پمپ سدیم پتاسیم
-
صبحتون ب خیر بچهها
پمپ سدیم پتاسیم تو حالت پتانسیل عمل،فعالیتش بدون مصرف ATPه؟
آخه داره در شیب غلظت یونارو جا ب جا میکنه،تو هیچ کتابیم ب این موضوع اشاره نشده
ممنون میشم جواب بدید -
صبحتون ب خیر بچهها
ممنون میشم جواب بدیدسروش قادری
پمپ سدیم _ پتاسیم همیشه بر خلاف شیب غلظت یون ها رو جابهجا میکنه. و همیشه با مصرف انرژی فعالیت میکنه -
سروش قادری
پمپ سدیم _ پتاسیم همیشه بر خلاف شیب غلظت یون ها رو جابهجا میکنه. و همیشه با مصرف انرژی فعالیت میکنه@دوست-بد مگه تو پایان پتانسیل عمل،غلظت یون سدیم تو داخل یاخته بیشتر از بیرون نی؟
پتاسیمم تو بیرون غلظتش بیشتر از تو یاخته نی؟
خب تو این حالت فعالیت پمپ سدیم پتاسیم در جهت شیب غلظته،داره پتاسیمو ا جای پر غلظت میاره تو جای کم غلظت -
@دوست-بد مگه تو پایان پتانسیل عمل،غلظت یون سدیم تو داخل یاخته بیشتر از بیرون نی؟
پتاسیمم تو بیرون غلظتش بیشتر از تو یاخته نی؟
خب تو این حالت فعالیت پمپ سدیم پتاسیم در جهت شیب غلظته،داره پتاسیمو ا جای پر غلظت میاره تو جای کم غلظتسروش قادری ببینید تا اونجایی که من میدونم غلطت ثابت است یعنی همیشه سدیم بیرون بیشتره و پتاسیم داخل بیشتره(البته در حالت طبیعی)
ولی در طی پتانسیل عمل مقدار آنها تغییر میکند.
نه اینکه کلا شیب غلظت تغییر کند -
سروش قادری ببینید تا اونجایی که من میدونم غلطت ثابت است یعنی همیشه سدیم بیرون بیشتره و پتاسیم داخل بیشتره(البته در حالت طبیعی)
ولی در طی پتانسیل عمل مقدار آنها تغییر میکند.
نه اینکه کلا شیب غلظت تغییر کند@دوست-بد پس در کل غلظت سدیم تو بیرون از تو یاخته در هر حالتی در فرد سالم بیشتره؟
پتاسیمم در هر حالت تو داخل ا تو خارج یاخته بیشتره؟ -
@دوست-بد پس در کل غلظت سدیم تو بیرون از تو یاخته در هر حالتی در فرد سالم بیشتره؟
پتاسیمم در هر حالت تو داخل ا تو خارج یاخته بیشتره؟سروش قادری من چند جا دیده بودم که این رو گفته بودن و وقتی تحلیل هم بکنی منطقی به نظر میاد که در کل شیب غلظت ثابت میمونه و فقط مقدار یون ها تغییر پیدا میکنه
-
@دوست-بد پس در کل غلظت سدیم تو بیرون از تو یاخته در هر حالتی در فرد سالم بیشتره؟
پتاسیمم در هر حالت تو داخل ا تو خارج یاخته بیشتره؟سروش قادری بازم وایستا بچه ها بیایند و نظرشون رو بگن تا مطمئن بشی
-
سروش قادری من چند جا دیده بودم که این رو گفته بودن و وقتی تحلیل هم بکنی منطقی به نظر میاد که در کل شیب غلظت ثابت میمونه و فقط مقدار یون ها تغییر پیدا میکنه
@دوست-بد عه؟
خیلی ممنون داداش 🙏🙏 -
صبحتون ب خیر بچهها
ممنون میشم جواب بدید -
پمپ سدیم پتاسیم در همه حال یون ها رو برخلاف شیب غلظت و با مصرفی ای تی پی جا به جا میکنه ...
-
احتمالا منظور شما پروتئین انتقالی گلوکز تو سلولای پرز روده هست که انرژیش از طریق شیب غلظت سدیم تامین میشه
-
صبحتون ب خیر بچهها
ممنون میشم جواب بدیدسروش قادری خیلی ممنون دوستان
جوابمو گرفتم🙏🙏 -
احتمالا منظور شما پروتئین انتقالی گلوکز تو سلولای پرز روده هست که انرژیش از طریق شیب غلظت سدیم تامین میشه
@amir-bernousi ن من تو خود یاختههای عصبی واسم سوال بود
گفتم شاید اینجوری باشه -
صبحتون ب خیر بچهها
ممنون میشم جواب بدیدسروش قادری کانال های سدیمی و پتاسیمی تو پتانسیل عمل بدن ها رو جا به جا میکنن(بخش عمده ی جابجایی مربوط میشه به این دو تا کانال)بعد که این دو تا بسته شدن پمپ سدیم پتاسیم میشه عامل تعیین کننده ی غلظت یون ها در دو سوی غشا
-
سروش قادری کانال های سدیمی و پتاسیمی تو پتانسیل عمل بدن ها رو جا به جا میکنن(بخش عمده ی جابجایی مربوط میشه به این دو تا کانال)بعد که این دو تا بسته شدن پمپ سدیم پتاسیم میشه عامل تعیین کننده ی غلظت یون ها در دو سوی غشا
مینا میناب *کانال های دریچه دار سدیم_پتاسیم
-
سروش قادری کانال های سدیمی و پتاسیمی تو پتانسیل عمل بدن ها رو جا به جا میکنن(بخش عمده ی جابجایی مربوط میشه به این دو تا کانال)بعد که این دو تا بسته شدن پمپ سدیم پتاسیم میشه عامل تعیین کننده ی غلظت یون ها در دو سوی غشا
مینا میناب ممنون ولی من سوالم این بود ک وقتی مثلا یونای پتاسیم تو بیرون،بیشتر ا تو سلولن،تو این شرایط،پمپ سدیم پتاسیم پتاسیومو ک جا ب جا میکنه میاره داخل سلول،در جهت شیب غلظته،پس اگ تو جهت شیب غلظت باشه گفتم شاید نیازی ب ATP نباشه
-
مینا میناب ممنون ولی من سوالم این بود ک وقتی مثلا یونای پتاسیم تو بیرون،بیشتر ا تو سلولن،تو این شرایط،پمپ سدیم پتاسیم پتاسیومو ک جا ب جا میکنه میاره داخل سلول،در جهت شیب غلظته،پس اگ تو جهت شیب غلظت باشه گفتم شاید نیازی ب ATP نباشه
سروش قادری در پمپ سدیم پتاسیم گفته است:
هیچ وقت این اتفاقی که میگید نمی افته
-
صبحتون ب خیر بچهها
ممنون میشم جواب بدیدسروش قادری
نگا کن سدیم بیرون همیشه بیشتر از سدیم داخل و پتاسیم داخل همیشه بیشتر از پتاسیم بیرون است
حتی در پتانسیل عمل درسته پتاسیم میره بیرون ولی بازهم پتاسیم داخل بیشتر است
یعنی در همه حالات پتاسیم داخل بیشتر از پتاسیم بیرون است مثلا ۲ پتاسیم بیرون و ۱۰ پتاسیم داخل داریم در پتانسیل عمل مثلا ۳ پتاسیم میرن بیرون اونوقت پتاسیم بیرون ۵ و پتاسیم داخل میشه ۷ -
صبحتون ب خیر بچهها
ممنون میشم جواب بدیدسروش قادری سلام شیب غلظت سدیم و پتاسیم همواره ثابته درسته در پتانسیل عمل سدیم میاد داخل پتاسیم میره بیرون اونم به مقدارخیلی زیاد...ولی بازم ب حدی نرفته بیرون ک شیب رو بهم بزنه...ینی بازم سدیم بیرون بیشتر از درونه و پتاسیم درون بیشتر ازبیرونه ...پس پمپم بامصرف انرژی برخلاف شیبع در هرحالتی...