زیست یازدهم
-
سلام این ادامه ی همون تایپیکه که 2 تا سوال گفته بودم یکی دیگه سوالم اضافه شد وقت ویرایش تمون شده بود
سوال اینکه آیا همیشه غلظت سدیم بیرون یاخته عصبی از درون آن بیشتر است؟ پتاسیمم اینجوری هست یا نه؟ -
-
سلام این ادامه ی همون تایپیکه که 2 تا سوال گفته بودم یکی دیگه سوالم اضافه شد وقت ویرایش تمون شده بود
سوال اینکه آیا همیشه غلظت سدیم بیرون یاخته عصبی از درون آن بیشتر است؟ پتاسیمم اینجوری هست یا نه؟ -
سوال اینکه آیا همیشه غلظت سدیم بیرون یاخته عصبی از درون آن بیشتر است؟ پتاسیمم اینجوری هست یا نه؟Mohamad56 سلام دوست خوب...
در هنگامی که یاخته عصبی تحریک نمیشه و پتانسیل ارامش داریم
سدیم بیرون یاخته بیشتر از سدیم درون یاخته هست و همچنین پتاسیم داخل یاخته بیشتر از پتاسیم بیرون یاخته هست ...
اما وقتی که نورون تحریک میشه(پتانسیل عمل) مقدار سدیم درون یاخته به شدت افزایش پیدا میکنه و مقدارش از سدیم بیرون یاخته هم بیشتر میشه...(توسط کانال دریچه دار سدیمی)
و همچنین مقدار پتاسیم درون یاخته هم بعد از این اتفاق کم میشه و کلی پتاسیم میره به سمت بیرون یاخته و مقدار پتاسیم بیرون یاخته بیشتر از مقدار پتاسیم درون یاخته میشه...
پس نمیتونیم بگیم همیشه غلظت سدیم بیرون یاخته بیشتر از غلظت سدیم درون یاخته هست
و این روند پتانسیل عمل نقطه به نقطه پیش میره تا به انتهای یاخته عصبیمون برسه....
امیدوارم تونسته باشم مشکلت رو رفع کنم -
ممنون از همگی
-
Mohamad56 خاهش
-
سوال اینکه آیا همیشه غلظت سدیم بیرون یاخته عصبی از درون آن بیشتر است؟ پتاسیمم اینجوری هست یا نه؟Mohamad56
من یادمه نشر الگو نوشته بود( بله ، در هر صورت سدیم در بیرون یاخته از درون بیشتره) -
Mohamad56
من یادمه نشر الگو نوشته بود( بله ، در هر صورت سدیم در بیرون یاخته از درون بیشتره)Fatemeh Babazadeh بله منم همین فکرو میکنم چون شکل کتاب هم بعد از پتانسیل عمل نسبت سدیم های بیرون بیشتر از درون هست و همینطور پتاسیم بعد از پتانسیل عمل هنوز در داخل بیشتر هست
-
Fatemeh Babazadeh بله منم همین فکرو میکنم چون شکل کتاب هم بعد از پتانسیل عمل نسبت سدیم های بیرون بیشتر از درون هست و همینطور پتاسیم بعد از پتانسیل عمل هنوز در داخل بیشتر هست
Mohamad56
و چون پمپ ناقل همیشه فعاله(پس همیشه سدیم رو برخلاف شیب میفرسته بیرون
بشه به این جواب اطمینان کرد. -
Mohamad56
من یادمه نشر الگو نوشته بود( بله ، در هر صورت سدیم در بیرون یاخته از درون بیشتره)Fatemeh Babazadeh در زیست یازدهم گفته است:
Mohamad56
من یادمه نشر الگو نوشته بود( بله ، در هر صورت سدیم در بیرون یاخته از درون بیشتره)اره این جمله درسته ولی ناقصه
جمله رو اینجوری در نظر بگیرید که در هنگام پتانسیل آرامش همواره غلظت Na در بیرون سلول و غلظت K در درون سلول بیشتر هست -
Hamid H
Amin Mojarradi
آفرین -
Fatemeh Babazadeh در زیست یازدهم گفته است:
Mohamad56
من یادمه نشر الگو نوشته بود( بله ، در هر صورت سدیم در بیرون یاخته از درون بیشتره)اره این جمله درسته ولی ناقصه
جمله رو اینجوری در نظر بگیرید که در هنگام پتانسیل آرامش همواره غلظت Na در بیرون سلول و غلظت K در درون سلول بیشتر هستدریا دریایی
اهان ممنونم -
دریا دریایی
اهان ممنونم -
Mohamad56
من یادمه نشر الگو نوشته بود( بله ، در هر صورت سدیم در بیرون یاخته از درون بیشتره)Fatemeh Babazadeh سدیم همیشه بیرون یاخته بیشتره چون در انتهای پتانسیل عمل هم پمپ سدیم پتاسیم با فعالیت بیشترش غلظت ها رو متعادل میکنه.
پس وقتی که پمپ عمل میکنه یعنی انتقال فعال داریم پس بر خلاف شیب غلظت انتقال داریم و سدیم از جای کم غلظت به جای پر غلظت میره پس همیشه سدیم بیرون سلول بیشتره و با همین استدلال پتاسیم داخل سلول بیشتره .
جهت یادآوری در انتهای پتانسیل عمل اختلاف پتانسیل به حالت آرامش بر میگرده ولی حالت حالت آرامش نیست چون کلی سدیم وارد شده و کلی پتاسیم خارج شده
برای جبران این فعالیت پمپ سدیم پتاسیم زیاد میشه و سه تا سدیم میره بیرون بر خلاف شیب غلظت و دو تا پتاسیم میاد داخل بر خلاف شیب غلظت