چند سوال....
-
سوال 4 رو مطمئن نیستم ولی بنظرم 2تا حلقه نداشته باشه بازم گله! مثلا حتی ممکنه یه گل تک جنسی گلبرگ نداشته باشه ولی فقط ممکنه ! خلاصه اینکه نمیشه بگیم چون یکی دو حلقه نداره گل نیس !
اینجاس که میگن گل به خودی گل نیه؟😅 -
سلام دوستان چند تا سوال داشتم ممنون میشم راهنماییم کنید...
1- در زمین ساقه پایه های جدید در محل کدوم نوع جوانه ایجاد میشن؟ جوانه جانبی یاانتهایی؟
2- اگه یه گیاه داشته باشیم که دو برچه ایی باشه کلا در مجموع دو مادگی هم داره؟ ینی هرچه قدر برچه داشته باشیم همون قدرم مادگی داریم؟
3-گرده افشانی صرفا باید از بساک یه گیاه به کلاله ی یه گیاه دیگه انجام بشه؟ یا ن میشه ک گرده افشانی از بساک به کلاله ی یک گیاه باشه؟
4- تو کتاب گفته گرده افشانی بعضی گیاها وابسته به باده و این گیاهان گل های کوچکی تولید میکنند از طرفی اقای موقاری گفته بودن این گیاهان معمولا کاسبرگ و گلبرگ ندارند خب اگه گلبرگ ندارن پس چجوریه که میگه گل های کوچکی تولید میکنند؟
5- ایا زنبور کروموزوم جنسی داره؟ اگه داره چجوری میشه که از زنبور ملکه که کروموزوم جنسیش XXاست یه نبور نرXY به وجود بیاد؟
تجربیا دانش-آموزان-آلاء دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا دوازدهم@Sahar-tuo
1: جوانه جانبی ریشه که افقی رشد میکند
2:خیر چون مادگی میتواند چند برچه داشته باشد برای مثال اون شکل کتاب 1 پرچه ای است ولی اگه چند برچه ای هم باشد 1 مادگی دارد اصلا مادگی 2تاش بی ربطه :|
3: گرده افشانی میتونه از بساک یه گیاه به کلاه همون گیاه باشه به شرطه انکه گیاه دوجنسه باشه و میتونه از گلی به گل دیگر گیاهی به گیاه دیگر :| البته گفتم اگه گل به گل باشه باس 2جنسه باشه و چندتا گل داشته باشه که اینا واضحه :|
4: خو چه ربطی داره ؟:| گل میتونه کامل نباشه مثلا 4 حلقه رو یکیشونو یا 2تاشونو 3تاشو نمیدونم نداشته باشه مثلا مثل همون گل زرده تو گفتار 2 فصل 8 یازدهم
5 : داش گلم تو انسانه که کروموزم ایگریگ نقش کروموروم جنسی مرد بودن رو داره :|
اگرم اشتباهی داشتم تو جوابا ببخشید چون مدتیه زیست نخوندم وه احتمال داره چیزی رو ناقص گفته باشم یا اشتباه علمی داشته باشه ولی همیناس فکر کنم -
@Sahar-tuo
1: جوانه جانبی ریشه که افقی رشد میکند
2:خیر چون مادگی میتواند چند برچه داشته باشد برای مثال اون شکل کتاب 1 پرچه ای است ولی اگه چند برچه ای هم باشد 1 مادگی دارد اصلا مادگی 2تاش بی ربطه :|
3: گرده افشانی میتونه از بساک یه گیاه به کلاه همون گیاه باشه به شرطه انکه گیاه دوجنسه باشه و میتونه از گلی به گل دیگر گیاهی به گیاه دیگر :| البته گفتم اگه گل به گل باشه باس 2جنسه باشه و چندتا گل داشته باشه که اینا واضحه :|
4: خو چه ربطی داره ؟:| گل میتونه کامل نباشه مثلا 4 حلقه رو یکیشونو یا 2تاشونو 3تاشو نمیدونم نداشته باشه مثلا مثل همون گل زرده تو گفتار 2 فصل 8 یازدهم
5 : داش گلم تو انسانه که کروموزم ایگریگ نقش کروموروم جنسی مرد بودن رو داره :|
اگرم اشتباهی داشتم تو جوابا ببخشید چون مدتیه زیست نخوندم وه احتمال داره چیزی رو ناقص گفته باشم یا اشتباه علمی داشته باشه ولی همیناس فکر کنمthis my first daer ممنون
-
سلام
فقط سوال دومتو مطمئن بودم :-)پاسخ:خبر :-)
توی کتاب گفته مادگی از یک یا چند برچه تشکیل شده
ینی مثلا یه گل دو تا برچه داشته باشه توی یه مادگی
در واقع باید بگم برچه همون مادگی نیست -
برای سوال اول آقای موقاری اینو گفتن ولی حالا دقیق یادم نیست اما فکر کنم جانبی بود
سوال دوم:برچه واحد سازنده ی مادگی هست حالا یک مادگی یا تک برچه ای هست یا چند برچه ای.ما گیاه با دو مادگی فکر نکنم داشته باشیم
سوال سوم:گرده افشانی یعنی از بساک به کلاله ی یک گیاه دیگه یا حتی خود اون گیاه.
سوال چهارم:گلبرگ حلقه ی دوم یک گله که میتونه نباشه که درصورت نبود گل ناقص میشه.گل بی گلبرگ هم داریم
سوال پنجم:قطعا کروموزم جنسی باید داشته باشه ولی خوب این XY مال انسانه نه زنبور! -
برای سوال اول آقای موقاری اینو گفتن ولی حالا دقیق یادم نیست اما فکر کنم جانبی بود
سوال دوم:برچه واحد سازنده ی مادگی هست حالا یک مادگی یا تک برچه ای هست یا چند برچه ای.ما گیاه با دو مادگی فکر نکنم داشته باشیم
سوال سوم:گرده افشانی یعنی از بساک به کلاله ی یک گیاه دیگه یا حتی خود اون گیاه.
سوال چهارم:گلبرگ حلقه ی دوم یک گله که میتونه نباشه که درصورت نبود گل ناقص میشه.گل بی گلبرگ هم داریم
سوال پنجم:قطعا کروموزم جنسی باید داشته باشه ولی خوب این XY مال انسانه نه زنبور!دریا دریایی ن میدونین اخه یه شکل دیدم تو نت بعد شک کردم که میشه چند مادگی باشه یا ن برا همین پرسیدم واینکه خب کروموزوم های جنسی شون چطوریه؟
-
دریا دریایی ن میدونین اخه یه شکل دیدم تو نت بعد شک کردم که میشه چند مادگی باشه یا ن برا همین پرسیدم واینکه خب کروموزوم های جنسی شون چطوریه؟
@Sahar-tuo در چند سوال.... گفته است:
دریا دریایی ن میدونین اخه یه شکل دیدم تو نت بعد شک کردم که میشه چند مادگی باشه یا ن برا همین پرسیدم واینکه خب کروموزوم های جنسی شون چطوریه؟
زنبور شناس نیستم 😅😅
نمی دونم بزارید ببینم بچه ها بلدن؟
Bio
H_R -
زنبور شناس نیستم 😅😅
Bio
H_Rدریا دریایی سوال چیه غزاله جون؟
-
زنبور شناس نیستم 😅😅
Bio
H_Rدریا دریایی ععع😂😂😂
-
دریا دریایی سوال چیه غزاله جون؟
-
@Sahar-tuo نر یا ماده؟
-
@Sahar-tuo اها هر دو گامت هاپلوئید هست
-
H_R سوال این است کرومزوم های جنسی زنبور ها چیست ؟!
-
H_R سوال این است کرومزوم های جنسی زنبور ها چیست ؟!
دریا دریایی خب هاپلوئید دیگه😁
-
H_R در چند سوال.... گفته است:
نه اونو نمیگیم که
برو پایین رو بخون میفهمی 😅 -
تعداد كروموزومها در زنبور ماده ( ملكه و كارگر) 32 عدد ( 2*16 است ) ولي در زنبور نر از طريق بكرزايي توليد مي شود كه فقط 16 عدد كروموزوم است . جنس نر و ماده در ساير موجودات از طريق كروموزومهاي جنسي ( xx , xy) تعيين مي شود ولي در زنبور عسل فقط يك جايگاه ژني در تعيين جنس نقش دارد . در اين جايگاه ژني حدود 22 آلل مختلف شناخته شده اند كه بصورت a22 ... a3 , a2 , a1 نشان داده مي شود . اين سري آلل هاي تعين كننده جنس را آلل هاي جنسي مي نامند . اگر دو آلل مختلف جنسي ( مثلا a2 , a7 ) هر يك زنبوروجود داشته باشد يك زنبور ماده توليد مي شود و اگر يك آلل جنسي موجود باشد ( هموزيگوت ) زنبور حاصل نر مي شود چون فقط يك كروموزوم ( يا يك آلل جنسي ) در هر تخم غير بارور وجود دارد لذا جنس زنبور حاصل نر مي شود . در موارد نادر در هنگام آميزش هاي طبيعي خصوصا آميزشهاي خويشاوندي در آلل جنسي هموزيگوت ( مثلا a3,a2 ) در يك تخم بارور قرار مي گيرد . در اين حالت زنبور حاصل نر ديپلوئيدي مي باشد البته در حالت طبيعي زنبورهاي كارگر لاروهاي حاصل از اين تخم ها را لحظه اي پس از تفريح خورده و يا كشته بيرون كندو منتقل مي نمايند . اين پديده ممكن است به دليل عدم فرمون مناسب در اين لارو باشد در كروموزوم هاي ملكه دو آلل جنسي متفاوت مي باشد ؛ بنابر اين از نظر جايگاه ژني مربوط به تعيين جنسيت از هر ملكه امكان دارد دو نوع زنبور نر توليد شود ، از طرفي ممكن است ملكه در كيسه ذخيره اسپرم خود تا 22 نوع آلل جنسي مختلف را كه حاصل آميزش با زنبور نر مختلف است داشته باشد . هنگامي كه به موقع كروموزوم هاي ملكه و كروموزوم هاي اسپرماتوزوئيدهاي موجود در كيسه ذخيره اسپرم او داراي حداقل 6 آلل جنسي مختلف باشد ، در هنگام تخمگذاري از بخش عمده سلولهاي شان كندو استفاده مي شود ؛ بنابر اين در آميزش ملكه استفاده از زنبور هاي نر مختلف ( زنبور نر حاصل از چندين ملكه مختلف ) توصيه مي شود .
تا یه جاییش خوندم فقط ولی بنظرم همون قدری که خوندم کافی بود اینجا یه خیلی گذاشتم ولی :-)
-
تعداد كروموزومها در زنبور ماده ( ملكه و كارگر) 32 عدد ( 2*16 است ) ولي در زنبور نر از طريق بكرزايي توليد مي شود كه فقط 16 عدد كروموزوم است . جنس نر و ماده در ساير موجودات از طريق كروموزومهاي جنسي ( xx , xy) تعيين مي شود ولي در زنبور عسل فقط يك جايگاه ژني در تعيين جنس نقش دارد . در اين جايگاه ژني حدود 22 آلل مختلف شناخته شده اند كه بصورت a22 ... a3 , a2 , a1 نشان داده مي شود . اين سري آلل هاي تعين كننده جنس را آلل هاي جنسي مي نامند . اگر دو آلل مختلف جنسي ( مثلا a2 , a7 ) هر يك زنبوروجود داشته باشد يك زنبور ماده توليد مي شود و اگر يك آلل جنسي موجود باشد ( هموزيگوت ) زنبور حاصل نر مي شود چون فقط يك كروموزوم ( يا يك آلل جنسي ) در هر تخم غير بارور وجود دارد لذا جنس زنبور حاصل نر مي شود . در موارد نادر در هنگام آميزش هاي طبيعي خصوصا آميزشهاي خويشاوندي در آلل جنسي هموزيگوت ( مثلا a3,a2 ) در يك تخم بارور قرار مي گيرد . در اين حالت زنبور حاصل نر ديپلوئيدي مي باشد البته در حالت طبيعي زنبورهاي كارگر لاروهاي حاصل از اين تخم ها را لحظه اي پس از تفريح خورده و يا كشته بيرون كندو منتقل مي نمايند . اين پديده ممكن است به دليل عدم فرمون مناسب در اين لارو باشد در كروموزوم هاي ملكه دو آلل جنسي متفاوت مي باشد ؛ بنابر اين از نظر جايگاه ژني مربوط به تعيين جنسيت از هر ملكه امكان دارد دو نوع زنبور نر توليد شود ، از طرفي ممكن است ملكه در كيسه ذخيره اسپرم خود تا 22 نوع آلل جنسي مختلف را كه حاصل آميزش با زنبور نر مختلف است داشته باشد . هنگامي كه به موقع كروموزوم هاي ملكه و كروموزوم هاي اسپرماتوزوئيدهاي موجود در كيسه ذخيره اسپرم او داراي حداقل 6 آلل جنسي مختلف باشد ، در هنگام تخمگذاري از بخش عمده سلولهاي شان كندو استفاده مي شود ؛ بنابر اين در آميزش ملكه استفاده از زنبور هاي نر مختلف ( زنبور نر حاصل از چندين ملكه مختلف ) توصيه مي شود .
تا یه جاییش خوندم فقط ولی بنظرم همون قدری که خوندم کافی بود اینجا یه خیلی گذاشتم ولی :-)
@Z-H-Z
👏👏👏👏👏
آفرین خسته نباشی 😉 -
@Z-H-Z
👏👏👏👏👏
آفرین خسته نباشی 😉دریا دریایی من فقط کپی کردم کلشو😅
-
دریا دریایی من فقط کپی کردم کلشو😅
@Z-H-Z خسته نباشی دلاور😅💪🏻