IMG_20241205_110806.jpg
[متن لینک](آدرس لینک)
IMG_20241205_110916.jpg
سلام. اون قسمتی که دورش خط کشیدم زائده عقبی ستون مهره هست؟
یک سوال دیگه هم داشتم. طبق شکل کتاب نیم لگن راست از نمای جلویی حالت برآمده داره و از نمای پشتی فرورفته تر از فرورفتگی نمای عقبی نیم لگن چپ هست. حالا در تصویر دوم، دقیقا همون برآمدگی مشابه برآمدگی نیم لگن راست از نمای جلویی مشاهده میشه اما در جزوه استادم نوشته شده بود که نیم لگن راست از نمای پشتی. نمای پشتی نیم لگن راست که حالت برآمده نداره. این سوالی که پرسیدم برداشت من از شکل کتاب بود و اطلاعی از اینکه واقعا درست باشه یا نه ندارم.
@یازدهم
@دوازدهم
@تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
دوستان تازگیا شنیدم تو کنکور به بعضی میگن بسیاری و ما باید بعضی هارو بسياري و بسیاری ها رو بعضی در نظر بگیریم و طراح کنکور معتقده بعضی و برخی همون بسیاریه ....
اینا درسته ؟
یعنی اگه تو سوال بگه بعضی یاخته های دیواره نای مژک دارن درسته چون بعضی همون بسیاریه! ؟؟
تجربی
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانشجویان-درس-خون
@دانش-آموزان-آلاء
سوال هایی از ژن
-
سلام. ♡
یک چند تا سوال دارم .
ما در فصل دوم در ابتدای فصل اگر دقت کنید گفتیم که همه یاخته های ما(به جز گلبول قرمز)ژن یکسان دارند اما فقط در یک سری از ژن ها بیان رو داریم .
مثلا ژن انسولین در همه هست اما در یک سری بیان میشه .
از یک طرف این سوال برام پیش اومد که اگر ژن ها یکسان هستند پس چطور مثلا ما درباره صفت تک جایگاهی صحبت میکنیم یا مثلا میگیم ژن های Rh در کروموزوم یک هستند ؟ یعنی منظور بیان اون هس؟
بعد الان مثلا ژن یاخته های جنسی و پیکری ما اطلاعاتشون یکسان هستش؟(مربوط به مقدمه فصل د وم)
آیا کسی هست مرا یاری کند و تعریف درست و لقمه ای(: از الل بگه..واقعا نمیفهممش
••••
و یک سوال دیگه (:
تقسیم یاخته جنسی در بدن یک فرد مثلا تولید اسپرم های جدید از طریق کاستمان هست همچنان درسته؟
@همیار @تجربیا @دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا -
فصل 2 کدوم پایه
-
Ayratin poorghaz دوازدهم دیگه.
-
Morvarid Hamedi سلام ، همه ی سلول های پیکری بدن انسان ۴۶ کروموزوم دارند که ژن های یکسانی دارند اما بیان ژن ها در سلول های مختلف متفاوته.
اینکه میگیم صفت Rhتک جایگاهیه یعنی این صفت روی یک کروموزم از ۴۶ کروموزم هست و اون هم در یک جایگاه ژنی.مثلا کروموزم شماره ی ۱ رو همه ی سلول های پیکری دارند و روی این کروموزوم صفتRh هست (پس این صفت در همه ی سلول های پیکری هسته دار وجود داره.)
درمورد الل ها هم اینکه ژن های یک صفت هستند که روی کروموزوم های همتا جایگاه یکسانی دارند .
مثلاژن های صفت Rhروی کروموزم شماره ی یک(کروموزوم پدری و مادری) ک در یک جایگاه هسند و درباره ی یک صفت نظر میدن الل هم اند. البته به شکل کتاب ک نگاه کنید الل رو بهتر متوجه میشید. -
Setare Fff خیلی ممنونم ار توضیح کاملتون.
یکسانی ژن فقط برای یاخته پیگریه؟یاخته جنسی اینطور نیست؟
و اینکه جایگان ژنی یکسان یعنی رو به روی هم هستن؟ -
Setare Fff بعد ما Rh در سلول های جنسی نداریم؟؟؟؟
-
Morvarid Hamedi خواهش میکنم، بله در سلول های جنسی فقط یک مجموعه کروموزومی داریم ۲۳ تا کروموزوم
و صفت Rh در سلول های جنسی هم وجود داره با این تفاوت ک در سلول های جنسی الل نداره چون فقط یک مجموعه اس.بله الل ها روبه روی هم قرار میگرند.
-
سلام خدمت همگي معلم ما يه امتحاني گرفته بعد اومده امروز يه پاسخنامه كليدي گذاشته كه اصلا تفكرات خودم رو نسبت به خودم كلا عوض كرده ميتونم سوالاي اون امتحان رو اينجا بزارم با هم حل كنيم
-
Setare Fff اخه میدونید تو وبدیو اقای موقاری گفتن یاخته تک اللی ولی یاخته جنسی که تک لاده !!
-
Morvarid Hamedi بله ،سلول جنسی تک لاده ب همین دلیل فقط یک الل از صفت تک جایگاهی رو داره (چون کروموزم همتا نداره)
-
Setare Fff منظورم از نداشتن الل ،الل مقابلش بود
وگرنه الل در واقع همون ژنه ک صفت خاصی رو تعیین میکنه -
Setare Fff درسته.
اما کلا هر اللی قطعا با الل دیگه اون صفت جایگاه بکسان دارن اما در سلول جنسی یک الل داریم؟ -
Morvarid Hamedi بله چون سلول جنسی تک لاده و الل مقابلی نداره