7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
زیست دهم/یاخته
-
Yazdan Gonabadi فصل ۱ رو دیدم فصل ۲ گفتار ۱ ام با اقای موقاری مرسی گفتین
-
Yazdan Gonabadi من نمیتونم با اقای ذبحی پیش برم با اقای موقاری راحت ترم اگه با اقای ذبحی پیش نرم مشکلی پیش میاد؟
-
Helen Alinia سلام
۱_ این ها یکسری ساختار اند داخل سلول و نقش های خاص خودشون رو دارن ، مثلا ریبوزوم کارش پروتئین سازی است و در همه سلول ها وجود دارد اما ساختاری و تاژک و مژک در همه جا نیستند
سانتریول: ساماندهی دوک تقسیم و رشته های آن ، در اغلب سلول های گیاهی وجه ندارد
تاژک و مژک هر دو پروتئینی اند ولی ساختار متفاوت دارن و در سلولهای مختلف کار متفاوتی دارن مثلا در اسپرم تاژک وظیفه حرکتی دارد و مژک در پارامسی غذا را از محیط به حفره دهانی منتقل میکند
۲_پروتئین های غشا
۱_ غیر سراسری : یعنی در قسمتی از فسفولیپید غشا قرار دارند مثال گیرنده هورمونها که در سطح خارجی سلول ها وجود دارد یا گیرنده آنتی ژنی در لنفوسیت ها
۲_ سراسری یعنی همان دو لایه فسفولیپید غشا را عبور کرده
انواع پروتئین های سراسری
الف) کانال :۱_نشتی ۲_ دریچه دار. : کانال ها مواد را بدون صرف انرژی و براساس شیب غلط منتشر (انتشار تسهیلشده) میکنند نوع دریچه دار آن با باز و بسته کردن دریچه میتواند این فرایند را متوقف و تنظیم کند اما نوع نشتی کنترلی بر فعالیت آن نیست و همواره باز است
ب) پمپ ها : بر خلاف جهت شیب غلظت و با مصرف انرژی مواد را منتقل میکند -
Helen Alinia گفتم که فصل ۱و۲ مخصوصا فصل ۲ تغییرات زیادی داشته من دیدم خیلی عوض شده الکی نگاه نکنید
-
Helen Alinia خواهش میکنم فقط منظور تون از منافذ دار و بدون منفذ را متوجه نشدم
-
Helen Alinia درست گفتن
-
سلام دوست عزیز
قسمت های اجزای سیتوپلاسم که مشخص هستند و دوستان توضیح دادند اما پروتئین های یاخته رو ما به طور کلی به چند دسته تقسیم کنیم: پروتئین های سطحی و سراسری، که هر کدوم انواعی دارن،
بعضی هاشون از سراسری هاپمپ، کانال و عملکرد آنزیم ای دارندپمپ ها جابه جایی رو در خلاف شیب غلظت دارن و به سه دسته تقسیم می شوند: بعضیاشون با مصرف انرژی atp و بعضی دیگر با استفاده از شیب یونی و بعضی دیگر با استفاده از الکترون بر انگیخته،
و کانال ها هم مواد رو جهت غلظت جابه جا می کنند که به دو دسته تقسیم می شود، اگه بخوام خودمونی بگم یسری کانال ها دائما باز هستند و یسری کانال ها در بعضی مواقع باز میشوند و به قول معروف درب دارن و همیشه باز نیستن.
این یه توضیح خیلی خیلی مختصر از پروتئین های غشای یاخته بود.
-
محمد متین 0 ممنونم