالعه....یک ماه و سه ماه بعد از مطالعه...
ولی آیا برنامه ریزی برای انجام چنین مروهایی راحته؟ولی من دراین پست شمارو با روشی آشنا خواهم کرد که همه ی بازه های زمانی مرور که از نظر علمی پیشنهاد میشه رو در برداره...گفته میشه مرور در
بازه های زمانی مختلف بسیار مفید تر از مرور در بازه های فشردس،چون باعث تداوم و ماندگاری مطلب تو ذهن میشه...در روش بنده،مرورهایی رو با بازه ی زمانی فشرده داریم که به درک و تفهیم بیشتر
مطلب خونده شده کمک زیادی میکنه، همچنین مرورهایی رو با بازه های زمانی(تکرار) طولانی مدت داریم که باعث خواهد شد، مطلب بیش از بیش براتون تکرار و تو ذهنتون موندگار بشه...
در ادامه ی مطلب شما رو با نحوه ی انجام مرورها آشنا خوهم کرد...
1.[B]پیش خوانی[/B][/COLOR][URL="http://forum.konkur.in/thread29734-2.html#post559642"][COLOR=#000080]
[/COLOR][/URL][COLOR=#000080]
2.[/COLOR][B][COLOR=#000080]خواندن و یادگیری[/COLOR][URL="http://forum.konkur.in/thread29734-2.html#post559642"][COLOR=#000080]
[/COLOR][/URL][/B][COLOR=#000080][B]3.انجام مرور های فرعی:[/B]این مرورها،مرورهایی هستن که بین شروع یک فصل تا پایان یک فصل انجام میگیرن...یعنی وقتی که شما شروع به مطالعه ی یک فصل از یک درس کردین،مرورهای فرعی هم
شروع میشن و در پایان مطالعه ی فصل، مرورهای فرعی هم به اتمام میرسن...با انواع مرورهای فرعی 5 گانه آشنا بشیم:
[B]مرور اول(تورق):[/B]این مرور رو بلافاصله(فاصله ی 3 دقیقه ای بعد از مرحله ی خوندن...چون بعد از اتمام بخش آخر هم باید اون استراحت جزیی رو انجام بدی درسته؟؟؟)بعد از مرحله ی خوندن انجام بدین و
چیزایی که خوندین رو یکبار دیگر با ورق زدن سریع منبع اصلیتون مرور کنید...برای مثال امروز 10 صفحه از فصل 1 رو خوندی(فصل 1 کلا 30 صفحس)،بلافاصله(3 دقیقه بعدش) و بعد از اتمام خوندن،اون 10
صفحه رو یه بار ورق بزن...ینی وقتی خوندن اون 10 صفحرو تموم کردی ،یه بار سریع ورق بزن و به مطالب توجه کن تا ببینی که تو این 10 صفحه کلا چه چیزایی رو خوندی...
[B]توجه:[/B]مرور اول رو انجام دادی؟حالا برو و برای رفع خستگی یه استراحت کلی(مثلا یک ربع تا 20 دقیقه....بسته به میزان خستگی)انجام بده...خوردن مواد انرژی زایی مثل شیرینی ،بادام،
پسته،گردو،سبزیجات،میوه جات و غیره در هنگام استراحت فراموش نشه...البته از خوردن نوشیدنی های کافئین دار جدا خودداری کنید.
مرحله ی خوندن و بعد از مرور فرعی اول صورت میگیره...برای مثال قراره که در بازه ی زمانی 8 تا 11 زیست بخونی،ساعت 10 و نیم خوندن زیستو تموم کن،بعد مرور فرعی اول رو انجام بده و پس از اون برو
سراغ استراحت کلی...ساعت 10/55 دقیقه برگرد،چون قراره یه مرور دیگرم قبل از شروع درس بعدی انجام بدی:
[B]مرور دوم(چشم بسته):[/B]خب استراحت کلی تموم شد؟الان نوبت چیه؟باید بری سراغ خوندن درس بعدی؟نه صبر کن...یه مرور دیگه برای اون 10 صفحه از زیست که خوندی داریم(به تاکیداتم توجه کنین که
بعدا دچار مشکل نشین...گفتم برای اون 10 صفحه از زیست که امروز خوندی...ینی این مرور مثل مرور اول مخصوص سهم خونده شده ی الآنه)...پس قبل از اینکه بری سراغ مطالعه ی درس بعدی،این 10
صفحرو مرور کن...به این شکل که چشاتو میبندی و تو 5 دقیقه همه ی چیزایی که تو اون 10 صفحه خوندی رو تو ذهنت مرور میکنی...پس انجام این مرور بعد از استراحت کلی و قبل از شروع به خوندن درس
بعدی میباشد،همچنین مخصوص اون قسمت از منبع اصلی خواهد بود که الان خوندی...
[B]تذکر
[/B]فقط یادت باشه اگه در حین مرور دیدی یه مطلبی فراموشت شده و تو ذهنت نمیاد،چشاتو باز نکنی و بری اون مطلبو ببینی و دوباره چشاتوببندیاااااا...این کار اشتباهه...ولی خب شاید مطالبی فراموشت بشه
که بعضیا رو بدونی و بعضیارم ندونی که فراموشت شده،چاره چیست؟توی 2 دقیقه،منبع اصلی تو دوباره ورق بزن...با این کار مطالبی که در حین مرور یادت نمیود و خلاشونو حس میکردی رو تو جزوه میبینی و
اینبار میره تو ذهنت و هیچ وقت فراموش نمیشه...
--تا به اینجا مرور های فرعی بصورت فشرده انجام شدن..بازه ها رو یکمی بلند تر میکنیم....فقط این دو مرورو که گفتم برای تک تک درسایی که امروز قراره بخونین،انجام بدین....تا برسیم به شب:
[B]مرور سوم(شبانگاهی):[/B]چون شب ذهن تو حالت خاصی قرار داره،مرور باعث تثبیت هر چه بیشتر مطالب خونده شده میشه...پس یه مرور کلی بسیار مفید خواهد بود...به این شکل که شب وقتی میخوای
بری تو تخت خواب،امروز هر چی خوندیو مرور کن...البته بصورت چشم بسته...امروز 10 صفحه زیست،15 صفحه دینی،2صفحه زبان و 14 صفحه فیزیک خوندم....خب شب موقع خواب به مدت 15 تا 20 دقیقه
چشاتو میبندی و همینارو مرور میکنی...ولی اگه یه چیزیم یادت نیومد، اشکالی نداره بگیر بخواب...ذهنت خودش دنبالش میگرده پیداش میکنه...
[B]مرور چهارم(صبحگاهی):[/B]صبح وقتی تو تخت خوابی هم مثل شب مروری رو انجام میدیم،اما با این تفاوت که اینبار فقط یادآوری سرتیترها،تصاویر و مطالب مهم بصورت چشم بسته انجام میشه...چشاتو ببند
و هر چیرو که دیروز خوندیو به یاد بیار،البته فقط سرتیترها و تصاویر رو....دیروز چی خوندی؟ 10 صفحه زیست،15 صفحه دینی،2صفحه زبان و 14 صفحه فیزیک خوندم...خب سرتیترها و تصاویر همونارو امروز
صبح مرور کن...کسایی که نماز صبح میخونن،وقتی میخوان پاشن برای نماز این مرور رو انجام بدن...پس انجام مرور صبح گاهی مخصوص سرتیترها و تصاویر درساییه که دیروز خوندی،همینطور این مرور قبل از
شروع به مطالعه ی دروس امروز انجام میشه...
[B]مرور پنجم(مرور از اول):[/B]قبل از شروع به خوندن دوباره ی فصلی که در روزهای گذشته مطالعه شده،مطالبی که روزهای قبل خوندی رو یکبار مرور کن و بعد از اون به خوندنت ادامه بده...چطور؟ با یه مثال
توضیح میدم...امروز شنبس و میخوام فصل خازنها رو از فیزیک بخونم...شروع میکنم و 20 صفحه از 50 صفحه ی فصل خازن رو میخونم...بعد از این،روز دوشنبه(شاید شما روز یکشنبه یا روز دیگه ای، دربرنامتون
فیزیک باشه) دوباره فیزیک دارم و قراره باز فصل خازن ها رو بخونم...خب چیکار کنم؟بله باید صفحه ی 21 رو شروع کنم...ولی نه..اینکارو نکن...مرور از اول همینجا انجام میشه...صفحه ی 21 رو شروع نکن...برو
از اول...از صفحه ی یک شروع کن!!!!صفحه ی 1 تا 20 که شنبه خوندی بودی رو در عرض 10 دقیقه تا یک ربع مرور کن...چجوری مرورش کنم؟ورق بزن،شکل ها و سرتیتر ها رو نگاه کن،نکات مهم رو
ببین،مسایل و چیزایی که توش مشکل داشتی رو دوباره حل کن و مطالب رو یکبار بصورت کلی مرور کن...خب این مرور تموم شد؟برو از صفحه ی 21 شروع کن به خوندن...فرض میکنیم امروز هم تا صفحه ی
30خوندی..پس فردا یعنی چهارشنبه دوباره فیزیک داری،چیکار میکنی؟از صفحه ی 21 تا 30 رو یه بار مرور میکنم و بعد میرم سراغ خوندن صفحه ی 31 ...نه بچه ها توروخدا این اشتباهو نکنین...از اسم مرور
معلومه...از اول...برو از صفحه ی 1 شرو کن و تا صفحه ی 30 مرور کن،فقط باید به یه نکته ای توجه کنی و اون اینکه زمان و وقتی که برای این مروراختصاص دادی، بیشترشو بذار برای مرورصفحاتی که به آخر
نزدیکه،چون صفحات اول به کرات مرور شدن و صفحات آخر نیاز به وقت بیشتر دارن...الان اجازه داری که شروع کنی به خوندن صفحه ی 31 و ادامه بدی....وقتی فصل خازن رو تموم کردی، این مرور هم به اتمام
میرسه...و برای فصل جدید خواهد بود...میخوام یه مثال دیگه برنم...یادتونه تو مدرسه معلمایی بودن که همیشه درس رو از اول میپرسیدن؟امروز 10 صفحه درس میگفت و فردا همون 10 صفحرو
میپرسید...بعدش تا صفحه ی 14 درس میگفت و فردا صفحه ی 1 تا 14 رو میپرسید...ینی همیشه از اول میپرسید...این همون روشه...این روش باعث میشه مطالب همیشه تو ذهنت باشه...
--با سه مرور دیگه هم آشنا شدیم...این مرور ها نسبت به دو مرور اول،بازه های تکراری طولانی تری داشتن...در کل مرور های 5 گانه ی فرعی به اتمام رسیدن و بعد از این شروع میکنیم به مرور اصلی:
[B]4.انجام مرور اصلی:[/B]بعد از انجام مرورهای فرعی 5 گانه،هنگامیکه خوندن یک فصل رو به اتمام رسوندین،مرور اصلی رو انجام بدین....یعنی فصلی که خوندین رو یکبار دیگه از اول بخونین و مرور کنین...با دقت و
زمان کافی...به عبارتی دیگر فصلی که خوندین و همه ی مرورهای فرعی رو در موردش انجام دادین رو یکبار دیگه بخونید...من به این دوباره خوانی مرور اصلی میگم...چیزی که خیلی از شما انجامش میدین
ولی بعد از مرحله ی خوندن و یا بعد از مرحله ی تست زنی نه بعد از مرور های فرعی...
[B]توجه:[/B]این مرحلرو همراه با تند خوانی و روش معلم خودت باش انجام بدین....با یه مثال توضیح میدم....شما فصل مولکولهای زیستی از کتاب زیست سال دوم دبیرستان رو میخواید مرور اصلی کنید...یه دفه
همشو نخونید...مبحث به مبحث میریم جلو...برای مثال ابتدا مبحث عنکبوت و ویژگیهاشو تند خوانی کن(یعنی سر ثابت...زیر لب زمزمه ممنوع...با حرکت چشمها و در ذهت بخونین...دستتان زیر خطوط درس
حرکت که تا خطو گم نکنین)...بعد از تند خوانی این مبحث،بلند شو و بعنوان یه معلم مطلب عنکبوت رو به دانش آموزانت توضیح بده...یعنی حس کن تو یه همایش 300 نفره هستی و باید به دختر ها و پسر
هایی که اونجا نشستن این مطلبو توضیح بدی...پس سعی کن مطلب عنکبوت و ویژگیهاشو طوری توضیح بدی که چیزی از قلم نیفته،چون در قبال 300 نفر مسئولی...پس با مهربونی،با لحنی ساده،کامل و
مفهومی،مطلب رو برای داوطلبین کنکور بازگو کن...حتی به سوالاتی هم که از ت میپرسن جواب بده...اگه جواب سوالی رو ندونستی ،معذرت خواهی کن و برو دنبال جوابش برای جلسه بعد...
[B]5.تست زنی:[/B]این مرحله بعد از مرور اصلی صورت میگیره...برای فصلی که همه ی مرو رهای اونو تموم کردین تست بزنین...[/COLOR][COLOR=#000080]
[B]6.مرور نموداری(بین فصلی):[/B]بعد از اینکه فصل تموم شد و تست هاشم زدید،این مرور شروع میشه...هر فصل رو توی یه ورق خلاصه کنین و بصورت نمودار بنویسین...سرتیترها،فرمولها و مطالب مهم رو
توی این ورق بنویسید...یه چنین ورقی رو برای تموم فصول داشته باشین...ولی این مرور رو کی و چطور انجام بدم؟ببین فصل اول رو تموم کردی و تستاشو زدی،الان نوبت اینه که بری سراغ مطالعه ی فصل 2
دیگه درسته؟؟؟ولی قبل از اینکه شروع کنی به مطالعه ی فصل 2،این خلاصه ی نموداری که از فصل یک داریو یه بار مرور کن و بعد فصل دوم رو شروع کن..نگاه کردن به سرتیترها،فرمولها و مطالبی که توی
خلاصتون هست باعث میشه ذهن شما یه بازیابی رو از فصل 1 داشته باشه..بعد از این بازیابی میتونید برید سراغ شروع فصل 2...
[B]یه مثال دیگه:[/B]شما میخواین برین فصل 8....قبل از اینکه شروع به مطالعه ی این فصل کنید، یکبار ورقه های خلاصه شده ی فصول قبل رو نگاه کنید(ینی فصول 1 تا7...نه تنها فصل 7)...تا ذهنتون یه بازیابی از
این فصول داشته باشه...بعد از اون میتونید برید سراغ شروع فصل 8....
[B]7.تست زنی مروری:[/B]یعنی حل تست هایی که از مرحله ی تست زنی باقی موندن...زدن این تست ها باعث مرور مطالب فصول قبل میشه...
[/COLOR][COLOR=#000080]--در مرور نموداری هم با یه مرور بلند مدت هم آشناشدیم...ممکنه بپرسید که شما گفتید مرورهای من همه ی بازه های علمی مرور رو توش داره پس کجاس؟ببینید من مرور بلافاصله رو تحت عنوان تورق در
مرورهام دارم...مرور یک روز بعد هم مال صبحگاهی و از اول هست...مرور نموداری و تست زنی مروری هم که در آینده براتون توضیح خواهم داشت دربردارنده ی بازه های شش روز،ده روز،یک ماه و سه ماه بعد
هستن...شما وقتی همه ی مرورهایی که گفتم رو تک به تک انجام بدین،انجام مرور نموداری هم بسیار راحت خواهد بود...پس در روش من،به هیچ وجه نیازی به خلاصه نویسی نخواهی داشت!!!!!چرا؟خلاصه
نویسی برای چیه؟برای مرور سریع و بازیابیمطالب درسته؟خب زمانی که با مرورهایی که بهتون گفتم مطالب همیشه تو یادتونه،پس دیگه خلاصه برای چیه؟خیلی از داوطلبین،اعتراض دارن که چرا مراحل
خوندن شما تا این حد زیاده؟ببینین عزیزان زیاد نیست فقط چون من ترتیب بندی کردم اینطور به نظر میرسه...برنامه ریزی براشون هم بسیار آسونه...چطور؟دو مرور پس از اتمام خوندن هر درس....دو مرور آخر
شب و اول صبح...یک مرور از اول...یک مرور اصلی و نموداری...و یک مرور تستی...هر کدومشون تو جای خودشونن و به هیچ وجهی برنامه ی از قبل تعیین شده نمیخوان...نمیخواد بیاد بیارین که آیا
مرور از اولو کردم؟نیازی به این سوالات نیست،چون همیشه میدونی قبل از شروع دوباره ی درس، این مرورو انجام بدی...
كپي برداري از مطالب صرفآ با ذكر نام نويسنده و منبع مجاز ميباشد و در غير اين صورت شرعآ و قانونآ حرام بوده و نويسنده هيچ گونه رضايتي ندارد…
[B]نویسنده: سعید بابایی و علی فکری [/B][/COLOR][/B][/B][COLOR=#000080]
انجمن کنکور
دفتربرنامه ریزی:
[url=http://s6.picofile.com/file/8203866934/barname_1.pdf.html]barname 1[/url]
[/COLOR][/SIZE][/FONT] -
[QUOTE=roohia;16143][FONT=tahoma][SIZE=3][COLOR=#000080]سلام
[/COLOR][B][B][COLOR=#000080]بهتر از من میدونید که موفقیت در کنکور یعنی تمرین و تکرار،ولی چطور؟
وقتی درسی رو میخونیم چطور باید دوباره مرور و تکرارخوانی کنیم؟شیوه ی انجام مرورها به چه شکلیست؟مرور ها هر چند وقت یکبار باید صورت بگیرند؟
اینها سوالاتی هستن که شاید ذهن خیل عظیمی از داوطلبین کنکور رو به خودش مشغول کرده...
ببینید از نظر علمی،مرور باید در بازه های زمانی زیر صورت بگیره تا مطلب خونده شده ملکه ی ذهن بشه و هرگز فراموش نشه:
بلافاصله بعد از مطالعه...یک روز پس از مطالعه...شش روز پس از مطالعه...ده روز پس از مطالعه....یک ماه و سه ماه بعد از مطالعه...
ولی آیا برنامه ریزی برای انجام چنین مروهایی راحته؟ولی من دراین پست شمارو با روشی آشنا خواهم کرد که همه ی بازه های زمانی مرور که از نظر علمی پیشنهاد میشه رو در برداره...گفته میشه مرور در
بازه های زمانی مختلف بسیار مفید تر از مرور در بازه های فشردس،چون باعث تداوم و ماندگاری مطلب تو ذهن میشه...در روش بنده،مرورهایی رو با بازه ی زمانی فشرده داریم که به درک و تفهیم بیشتر
مطلب خونده شده کمک زیادی میکنه، همچنین مرورهایی رو با بازه های زمانی(تکرار) طولانی مدت داریم که باعث خواهد شد، مطلب بیش از بیش براتون تکرار و تو ذهنتون موندگار بشه...
در ادامه ی مطلب شما رو با نحوه ی انجام مرورها آشنا خوهم کرد...
1.[B]پیش خوانی[/B][/COLOR][URL="http://forum.konkur.in/thread29734-2.html#post559642"][COLOR=#000080]
[/COLOR][/URL][COLOR=#000080]
2.[/COLOR][B][COLOR=#000080]خواندن و یادگیری[/COLOR][URL="http://forum.konkur.in/thread29734-2.html#post559642"][COLOR=#000080]
[/COLOR][/URL][/B][COLOR=#000080][B]3.انجام مرور های فرعی:[/B]این مرورها،مرورهایی هستن که بین شروع یک فصل تا پایان یک فصل انجام میگیرن...یعنی وقتی که شما شروع به مطالعه ی یک فصل از یک درس کردین،مرورهای فرعی هم
شروع میشن و در پایان مطالعه ی فصل، مرورهای فرعی هم به اتمام میرسن...با انواع مرورهای فرعی 5 گانه آشنا بشیم:
[B]مرور اول(تورق):[/B]این مرور رو بلافاصله(فاصله ی 3 دقیقه ای بعد از مرحله ی خوندن...چون بعد از اتمام بخش آخر هم باید اون استراحت جزیی رو انجام بدی درسته؟؟؟)بعد از مرحله ی خوندن انجام بدین و
چیزایی که خوندین رو یکبار دیگر با ورق زدن سریع منبع اصلیتون مرور کنید...برای مثال امروز 10 صفحه از فصل 1 رو خوندی(فصل 1 کلا 30 صفحس)،بلافاصله(3 دقیقه بعدش) و بعد از اتمام خوندن،اون 10
صفحه رو یه بار ورق بزن...ینی وقتی خوندن اون 10 صفحرو تموم کردی ،یه بار سریع ورق بزن و به مطالب توجه کن تا ببینی که تو این 10 صفحه کلا چه چیزایی رو خوندی...
[B]توجه:[/B]مرور اول رو انجام دادی؟حالا برو و برای رفع خستگی یه استراحت کلی(مثلا یک ربع تا 20 دقیقه....بسته به میزان خستگی)انجام بده...خوردن مواد انرژی زایی مثل شیرینی ،بادام،
پسته،گردو،سبزیجات،میوه جات و غیره در هنگام استراحت فراموش نشه...البته از خوردن نوشیدنی های کافئین دار جدا خودداری کنید.
مرحله ی خوندن و بعد از مرور فرعی اول صورت میگیره...برای مثال قراره که در بازه ی زمانی 8 تا 11 زیست بخونی،ساعت 10 و نیم خوندن زیستو تموم کن،بعد مرور فرعی اول رو انجام بده و پس از اون برو
سراغ استراحت کلی...ساعت 10/55 دقیقه برگرد،چون قراره یه مرور دیگرم قبل از شروع درس بعدی انجام بدی:
[B]مرور دوم(چشم بسته):[/B]خب استراحت کلی تموم شد؟الان نوبت چیه؟باید بری سراغ خوندن درس بعدی؟نه صبر کن...یه مرور دیگه برای اون 10 صفحه از زیست که خوندی داریم(به تاکیداتم توجه کنین که
بعدا دچار مشکل نشین...گفتم برای اون 10 صفحه از زیست که امروز خوندی...ینی این مرور مثل مرور اول مخصوص سهم خونده شده ی الآنه)...پس قبل از اینکه بری سراغ مطالعه ی درس بعدی،این 10
صفحرو مرور کن...به این شکل که چشاتو میبندی و تو 5 دقیقه همه ی چیزایی که تو اون 10 صفحه خوندی رو تو ذهنت مرور میکنی...پس انجام این مرور بعد از استراحت کلی و قبل از شروع به خوندن درس
بعدی میباشد،همچنین مخصوص اون قسمت از منبع اصلی خواهد بود که الان خوندی...
[B]تذکر
[/B]فقط یادت باشه اگه در حین مرور دیدی یه مطلبی فراموشت شده و تو ذهنت نمیاد،چشاتو باز نکنی و بری اون مطلبو ببینی و دوباره چشاتوببندیاااااا...این کار اشتباهه...ولی خب شاید مطالبی فراموشت بشه
که بعضیا رو بدونی و بعضیارم ندونی که فراموشت شده،چاره چیست؟توی 2 دقیقه،منبع اصلی تو دوباره ورق بزن...با این کار مطالبی که در حین مرور یادت نمیود و خلاشونو حس میکردی رو تو جزوه میبینی و
اینبار میره تو ذهنت و هیچ وقت فراموش نمیشه...
--تا به اینجا مرور های فرعی بصورت فشرده انجام شدن..بازه ها رو یکمی بلند تر میکنیم....فقط این دو مرورو که گفتم برای تک تک درسایی که امروز قراره بخونین،انجام بدین....تا برسیم به شب:
[B]مرور سوم(شبانگاهی):[/B]چون شب ذهن تو حالت خاصی قرار داره،مرور باعث تثبیت هر چه بیشتر مطالب خونده شده میشه...پس یه مرور کلی بسیار مفید خواهد بود...به این شکل که شب وقتی میخوای
بری تو تخت خواب،امروز هر چی خوندیو مرور کن...البته بصورت چشم بسته...امروز 10 صفحه زیست،15 صفحه دینی،2صفحه زبان و 14 صفحه فیزیک خوندم....خب شب موقع خواب به مدت 15 تا 20 دقیقه
چشاتو میبندی و همینارو مرور میکنی...ولی اگه یه چیزیم یادت نیومد، اشکالی نداره بگیر بخواب...ذهنت خودش دنبالش میگرده پیداش میکنه...
[B]مرور چهارم(صبحگاهی):[/B]صبح وقتی تو تخت خوابی هم مثل شب مروری رو انجام میدیم،اما با این تفاوت که اینبار فقط یادآوری سرتیترها،تصاویر و مطالب مهم بصورت چشم بسته انجام میشه...چشاتو ببند
و هر چیرو که دیروز خوندیو به یاد بیار،البته فقط سرتیترها و تصاویر رو....دیروز چی خوندی؟ 10 صفحه زیست،15 صفحه دینی،2صفحه زبان و 14 صفحه فیزیک خوندم...خب سرتیترها و تصاویر همونارو امروز
صبح مرور کن...کسایی که نماز صبح میخونن،وقتی میخوان پاشن برای نماز این مرور رو انجام بدن...پس انجام مرور صبح گاهی مخصوص سرتیترها و تصاویر درساییه که دیروز خوندی،همینطور این مرور قبل از
شروع به مطالعه ی دروس امروز انجام میشه...
[B]مرور پنجم(مرور از اول):[/B]قبل از شروع به خوندن دوباره ی فصلی که در روزهای گذشته مطالعه شده،مطالبی که روزهای قبل خوندی رو یکبار مرور کن و بعد از اون به خوندنت ادامه بده...چطور؟ با یه مثال
توضیح میدم...امروز شنبس و میخوام فصل خازنها رو از فیزیک بخونم...شروع میکنم و 20 صفحه از 50 صفحه ی فصل خازن رو میخونم...بعد از این،روز دوشنبه(شاید شما روز یکشنبه یا روز دیگه ای، دربرنامتون
فیزیک باشه) دوباره فیزیک دارم و قراره باز فصل خازن ها رو بخونم...خب چیکار کنم؟بله باید صفحه ی 21 رو شروع کنم...ولی نه..اینکارو نکن...مرور از اول همینجا انجام میشه...صفحه ی 21 رو شروع نکن...برو
از اول...از صفحه ی یک شروع کن!!!!صفحه ی 1 تا 20 که شنبه خوندی بودی رو در عرض 10 دقیقه تا یک ربع مرور کن...چجوری مرورش کنم؟ورق بزن،شکل ها و سرتیتر ها رو نگاه کن،نکات مهم رو
ببین،مسایل و چیزایی که توش مشکل داشتی رو دوباره حل کن و مطالب رو یکبار بصورت کلی مرور کن...خب این مرور تموم شد؟برو از صفحه ی 21 شروع کن به خوندن...فرض میکنیم امروز هم تا صفحه ی
30خوندی..پس فردا یعنی چهارشنبه دوباره فیزیک داری،چیکار میکنی؟از صفحه ی 21 تا 30 رو یه بار مرور میکنم و بعد میرم سراغ خوندن صفحه ی 31 ...نه بچه ها توروخدا این اشتباهو نکنین...از اسم مرور
معلومه...از اول...برو از صفحه ی 1 شرو کن و تا صفحه ی 30 مرور کن،فقط باید به یه نکته ای توجه کنی و اون اینکه زمان و وقتی که برای این مروراختصاص دادی، بیشترشو بذار برای مرورصفحاتی که به آخر
نزدیکه،چون صفحات اول به کرات مرور شدن و صفحات آخر نیاز به وقت بیشتر دارن...الان اجازه داری که شروع کنی به خوندن صفحه ی 31 و ادامه بدی....وقتی فصل خازن رو تموم کردی، این مرور هم به اتمام
میرسه...و برای فصل جدید خواهد بود...میخوام یه مثال دیگه برنم...یادتونه تو مدرسه معلمایی بودن که همیشه درس رو از اول میپرسیدن؟امروز 10 صفحه درس میگفت و فردا همون 10 صفحرو
میپرسید...بعدش تا صفحه ی 14 درس میگفت و فردا صفحه ی 1 تا 14 رو میپرسید...ینی همیشه از اول میپرسید...این همون روشه...این روش باعث میشه مطالب همیشه تو ذهنت باشه...
--با سه مرور دیگه هم آشنا شدیم...این مرور ها نسبت به دو مرور اول،بازه های تکراری طولانی تری داشتن...در کل مرور های 5 گانه ی فرعی به اتمام رسیدن و بعد از این شروع میکنیم به مرور اصلی:
[B]4.انجام مرور اصلی:[/B]بعد از انجام مرورهای فرعی 5 گانه،هنگامیکه خوندن یک فصل رو به اتمام رسوندین،مرور اصلی رو انجام بدین....یعنی فصلی که خوندین رو یکبار دیگه از اول بخونین و مرور کنین...با دقت و
زمان کافی...به عبارتی دیگر فصلی که خوندین و همه ی مرورهای فرعی رو در موردش انجام دادین رو یکبار دیگه بخونید...من به این دوباره خوانی مرور اصلی میگم...چیزی که خیلی از شما انجامش میدین
ولی بعد از مرحله ی خوندن و یا بعد از مرحله ی تست زنی نه بعد از مرور های فرعی...
[B]توجه:[/B]این مرحلرو همراه با تند خوانی و روش معلم خودت باش انجام بدین....با یه مثال توضیح میدم....شما فصل مولکولهای زیستی از کتاب زیست سال دوم دبیرستان رو میخواید مرور اصلی کنید...یه دفه
همشو نخونید...مبحث به مبحث میریم جلو...برای مثال ابتدا مبحث عنکبوت و ویژگیهاشو تند خوانی کن(یعنی سر ثابت...زیر لب زمزمه ممنوع...با حرکت چشمها و در ذهت بخونین...دستتان زیر خطوط درس
حرکت که تا خطو گم نکنین)...بعد از تند خوانی این مبحث،بلند شو و بعنوان یه معلم مطلب عنکبوت رو به دانش آموزانت توضیح بده...یعنی حس کن تو یه همایش 300 نفره هستی و باید به دختر ها و پسر
هایی که اونجا نشستن این مطلبو توضیح بدی...پس سعی کن مطلب عنکبوت و ویژگیهاشو طوری توضیح بدی که چیزی از قلم نیفته،چون در قبال 300 نفر مسئولی...پس با مهربونی،با لحنی ساده،کامل و
مفهومی،مطلب رو برای داوطلبین کنکور بازگو کن...حتی به سوالاتی هم که از ت میپرسن جواب بده...اگه جواب سوالی رو ندونستی ،معذرت خواهی کن و برو دنبال جوابش برای جلسه بعد...
[B]5.تست زنی:[/B]این مرحله بعد از مرور اصلی صورت میگیره...برای فصلی که همه ی مرو رهای اونو تموم کردین تست بزنین...[/COLOR][COLOR=#000080]
[B]6.مرور نموداری(بین فصلی):[/B]بعد از اینکه فصل تموم شد و تست هاشم زدید،این مرور شروع میشه...هر فصل رو توی یه ورق خلاصه کنین و بصورت نمودار بنویسین...سرتیترها،فرمولها و مطالب مهم رو
توی این ورق بنویسید...یه چنین ورقی رو برای تموم فصول داشته باشین...ولی این مرور رو کی و چطور انجام بدم؟ببین فصل اول رو تموم کردی و تستاشو زدی،الان نوبت اینه که بری سراغ مطالعه ی فصل 2
دیگه درسته؟؟؟ولی قبل از اینکه شروع کنی به مطالعه ی فصل 2،این خلاصه ی نموداری که از فصل یک داریو یه بار مرور کن و بعد فصل دوم رو شروع کن..نگاه کردن به سرتیترها،فرمولها و مطالبی که توی
خلاصتون هست باعث میشه ذهن شما یه بازیابی رو از فصل 1 داشته باشه..بعد از این بازیابی میتونید برید سراغ شروع فصل 2...
[B]یه مثال دیگه:[/B]شما میخواین برین فصل 8....قبل از اینکه شروع به مطالعه ی این فصل کنید، یکبار ورقه های خلاصه شده ی فصول قبل رو نگاه کنید(ینی فصول 1 تا7...نه تنها فصل 7)...تا ذهنتون یه بازیابی از
این فصول داشته باشه...بعد از اون میتونید برید سراغ شروع فصل 8....
[B]7.تست زنی مروری:[/B]یعنی حل تست هایی که از مرحله ی تست زنی باقی موندن...زدن این تست ها باعث مرور مطالب فصول قبل میشه...
[/COLOR][COLOR=#000080]--در مرور نموداری هم با یه مرور بلند مدت هم آشناشدیم...ممکنه بپرسید که شما گفتید مرورهای من همه ی بازه های علمی مرور رو توش داره پس کجاس؟ببینید من مرور بلافاصله رو تحت عنوان تورق در
مرورهام دارم...مرور یک روز بعد هم مال صبحگاهی و از اول هست...مرور نموداری و تست زنی مروری هم که در آینده براتون توضیح خواهم داشت دربردارنده ی بازه های شش روز،ده روز،یک ماه و سه ماه بعد
هستن...شما وقتی همه ی مرورهایی که گفتم رو تک به تک انجام بدین،انجام مرور نموداری هم بسیار راحت خواهد بود...پس در روش من،به هیچ وجه نیازی به خلاصه نویسی نخواهی داشت!!!!!چرا؟خلاصه
نویسی برای چیه؟برای مرور سریع و بازیابیمطالب درسته؟خب زمانی که با مرورهایی که بهتون گفتم مطالب همیشه تو یادتونه،پس دیگه خلاصه برای چیه؟خیلی از داوطلبین،اعتراض دارن که چرا مراحل
خوندن شما تا این حد زیاده؟ببینین عزیزان زیاد نیست فقط چون من ترتیب بندی کردم اینطور به نظر میرسه...برنامه ریزی براشون هم بسیار آسونه...چطور؟دو مرور پس از اتمام خوندن هر درس....دو مرور آخر
شب و اول صبح...یک مرور از اول...یک مرور اصلی و نموداری...و یک مرور تستی...هر کدومشون تو جای خودشونن و به هیچ وجهی برنامه ی از قبل تعیین شده نمیخوان...نمیخواد بیاد بیارین که آیا
مرور از اولو کردم؟نیازی به این سوالات نیست،چون همیشه میدونی قبل از شروع دوباره ی درس، این مرورو انجام بدی...
كپي برداري از مطالب صرفآ با ذكر نام نويسنده و منبع مجاز ميباشد و در غير اين صورت شرعآ و قانونآ حرام بوده و نويسنده هيچ گونه رضايتي ندارد…
[B]نویسنده: سعید بابایی و علی فکری [/B][/COLOR][/B][/B][COLOR=#000080]
انجمن کنکور
دفتربرنامه ریزی:
[URL="http://s6.picofile.com/file/8203866934/barname_1.pdf.html"]barname 1[/URL]
[/COLOR][/SIZE][/FONT][/QUOTE]واقعا ازت ممنونم خیلی خوب بود:67:
-
[color=#000080][size=4]سلام...
چطور و با چه روشی مطالعه کنم؟مراحل مطالعه ی یک درس و چگونگی انجام اونا تبدیل شده به یک مشکل بسیار بزرگ که خیلی از داوطلبین کنکور نمیدونن که چطوری این
مشکلو حل کنن، بسیاری از افراد وقتی میخوان مطالعه ی یک فصل رو آغاز کنن، همون اول شروع میکنن به خوندن، شما هم به این شکل عمل میکنید؟ اینکار بسیار اشتباهه،
مرحله ی خوندن خودش مرحله ی دوم از مراحل مطالعست...
ولی باید چکار کرد؟
من در ادامه مطلب شما رو با مراحل انجام مطالعه آشنا خواهم کرد:
1.[b]پیش خوانی و طرح سوال:[/b]قبل از اینکه شروع کنی به خوندن یک درس، ابتدا اونو پیش خوانی کن، یعنی یه بار بصورت اجمالی و خیلی سریع(مثلا بین 5 تا 15 دقیقه) کل
فصلی که میخوای مورد مطالعه قرار بدی رو بخون،به عبارتی یکبار فصل رو اسکن کن، یعنی چی؟
یعنی ببین که قراره چی بخونی و مطلبی که قراره بخونی چی میگه؟ینی با فصلی که میخوای بخونی آشنا شو...چطوری؟ فصل رو یه ورق بزن و به سرتیترها و شکل
ها(تصاویر،جدولها و نمودارها) و مطالب مهمش نگاه کن و درمورد اونا ازخودت سوال کن(البته قرار نیست که دنبال سوال بگردی که خدایا چه سوالی بکنم که بهتر باشه؟سوال
حین پیش خوانی خود به خود میاد تو ذهنت)، در این مرحله سعی کن به هدف فصل پی ببری، ببین که اصلا فصل درموردچیه و چی میگه؟؟؟؟
[b]سوال: [/b]من امروز با خودم قرار گذاشتم فصل 1 رو آغاز کنم، این فصل کلا 30 صفحس و من میخوام امروز 10 صفحشو بخونم، سوال من اینه که باید اون 10 صفحه ای که
میخوام امروز بخونمو پیش خوانی کنم یا کل فصل ینی 30 صفحرو؟کل فصل رو پیش خوانی کن، ببین هدف تو از پیش خوانی اینه که با کل فصل اشنا بشی نه فقط با اون 10
صفحه ای که امروز قراره بخونی، پس کل فصل رو یکجا پیش خوانی کن...
سوال دیگه ای که میپرسن اینه: من با دی وی دی آموزشی میخونم،چطور دی وی دی رو پیش خوانی بکنم؟
مهم نیست که یک درس رو با جزوه یا کتاب کمک اموزشی و یا با دی وی دی بخونی، شما کتاب درسی رو پیش خوانی کن...
[b]نکته:[/b]سعی کن در هنگام پیش خوانی بفهمی فصلی رو که قراره بخونی چقدر زمان بره و چقدر ازت وقت خواهد گرفت...
[b]تذکر
[/b]
درهنگام پیش خوانی وسواس به خرج نده، قرار نیست چیزی رو یاد بگیری، فقط قراره تو 10 دقیقه فصلی رو که میخای بخونی رو اسکن کنی و باهاش آشنا شی...2.[b]خواند و یادگیری: [/b]همونطور که از اسمش پیداس قراره که شروع کنی به خوندن فصل، خیلی بادقت بخون و جزییاتو در نظر بگیر ینی زیر نکات مهم خط بکش، کلمات مهم
وقیدها رو بولد کن، شکل هارو به دقت بررسی کن و با متن ارتباط بده، مطالب رو باهم ترکیب کن ومفهوم مطلب رو از دل خط کتاب بکش بیرون وبفهم معنی و منظور مطلب
چیه(مطلبو بازش کن)، فرمولها رو اثبات کن و هیچ چیزی رو بدون دلیل قبول نکن، در این مرحله هیچ وقت مطالب روحفظ نکن بلکه یادشون بگیر.......
درمورد چیزایی که خوندی تامل و تفکر کن این کار به دسته بندی مطالب تو ذهنت کمک میکنه... یادت نره،برای همه ی دروس مرحله ی خوندنو از کتاب درسی شرو کن، حالا
به چه شیوه ای؟پایین تو قسمت(یه نکته ی مهم) گفتم...
[b]نکته:[/b]وقتی به نکته ای رسیدی سعی کن خودتو جای طراح بذاری و ببین اگه جای طراح بودی این نکترو به چه شکلی بعنوان یک تست مطرح میکردی؟؟؟؟
[b]تذکر[/b]
یاد بگیرید و عادت کنید که هنگام مطالعه ی یک درس زمزمه نکنید....توی ذهنتون بخونید و روی چک نویستون تمرین کنین(چک نویس فقط برای دروس محاسباتی نیست،برایدرسهای دیگتونم تمرین کنید)...درسارو توی ذهنتون و با چشم بخونین ولی هیچ وقت یادتون نره،چک نویس همراهتون باشه و مطالبی که میخونید رو اونجا بنویسیت وتمرین
کنین...این تمرین و تکرار روی چک نویس هم توی یادگیری تون موثر خواهد بود و همینطور باعث خواهد شد که شما با مطلب درگیر شید و سر درس خوابتون نبره....
[b]تذکر[/b]
قسمت هایی از کتاب درسی هستن که تو جزوات و کتابهای موجود در بازار توجه زیادی بهش نشده،چرا؟چون تا حالا تستی تو کنکور ازش مطرح نشده و یا تعداد تستی که ازاون مطلب در کنکور اومده بسیار کمه...به همین دلیل کتاب ها نیز توجه کمتری بهش دارن...اولا به یاد داشته باشید که همه جای کتاب رو بخونید،چون امکان داره در کنکورهای
سالهای آینده از اون قسمتها سوال بیاد و یا با قسمت های دیگه ترکیب بشه...ملاک شما یادگیری و تحلیل کل مطالب کتاب درسی باشه،طوری که اگه از جایی از کتاب هم
که تا حالا تستی مطرح نشده بود، سوال شد، بتونین جواب بدین...
[b]توجه
[/b]
درمرحله ی خواندن بخش بخش کردن سهم مطالعاتیف امروز از یک فصل و استراحت جزیی در پایان هر بخش فراموش نشود، ینی چی؟ببین تو میخوای فصل 1 رو بخونی، این فصل کلا 30 صفحست، طبق برنامه سهم مطالعاتیف امروز از این فصل 10 صفحست، منظور من این بود که اون 10 صفحرو به چندین
بخش تقسیم کن(این مرحله بهتره قبل از مرحله ی خوندن و بعد از انجام پیش خوانی انجام بشه ینی مابین پیشخوانی و مرحله خواندن)، مثلا از صفحه 1 تا 4 یک بخش(این
بخش 4 صفحس و یک مبحث رو شامل میشه در پایان صفحه 4 اون مبحث تموم شده و یه مبحث جدید شروع میشه مثلا پروتئین ها)،از صفحه 4 تا 6 یک بخش دیگه(این
بخش 2صفحس و یه مبحث دیگه ای رو داره و تو صفحه 6 مبحث تموم میشه مثلا لیپیدها)،از صفحه 6 تا9 یه بخش دیگه(این بخش که 3 صفحس هم یه مبحث جدایی رو با
سایر بخش ها داره و تو صفحه9 اون مبحث تموم میشه مثلا کربوهیدارتها)، از صفحه 9 تا 10 هم بخش آخر(این بخش یه صفحس و خیلی هم سنگینه و مطالب ممفهومی و
ترکیبی زیادی داره مثلاatp)...
وقتی خوندن هر بخش رو تموم کردی دیگه به خوندن ادامه نده، یه استراحت جزیی بکن(دراز بکش،به هیچی فکر نکن و به مدت 3 تا 4 دقیقه استراحت کن)...به عبارتی دیگه
وقتی شرو کردی به خوندن و رسیدی به صفحه 4 توقف کن و یه استراحت جزیی انجام بده و ادامه بده تا صفحه 6، وقتی به این صفحه رسیدی توقف کن و یه استراحت
جزیی انجام بده و باز ادامه بده تا صفحه 9،وقتی به این صفحه رسیدی دوباره کارهایی رو که گفتمو انجام بده تا صفحه 10، در پایان صفحه ی10 که صفحه ی آخرف سهم
مطالعاتی امروز بود نیز استراحت جزیی رو انجام بده چون این صفحه جزو بخش آخره و گفته بودیم که در پایان هر بخش استراحت جزیی فراموش نشود(چه بخش اول ،چه
وسط و چه بخش آخر)...
[b]نکته:[/b]حل نمونه سوال و تست آموزشی حین خواندن و همراه با مرحله ی یادگیری فراموش نشود، در حقیقت میخایم مرحله ی اول تست زنی ینی تست زنی آموزشی(بدون
زمان گیری) رو همراه با مرحله ی خوندن انجام بدیم...
مرحله ی دوم و اصلی تست زنی(با زمان گیری و درصدگیری) بعد از انجام مرور اصلی صورت میگیره که توضیح خواهم داد، حل نمونه سوال و تست ها(چه نمونه سوال
امتحانی(بی گزینه) و چه نمونه سوال کنکوری(گزینه دار))، جزو مرحله تست زنیه ولی انجام آن همراه با مرحله ی خواندن و یادگیری میباشد، حل نمونه سوالات و تست های
آموزشی به درک و تفهیم بهتر مطلب و تسلط برآن بسیار کمک خواهدکرد، حل نمونه سوالات(چه گزینه دار و چه بی گزینه ولی حل سوالات بی گزینه در اولویت اول قرار دارد)
برای دروس محاسباتی مثل ریاضی و فیزیک و همینطور مسایل شیمی و زیست بیش از بیش نیازه و باید تعداداونا درمقایسه با دروس حفظی بیشتر باشه، البته اینم بگم که
وقتی یه جزوه و یا یه دی وی دی رو میخونی توش تعداد زیادی تست و سوال آموزشی برای یادگیری بهتر حل شده ولی خودت هم میتونی برای تسلط ویادگیری بهتر و بیشتر
از جاهای دیگه هم اقدام به حل تست و سوال آموزشی کنی...
تنها هدف این کار اینه که به تفهیم و درک مطالب کمک کنه....یادت باشه که برای این مرحله زمان زیادیرو صرف نکنی،حل چند تانمونه سوال و تست آموزشی برای هر مبحث
کافیه...راستی تست ها و نمونه سوالاتو اول خودتون حل کن، اگه نتونستی یه بخشی از راه حل کتابو ببین و دوباره سعی کن حل کنی...اگه باز نتونستی اینبار راه حل کتاب
رو به طور کامل بخون، ولی راه حل کتابو چشمی نخون و ازش رد نشو، وقتی راه حل رو خوندی دوباره سوالوخودتون حل کن، برای سوالاتی که توش مشکل داری زمان
بیشتری رو اختصاص بده و سعی کن دلیل ضعفتو پیدا کنی...
[b]نحوه ی حل نمونه تست و سوال آموزشی:[/b]ببینید من بهتون گفتم که همراه با مرحله ی خوندن،تست و سوال آموزشی حل کنید...تعدادی از این سوالات و تست ها رو همراه با مرحله ی خوندن یه مبحث
حل کنید...برای مثال دارین فیزیک اول دبیرستان رو مطالعه میکنید و در حال خوندن مبحث آینه های تخت هستید...در حین خوندن تعدادی تست و سوال آموزشی برای درک و تفهیم بهتر مطلب حل کنید...ولی
در کنار اون تعدادی تست و سوال آموزشی هم، بعد از پایان هر مبحث حل شود...ینی زمانی که همون مبحث آینه های تخت به پایان رسید،مجدداتعدادی تست و سوال حل کنید و بعد برید سراغ خوندن مبحث
دیگه(مثلا آینه های کروی)...در حین خوندن و پایان خوندن مباحث دیگه هم به همین شکل عمل کنید...بذارین یه نکته ی مهمم اینجا اشاره کنم...ببینید شما برای مبحث اول که مثلا اینه ی تخت بود 20 تا
تست زدید(کل مبحث 70 تا تست داشت پس 50 تاش موند)...الان از این مبحث تموم شدیدن و رفتین سراغ مبحث آینه های کروی،آینه های کروی رو هم تموم کردید و الان میخواید چند تا هم تست برای این
مبحث بزنید...یه چیزی یادتون باشه...علاوه بر حل تست و سوال آموزشی برای مبحث آینه های کروی ،باز برای مبحث قبلی یعنی آینه های تخت هم تعدادی تست و سوال حل کنید...بطور کلی حل سوال و
تست آموزشی برای یک فصل بدین شکل انجام میگیره:اول،حل سوالات حین خواندن هر مبحث،دوم، حل سوالات بعد از پایان هر مبحث،سوم، حل سوالات از مباحث قبلی که خوندنشون به پایان رسیده ،در
حین حل سوالاتف مبحث کنونی...بعد از اتمام مرحله ی خوندنف کل فصل و انجام مرور اصلی ،تست زنی به صورت کلی(برای کل فصل) انجام خواهد گرفت(تو مرحله ی تست زنی توضیح داده شده)...
[b]توجه بسیار بسیار مهم[/b]
من توی نکته ی بالا گفتم که سوالات و تست هایی رو بعنوان مثال اموزشی همرا با خوندن حل کنید، ولی میخام یه مشکل اساسی رو تو این قسمت بگم که میدونم خیلی از
شما ها گرفتارش میشین،ببینین وقتی شروع به خوندن(مرحله 2) یه فصل از روی جزوه یا کتاب کمک اموزشی میکنین،لابلای مطالب تست ها و سوالاتی آورده شده...بیشتر
شما وقتی این مثالها و تسهارو میبینین، اول سعی میکنین راه حلشو هم نگاه بکنین و ببینید روش حل دبیر یا مولف کتاب چیه؟و چطور سوالو حل میکنه؟درسته؟ینی یه چیزی
تو ذهنتون میگه،اول به روش حل چند تا سوال نگاه کن تا روال کار دستت بیاد و ببینی که اصلا از این نکات و فرمولها چطور باید استفاده کنی؟ بعدا کم کم خودت شروع میکنی
و خودتم سوال حل میکنی دیگه...ولی انجام این کار بسیار اشتباهه...این روشو خیلی از مشاورین و دبیرا توصیه میکنن...اونا عقیدشون بر اینه که شما باید تیپ های مختلف
تست هارو قبل از کنکور دیده باشین و از هر تیپ تست نمونه هایی رو حل کرده باشین،تا در کنکوردچار مشکل نشین،ینی اونا میگن هر تیپ سوالی رو که دیدی به روش
حلش نگاه کن و ببین چطور حل میشه و بعدا خودت هم اقدام به حل سوالات دیگه ای بکن...با این اوصاف اگه تو کنکور یه تیپ جدیدی از تست اومد که تو تا حالا ندیده بودی
چی؟حرف اون مشاوران درسته ولی اونا به جای اینکه این حرفو بزنن باید بگن که روش استفاده از فرمولها و نکات رو یاد بگیرید و از اون روش در حل تیپ های مختلف تستی
بهره ببرید تا روش استفاده از فرمول کاملا دستتون بیاد،که اگه تو کنکور تیپ جدیدی هم اومد نترسین و نگین که من چنین تیپی ندیده بودم چرا؟چون شما روش استفاده از
نکات و فرمولهارو برای حل تست میدونین و نیازی نبود که قبلا همچین تیپ تستی دیده باشین...ببینین بچه ها بذارین مثالی بزنم...شما سر جلسه امتحان نشستید و
سوالاتو پس از دیگری حل میکنید،یه سوالی رو با تیپ جدید میبینید به خودتون میگین عه...آقا که همچین مثالی بهمون نگفته بود...یا میشینی سر جلسه آزمون...میبینی یه
تیپ جدید تست داره...به خودت میگی من که تا حالا همچین تستی ندیده بودم...خب ندیده باشی هم هیچ کاری نمیتونی بکنی....خب پس مشکل کجاس؟مشکل
همونجاییه که گفتم...شما وقتی میاین بعد از خوندن درسنامه، به راه حل مثال آموزشی هم نگاه میکنین و سعی نمیکنین اول خودتون حل کنید بوجود آمدن همچین
مشکلاتی هم طبیعیه...مشکل شما اینجاس که با نگاه به راه حل سوال فقط روش حل اون تیپ سوال رو یاد میگیرین و ذهنتون یاد میگیره که در هنگام مواجهه با چنین تیپی به
این روش عمل کنه و با چگونگی استفاده از فرمول و یا نکات آشنا نمیشین، ینی ذهن شما هیچ تلاشی نمیکنه تا سوال رو تحلیل کنه...ذهنتون فقط یاد میگیره که اگه همچین
تستی اومد از این راه حلش کنه...پس باید چکار کرد؟راه حل اینه: اول خودت سوالو حل کن...ینی وقتی درسنامه رو خوندی و بین اون یه تست یا مثال آموزشی آورده شده اول
سعی کن که سوالو خودت حل کنی...تا ذهنت تحلیل کنه و ببینه که چطور از فرمولها و مفاهیمی که بلده استفاده کنه تا سوال مربوطرو حل کنه و اگه نتونستی برو و راهحلو
نگاه کن...اینطوری قدرت تحلیلتون میره بالا و هر تستی با هر قالب و تیپ جدیدی هم در کنکور مطرح بشه شما به راحتی بهش پاسخ میدین....پس هر تیپ سوال و تستی که
دیدی سعی کن اول خودت حلش کنی،فکر کن،تحلیل کن و ببین که چطور باید از نکات،فرمولها و مفاهیمی که یاد گرفتی در حل این سوال استفاده کنی،به عبارتی بهتر از
دانسته هات برای حل سوالات استفاده کن نه از نمونه تست برای استفاده از دانسته هات...همه ی دانسته هاتو بریز جلوت و ببین تو حل تست های مختلف باید کدومشونو
استفاده کنی نه اینکه یاد بگیری همچین تستی اومد از این فرمول و نکته استفاده میکنم...
خیلی از داوطلبین کنکور درس میخونن تا بتونن سوالات کنکورهای سالهای قبل رو حل کنن،ولی باید طوری درس بخونین که برای کنکورهای سالهای آینده آماده باشید...پس
یاد بگیرین و تحلیل کنید...
[b]
نتیجه گیری:[/b]هنگام خوندن تعدادی سوال و تست اموزشی حل کنین ولی اول خودتون حلش کنید...سعی کنید حلش کنین اگه نشد به راه حل کتاب یا جزوتون نگاه کنید ومجددا خودتون سوال رو حل کنید...
[b]
نکته مهم[/b]منبع اصلی، شما باید یه منبع اصلی داشته باشی....
منبع اصلی منبعی هستش که همه ی نکات و مطالبت توی اونه و هر نکته ای پیدا کردی داخلش مینویسی، منبع اصلی میتونه کتاب درسی شماباشه و یا یه کتاب درسنامه
ای که حالا برای دروس درسنامه ای متفاوته یا یه جزوه ی خوب مثل جزوه دبیراتون، اگه کتاب درسی منبع اصلیته باید نکاتی رو که از خوندن کتب کمک آموزشی و یا از تست
زنی بدست میاری رو توی اون بنویسی و اگه این منبع اصلی کتاب کمک آموزشی یا یه جزوه باشه باید حتما خط کتاب رو واردش کنی(البته اگه خودش خط کتابو داشت لازم به
واد کردن خط به خط نیست) ...
درواقع منبع اصلی منبعی خواهد بود که همه ی نکات اعم از خط به خط کتاب و نکات ترکیبی مفهومی و نکات استخراجی از تست ها و حتی اشکال(تصاویر کتاب درسی) هم باید داخل اون نوشته
بشه، منبع اصلی باید تنها منبعت باشه (دیگه نگی یه منبع اصلی دارم و یه کتاب درسی که همراه هم میخونمشون،دومنبعی ممنوع حتی اگه دومیش کتاب درسی باشه)
چون اگه اینا بشن دو تا سردرگمت میکنن، یه منبع اصلی داشته باش که همه چی توش باشه...
ولی باید چطور منبع اصلی رو کامل کنی؟
ببین اول از همه باید کتاب درسی رو بخونی(میدونی که طبق قرارمون مرحله خوندن بعد از پیش خوانی و طرح سواله) ولی نه کامل، ینی نباید کل یه فصلو بطور کامل از روی
کتاب درسی بخونی و بعد بری سراغ منابع دیگه، خیلی ها میگن برای خوندن یه فصل ابتدا کل فصلو از روی کتاب درسی یکبار بخون و بعد برو سراغ منابع دیگه، این کاملا
غلطه، شما همراه خوندن باید منبع اصلیتو تکمیل کنی، پس کتاب درسی رو که گفتم اول از همه بخون...
چطور باید بخونی؟ مبحث به مبحث...
از فصل اول زیست سال دوم مثال میزنم، اول بیا کل مبحث مربوط به عنکبوت رو کامل بخون، خط به خط رو بخون قیدها رو مشخص کن و سعی کن مفهوم مطلبو متوجه بشی،
بعد از اون بیا سراغ کتاب کمک اموزشیت یا جزوت، همون مبحث عنکبوت رو بخون و با کتاب انطباق بده، اگه به نکته ای رسیدی توی منبع اصلیت بنویس، یعنی اگه منبع اصلیت
کتاب درسیه نکاتی رو که توی کتاب کمک اموزشی یا جزوت هست رو ببرو تو کتاب درسی بنویس(حاشیه نویسی)، و اگه منبع اصلیت کتاب درسی نیست نکات رو از کتاب
درسی وارد اون منبع اصلیت بکن (ینی خط به خط و تحلیلات)....
مبحث عنکبوت تموم شد؟ خب ادامه بده...
اینبار یه مبحث دیگه رو از روی خط به خط کتاب درسی بخون، قیدها رو مشخص کن، تحلیل کن، بررسی کن، معنی و مفهوم رو بفهم...
تموم شد؟بیا سراغ جزوه یا کتاب کمک اموزشیت بخون و با کتاب درسی منطبق کن...
و کدومش منبع اصلیته؟ نکاتو بریز تو اون....
راستی تا یادم نرفته بگم اسم این کار(وارد کردن نکات استخراجی از منابع دیگه و یا از تستها به منبع اصلی) حاشیه نویسیه، تو روش بنده ما کلا تو هیچ درسی خلاصه
نویسی نداریم، نگرانم نباش تو تاپیک های اینده توضیح میدم...
[b]
تذکر[/b]گفتم تو روش من هیچ خلاصه نویسی نخواهیم داشت...
خلاصه نویسی برای چیه؟
برای این که تو فصل جمع بندی،اونارو بخونی و مطالب برات یادآوری بشه و بعدش تست بزنی،
حالا اگه همه ی این مطالب یادت باشه چی؟بازم خلاصه نیازه؟مسلما نه....
فقط یادت باشه یه خلاصه ی نموداری از هر فصل داشته باشی، این خلاصه به این شکله که همه ی سرتیتر ها و نکات مهم از یک فصل و تمامی فرمولها رو تو یه ورق بصورت
نموداری (یا هر شیوه ای که دوس داری) بنویس، این ورق بعدا توی یکی از مرورها که خواهم گفت لازمت میشه، اسم این مرور نموداریه و از نوع بازیابی هستش که توضیح
داده خواهد شد....
كپي برداري از مطالب صرفآ با ذكر نام نويسنده و منبع مجاز ميباشد و در غير اين صورت شرعآ و قانونآ حرام بوده و نويسنده هيچ گونه رضايتي ندارد...
[/size][/color][size=2][b][color=#000080][size=4]نویسنده: سعید بابایی و علی فکری
انجمن کنکور[/size][/color][color=#ff00ff]
[/color][/b][/size] -
[COLOR=#000000][SIZE=4]سلام...
میخواییم درمورد تست زنی، یعنی مهمترین مهارتی که یه کنکوری باید داشته باشه حرف بزنیم...
یه داوطلبی کنکور، درس رو مورد مطالعه قرار میده،تکرار و مرور میکنه،به تسلط میرسه،اینا همه خیلی خیلی مهمن ولی با وجود همه ی اینا اگه تو تست زنی مشکل داشته باشه یعنی هر کاری که تا حالا
انجام داده ارزشی نداره و به هدفش نمیرسه...چرا؟
چون تو کنکور همه ی دانسته هاشو باید روی تست پیاده کنه...پس باید با نحوه ی انجام صحیح تست زنی آشنا شد...
به ادامه ی مطلب توجه کنید:
در پست های قبلی عرض کردم که تست زنی مراحل پنجم و هفتم از مراحل هشتگانه ی مطالعه ی یک درس رو شامل میشه،البته ناگفته نماند که مرحله ی اول تست زنی در مرحله ی دوم،یعنی همراه با
مرحله ی خواندن و یادگیری صورت میگیره...بنده در این پست در مورد مرحله ی پنجم و هفتم از مراحل مطالعه ی یک درس،یعنی مرحله ی انجام تست زنی و تست زنی مروری صحبت خواهم کرد و شما
شیوه های صحیح تست زنی رو یاد میگیرین...راستی در این قسمت مرحله ی بررسی تست ها نیز توضیح داده میشه:
[B]تست زنی:[/B]ببینین یکی از اهداف تست زنی تکمیل یادگیریه...شما هنگام تست زنی باید به خلا های آموزشی خودتون پی ببرین و سعی کنین که اون خلا ها پر بشه و مشکلات آموزشیتون رو حل کنین(مرحله
ی بررسی تست ها) ولی در کنار اون نباید از هدف اصلی تست زنی غافل شید،هدف اصلی تست زنی ،کسب مهارت در حل تسته ینی شما یک تست رو باید در زمان مشخص،با روش های سریع و با
مهارتهای ویژه ی تستی حل کنید، و باید انقد تست کار کرده باشین که اینا در شما به یه مهارت تبدیل بشن ...
[B]1.تست زنی آموزشی:[/B]تست زنی رو با حل تست های آموزشی شروع میکنیم...یعنی اولین مرحله ی تست زنی،هدفی جز کمک به آموزش و یادگیری درس نداره...همونطور که قبلا هم توضیح دادم همراه
با مرحله ی خوندن و یادگیری،تعدادی نمونه سوال و تست آموزشی حل کن،این کار باعث میشه درسی رو که میخونی رو بهتر یاد بگیری و با سوالاتی که میتونه از اون قسمت از درس مطرح بش بیشتر آشنا
میشی،همچنین درک و تسلط شما هم بر درس افزایش پیدا می کنه...در این مرحله نیازی به گرفتن زمان و درصد هنگام حل سوالات نیست...سوالات رو تک به تک حل کن و بعد جوابشونو ببین،یعنی یه
سوال رو اول خودت حل کن و بعد پاسخشو چک کن تا ببینی راه حل تو درست بوده یا نه...اگه درست بود که هیچ ولی اگه درست نبود دوباره سوالو حلش کن...این مورد در پست های قبل به طور کامل توضیح
داده شده...
[B]نکته:[/B]تست زنی آموزشی(قبلا هم توضیح دادم)در سه مرحله انجام میشه(همراه با مرحله ی خوندن):
[B]اول[/B]،همراه با خوندن یک مبحث از یک فصل...داری مبحث آینه ی تخت از فیزیک 1 رو میخونی؟خب هنگام و همراه با خوندن تعدادی تست حل کن...
[B]دوم[/B]،بعد از پایان هر مبحث از یک فصل...مبحث آینه ی تخت تموم شد؟چند تا تست براش بزن و بعد برو سراغ مبحث بعد یعنی آینه های کروی...
[B]سوم[/B]،حل تست آموزشی برای مباحث قبلی در حین تست زنی آموزشی برای مبحث کنونی(دوم)...مبحث آینه های کروی تموم شده و داری براش تست میزنی؟خب یه چند تا تست هم از مبحث قبلی یعنی
آینه ی تخت حل کن...یه مثال دیگه:یه فصل سه مبحثی رو فرض کن،الان مبحث سوم تموم شده و داری براش تست میزنی؟خب برای دو مبحث قبلی هم که تمومشون کردی هم چند تا تست بزن...
[B]2.مرحله ی اصلی تست زنی(تست زنی به روش آزمون):[/B]این مرحله از تست زنی،مرحله ی اصلی به حساب میاد و بعد از انجام مرور اصلی یک فصل انجام میشه و شما باید کل فصل رو یه جا تست
بزنین...بسیاری از مشاوران بر این عقیده هستن که این مرحله از تست زنی باید بدون احتساب زمان(زمان گیری بر اساس استاندارد کنکور) و درصد انجام بگیره تا بار آموزشی تست ها از بین نره،اونها بر این
اعتقادم که تست زنی زمان دار باید در مرحله ی جمع بندی انجام بگیرولی من این نظریه رو رد میکنم،چرا؟ببینید ذهن ما خیلی زودعادت میکنه،اگه از همین الان بدون احتساب زمان تست بزنین مغز شما به
کند بودن عادت میکنه و حتی شما در خوندن روی سوال هم مشکل پیدا میکنین(دیدین خیلی از بچه ها چند بار روی سوال رو میخونن؟)...ولی چاره چیست؟از همان اول تست رو بصورت زمان دار بزنین و برای
خودتون درصد(تعداد سوالات صحیح ضربدر سه،منهای تعداد سوالات غلط،تقسیم بر کل سوالات ضربدر 3...البته میتونید از نرم افزارهای درصد گیری هم استفاده کنین) بگیرید... تعداد تست و درصدتون رو توی
کاغذی یادداشت کنین و سیر صعودی یا نزولی خودتون رو بررسی کنید...
[B]سوال:[/B]شاید خیلی از شما ها هم به تست زنی با احتساب زمان، فقط در دوران جمع بندی اعتقاد داشته باشید و بگید در این عادت کندی ذهن در این دوران جبران میشه...حرف شما صحیح ولی من چند تا
سوال دارم ازتون،وقتی میدونییه راهی اشتباهه چرا بریم و برگردیم؟وقتی میدونیم یه کاری گناهه چرا انجام بدیم که بعدا هم درصدد جبرانش باشیم؟وقتی قراره تو کنکور و آزمونها تست زماندار بزنیم چرا از الان
روی این موضوع کار نشه؟چرا از الان ذهنمونو به کند بودن عادت بدیم و بعدا سعی کنیم این کندی رو جبران کنیم؟خب به جای این کار از اول ذهنمونو عادت میدیم به سرعت...اگه از الان تست زماندار بزنیم
نسبت به دوران جمع بندی،زمان بیشتری رو در اختیار داریم و ذهنمون خیلی بیشتر روی مقوله ی زمان تمرین خواهد کرد...پس از همون اول زدن تست زماندار...
[B]نکته:[/B]یه پاسخنامه مثل پاسخنامه ی کنکور هم همراتون باشه تا در هنگام تست زنی جواب هارو وارد پاسخ برگتون کنید از همون ابتدا...
[B]تذکر[/B]
خیلیا میگن من امروز 30 تا تست ریاضی زدم،هر تست ریاضی تو کنکور 1 دقیقه زمان داره ولی چون اولشه من برای هر تست 2 دقیقه زمان دادم و این 30 تست رو تو 60 دقیقه زدنم و کم کم که به جلو میرم
زمانمو کاهش میدم...یادتون باشه که اولو آخر نداریم...از همین اول...فقط طبق زمان استاندارد کنکور...برای اینکه تو زمان مشکل زیادی نداشته باشید تست زنی رو با کتاب ها و تست هایی که آسونترن شروع
کنید و بعد کم کم برید سراغ کتابها و تست های سخت تر و مفهومی تر...
--گفتیم که بسیاری از مشاورین،تست زنی زمان دار رو فقط برای دوران جمع بندی توصیه میکنن و از نظر اونا الان باید تست زنی بدون زمان انجام بشه...که این نظریه رد شد...همین مشاوران یه اعتقاد دیگه
هم دارن که بسیار نادرسته...اونا میگن در هنگام تست زنی اگه یک تست رو بلد نبودی حل کنی و برات سخت بود،وقت زیادی رو براش بذار(مثلا 20 دقیقه)و سعی کن تست رو بفهمیش،اینطوری نکات اون
تست میره تو ذهنت و اگه یه همچین تستی رو دوباره دیدی خیلی سریع جواب میدی،درواقع این مشاورین و دبیران ،مراحل تست زنی و بررسی تست ها رو با هم ادغام میکنن(کاملا مخالفم)،با یه مثال نظر
این مشاورین رو برای شما توضیح میدم(شاید خیلی از شماها هم به این روش عمل کنین):ببین تو میخوای 10 تست از درس فیزیک رو حل کنی،شروع کن،تست 1 رو حل کردی؟خب به پاسخنامه نگاه کن و
جوابشو با راه حل کتاب مقایسه و بررسی کن،تست 2 رو حل کردی؟باز جوابشو چک کن،سوال 3و4 رو هم همینطور،رسیدی به سوال 5؟نیاز به فکر بیشتری داره؟خب مشکلی نیست فکر کن و حلش کن،بعد
حل شدن جوابشو چک کن،حالا نوبت تسته 6 هستش،حل کردی؟بلافاصله جوابشو چک کن،رسیدی به سوال 7 نیاز به فکر داره؟خب دربارش فک کن،نمیتونی حلش کنی؟خب به پاسخنامه نگاه کن و
جوابشو ببین حالا دوباره سعی کن سوالو خودت حل کنی،سوال8 چطوره؟چیزی به ذهنت نمیرسه؟نکتش رو نمیدونی؟خب برو پاسخنامرو نگاه کن و مشکلت رو حل کن و دوباره سوال رو خودت حل
شکن،رسیدی به سوال9 که خیلی راحت حل شد،جوابشو با پاسخنامه ی کتاب مقایسه کن که احیانا غلط به جواب نرسیده باشی همچنین راه حل کتاب رو هم بررسی کن،تست 10 نیاز به فکر داره؟خب فکر
کن و بعد از حل جوابشو چک کن...خب مشکل این روش کجاست؟بنده اعتقاد دارم که مرحله ی تست زنی و بررسی تست ها کاملا از هم جدا هستن و نباید این دو مرحله رو ازباهم ادغام کرد در مثالی که
زدم مرحله ی تست زنی و بررسی تست ها ادغام شده یعنی شما یه تست رومیزنی و بلافاصله جوابشو برسی میکنی و راجبه جوابش فکر میکنی و یا اگه درحل سوالی مشکل داشتی زمان زیادی رو صرف
فکر کردن به اون میکنی و حلش میکنی،یعنی مراحل تست زنی و بررسی تست ها رو یکجا انجام میدی، در حالیکه این دو مرحله باید پجدا از هم انجام باشن...چطوری؟با همون مثالی که زدم توضیح
میدم،قراره 10 تا تست فیزیک بزنیم البته اینبار به روش من:برای هر تست فیزیک تو کنکور چقد زمان داریم؟1 دقیقه،خب برای 10 تست میشه ده دقیقه درسته؟خب 10 دقیقه وقت بگیر و اون 10 تا تستو حل
کن....چطوری؟به روش آزمونی...انگار که نشستی و داری آزمون میدی...تست 1 رو زدی...2رو زدی...3و4 هم همینطور...5 نیاز به فکر داره؟خب دورش یه علامت بکش که اگه پایان کار وقت داشتی بیای
سراغش و برو ادامه...تست 6 رو هم حل کردی؟خب مشکلی نیست ادامه بده...تست 7 نیاز به فکر داره؟باز دورش یه دایره بکش...تست 8 رو ندیدی تا حالا؟اصلا نمیدونی چی میگه؟نمیتونی حلشکنی؟خب
یه ضربدر بزن روش و رد شو!!!!(عه بار آموزشی تست که از بین رفت؟نه نرفته صبر کن)...سوال 9 رو هم زدی...رسیدی به سوال 10نیاز به فکر داره؟خب چقدر وقت مونده؟4 دقیقه...پس ادامه بده...اولدر مورد
همون سوال 10 فکر کن...چون آخرین سواله و تازه خوندیش...چرا بری سراغ تست های دیگه و دوباره که اومدی تست 10 برای خوندن روی سوال وقت بذاری؟خب سوال 10حل شد؟برو سراغ تست 5،تست 5
رو جوابشو نمیدونی ولی میدونی که گزینه ها1و3و4 جواب نیستن پس گزینه 2 رو بزن(رد گزینه)...برو تست 7 و روش فکر کن،عه عه عه وقت تموم شد؟پس ولش...مرحله ی تست زنی شما به پایان رسید..
به همین دلیله که اسم این مرحله رو گذاشتم تست زنی آزمونی...شما وقتی آزمون میدین همزمان بعد از حل تست جوابشو چک میکنین؟روی تستی که بلد نیستین 20 دقیقه وقت میذارین؟مسلما نه...این
کارا برای خونست و مخصوص مرحله ی بررسی آزمون تو خونه...تو ازمون اگه سوالی رو بلد نبودین رد میکنید و اگه سوالی نیاز به فکر کردن داشت،تو پایان کار اگه وقت داشتین میاین سراغش درسته؟اینجا هم
به همین شکله...
[B]سوال:[/B]چیزی که شاید همه ی شما بپرسید اینه که تو روش شما بار آموزشی تست کلا از بین رفت...من اصلا سوال 7 رو وقت نکردم حل کنم...سوال 8 روهم که نفهمیدم چی شد...سوال 5 رو هم که با رد
گزینه زدم...صبر کنید...چون کاراصلی ما تو مرحله ی بررسی تست هاست...
[B]3.مرحله ی بررسی تست ها:[/B]این مرحله کاملا جدا از مرحله ی تست زنی به روش آزمونه(البته اگه یادتون باشه در مرحله ی اول تست زنی که به همراه مرحله ی خوندن انجام میشد،تست زنی و بررسی
تست ها با هم ادغام شده بودولی در این مرحله جداست)...وقتی که تست ها رو در زمان مشخصی حل کردین...بعد از اون نوبت میرسه به بررسی تست ها...با همان مثال بالا توضیح میدم...10 تست فیزیک
رو تو 10 دقیقه زدید...الان در مرحله ی بررسی قرار دارین،تست های 1 تا 4 رو با اینکه درست زدی ولی باز بررسی کن و راه حل خودتو با راه حل کتاب مقایسه کن...اگه نکته ای داره به منبع اصلیت اضافه
کن...تست 5 رو به روش رد گزینه زدی؟خب الان دوباره روی سوالو بخون و سعی کن خودت حل کنی...اگه نتونستی روش کتابو ببین و دوباره خودت حل کن...تست 6 رو درست جواب داده بودی ولی دوباره
چک کن...تست 7 رو نرسیدی؟خب دوباره بخونش و حلش کن و اگه حتی نیازه براش 20 دقیقه و یا بیشتر وقت بذار مثل سوال 5...سوال 8 رو اصلا نمیدونستی؟چرا؟ببین دوباره میتونی خودت حلش کنی؟اگه
نشد برو به پاسخنامه نگاه کن و ببین مشکل کجا بوده؟آیا تو روی سوال رو متوجه نشدی؟آیا تا حالا به نکتش توجه نکرده بودی؟خب الان که جواب رو فهمیدی یکبار دیگه سوال رو حل کن(یعنی راه حا هارو
چشمی نگاه نکن...دست به قلم شو و حل کن) خب میرسیم به تست 9که درست جواب داده بودی،دوباره جوابشو از پاسخنامه چک کن...تست 10 هم که جواب دادی ولی نیاز به فکر داشت،چرا؟مشکل کجا
بود؟بررسی کن...
با این کار یکبار تست هایی روکه زده بودین رو بررسی کردین و به نکات آموزشی تست ها پی بردید...من تو این مرحله حرف خاصی نزدم و فقط گفتم که مرحله ی تست زنی و بررسی تست ها رو با هم ادغام
نکنید...
[B]تذکر[/B]
وقتی تست هارو بررسی میکنید،حتما گزینه های نادرست رو هم بررسی کنین و تله های تستی رو که ممکنه تو تست موجود باشه رو برای خودتون آشکار سازی کنید...این عمل کمک میکنه که به دید
طراحانه برسید...در هنگام بررسی تست و گزینه های غلط خلاقیتتون رو به کار بندازین و ببینید این تست با این گزینه ها به چند تیپ دیگه میتونست مطرح بشه؟اگه یکی از گزینه های غلط جواب تست میشد
اونوقت روی سوال باید چجوری تغییر میکرد؟اگه یکی از این گزینه های غلط بعدا بعنوان یک تست مطرح بشن اون تست چه تیپی خواهد داشت؟...
[B]
توجه
[/B]
تو مرحله ی تست زنی از روشهایی مثل رد گزینه و غیره هم استفاده کنید...چون این مرحله جنبه ی آموزشی نداره و اون مرحله ی بررسی تست هاست که جنبه ی آموزشی داره...تست رو با هر روشی کهفکر میکنید بهتر و سریع تره حل کنید و نگران بار آموزشی تست نباشید...آموزش و یادگیری ابتدا در مرحله ی خوندن(قبل از تست زنی)انجام میگیره و سپس در مرحله ی بررسی تست ها(بعد از تست
زنی)تکمیل میشه...
[B]سوال:[/B]خیلیا ازم میپرسن این روشتون غیر قابل انجامه چرا؟چون من اولین بار بود که تست زدم...20 تا تست از ریاضی حل کردم..20 دقیقه هم زمان دادم...ولی تو اون 20 دقیقه کلا تونستم به 8 تا سوال جواب
بدم...الان نا امیدم...ببینین قرا نیست که وقتی میخواید شروع به انجام کاری بکنین،همون اول بهترین باشین...تو هر کاری برای رسیدن به موفقیت باید باید تلاش کرد...برای اینکه تو کاری مهارت پیدا کنی باید
خیلی زحمت بکشی و عرق بریزی...انتظار نداشته باش که شب بخوابی و صبح پاشی و 15 تست فیزیک رو تو 15 دقیقه بزنی...شاید خیلی شکست بخوری ولی نترس دوباره پاشو و ادامه بده...برای مثال یه
نفر برای اولین بار میره باشگاه ووشو...اونجا قهرمان جهان هم هست...باهاش مبارزه میکنه و خیلی بد شکست میخوره؟آیا این فرد باید نا امید بشه؟نه این فرد نباید بگه که من از قهرمان جهان شکست خوردم
طبیعی بود...این فرد باید تلاش کنه...زحمت بکشه و عرق بریزه تا به اون برسه...پس هیچ وقت تو تست زنی هم ناامید نشید...بلکه سعی کنیدمشکلاتتونو حل کنید و کم کم پیشرفت کنید...
ببین مشکل دیگه ای میتونه تو این قضیه دخالت داشته باشه اینه که ما قبل از رسیدن به تسلط شروع به تست زنی کنیم...یادتون هست که من مرورهای فرعی و اصلی رو براتون توضیح دادم...رحله ی اصلی
تست زنی بعد ازانجام مرور اصلی بود...این همه مرور برای این بود که شما به تسلط برسید...پس مرورهارو جدی بگیرید...همینطور من افراد زیادی رو دیدم که خودشونم میدونستن که توی یه مبحث به تسلط
نرسیدن ولی شروع کرده بودن به تست زنی...این کار کاملا اشتباهه...اول تسلط بعد تست زنی...این کار زمان بره؟فدای سرتون...باشه..وضش تو کنکور نتیجشو میبینید...ببینید اکثر داوطلبین میخوان تست رو
سریع حل کنن...در حالیکه تست باید خودش سریع حل بشه حالا فرق این دو چیه؟وقتی شما میخواین تستی رو سریع حل کنید یعنی دارید زور میزنید که این کارانجام شه ولی یه تست زمانی خودش
خیلی سریع حل میشه که مغزتون به نکات مربوط به اون تسلط زیادی داشته باشه و همه ی مطالب به واسطه ی مرورها تو ذهنتون موجود باشه...پس اول به تسلط برسید و بعد مرحله ی تست زنی رو اجرا
کنید(مرحله ی اول تست زنی همراه با مرحله ی خوندن انجام میشه)...
[B]نکته:[/B]اگه آزمون میرین که هیچ ولی اگه نمیرین هر سه هفته یکبار یه آزمون کلی از خودتون بگیرید...یعنی برای همه ی درسا تا جایی که مطالعشون کردین تست بزنید...این کار برای جمع بندی دروسی که تا
اون زمان خوندین لازمه...در ضمن تست زنیتون پشت میز مطالعه باشه و کاملا خودتون رو تو فضای کنکور حس کنید...
[B]نکته ی مهم:[/B]ببینید خیلی از داوطلبین نمیدونن تو چه بازه ی زمانی از روز بای تست بزنن،بسیاری میگن شب بزن،تعدادی میگن ظهر بزن ولی اینکارارو نکن...برای هر درس توی بازه ی زمانی خودش تست
بزن...مثلا تو هر روز 8 تا 11 زیست داری و 11 تا13 عربی...تو همون بازه های خودشون براشون تست بزن،نه در بازه ای دیگه...
[B]توجه
[/B]شاید شنیدین که میگن برای دروس حفظی چند روز بعد از خوندن تست بزنین و یا برای هر درسی یه روش تست زنی خاصی میگن...با روشی که گفتم تست زنی برای همه ی دروس به یک شیوه انجام
خواهد گرفت...همینطور یادتون باشه که دیگه چیزی به اسم دروس حفظی تو کنکور نداریم و استفاده از کلمه ی دروس حفظی منسوخ است...تست زنی برای همه ی دروس بعد از انجام مرحله ی مرور اصلی
انجام بگیرد...
[B]3-تست زنی مروری:[/B]این مرحله از تست زنی همیشه همراهت هست...آخرین مرحله از مراحل خواندن یک درس تست زنی مروری نام دارد...فصولی که مطالعشون کردی،مرورهاشو انجام دادی و تستاشو
زدی، شاید کم کم فراموشت بشن ولی ما با مروری از نوع تست زنی این اجازرو به ذهن نمیدیم که فراموششون کنه ولی چطور؟ببین فرض کن فصلی دارای 500 تسته،شما در مرحله ی تست زنی
آزمونی(مرحله ی دوم و اصلی) 150 تاشو زدی زدی، شاید کم کم فراموشت بشن ولی ما با مروری از نوع تست زنی این اجازرو به ذهن نمیدیم که فراموششون کنه ولی چطور؟ببین فرض کن فصلی دارای
300 تسته،شما در مرحله ی تست زنی آزمونی(مرحله ی دوم و اصلی) 150 تاشو زدی(البته این تست هایی که زدی طوری بزن که همه ی مباحثو شامل بشه...مثلا ازتست 1 شرو نکن تا 150... بین سه تا
یکی رو بزن و یا فردارو بزن و یا زوج و فرد بزن یا...) و الان 350 تست دیگه باقی مونده...(چون قرار نیست که همه ی تست های یک فصل رو بزنی و بعد بری سراغ شروع فصل بعدی،اینطوری زمان خیلی زیادی
به هدر میره)از این تست های باقی مونده برای تست زنی مروری استفاده میشه...به این شکل که شما یه بازه ی کوچک در ابتدای بازه ی زمانی مطالعه ی روزانه ی هر درس ایجاد میکنی..برای مثال شما هر
روز طبق برنامه ساعت 8 تا 11 زیست داری،یه بازه ی کوچیک در ابتدای این بازه ی 3 ساعته ایجاد کن،مثلا ساعت 8 تا 8ونیم...این بازه ی نیم ساعته اختصاص داره به تست زنی مروری...یعنی ما توی این
بازه، تست های باقی مونده ی فصل های قبل رو میزنیم...مثال میزنم...من الان در حال مطالعه ی فصل 8 زیست هستم(کل زیستو یکی بگیرید نه کتاب به کتاب،درسهای دیگه هم همینطور)،یعنی فصول 1 تا
7رو مورد مطالعه و تست زنی قرار دادم و تموم شده،بطور میانگین از هر فصل تعداد190 تا تست باقی مونده...کار من اینه که توی این بازه ی کوچیک نیم ساعته تعدادی از این 190 تا تستو حل کنم تا فصل
هایقبلی هم برام یاد آوری بشن...البته یادتون باشه قرار نیست به ترتیب فصول برین جلو...مثال اشتباه:مثلا الان که فصل 8 هستین اول190 تا تست فصل اول رو بزنید و بعد که تموم شد برید سراغ 190 تا
تست فصل دوم و بعد از اتمام برید سراغ تست های باقی مونده ی فصل سوم و الی آخر...این کارو انجام ندین...تو اون نیم ساعت به دلخواه از فصول مختلفی که قبلا خوندین، تست بزنید مثلا امروز 5 تا تست
از فصل اول،7 تا تست از فصل سوم و 12 تا تست از فصلهای 5 و 7 زدم و فردا تعدادی تست از فصول 3 و 6 و دوباره 7 خواهم زد...
[B]تذکر
[/B]
این مرحله هم عینا مرحله ی تست زنی با احتساب زمان انجام بشه ولی درصد گیری نمیخواد...[B]توجه
[/B]این نکترو قبلا هم گوشزد کردم ولی باز میگم...ببینین تقریبا همه ی مشاورا میگن برای درسنامه وقت زیادی نزارید...قرار نیست که همه ی مباحث رو کامل یاد بگیرید و بعد بیاید برای تست زنی،بیشتر بریدسراغ تست زنی تا مشکلات و ندانسته هاتون توی تست زنی آشکار بشه...ولی من باز تاکید میکنم که بشدت مخالفم...درسته من هم میگم توی خوندن و مطالعه ی یک مطلب وسواس به خرج ندین ولی
باید همه ی مباحث رو بصورت کامل یاد بگیرید و روش مسلط باشید...ما تو تست زنی چیزی بنام یادگیری نداریم،بلکه فقط تکمیل یادگیریه...بهتره که بگم درس رو توی تست یاد نگیر،توی تست یادگیریتو کامل
کن و به درک بیشتری از مطلب برس(بررسی تست ها)،تست فقط تمرین کن، نقاط ضعفتو برطرف کن،سرعت عملتو افزایش بده،مرور کن(تست زنی مروری) و بیشتر و بهتر به تسلط برس...
[B]اخطار:كپي برداري از مطالب صرفآ با ذكر نام نويسنده و منبع مجاز ميباشد و در غير اين صورت شرعآ و قانونآ حرام بوده و نويسنده هيچ گونه رضايتي ندارد…
[/B]
[B]نویسنده: سعید بابایی و علی فکری
انجمن کنکور
[/B][/SIZE][/COLOR] -
برای هندسه پایه خیلی نمی خوام وقت بگذارم هندسه 1 یا 2 رو بخونم بهتره؟اصلا کدوم مبحثارو بخونم که اسون تر هست و اثبات قضیه ها رو زیاد نداشته باشه
-
سلام دوستان من دیپلم 84 تجربي هستم وميخوام 95کنکور بدم لطفا تو برنامه ریزی که با کمک یک رتبه برتری انجام دادم بمن کمک کنید تا اگر اشکالی هست رفع بشه اول یک پیشینه از نقاط ضعف و قوتم بگم که زیست و ادبياتم تنها نقاط قوتم هستند همون موقع برای کنکور دوران خودم فقط سوم پیش زیست خونده بودم60زدم اما حال خیلی سال گذشته دوباره حتما روش کار میکنم مثل بقیه ی درسها از صفر منتها درک خوبی تو زیست و فیزیک و ادبیات دارم و نقاط ضعفم شیمی عربی هست بقیه دروس هم که با خوندن بدون روش خاصی حل میشه حالا برنامه ای که داشتم این بود که شهریور اینها رو خوندم:فیزیک اول گاج نقره ایعربی اول لغات زبان اول شیمی دوم تا فصل 3 گاج نقره ای زیست دوم تا فصل دوم گاج نقره ای ادبیات دوم تا درس 10گاج نقره ای و برنامه ام این هست که مهر تا نیمه ی آبان دوم رو تموم کنم نیمه ی آبان تا پایان آذر سوم و دی بهمن و اسفند پیش و در کنار ش مرور دوم یا سوم لطفا انتقادات تون رو بفرمائید همچنین اگر طرح خوبی دارید مطرح کنیدقبلا ممنون از وقتی که ميزاريد
-
مهسا سلام و تبريك ورودت به اين سايت و بالاتر از اون دنياي تلاش براي تحقق ارزوها.راستش من هيچ وقت توي درس خوندن نتونستم برنامه ريزي درستي داشته باشم و اصولا تعهد به برنامه ندارم .پشت كنكور تجربي هستم.فقط يه نكته از من به شما اينكه حتما از اولين روزهاي مطالعه براي كنكور سوالات كنكور كنار دستت باشه(با پاسخ تشريحي و تحليلي) تا مدام مطالعه اي كه انجام ميدي به سمت كنكور باشه نه باري هر جهت.جنس سوالات كنكور چن سالي ميشه خيلي متفاوت تر از اوايل دهه 80 كه شما كنكور دادين شده پس از همون ابتدا روي تستاي كنكور فوكوس كنيد و همونجوري كه طراحان توقع دارن كتابهاي درسي و كمك درسي رو بخونيد نه به سليقه خودتون.موفق باشيد.
[COLOR="silver"]- - - - - - - - - -پست ادغام شده - - - - - - - - - - - -[/COLOR]
در مورد زيست هم تجربه كوچيك من اين كه توي تستاي كنكور هر سال يه تعداد تست فوق العاده سليقه اي وجود داره كه حتي خود مدرسين كنكور هم تا سال ها بعد با اون تست ها مشكل دارن چه برسد به داوطلب كنكور.منظورم اينه كه اين مدل تست ها اصولا براي اين طرح شدن كه داوطلب نتونه اون ها رو حل كنه به همين سادگي پس اگر چن تايي تست توي دفترچه هر سال كنكور زيست بودن كه اذيتت ميكنه و باهاشون نمتوني كنار بياي نگران نشو همه با اون ها مشكل دارن.نكته ديگه اينكه از همون قديما وقتي اسم زيست رو براي يه نفر مياري زودي بهت ميگه واي از ژنتيك.درست هم ميگه اما ديگه مدتي ميشه طراحان كنكور گرايشي به دادن سوالات زياد ژنتيك و حل مساله ندارند و تعداد سوالاي اين مبحث رو كم كردن.الان طراحان كنكور دنبال ربط دادن جملات كتاباي زيست به هم و طرح جاخالي هاي مقايسه اي بين قسمت هاي مختلف زيست هستن نتيجه اينكه بايد كتاباي زيست رو چندين و چند دور بخوني جدي ميگم بار ها و بارها بايد بخوني طوري كه وقتي بهت ميگن ماكروفاژ هر چي جمله تو هر جاي كتاباي درسيه خطور كنه توي ذهنت و چيزي رو فراموش نكرده باشي.كار كردن كتاباي تست هم اين مدل ارتباط ها و كنار هم قرار دادن نكات متفرقه رو بهت ياد ميدن و مجبورت ميكنن چن بعدي زيست رو به خاطر بسپاري الان بهترين كتاباي تست زيست بازار نشر الگو و گاج و خيلي سبز هستن هر كدومش رو كه داري حل كن بيا جلو و تستاي مشكل دار رو علامت بزن متوقف نشو بيا جلو.
[COLOR="silver"]- - - - - - - - - -پست ادغام شده - - - - - - - - - - - -[/COLOR]
اما در مورد شيمي كه ميگيد ضعف داريد .الان سوالات شيمي شده عين سوالات زيست.توي يه تست همه چيز مي بيني هر تستي mix اي خوشمزه!!! از شيميه.تازه سوالاي شمارشي كه ميگن چن تا جمله درسته هم جا باز كردن توي شيمي.خلاصه مثل زيست بايد شيمي رو بخوني هرچيزي توي كتابه متن -فعاليت ها -فرمول ها -خواص- ساختارها و.....ميبيني كه حجم جزئيات و نكات توي شيمي خيلي خيلي زياده اما يه خبر خوش اينكه اينجا استاد محمدرضا اقاجاني شيمي كنكور رو به جنس كنكور دارن تدريس ميكنن با تدريساي ايشون خيلي از مشكلاتت با اين درس حله تازه اگه توي مباحثي چند از شيمي مثلا اسيدباز يا استوكيومتري و... يا هر زير موضوع ديگه مطلب بيشتر ميخواستي از تدريساي استاد حاجي سليماني ميتوني كمك بگيري اما اولويتت رو بذار با اقاجاني.
در مورد عربي هم استاد ناصح زاده سنگ تموم گذاشتن و عربي رو از صفر مطلق تدريس ميكنن با تدريس روون و بيان جذاب و خاص ايشون مطمئن باش به اين درس هم علاقمند ميشي.خلاصه اينكه پا به پاي عربي ناصح زاده بيا جلو نترس از عربي اگه بتوني يكبار همه قواعد دستوري و ترجمه اي عربي رو با ايشون دوره كني و به يك ديد جامع از قواعد عربي برسي بعدش فقط ميمونه تست حل كردن فراوون متوجهي تست فراوون و مراجعه مكرر به پاسخ نامه هاي تشريحي بانك تست ها.درس عربي يه روي سكه اش بلد بودن تك به تك قواعده و روي سكه ديگه عادت كردن به خوندن جملات عربي و حدس زدن نقش هاي كلمات كه فقط بايد تست حل كني سمج باشي و كم نياري.والسلام
-
سلام.خيلي خوبه كه هدف داري و واسه هدفت ميخوني و خيلي خوبه كه اومدي اين سايت.اول اينكه همون طور كه دوست خوبمون فرمودن سبك سوالات كنكور تو اين چند سال اخير خيلي فرق كرده. و شما بايد اول سوال ها رو ببيني بعدش مطابق با اون سوال ها بخوني تا بهترين درصد رو كسب كني. ............بقيه مطالب رو تا چند ساعت ديگه بهت ميگم
-
در مورد برنامه ريزي و روش هاي اون و مطالب ديگه اين تاپيك رو بخون [url]http://sanatisharif.ir/SanatiSharif-forum-ala/thread1743.html[/url] .بعد اينكه به نظرم برنامت دقيق باشه يعني دقيق بدون كي چيكار ميكني و برنامه مرورهات چطور خواهد بود همه چي رو با جزئيات بدون.براي درس شيمي اين تاپيك رو بخون[url]http://sanatisharif.ir/SanatiSharif-forum-ala/thread1731.html[/url]. ببين سبك سوال هاي شيمي اين طور شده كه تو بايد بتوني همه چي رو با جزئيات بدوني و همين طور بايد سوال تركيبي زياد كار كني بايد به مفهوم و عمق مطالب پي ببري و اين كار با يادگيري مفاهيم و تست زياد انجام ميشه از متن كتاب هم غافل نشو چون تو هر چقدر كه مطلب ياد بگيري با مراجعه به كتاب درسي به مطالبي پي ميبري كه شايد بار اول كه كتاب رو خوندي اينا رو اصلا بهش توجه نكرده بودي از فيلم هاي اينجا هم كه دوستمون فرمودن چطور استفاده كني.عربي هم كامل توضيح دادن. برا فيزيك بعد از يادگيري عميق مفاهيم روش هاي ديگه حل تست رو هم ياد بگير كه سرعتت بره بالا.ادبيات رو مبحثي بخون نه درس به درسهرشب تست قرابت و آرايه بزن اما زياد نه حدود 5 تا و شب بعدش مرور اشكال دارهاي قبلي يا مهم هاش + 5 تاي ديگه.
اگه بتوني با برنامه اينجا پيش بري خيلي خوبه.ببين كنكور تيرماه هست.بنابراين به فكر زود تموم كردن نباش خوب و مفهومي بخون نذار مبحثي برات مبهم بمونه خوب تست بزن . با تست زدن هست كه مرحله يادگيري تكميل ميشه. بعدش مرور و مرور .برا مرور از تست ها استفاده كن. از الان كه تست ميزني تست ها رو نشاندار بكن .مهم ها : اونايي كه فكر ميكني مهمه و نكته اي داره. اونايي كه اشتباه حل كردي . اونايي كه زمان زيادي ازت گرفت و... .
-
ممنون به خاطر راهنمایی ها و هم توجه تون در مورد تغییر روش کنکور 84تا امسال برای من فرقی نداره چون هیچی از اون سال یادم نیست بنابراین از صفر دارم هر درسی رو شروع میکنم بااین تفاوت که چون چند سال بیشتر از بقیه ی بچه های کنکوری تجربه دارم و دانشگاه رفتم و اونجا هم چند واحد فیزیولوژی و تغذیه و بيومکانيک خوندم در کم از مسائل نسبتا بیشتر شده.در کل فکر میکنم هرچی سن بالاتر ميره چون تجربه ها و اطلاعات بالاتر ميره درک افراد هم از درس بهتر میشه اما این معنیش این نیست که تلاش نمیکنم من رتبه ی زیر100منطقه مون رو میخوام و برای همین مجبورم خیلي تلاش کنم چون انتخابی بجز نزدیک ترین شهر محل زندگيمون ندارم در مورد تست کار کردن و دیدن واشنا شدن با روش سوال های کنکور هم که فرمودید من هر درسی رو ميخونم همونجا تست های گاج شو میزنم و پاسخ تشریحی هاشو چک میکنم و درسی رو بدون تست جلو نرفتم بجز زبان که دارم لغات رو حفظ میکنم بعدش که تاسال چهارم تموم بشه شروع کنم به تست زدن امروز عربی اول رو تموم کردم گاج رو بااینکه دوسه دور زدم تست های اول شو ولی اصلا برام جا نیفتاده. تست های متوسط و سخت شو نمیتونم بزنم فقط ساده هارو میتونم بزنم بنابراین فکر میکنم حتما باید روش بیشتر کار کنم اما من در جریان نیستم اینجا بچه ها با برنامه ریزی هماهنگی درس میخونن که گفتیم با برنامه ی اینجا پیش برم یا منظورتون جزوه ها و فیلم های دروس بود?
-
ببينيد برا عربي فيلم ها رو ببيني كامل ياد مي گيري و از پس تست ها برميايي.ببينيد اينجا برنامه هفتگي داره طبق اون فيلم هاي هر روز 1 روز بعد مياد روسايت . بعد اين كه برنامه مرور ميدن تو نيمسال اول و جمع بندي و.... . همراه اين برنامه ها مطابق با مباحث برنامه تست هاي تناسب هم ميدن كلا اگه با برنامه و فيلم هاي دبيرستان جلو برين به موقع به همه مباحث ميرسي. در مورد زبان بگم كه فقط لغت حفظ كردن خوب نيست بايد متن درس ها رو خوب بخوني چندين و چند بار حتما تست بزن نذار تموم كني و بعد تست بزي شروع كن به تست زدن. كتاب نشر شبقره و كتاب هاي استاد شهاب اناري هم خيلي خوبن.موفق باشي