مارپیچ دنا
-
رشته های دنا میتونن به شکل مارپیچ دوگانه در بیان؟ اصن «دو گانه» یعنی چی؟
⚫️ تست 45 میکرو نقرهای گاج
-
@m-sina
سلام دوست خوب....
خیلی خوبه که همچین سوالات جزئی رو واس فهم بهتر زیست میپرسی....
معنای کلمه دوگانه یعنی دو عدد.. مثلن وقتی میگیم دنای مارپیچ دوگانه ...یعنی dna که از دو رشته ساخته شده( دوگانه اینجا مربوط به تعداد رشته هاست)
دقیق ترش این هست که دنا از دو رشته پلی نوکلئوتیدی ساخته شده واس همین به دنا میگن دوگانه یعنی دو عدد رشته داره...
حالا اون یکی سوالت ...
مارپیچ بودن دنا: به طور کلی دنا حالت مارپیچ داره که میتونیم اون رو به یه نردبان پیچ خورده تشبیهش کنیم.........
دنا در یه مواقعی حالت مارپیچی خودش رو از دست میده ....
توی گفتار دو فصل یک زیست۱۲ میخونی اینو...
وقتی دنا میخاد همانند سازی انجام بده باید حالت مارپیچی دنا باز بشه که بتونه همانند سازی انجام بشه ....
اینکار( باز کردن حالت مارپیچی دنا) توسط یه انزیمی به نام هلیکاز انجام میشه...
البته قبل از اینکه هلیکاز اینکار رو انجام بده یه سری اتفاقای دیگه ای هم میفته که من اونو اینجا نگفتم دیگه..فقط میخاستم بهت بگم که کی حالت دنا حالت مارپیچی نداره( قبلش در صورتی که سلول یوکاریوت باشه، نوکلئوزوم ها باز میشن و ی اتفاقای دیگه)
پس وقتی میگن دنای دوگانه مارپیچی یعنی دنایی که دو رشته داره و حالت مارپیچی داره...
امیدوارم برات این صحبتام مفید باشه ...
اگر جایی برات ابهام داشت حتما بهم بگو تا دقیق تر بهت بگم :) -
@m-sina
سلام دوست خوب....
خیلی خوبه که همچین سوالات جزئی رو واس فهم بهتر زیست میپرسی....
معنای کلمه دوگانه یعنی دو عدد.. مثلن وقتی میگیم دنای مارپیچ دوگانه ...یعنی dna که از دو رشته ساخته شده( دوگانه اینجا مربوط به تعداد رشته هاست)
دقیق ترش این هست که دنا از دو رشته پلی نوکلئوتیدی ساخته شده واس همین به دنا میگن دوگانه یعنی دو عدد رشته داره...
حالا اون یکی سوالت ...
مارپیچ بودن دنا: به طور کلی دنا حالت مارپیچ داره که میتونیم اون رو به یه نردبان پیچ خورده تشبیهش کنیم.........
دنا در یه مواقعی حالت مارپیچی خودش رو از دست میده ....
توی گفتار دو فصل یک زیست۱۲ میخونی اینو...
وقتی دنا میخاد همانند سازی انجام بده باید حالت مارپیچی دنا باز بشه که بتونه همانند سازی انجام بشه ....
اینکار( باز کردن حالت مارپیچی دنا) توسط یه انزیمی به نام هلیکاز انجام میشه...
البته قبل از اینکه هلیکاز اینکار رو انجام بده یه سری اتفاقای دیگه ای هم میفته که من اونو اینجا نگفتم دیگه..فقط میخاستم بهت بگم که کی حالت دنا حالت مارپیچی نداره( قبلش در صورتی که سلول یوکاریوت باشه، نوکلئوزوم ها باز میشن و ی اتفاقای دیگه)
پس وقتی میگن دنای دوگانه مارپیچی یعنی دنایی که دو رشته داره و حالت مارپیچی داره...
امیدوارم برات این صحبتام مفید باشه ...
اگر جایی برات ابهام داشت حتما بهم بگو تا دقیق تر بهت بگم :)Amin Mojarradi ممنون خیلی کامل توضیح دادین ولی سوال من از مارپیچ بودن نبود، بلکه از دوگانه بود
شما میگی لفظ «دوگانه» در لغت به معنی «دو تایی» هستش؟؟ -
Amin Mojarradi ممنون خیلی کامل توضیح دادین ولی سوال من از مارپیچ بودن نبود، بلکه از دوگانه بود
شما میگی لفظ «دوگانه» در لغت به معنی «دو تایی» هستش؟؟ -
Amin Mojarradi ممنون خیلی کامل توضیح دادین ولی سوال من از مارپیچ بودن نبود، بلکه از دوگانه بود
شما میگی لفظ «دوگانه» در لغت به معنی «دو تایی» هستش؟؟@m-sina
اره دوست خوب این دوگانه بودن هاست
دوگانه بودن دنا یعنی دو رشته ای بودن دنا.....
کلا هر وقت اسم دوگانه رو دیدی یعنی دو تا(دوگانه=دوتایی)
خاهش میکنم کاری نکردم :)